- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.656
- 498
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
Cok hassas bir durum o yuzden yazacaklarim kinusubda endiseliyimGeceleri hiç uyuyamiyorum.Tek derdim bir bebek sahibi olmak.Ne yaptiysam atamiyorum bu fikri aklimdan.4 tane düşüğüm var,çevremdeki herkes bir evlat sahibi oldu.Hatta zamaninda bizim dugunumuzdeki coluk cocuk bile evlendi simdi bebek bekliyor.
Çok kiziyorum kendime çok,neden bu evlat özlemi hiç bitmiyor.Doktorum birsürü aktivite verdi oyalanayim da unutayim diye ama yok yapamiyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum.Yarim hissediyorum kendimi,bu eksiklik hissi hiç gecmeyecek mi?Şimdi bir yeğenim olacak,hala olucam yani ama sevinemiyorum ve bu sebepten çok vicdan azabi duyuyorum.Biz 4.5 yildir istiyoruz ama abim evleneli 1 yil oldu ve karisi 8 aylik hamile.Abimi de,gelinimizide cok seviyorum ama bu durum bana cok aci veriyor.Sonrada boyle dusundugum icin sucluluk hissedip aglama krizlerine giriyorum.Benim durumumda olan varmi? biliyorum belki hicbir zaman anne olamayacagim ama bu evlat hasreti bitsin artik ben bittim artik çünkü.
Amin,dualarınız için sonsuz teşekkürler.Ablam 7 defa düşük yaptı. Şimdi 17 yaşında güzeller güzeli bi yeğenim var.
Dilerim Allah size de en kısa zamanda nasip eder.
O kişi de aklınca bir çeşit intikam alıyor sizden.Ne bileyim Allah'tan yakınlarımın hiç birinden bu tarz davranışlar sezmedim.Ben onların evladını kucağıma alırken çekiniyorum ama Allah onlardan razı olsun,onlar nazar ederim filan diye düşünüp sakınmıyorlar evlatlarını benden çünkü böyle bir durum yaşayan çok kişi var buradan okuduğum kadarıyla.Ben sadece dış kapının dış mandallarından çok sıkıldım,hani şu üzerine vazife olmayan herşeyi sorup dedikodu malzemesi arayan tiplerden.Dua ve tevekkülden başka çare yok ama gönlüm artık çok yorgun.Aslında hak etme meselesi değil bu.kimse kötü şeyleri yaşamayı hak etmez.dünya iyisi insanlar imanı inancı on numara insanlarda neler yaşıyor.sınav konularımız farklı sadece.beni kahreden seylere bir ornek vereyin mesela:ailemde K onusmadigim bir kız var.eşimin kuzenunin karısı.aynı zamanlarda evlendik.oda benden haz etmez bende ondan elektrikleri tutmuyor.ikibck yaşında bir çocuğu var.kiskanmiyorum Allah çocuğuna uzun ömürler versin.ama yaşadıklarımı bile bile,beni gördüğü zaman oğluna annnneeeem askimmmmm beebeegim.bağıra bağıra ısrarla bastira bastira aci mi hatırlatması.bilerek.cnku ben yokken öyle değilmiş .yani olay şu .ben asla ve asla ona öyle bişey yapmazdım.birbirimizi sevmediğimiz halde sabaha kadar doğumunun sağlıkla gerçekleşmesi için dua ettim.ama bebeği olan o,kucagi boş olan ben.Rabbim böyle uygun gördü.artık ınan beklemiyorum.korunma surem bitincede nasıl olsa yine olumsuz olacak Di cem.öyle çok dua ettim ki ağlaya ağlaya.hiçbiri kabul olmadı.Allah yardımcımız olsun nediyim
Evet elbetteki ilerlemiş bir gebeliği kaybetmekle benim gibi 2 haftalık bir bebeği kaybetmenin acısı bir olamaz.Telkinleriniz ve verdiğiniz moral için çok teşekkür ederimDaha 4 yillik evlisiniz kendinizi bu kadar yormayin bu konuda, dusukleriniz buyuk yikim olmustur tahmin edebiliyorum, ama inanin bazen bize kabus gibi gelen seylerin altindan bir hayir çıkıyor. Her zaman dilerken bile bir bebegim olsun diye degil saglikli bir bebegim olsun diye dileyin. Cooook zor bir hamilelik gecirdigim icin ve gittigim doktorun benimki gibi riskli gebeliklerle ilgilenen bir doktor olmasindan dolayi o kadar kotu orneklerle karsilastim ki bazen gebeligin ilerlemeden sonlanmasi sukredilecek bir sey olmali diye dusunuyorum.
Umarim en kisa zamanda saglikli bir sekilde kavusursunuz bebeginize.
Bahsettiğiniz doktoru araştırıcam,çok teşekkürederim.Ankarada başkent uni hastanesinde tüp. Bebek için yada bu şekilde sorunları olana taa nerelerden geliyorlar. Adı göğşen hoca. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kendi annemin doktoru ameliyatına da girdi. Eminim olumlu sonuç alip en kısa zamanda bir bebeğiniz olur.
