Nasıl kurtulucam

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Kızlar ben nette ne okusam kafaya takıyorum ve günlerce etkisinden kurtulamıyorum mesela major depresyon geçirdim depresyon her tekrar da daha da ağırlaşır diye bir yazı yazıyordu kaç gündür mahfoldum uykularim kaçtı üzüntüden veya internette birine hastalık ile ilgili bir şey sorsam ve kötü bir şey yazsa sadece ona takıyorum kafamı üzüntüden hiç bir şey yapamıyorum aslında ilaç tedavisi ve psikoterapi de görüyorum ama bir degisiklik yok benim gibi olup da bu durumu aşabilen var mı ?

Kafanı takacak site ve yorumları okumasan. Neyin seni yıprattığını biliyorsun

Madem okuduğunuz her şeyden etkileniyorsunuz, sizi pozitif hissettirecek, ruhunuza iyi gelecek şeyler okuyun o zaman, olmaz mı? Rahatsızlığınızın içeriğiyle ilgili şeyler değil de mesela, mutlu hissetmenin 10 yolu, insana iyi gelen 6 aktivite... vs gibi yazılar, makaleler okuyun. Kendinize iyi gelecek bir hobi bulun, bilgisayar başında olumsuz şeyler okumak yerine, hobinizle ilgili şeyler okuyun, yapın. Ne bileyim; fotoğraf çekin, etamin işleyin, resim yapın, dans edin...

Sizde uzak durun netten.mesela atanmadigim donemlerde sosyal medyada atanan kisileri gorunce cok uzulurdum.ataa donemleri hic girmezdim.sizinki de buna benzer bisey aslinda insan uzulecegini bildigi halde neden yapar ki

Bu durumun bi benzeri bende de vardi. Internetten okuduklarim degil de kendimi neye sartlandirsam o oluyordu. Mesela ben pek alkol kullanmam ama kullandigim zaman "ya kesin cok sarhos olcam gecem mahvolcak " diye dusunurdum ve o gece cidden hastanede serum yerken biterdi. Ya da "bu gece icimde bi sıkıntı var kesin uyuyamicam" diye dusundugum geceler mutlaka sabaha kadar aglarim uyuyamam. Sonra fark ettim ki insan beyni böyle işliyor. Ben neye kafayi takarsam beynim onu gerçege ceviriyor direkt. Simdi ne zaman olumsuz bi sey dusunsem hemen arkasindan hic inanmasam bile tam zittinin olcagini dusunurum. Ise yariyor. Psikolojik sartlandirma mi deniyor yoksa enerji mi ne deniyor bilmiyorum ama ise yariyor cidden. Kendi kendinizi olumlu yonde telkin edin. Inanmasaniz bile hem olumlu dusunun/konusun.

Okumasam da şimdiye kadar okuduklarım veya depresyon hastalarının yaptığı yorumlar çıkmıyor aklımdan gece gündüz aklımda bu hastalıktan sonra olumlu düşünme yetimi iyice kaybettim ben
Canım bendede panik atak var bende herşeyi okumaktan deliriyorum. Ama çok şükür birkaç aydır bu huyumu bırakabildim. Okuyasım araştırasım geldi mi başka bişeye yönlendiriyorum kendimi unutayım araştırma isteğini diye.

Okumasam da şimdiye kadar okuduklarım veya depresyon hastalarının yaptığı yorumlar çıkmıyor aklımdan gece gündüz aklımda bu hastalıktan sonra olumlu düşünme yetimi iyice kaybettim ben
Biraz daha iyi düşünsen yada o düşüncelerden kurtulmak için farklı şeyler dene ben iyiyim böyle yaparak insan kendine ve olmayan birseyide ol duru veriyor

Normalde de çok olumsuz düşünen bir insandım ağır depresyon geçirdim hiç olumlu bir düşünce geçmiyor artık aklımdan özellikle hastalığımla ilgili ama tavsiyenizi dikkate alıcam çok sagolun

Onu basarabilsem sorun kalmayacak da zaten elimde değil işte okumayacağım diyorum yine de engel olamıyorum kendime
Bende de oluyor takmıcam okumıcam forumu diyorum ama giriyorum:) çözümü kitap okumak ben son bi senedir kitaplara sardım. Evdeysemde ve teksem film izliyorum telefondan uzak duruyorum eşimde kızıyor okuma diyor bir uyaranda şart

Bende ağır depresyon geçirdim hep olumsuz düşünen bir insandim zaten bu hastalıktan sonra iyice arttı ama benim kaygım hastalığımla ilgili ya daha kötü olursam ilerlerse tekrarlarsa olumsuz yorumlar okumam çok etkiledi beni

Var dertli 90 var hatta güzel yerlere gelebilen var sana tavsiyem aklına ne zaman kötü bi düşünce gelse seni mutlu eden bişey düşün çık dolaş ve daima güzel komik şeyler izle mesela how i met your mother var yabancı dizi mithiş eğlenceli komiktir netten bul izle ve kötü olan herşeyden uzaklaştır beynini komik bişeyler düşün çalışıyor musun eğitim durumun ne bu hale nasıl geldin bilemiyorum ha bi de yazmak acayip rahatlatıyor

Allah yardımcın olsun güzel şeyler oku düşün güzel olsun mesela how i met your mother var bul netten izle komik şeyler başarı hikayelehikayeleri gibi

Canım normalde psikolojik problemi olan insanlara bir şey demem ama sen durup dururken sorun arıyorsun ve her hafta buraya konu açıyorsun lütfen bu kadar boş ve mutsuz yaşama üstündeki ölü toprağını silk ne burdakiler ne çevren sana fayda vermez biraz güçlü olmaya dik durmaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…