• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl kurtulacağım ben bu çıkmazdan

Bu devirde hâlâ kaynanayla birlik oturanlara şaşırıp kalıyorum ev evin üstüne olur mu ? neden evleniyorsunuz ki o halde ? zaten ailenizin evinizdeydiniz babanız anneniz vardı hemde öz tek bir fark koynunuzda yatacak bir erkek miydi ? Sonra böyle kara kara düşünüyorsunuz, kızıyorum!

mecburiyetten oturuyoruz bizde meraklı değiliz aynı evde oturmaya
koynunuzda yatacak bir erkek değil bizim isteğimiz sevdiğimiz insanla hayatı paylaşmak...

Bence sakın kayınvalidenle görümcenle kötü olma.. Bazı arkadaşlar açıkça tavrını belli et dile getir falan demiş ama sen haksız çıkarsın sonunda. Kendini kayınvalidenin yerine koy kızı doğum yapmış ve annesinin yardımına ihtiyacı var belliki.

Sen biraz sabretmelisin baştan durumu kabul ederek geldiğine göre. Bence hiç huzursuzluk yaratma senin zararına olur :31:

arkadaş hergün bizdeler demişsin ama hergün sizde değiller orası onların evı sen hergün onlardasın aslında...kabul etmeseydin koca kaçıyor muydu? çıkamazsın sen o evden bu kesin birşey, çıkabilirsende bi hastalık sahibi olursun kavga dövüş....en az 5 sene sizin o evden çıkmaya ikna etmen kocanı...

bu devirde sene olmuş 2012 hala aynı evde oturmayı kabul etmek demek kusura bakmayın ama koca merakından öldüm demek bence..

bende 24 yaşındayım evlenmek istiyorum maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemıyorum bende kayınvalidenin evinin üstüne mi gideyim biz bilmiyor muyuz evlenmeyi?

hem kabul et hem şikayet et...

koca kaçmıyor canım ayrıca koca merakından öldüm demek diye bi tabir çok kaba ve kötü bi söz bence bu kadar büyük konuşmayın bence bizim isteğimiz sevdiğimiz insanla hayatı paylaşmak... iyi gündede kötü gündede... bir annesi var ölsün öylemi evlenelim yani...

Kira veren herkes havaya mı para veriyor yani?
Ya da havaya kira vermemek icin kayınvalideyle aynı evde oturmak mı cözüm?
Gördügüm kadarıyla cözüm olmamıs, kutu gibi olsun ama benim olsun, huzurum olsun, rahatca hareket edebileyim..
Madem cif maas geliriniz var sıkıntı cekmeye hic degmez bence..
:ssz:

Bacım o zaman o şartlar oluştuğu zaman evlensinler..Haksız mıyım ? Ne acelesi vardı ki ? elin evinde büyüyeceğine oturup babasının evinde büyüsün bir kız bana göre...Niye cefasını ben çektim sefasını elin insanları sürsün ki ? birlik oturmak mı kalmış..Söz konusu daha önceden ayrı olupta tersine dönen hayat yüzünden bir birleşme değil ki resmen bile bile lades demek..sevgi karın doyurmuyor diyoruz..Konu sahibine ALLAH sabır versin.

şartlar olgunlaşmıyorsa sevenler kavuşamasın yani...

Aheske canım ben daha 2 senelik evliydim izmir'e yerleştik kayınvalidem kira vermeyin diye evinin altını bize vermek istedi..Ama kabul etmedim maaşımız azdı o vakitler bebek de yolda idi ama şunu dedim eşime ; Azıcık aşım, ağrısız başım ..