Danış cnm komsum sorduğunda da ya boş isler filan demişlerdi umarım seninki iyi yönlendirir..verdiginiz tüm bilgiler icin çok teşekkür ederim. Bu hafta tekrar dr. randevumuz var eşimle.Bu söylediklerinizi doktoruma danisacagim
Canım benim yaa o hamiş halinle nasılda uzun uzun yazmışsın,tüm yazdıklarını teker teker okudum ve gerçekten yazdıklarında moral ve huzur buldum.Duaların ve temennilerin için sonsuz teşekkür ederim.Bebişlerini sağlıkla al kucağına doyasıya bağrına bas inşallah.Çok teşekkür ederim canımSeni cok iyi anliyorum. Oncelikle sakin ol,herseyin vakti zamani var. Olmamasi olmasindan daha hayirli belki bilemeyiz ki..
Biz 3 yillik evliydik, 2 yildir olmuyordu. Esimle buyuk bir tartisma gecirdik.(cocuk icin de hazir degildim henuz,niye olmuyor diye dr a da gitmiyordum) hic hamile kalmamistim. Sorun ne bilmiyorduk da.
Bizim, esimin yani 4 adagi varmis. 10 yildir yerine getiremedik. Sonra gecen yil kwalideme ruyasinda soylemisler, o adaklar kesilmezse hic bir dileginiz kabul olmaz ,bir an once kesip dagitin borctan kurtulun diye. Biz gecen yil kurbanla beraber bu adaklik koyunlari da kestik cok sukur.
3_5 ay sonra da tup bebege basladik, ilk denemede oldu ve halen ikizlere hamileyim cok sukur. Tabi ne kdr moralim bozuldu,hergun isten cikinca aglayarak gelirdim ewe,ilaclarda cok sisirmisti beni cok acı cekiyordum. Bi gun dedim, allah im sen goruyorsun beni,cektigim acıları,bikmisligimi.. nolur artik "OL" de, umidimizi tuketme diye dua ederdim hergun ewe gelirken.
Cok sukur 7 ay icinde oldu.
Olacagi kesin degildi, ama umitliydim. Allah im olmuyorsa da vardir bildigin,hakkimda hayirlisini en iyi sen biliyorsun derdim hep. Dunyanin sonu degildi, herkesin olacak diye birsey yok.
Allah diledigine verir,dilediginden alir. Allahtan gelen sey,elimiz kolumuz bagli. Sen yeter ki kalben dua et. Gonlunu ferah tut, ben niye basaramadim diye dusunme. Bu yollardan gecmis biri olarak diyorum, dunyanin sonu degil ki bu. Cocuk olunca_insanlar evlenince kimse kutsanmıyor. Sen elinden geleni yap, olmuyorsa boynumuz kıldan ince napalim bizler kul olarak baska...
Cennette seni bekleyen 4 melegin var,sana sefaatci olacak olan.. dilerim en kisa zamanda hayaline kavusursun. Bak ne guzel hamile kalabilmissin Biz onu da yapamamistik
Buarada kuzenim, 4 dusuk yapti. Tek,ikiz ,ucuz cocuklari oldu tedaviyle. Hep 4 aylik, 5.5 aylikken dustuler. Megerse, rahimde açılma olup dusuk yapiyormus hep. Dikis attilar ve 5.cocugunu kucagina aldi.
Sana moral olsun diye yazmiyorum ama hamile kalabildigin icin cok vahim bi durumda oldugunu dusunmuyorum. Senin bizlerden neyin eksik? Sen neden anne olamayasin ki? Konusunda uzman ,iyi bir dr a gidersen basaracagina inaniyorum. Dusuk sebepleri cok onemli,arastirma yaptir mutlaka. Bagisiklik sistemin mi zayif, vitamin takviyen mi eksik, rahimde mi sorun var, bunyen bebegi mi kabul etmiyor, genetik mi, hormonal biseymi vsvs... bunlarin iyi arastirilmasi gerekir.
Lutfen uzme kendini, uzulursen hic olmaz,kendine baska ugraslar bul, bu konuyu dusunme ve sunu unutma
"bizler aciz birer kuluz, allah ol derse olur, o istemezse yaprak bile kipirdamaz. Biz ölsek de, istesek de istemesek de kaderimiz belli aslinda_dogdugumuz gun yazildi hersey. Dolayisiyla kendini bosyere uzme.olup olmayacagi belli aslinda bizler bilmiyoruz,vakti gelecek elbet. Sen iyi bir dr a git,elinden geleni yap,dua ederek bekle..."
