• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl karar vermeliyim

Bence siz bir doktora daha gidin. Özel hastanelerin sağı solu belli olmuyor. Çalıştığım için biliyorum. Size hasta gözü ile bakmıyor çoğu. Ama neden normal doğum diye diretiyorsunuz onu anlamadım. 8 aydır aynı doktora gitmişsiniz hiç mi güveninizi kazanmadı. Doktora güven önemli. Bir de bebek son ay içinde çok hızlı büyüyor. 4 dü bulmuştu kuzenimin ki. 8 aylıkken 3200 falandı diye hatırlıyorum. Kuzenimin tüm doğum aşamaları ile ilgilendiğim için biliyorum.

Ozaman sonuç normal doğum oluyor ama fikrini söylemiş doktor hanım BENCE yetersiz,
Yani Siz bizzat görünün derim yani her açıdan incelesinler diyorum,
Tabi muayene olmadan sağlıklı bi fıkır değil
Dünkü doktor kapsamlı muayene etti hem alttan hem ultrasonla
Ve sorun görmedi eğer bi sorun olsa risk alımıydı ki

iyi doktorların kabul ettiği şudur vajinal doğum. ya da sezeryan normal doğum die ibare pek kullanmazlar her ikiside doğum unutmayın ...

3.bir doktora daha danış derim, bebek çok iri olupta cart diye epizyo yapıp bir dolu dikiş atacaksa zaten normal.olmuyo o bence
İste bende bundan korkuyorum ama şuan gidebileceğim başka doktor yok :110:

Maşallah ne guzel olmuş ilk doğumunuz kaç kiloydu
Digerinde neden Sezeryan oldu
25 yasındayım 74 kiloyum 10 kilo aldım toplamda ve öyle ufak tefek değilim normal dogurabilirim gibi geliyor

3,5 kilo idi ilki
İkincisi de hastaneye girişim akşam saat 7, 2 saat sancı çektim, 10 cm açıldı, yani doğurmama 10 dk filan kalmıştı ama alnıyla girdi doğum kanalına, hani başının tam tepesi ile girmesi lazım, çenesini göğsüne yaklaştırıp. Bizimki çeneyi uzaklaştırmış göğüsten, çıkış kısmına alnı denk geldi, o yüzden sezaryene döndük. İkincisi de 3960 gr doğdu. Ultrasonda 4 kilo ve üzeri idi.

Ama benim doktorum çok tecrübeli idi, Zeynep Kamil'in doktoru idi. 4 kilodan fazla gözükmesine rağmen hiç sezaryen lafı etmedi.

boylu boslu bir tanıdığım 4250 kg doğan bebeğini normal doğumla çok kolay doğurdu.

bu durum bebek kadar kadının yapısı ile de alakalı.
bana doktorum 3800ü bile doğuramazsın sen demişti :)

ki şu an sezeryan olduğu için dua ediyorum, gördüm doğumdan sonra bebeğimi de hakikaten doğuramazmışım. 3 aylık bebek gibi görünüyordu :)

Şimdi burda bir dolu doğum anısı çıkar, Sezeryan olma ihtimaline karşı şunu diyim endişe edilen hiçbir şey olmadı bende,sütün hemen gelmez göbek kalır falan derler ya, ilk sütü ameliyathanede emdi oğlum göbek falan da kalmadı, ağrı sızı da 3 gün sürdü ki normal doğum olup daha fazlasını çeken de biliyorum geçen bebeklerle ilgili bir sitede epizyo sonrası 35 dikiş atılanı okudum normal.mi oldu şimdi o

