• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulacağım ben bu çıkmazdan

cift maas giriyor die havaya kiraya vermek ne kadar dogru bilemiyorum belkide en basta onlarda sorun olmaz bizde kira vermez hem annemde yanlz kalmaz bölelik taksitlerimiz biter de köseye bir para koyarz die de düşünmüş olabilirler sonucta yeni evlilik maddi anlamda zordur bitmeyen faturalar taksitler hep vardır ama bu durumda tabi ki rahat edlemiyorsa kiraya cıkılması en faydalısıdır.

Havaya kira vermek huzura kavuşmak anlamına da gelebilir.

Haklısınız fakat anlatmaya çalıştığım şu! önerilerimi sadece kv yada görümceniz için değil buna eşinizde dahil.
siz herşeyden önce bir bireysiniz, önce sizi daha sonra diğer kişileri düşünmelisiniz.
doğru bir sistemle kurulmuş idare kararlarında sabit kalın, kırılmalar darılmalar yüzünden kendinizi huzursuzluğa atacak özverilerin sonu
yorgun bir bünye dağılmış bir mantık ve neticesi hatalı hareketleri doğurur.
çok yeni evlisiniz işiniz zor.güçlü olmalı idareyi ele almalı saygı çerçevesinde hissettirmeden oteritenizi koymalısınız.
doğruluğu kanıtlanabilir davranışınızın karşılıında aldığınız tepkiler yada kırgınlık gösterileride sizi etkilemesin.

cift maas giriyor die havaya kiraya vermek ne kadar dogru bilemiyorum belkide en basta onlarda sorun olmaz bizde kira vermez hem annemde yanlz kalmaz bölelik taksitlerimiz biter de köseye bir para koyarz die de düşünmüş olabilirler sonucta yeni evlilik maddi anlamda zordur bitmeyen faturalar taksitler hep vardır ama bu durumda tabi ki rahat edlemiyorsa kiraya cıkılması en faydalısıdır.

havaya kira vermiyorsunuz,
evliliğin en güzel, en cici zamanları olan ilk yıllarını kocanızla başbaşa geçirme,
kendi hayatınızı, kendi düzeninizi, kendi dünyanızı kurmaya para veriyorsunuz..
bence manevi açıdan bünyeye katkısı, para ile ifade edilemeyecek derecede çok..
yine de herkes tercihlerini yaşar..

aynen aşağı sakal yukarı bıyık canım kimse istemez ev üstünde evi ama mecburiyetten kabul ettik hepimiz benimkiler ev aldılar kredi ödüyorlar bi annesi bide anneannesi var kayınpederim yok... Eşimde farkında sıkıntının ama şuan elden gelen yok aynen senin gibi... Sabır etmeye devam

canım sorunda buya işte sabır tükeniyo. Hergün aynı şeyi yaşamaktan sabır kalmıyo insan doluyo artık. Bizim arsa var oraya ev yapılacak onu bekliyoruz ama onunda zamanı belli bile değil daha. Ve herşey bir yana ailemin yanımda olmayışı da çok koyuyo bana.geçen kv görümceme iş yerinde yesin diye birşeyler hazırlamış onu veriyo bana da diyorki orada daha var al istersen sende o kadar zoruma gittiki. Kendileri evletlık bekliyo ama anne olmuyor sana

Bu devirde hâlâ kaynanayla birlik oturanlara şaşırıp kalıyorum ev evin üstüne olur mu ? neden evleniyorsunuz ki o halde ? zaten ailenizin evinizdeydiniz babanız anneniz vardı hemde öz tek bir fark koynunuzda yatacak bir erkek miydi ? Sonra böyle kara kara düşünüyorsunuz, kızıyorum!

yapmanız gereken ilk şey eşinizin kendinin rahatsz oldugunu söyler gibi annesiyle konusması eeger bu etkili olmuyor ise sonucta az da olsa uc bes kıyıda kosede bir paranız yada ziynetiniz vardır bozdurup rahata cıkmak derim bende sizin durumunuzdayım fakat olmaıyınca aynı seyi yaptım ve yaptıgımada pişman deglm :)

ev üstüne ev olmuyor:50:ne yap et eşini ayrı ev için ikna et canım küçük de olsa bir oda bir salon ev tut ayrı otur kafan rahat olsun.şimdi siz kaynanaya ne deseniz alınacak darılacak en iyisi ayrı ev:31:

arkadaş hergün bizdeler demişsin ama hergün sizde değiller orası onların evı sen hergün onlardasın aslında...kabul etmeseydin koca kaçıyor muydu? çıkamazsın sen o evden bu kesin birşey, çıkabilirsende bi hastalık sahibi olursun kavga dövüş....en az 5 sene sizin o evden çıkmaya ikna etmen kocanı...

bu devirde sene olmuş 2012 hala aynı evde oturmayı kabul etmek demek kusura bakmayın ama koca merakından öldüm demek bence..

bende 24 yaşındayım evlenmek istiyorum maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemıyorum bende kayınvalidenin evinin üstüne mi gideyim biz bilmiyor muyuz evlenmeyi?

hem kabul et hem şikayet et...

