Nasıl kurtulurum bu istekten

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Geceleri hiç uyuyamiyorum.Tek derdim bir bebek sahibi olmak.Ne yaptiysam atamiyorum bu fikri aklimdan.4 tane düşüğüm var,çevremdeki herkes bir evlat sahibi oldu.Hatta zamaninda bizim dugunumuzdeki coluk cocuk bile evlendi simdi bebek bekliyor.
Çok kiziyorum kendime çok,neden bu evlat özlemi hiç bitmiyor.Doktorum birsürü aktivite verdi oyalanayim da unutayim diye ama yok yapamiyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum.Yarim hissediyorum kendimi,bu eksiklik hissi hiç gecmeyecek mi?Şimdi bir yeğenim olacak,hala olucam yani ama sevinemiyorum ve bu sebepten çok vicdan azabi duyuyorum.Biz 4.5 yildir istiyoruz ama abim evleneli 1 yil oldu ve karisi 8 aylik hamile.Abimi de,gelinimizide cok seviyorum ama bu durum bana cok aci veriyor.Sonrada boyle dusundugum icin sucluluk hissedip aglama krizlerine giriyorum.Benim durumumda olan varmi? biliyorum belki hicbir zaman anne olamayacagim ama bu evlat hasreti bitsin artik ben bittim artik çünkü.

Bu kadar umutsuzluk niye.Doktorlar dusukluerden sonra ne dedi canım. SEBEP neymiş düşükler. HAMİLE kalaboliyorsan elbet bebeğin olur üzülme. SENİ ANLIYORUM ben bekarım ama bu bayram yaşadım senin yaşadığın duyguyu.

En yakın zamanda senin de hayırlı bir evladın olur inşallah. Bazen biz bilemiyoruz ama Allahın bir bildiği vardır. 4yıl cokda uzun bir süre değil en yakın arkadasım 4 .yılında anca hamile kaldı. 10 yıl sonra ikiz bebek doğurdu bi teyzem.üstelik doğal yolla. Bu özlemi cekmeni cok normal ben daha evlenemedim bile.Bende cok istiyorum her cocuğu görünce içim gidiyor lakin evli bile değilim. Sen yolu yarılamışsın.Gördüğün gibi her insanın sıkıntısı var.Üzülme,sıkıntılar dua vakti nin geldiğine işaretr.İçtenlikle Herseyi bilen gönlünden gecenleri bile senden iyi bilen Allaha yalvar.O seni duyacak ve duana icabet edecektir.Yeterki inanarak ve güvenerek dua et.

Her şeyde bir hayır vardır demişler. Bekarim ama dört beş yıl cok uzun bir süre değil bnce.yukaridaki arkadasin dediği gibi daha evlenemeyenler bole varken siz yolu yarilamissiniz .dolu tarafından bakmaya çalışın. mutlaka zor bir süreçtir ancak sorunu tam bilmiyorum ama psikolojiniz çok önemli. umutlu ve hayat dolu olmaya çalışın bol bol dua edin .maneviyat da çok önemli. nice tanıdıklar çok uzun süre sonra bebek sahibi oldular.siz neden olmayasiniz.tez vakitte hayırlısı ile bebek sahibi olursunuz inşallah.

Rabbim sana cifter çifter cocuk nasip eder inşallah.

Sana birşey diyeyim mi. Bu kadar takma. Psikolojin kotu olursa hamile kalamazsin.

İki sene ugrastim cocuk olsun diye. Kac test yaptim hepsi negatif. Halbuki bir cocugum vardi ikincisi niye olmuyordu. Kafama cok takiyordum. Sonra bigun amannn be olmaxsa olmasin biktim test yaptirmaktan. Tmm bi oglum var kardesi olursa iyi olur olmazsa da napim dedim kestirip attim.

Bunu der demez iki ay sonra hamile kaldim. Demekki vucudun ve beynin rahatlamasi sart.

Bi gun sabah erkenden kalktim. Ezan okunuyordu. Namaz kaldim. Ki kilan biri degildim. Namaz bitti cocuk diledim. Ve ben bunu 1 ay yaptim. Sanirim bu dualardan 4 ay sonra hamile kalmistim.

Sen rabbine sigin dua et. Ama mutsuz dusunme. Eminim ki bu dilegin kabul olcak. Mevlam guldurcek yüzünü. Bu avatardaki bebek resmi cok isteyip de zor gelen oglum. Sanada nasip eder inşallah. Ve bi gun buraya hamileyim diye yazdigini gorursem inanki cok mutlu olcam.

Bu kadar üzülmeyin bi sorun yoksa vardır belkide zamanı
İnsallah arka arkaya sağlıklı hayırlı evlatlariniz olur

Merhaba bu konularda çok böyle yorum yapmam ama açıkçası diyesim geldi
Bence sadaka vermeyi deneyin
Yurtlara gidip çocuklarla ilgilenin yapılan her iyilik bi şekilde döner brlki sizin için de evladınıza sebep olur
İçimden geldi bi deneyin derim..

Çok erken evlenen ve 15-20 yıl kadar çocuk özlemiyle, tedavilerle vs. yaşayan, bu sırada bir sürü düşük yapan bir tanıdığım sonunda dünyalar tatlısı bir kız çocuğu sahibi oldu. Allah'ın izniyle, nasipse, vakti gelince oluyor. İsyana düşmeyin, siz elinizden gelen çabayı gösterin, gerisine nasip deyin. Hayırlısıyla çocuk sahibi olursunuz inşallah.

İnşallah siz de en yakın zamanda gönlünüze göre bi eş bulup evlenirsiniz:)

her şeyde bir hayır vardır
ya da daha zamanı gelmemiştir diye kendinize telkin edebilirsiniz
bu kadar depresif hissetmeniz aslında normal ama
altından kalkamayacağınızı düşünüyorsanız psikiyatristle görüşmek faydalı olabilir

seni çoook çook iyi anlıyorum canım. Aynı his bende de var çok hassasım son günlerde de ağlamaklı

keşke bu fikri kafadan atmanın bbi yolu olsada, bizlerde aaa nasıl hamile kaldım anlamadım diyen insanlara dönüşsek sorun ne

Canım senı öyle yurekten anlıyorum ki 1 yıldırda benım olmuyor. Daha guclu durmalıyız asla umudunu yıtırme. Hangi tedavıler uygulandı sana hangi asamadasın ..

Bende bu durumdaydım
cok ıstedım ve oldu
darısı basınıza

sen üzerine düşüp düşündükçe olması zorlaşır. önce kendini psikolojik olarak rahatlatman lazım. hatta bir psikologdan yardım almanı da öneririm. kendini ben de anne olacağım diye telkin edip zamana bırakmalısın. sağlık açısından bir engel yoksa psikolojik olarak engelliyorsundur.

Bence her şeyin bi sebebi var
Bir de zamanı
Geçen bi konu vardı okudun mu bilmiyorum
10 yıl alttan ala ala yürütülen 11.yıl kavuşulan bebek
Beraberinde lohusalığında kayınvalidenin gelmesi herşeyi birbirine katmaıs, eşinin de annesini tutmasıyla ilgili
Bu sefer alttan alsa da işe yaramamış, adam boşanacaktı hatta

İlle de deme hayırlısıysa de, dualarında

kûn fe ye kûn ol der olur.. takdiri ilahi.. manevi tarafını güçlü tut..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…