Bence siz bir doktora daha gidin. Özel hastanelerin sağı solu belli olmuyor. Çalıştığım için biliyorum. Size hasta gözü ile bakmıyor çoğu. Ama neden normal doğum diye diretiyorsunuz onu anlamadım. 8 aydır aynı doktora gitmişsiniz hiç mi güveninizi kazanmadı. Doktora güven önemli. Bir de bebek son ay içinde çok hızlı büyüyor. 4 dü bulmuştu kuzenimin ki. 8 aylıkken 3200 falandı diye hatırlıyorum. Kuzenimin tüm doğum aşamaları ile ilgilendiğim için biliyorum.
Ya ben cok evhamliyim emin olamıyorum bi turlu
Bebeğimin cok kilolu olduğunu düşünmüyorum Sezeryan bana geri dönüşü olmayan sıkıntılı bir yol gibi geliyor
Doktoruma güveniyorum
Kontrollerim konusunda testler vs hep en iyisi olsun şeklinde yaklaştı ama benim normal dogum istediğimi öğrenince devlete yönlendirmeye çalıştı orda ebeler daha iyi dedi
Ben devlet istemeyince de Sezeryan lafları etti o yüzden bu konuda güvenemiyorum

Şimdi burda bir dolu doğum anısı çıkar, Sezeryan olma ihtimaline karşı şunu diyim endişe edilen hiçbir şey olmadı bende,sütün hemen gelmez göbek kalır falan derler ya, ilk sütü ameliyathanede emdi oğlum göbek falan da kalmadı, ağrı sızı da 3 gün sürdü ki normal doğum olup daha fazlasını çeken de biliyorum geçen bebeklerle ilgili bir sitede epizyo sonrası 35 dikiş atılanı okudum normal.mi oldu şimdi o
Böyle bi sonuca karşılık tabi ki Sezeryan tercih ederdim ama dogum anı herşey değişebiliyor Allah a sığınmak kalıyor bu aşamada
Öyle bir ülkede yasıyoruz ki normal doğurabilmek icin uğraşıyorum
Ve o Zaman'da keseriz biçeriz diyorlar

Ya ben cok evhamliyim emin olamıyorum bi turlu
Bebeğimin cok kilolu olduğunu düşünmüyorum Sezeryan bana geri dönüşü olmayan sıkıntılı bir yol gibi geliyor
Doktoruma güveniyorum
Kontrollerim konusunda testler vs hep en iyisi olsun şeklinde yaklaştı ama benim normal dogum istediğimi öğrenince devlete yönlendirmeye çalıştı orda ebeler daha iyi dedi
Ben devlet istemeyince de Sezeryan lafları etti o yüzden bu konuda güvenemiyorum

Değişikmiş doktorunuz, peki o hastanede ebe yok mu zaten, yani genelde ebeler ilgileniyorlar özel hastanede de, doktoru sadece doğum zamanı çağırıyorlar. tabi doktorun bizzat tüm süreçte yer aldığı hastaneler de vardır da, daha az hastalı ücreti yüksek hastanelerdir muhtemelen.

Böyle bi sonuca karşılık tabi ki Sezeryan tercih ederdim ama dogum anı herşey değişebiliyor Allah a sığınmak kalıyor bu aşamada
Öyle bir ülkede yasıyoruz ki normal doğurabilmek icin uğraşıyorum
Ve o Zaman'da keseriz biçeriz diyorlar
Bebegin kafasi buyukse doktor napsin. Kesmesin mi? Bebek sikissin mi icerde?

son olarak şunu söyleyerek gidiyorum :)

şu anki aklım olsa, normal mi doğurayım, sezeryan mi diye stres yapacağıma doğumdan sonrası için daha çok hazırlık yapardım.
Süt gelmezse ne yapacağım, süt çok gelirse ne yapacağım, bebek kolik olursa ne yapacağım, ne yiyeceğim ne içeceğim. mama alacak mıyım almayacak mıyım, ...

hangi doktorunuza daha çok güveniyorsanız onun dediğini yapın, çok da stres yapmayın. Sonuçta normal diyen doktor da gerekirse sizi sezeryana alacaktır. Ya da sezeryan diyen doktorunuzla anlaşırsınız, normal doğum planı yapıp, doğum çok uzun sürerse sezeryana alır sizi.

Back
X