Son düzenleme:
Arkadaşlar biraz ağır olmuyor mu koca merakı tabiri ,kimse aynı evde oturmak istemez ama bazen şartları aşamıyorsunuz ,konu sahibi insanlık yapmış kabul etmiş ama diğer tarafın biraz anlayışlı olması gerekirdi.

Arkadaşlar biraz ağır olmuyor mu koca merakı tabiri ,kimse aynı evde oturmak istemez ama bazen şartları aşamıyorsunuz ,konu sahibi insanlık yapmış kabul etmiş ama diğer tarafın biraz anlayışlı olması gerekirdi.

Bacım o zaman o şartlar oluştuğu zaman evlensinler..Haksız mıyım ? Ne acelesi vardı ki ? elin evinde büyüyeceğine oturup babasının evinde büyüsün bir kız bana göre...Niye cefasını ben çektim sefasını elin insanları sürsün ki ? birlik oturmak mı kalmış..Söz konusu daha önceden ayrı olupta tersine dönen hayat yüzünden bir birleşme değil ki resmen bile bile lades demek..sevgi karın doyurmuyor diyoruz..Konu sahibine ALLAH sabır versin.

Merhaba kızlar. Ne yapmam gerek bilmiyorum bana yardımcı olun.
Daha on aylık evliyim en büyük hatam eşimi sevdiğim için kv ile birlikte oturmayı kabul etmek oldu. şimdi ise çok çaresizim. Gurbete gelin geldim zaten zor bide üstüne yaşanılanlar daha da çıkmaz hale geldi. Görümcem doğum yaptı kv çocuğuna bakıyo ve hergün bizdeler valla bıktım artık. Hergün işten çık eve git yorgun argın bide onlarla uğraş. Ve kimsenin tınında bile değil gayet doğal gibi davranıyo herkes. Ben miyim anormel olan acaba. Eşime söylüyorum beni dinliyo haklısın diyo ama ne yapayım kardeşim evden kovamam ya diyo. Aşağı sakal yukarı bıyık ne olacakkk yaa...

çalıışıyormuşsun cnm para biriktir
eşinlede bu konuda ciddi ciddi konuş kavga emeden
tatlı dille konuş (tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır)
ayrıca haklsınz diyor eşiniz ama icraat yok
elbette kardeşini kovamaz evden kovunda demiyorsunuz zaten
artık ayrı eve çııkmanız gerektiğini ve sizin de bir aile oldugunu bilmesi gerekiyor:44::44::44:

Ağlamayana meme yok demişler, ne istiyorsan çıkıp açık açık söyleyeceksin.Hem sende çalışıyormuşsun daha çabuk toparlanırsınız bence.Sakın aman kötü olamyım diye düşünme gerekirse olacaksın.Bi arkadaşım var 3 yıl beraber oturdu ne kavgaları oldu kv ile şimdi ayrı oturuyor ondan iyisi yok.Eşin hiçbir zaman yanaşmıcak emin ol, bende beraber oturuyorum 1 sene oldu ama eşimin aklına soktum tekrar ayrılmayı 1 sene daha sabredeceğim inş sende hayılısıyla ayrılırsın.

arkadaş hergün bizdeler demişsin ama hergün sizde değiller orası onların evı sen hergün onlardasın aslında...kabul etmeseydin koca kaçıyor muydu? çıkamazsın sen o evden bu kesin birşey, çıkabilirsende bi hastalık sahibi olursun kavga dövüş....en az 5 sene sizin o evden çıkmaya ikna etmen kocanı...

Bu devirde sene olmuş 2012 hala aynı evde oturmayı kabul etmek demek kusura bakmayın ama koca merakından öldüm demek bence..

Bende 24 yaşındayım evlenmek istiyorum maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemıyorum bende kayınvalidenin evinin üstüne mi gideyim biz bilmiyor muyuz evlenmeyi?

Hem kabul et hem şikayet et...

kusura bakma ama buraya dertleşmek için yazıyoruz eleştirilmek için değil kaç yaşında olduğumu nereden biliyorsun ki. Ayrıca konuşmaların çok çirkin ve terbiyesizce. Ayıppp

ağlamayana meme yok demişler, ne istiyorsan çıkıp açık açık söyleyeceksin.hem sende çalışıyormuşsun daha çabuk toparlanırsınız bence.sakın aman kötü olamyım diye düşünme gerekirse olacaksın.bi arkadaşım var 3 yıl beraber oturdu ne kavgaları oldu kv ile şimdi ayrı oturuyor ondan iyisi yok.eşin hiçbir zaman yanaşmıcak emin ol, bende beraber oturuyorum 1 sene oldu ama eşimin aklına soktum tekrar ayrılmayı 1 sene daha sabredeceğim inş sende hayılısıyla ayrılırsın.