Sana asla ''Ohhh canıma değsin '' demem, kızgınlığım sana afra tafradan değil başkalarına ibret olsun diye.

gider tabi canım kendi çocuğu o sonuçta :14:

adaletsizlik bunlar yaa. Ailemde yanımda yok o yüzden kendimi daha da yalnız hissdiyorum. Eşimede dedim zaten sen annenin dizinin dibindesin tabi diye. Kv ye bakıyorum herkes benim yanımda olsun istiyo biz eşimle bişeyler yapsak oğlunada bişey demiyo hemen bana laf sokuyo.takmıyo gibi duruyorum ama sinir oluyorum

Arkadaşlar biraz ağır olmuyor mu koca merakı tabiri ,kimse aynı evde oturmak istemez ama bazen şartları aşamıyorsunuz ,konu sahibi insanlık yapmış kabul etmiş ama diğer tarafın biraz anlayışlı olması gerekirdi.

ksinlikle katılıyrm buna ancak iyi niyeti suistimal denir bastan da istemese ne biçim gelin daha bişeyimiz görmeden istemiyor derler ne iş ya

şartlar olgunlaşmıyorsa sevenler kavuşamasın yani...

Baskasına güvenerek bir yuva kurulacaksa kavusmasınlar biraz daha beklesinler..
Sartları olgunlastıracak kadar..
Cünkü bu sefer sikayet etme lüksünüz olmuyor sonucta orası annesinin evi, gelme diyemezsiniz ki..?
Ne cok insan var bekleyen, onlar o zaman ya birbirini sevmiyor ya da bosuna bekliyor..
Ben ailelere de cok kızıyorum bu konuda.

Son düzenleme:
mecburiyetten oturuyoruz bizde meraklı değiliz aynı evde oturmaya
koynunuzda yatacak bir erkek değil bizim isteğimiz sevdiğimiz insanla hayatı paylaşmak...

Ne hayatı paylaşıyorsunuz ALLAH aşkına der misiniz ? kendinize özel ne gibi bir hayatınız var ?

Gözlerinizin içine yatak odanız dışında bakabiliyor musunuz ? sevginizi her istediğiniz odada ifade edebiliyor musunuz ?

Aamaaan bugün evim pis kalsın özgürce çıkıp bir Ayşe'ye Fatma'ya gidebileyim diyor musunuz ? En önemlisi baba evini mumla arıyor musunuz ? İşte o zaman yaşadığınız başkalarıyla ortaklaşa bir hayat..

Arkadaşlar biraz ağır olmuyor mu koca merakı tabiri ,kimse aynı evde oturmak istemez ama bazen şartları aşamıyorsunuz ,konu sahibi insanlık yapmış kabul etmiş ama diğer tarafın biraz anlayışlı olması gerekirdi.

ksinlikle katılıyrm buna ancak iyi niyeti suistimal denir bastan da istemese ne biçim gelin daha bişeyimiz görmeden istemiyor derler ne iş ya

aheske canım ben daha 2 senelik evliydim izmir'e yerleştik kayınvalidem kira vermeyin diye evinin altını bize vermek istedi..ama kabul etmedim maaşımız azdı o vakitler bebek de yolda idi ama şunu dedim eşime ; azıcık aşım, ağrısız başım ..

Sana asla ''ohhh canıma değsin '' demem, kızgınlığım sana afra tafradan değil başkalarına ibret olsun diye.

tamam ibret olsun belki ama çok acımasız yorumlar yapılıyo bende istemezdim böle olsun. Ama oldu işte. önemli olan benim için bundan sonrası. Bundan sonra olacaklar.
Ben öyle oldum ki artık akşam iş çıkışı eve gitmek istemiyorum. Kimseyi görmek istemiyorum.eşimin ailesi saygım sonsuz tabiki hepte öle olacak ama artık doldum.

Yahu arkadaşlar neden bu kadar acımasızca davranıyorsunuz ayıp yaaa...

Aynı evde oturmayı kabul ettiyse ömür boyu böyle olacak diye bişey yok ki olmuyorsa olmuyordur.

Yok kabul ettiyse çekecek, yok gelin hanım, kimse kimseyi çekmek zorunda da değil kayınvalidesinin eviyse orası gelinde evi, kabul etti diye sülaleyi toplamak mı lazım eve.
Görümcesi doğum yaptıysa annesi gitsin onun evinde baksın.