"Allah’ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle… " diye dua edelim
Insallah guzel sonuclarla gelirsin,kendini yipratma, allah hakkinizda en hayirlisini versin tez zamanda. Dualarim seninle
Biz tesekkur ederiz teyzesiCanım benim yaa o hamiş halinle nasılda uzun uzun yazmışsın,tüm yazdıklarını teker teker okudum ve gerçekten yazdıklarında moral ve huzur buldum.Duaların ve temennilerin için sonsuz teşekkür ederim.Bebişlerini sağlıkla al kucağına doyasıya bağrına bas inşallah.Çok teşekkür ederim canım
Çok geç cevap yazdım ne olur kusura bakma,bana çok moral verdin evet eşim ve yuvam hepsi için çok minnettarım.Zaten böyle bir eşim olmasa çoktan ikimizde ayrı yollara gitmiş olurduk şimdi.Buradaki herkes bana çok moral verdi ve o kafamda büyüttüğüm 4 sene o kadar da uzun bir zaman dilimi gibi gelmiyor şuan bana.Başka insanlarla konuşmak,onların bakış açısıyla hayata bakabilmek beni biraz olsun kendime getiriyor.Hele ki sen karnı burnunda bir meleksin ve bana yazdıkların o kadar masum ve moral verici şeyler ki gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.Senin doğumunu ve bebişleri buradan merakla takip edicem inşallah,sağlıkla doğsunlar.Güzel yüreğin kadar güzel ömürleriniz olsun canım benimBiz tesekkur ederiz teyzesi
Insallah sen de basaracaksin. Inan daha once hic hamile kalamamis biri olarak, dusuk yapanlari gorunce ne kadar sanslilar en azindan hamile kalabiliyorlar derdim icimden... sonra kendime bakip uzulurdum. ve edindigim bilgilere gore hic hamile kalamayanin durumu daha karisik.
Bence 4 yil cok da uzun bir sure degil. bizde 3.5 yillik evliyiz,daha yeni oldu bak. Demem o ki karamsarliga dusmek icin daha cok erken, kendini yipratma. 40 yasindaki insanlar bile hamile kalabiliyor sen niye olamayasin?
Ben cevremdeki hamile haberlerini duyunca, hayirli olsun dedikten sonra icimi bir huzur kaplardi az kaldi benim de olacak elbet diye. Bak bir istedik iki geliyor..
Sen yeter ki inan, tevekkul et. allah im sizin de yuzunuzu guldursun insallah. Ic huzur,saglik,mutlu bir yuva,seni seven bir eş evlat sahibi olmaktan cok daha onemli bence. Allah , sabredenlerle beraberdir. Tum kalbimle derinden dua ediyorum...
Son durumlarini ozelden de yazabilirsin,mutlu haberlerini bekliyoruz.
Geç cvp yazdım kusura bakmayın,içinde bulunduğum durumu anlamanız ve bunun için ettiğiniz dualar benim için çok kıymetli.Çok ama çok teşekkür ederim.ah bu nası bı ateştir yanmayan bılmez rabbim en kısa surede size evlat nasip etsın
moralde çok önemliymiş biraz uzaklaşabılsenız bu konuda çok zor bılıyorum ama az bı uzaklaşsanız kendıliğinden herşey istediğiniz gibi olucak
Evet bu dedikleriniz çok doğru şeyler,ben de o psikolojiden nasıl çıkarım diye sizlerin fikirlerini almak istedim.Rabbim size benim yaşadıklarımın zerresini yaşatmasın.Bekar bir bayan olarak sorunuma cevap yazmanıza ayrıca mutlu oldum,duyarlılığınız için teşekkür ederim.bekarım ama bu işlerle ilgimi öğrendiğim ve gördüğüm şey, ille de olsun çok istiyorum psikolojisinden çıkıp akışına bırakınca kısacası rahatlayınca daha kolay gerçekleştiği.
Onu düşünmek için sanırım biraz daha süreye ihtiyacım var,evli misiniz bilmiyorum ama bu durumda kalınca insan kendi canından ve o çok sevdiği adamdan bir parça dünyaya getirmek istiyor.Evlat edinmenin sevabı elbette tartışılamaz ama ben başka birisinin çocuğunu evlat edinmenin kendi çocuğunu dünyaya getirmekten çok daha büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum..Hele ki benim gibi duygusal ve hassas bir insansanız,ona sahip olduğum her an ''ya gerçek ailesi bir gün dönerse ve onu benden almak isterse,yada evlatlık olduğunu öğrenince benden nefret ederse'' bu ve bunun gibi birçok sorunu göğüsleyebileceğimi şuan için sanmıyorum ama gelecek ne gösterir bilinmez elbette.Kendinizi bu kadar perişan etmek yerine
Neden kimsesiz bir çocuğu evlat edinmiyorsunuz
Bu dunyadaki en büyük sevabı işlemiş olursunuz
Dualarınız benim için çok kıymetli,zaman ayırıp yorum yazdığınız için çok teşekkür ederimBi tanıdığım yıllarca uğraştı sonunda pes etti. Bir arkadaşının bebek haberini alınca içine bi umut doğmuş hemen test yaptırmış pozitif. Kızı şimdi 5 yaşında :)
Umutsuzluğa dusmeyın. Ama sürekli bu düşünce ile kendinizi paralamayin. Siz degerlisiniz sizin hayatınız. Çok zor anlıyorum ama.. inş tez vakitte mutlu haberi alırsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?