valla canım haklısın bende sölemeye başladım zaten ama sabır edecek güç kalmadı işte. çaresiz hissediyorum o yüzden kendimi

madem bunu kabul ediyor bir insan evet senın annenın evıne gelirim diyor o zaman o insanların yaşayışına kurallarına uymak durumunda kalacak...baştan bilmiyor muydu o evde kayınvalide kayınpeder görümce olduğunu...

hayır yanı görümce annesine bırakamayacak mı gelin rahatsız oluyor dıye kendı cocuğunu kime bırakacak?

bunları bıle isteye gitmiş arkadaş neden şikayet ediyor?

ona ayrı ev mı vaat edilmiş?

kandırılmış mı?

ayrı eve çıkacağız tamam söz ama şimdilik annemin evinde idareten oturalım mı denmiş?

öyle dense bile neden kabul edilmiş?
ettiyse çeker yani...

aynı eve gelen geline de kimse saygı duymuyor maalesef...ona göre davranılıyor

zaten aynı evde oturmayı teklif eden insanlar çokta modern değiller o yuzden de saygı, kişisel sınırlara girmemek falan anlamaz bilmez onlar...bunu da mı düşünememiş gelin hanım...

madem bunu kabul ediyor bir insan evet senın annenın evıne gelirim diyor o zaman o insanların yaşayışına kurallarına uymak durumunda kalacak...baştan bilmiyor muydu o evde kayınvalide kayınpeder görümce olduğunu...

Hayır yanı görümce annesine bırakamayacak mı gelin rahatsız oluyor dıye kendı cocuğunu kime bırakacak?

Bunları bıle isteye gitmiş arkadaş neden şikayet ediyor?

Ona ayrı ev mı vaat edilmiş?

Kandırılmış mı?

Ayrı eve çıkacağız tamam söz ama şimdilik annemin evinde idareten oturalım mı denmiş?

öyle dense bile neden kabul edilmiş?
Ettiyse çeker yani...

Aynı eve gelen geline de kimse saygı duymuyor maalesef...ona göre davranılıyor

zaten aynı evde oturmayı teklif eden insanlar çokta modern değiller o yuzden de saygı, kişisel sınırlara girmemek falan anlamaz bilmez onlar...bunu da mı düşünememiş gelin hanım...

arkadaşım öle konuşuyorsun ama doğruyu bile bilmiyorsun. Benim k.peder yok görümcede evli. Kendi evi var. Ama bize geliyorlar sürekli. Evet bizim ev çünki o ev benimde artık. Neyse sizinle daha çok muhatap olup sinirlerimi bozmayacağım

Yahu arkadaşlar neden bu kadar acımasızca davranıyorsunuz ayıp yaaa...

Aynı evde oturmayı kabul ettiyse ömür boyu böyle olacak diye bişey yok ki olmuyorsa olmuyordur.

Yok kabul ettiyse çekecek, yok gelin hanım, kimse kimseyi çekmek zorunda da değil kayınvalidesinin eviyse orası gelinde evi, kabul etti diye sülaleyi toplamak mı lazım eve.
Görümcesi doğum yaptıysa annesi gitsin onun evinde baksın.

Sizden iyi kaynana olur yani haa

Son düzenleme:
Havaya kira vermek huzura kavuşmak anlamına da gelebilir.

tabi ki gelebilir cumlemi içeriginde dikkat ederseniz ve takdir edersiniz ki bende aynı durumu savundum eger anlasılabilseydi belki oturulabilirdi taksit vs bitene kadar fakat aynı evde huzursz olduktan sora gayet tabiki de o para kiraya degl huzura gidecektir.

yahu arkadaşlar neden bu kadar acımasızca davranıyorsunuz ayıp yaaa...

Aynı evde oturmayı kabul ettiyse ömür boyu böyle olacak diye bişey yok ki olmuyorsa olmuyordur.

Yok kabul ettiyse çekecek, yok gelin hanım, kimse kimseyi çekmek zorunda da değil kayınvalidesinin eviyse orası gelinde evi, kabul etti diye sülaleyi toplamak mı lazım eve.
Görümcesi doğum yaptıysa annesi gitsin onun evinde baksın.

Sizden iyi kaynana olur yani haa

canım benim saol valla gerçekten teşekkür ederim. Bu insanlara bize yapılanların aynısı yapılsada ayny tepkiyi mi verecekler bakalım

canım sorunda buya işte sabır tükeniyo. Hergün aynı şeyi yaşamaktan sabır kalmıyo insan doluyo artık. Bizim arsa var oraya ev yapılacak onu bekliyoruz ama onunda zamanı belli bile değil daha. Ve herşey bir yana ailemin yanımda olmayışı da çok koyuyo bana.geçen kv görümceme iş yerinde yesin diye birşeyler hazırlamış onu veriyo bana da diyorki orada daha var al istersen sende o kadar zoruma gittiki. Kendileri evletlık bekliyo ama anne olmuyor sana

gider tabi canım kendi çocuğu o sonuçta :14:

Back
X