Sizden iyi kaynana olur yani haa

aynen yaaa sıkıntı çekmesinler onlar diye Aynı evde oturmayı kabul ettik diye bizi ağlatıp üzmeleri mi gerek illaki hep bizmi uyumlu olmak zorundayız sonradan aileye katıldık diye ya onların bize saygısı sevgisi ne olacak????

koca kaçmıyor canım ayrıca koca merakından öldüm demek diye bi tabir çok kaba ve kötü bi söz bence bu kadar büyük konuşmayın bence bizim isteğimiz sevdiğimiz insanla hayatı paylaşmak... iyi gündede kötü gündede... bir annesi var ölsün öylemi evlenelim yani...

Evlenip ayrı eve çıkanlar kayınvalideler öldükten sonra mı evleniyor ne alaka? Kaynana çocuk mu yalnız oturamıyormuş. Kocasından maaşı vardır evi de var daha ne? Benim anneannem eşimin anneannesi 80 yaşının üstündeler maşallah ikisi de ayrı evlerinde oturuyo. Herkesin evi belli.

Yahu arkadaşlar neden bu kadar acımasızca davranıyorsunuz ayıp yaaa...

Aynı evde oturmayı kabul ettiyse ömür boyu böyle olacak diye bişey yok ki olmuyorsa olmuyordur.

Yok kabul ettiyse çekecek, yok gelin hanım, kimse kimseyi çekmek zorunda da değil kayınvalidesinin eviyse orası gelinde evi, kabul etti diye sülaleyi toplamak mı lazım eve.
Görümcesi doğum yaptıysa annesi gitsin onun evinde baksın.

Sizden iyi kaynana olur yani haa

evet el kızı die hem gelinlerre cektirirler zaqten ..

aynen yaaa sıkıntı çekmesinler onlar diye Aynı evde oturmayı kabul ettik diye bizi ağlatıp üzmeleri mi gerek illaki hep bizmi uyumlu olmak zorundayız sonradan aileye katıldık diye ya onların bize saygısı sevgisi ne olacak????

Çok iyimsersiniz üzgünüm daha aynı evi bırakın aynı şehirde olup sizin bu dediklerinizi hayal edemeyen insanalar var siz aynı evde yaşayıp üstüne saygı görmeyi bekliyorsunuz...Türkiye'de istisna kaynanalar hariç kaldı ki istisna kaideyi bozmuyor birlik O-TU-RUL-MAAAAAZ !

aynen öle valla canım hertürlü suçlu sensin işte.ama şunu gördüm bencil olacaksın kimseyi değil sadece kendini düşüneceksin bunu görmem geç oldu tabi..

Ne hayatı paylaşıyorsunuz ALLAH aşkına der misiniz ? kendinize özel ne gibi bir hayatınız var ?

Gözlerinizin içine yatak odanız dışında bakabiliyor musunuz ? sevginizi her istediğiniz odada ifade edebiliyor musunuz ?

Aamaaan bugün evim pis kalsın özgürce çıkıp bir Ayşe'ye Fatma'ya gidebileyim diyor musunuz ? En önemlisi baba evini mumla arıyor musunuz ? İşte o zaman yaşadığınız başkalarıyla ortaklaşa bir hayat..

insanların bu konuda baştan anlayış gösterip sonradan göstermesi zaten bizim ayrı ev istememizin sebebi... bizi üzen düşüncesiz oluşları... değiştirme sansınız yok malesef kişileri

Evlenip ayrı eve çıkanlar kayınvalideler öldükten sonra mı evleniyor ne alaka? Kaynana çocuk mu yalnız oturamıyormuş. Kocasından maaşı vardır evi de var daha ne? Benim anneannem eşimin anneannesi 80 yaşının üstündeler maşallah ikisi de ayrı evlerinde oturuyo. Herkesin evi belli.

onların şartları durmları daha iyi demekki benim eşimin babası çok önce vefat etti ve yeni ev almışlardı bu yüzden kabul ettim ben sizinkiler gibi olmalarını isterdim ama değil malesef bunun suçlusuda biz değiliz...

Back
X