Nasıl manipüle olunulmaz ?

Şimdi siz o mesajları attınız ya hakkınızda çok daha fazla dedikodu yapacak hem de uydurup uydurup 11 yıldır özel sektördeyim her zaman bu tiplerle karşılaştım hatta bazen yöneticim konumunda oldular. Onlarla çok da önemli olamayan konulardan bahsederek meraklarını da fazla uyandırmadan geçiştirdim tavsiye ederim.

Herkesin her şeyini anlatan gider başkasına da sizi anlatır emin olun

En başından hiç söylememeliydiniz.

Mesafeyi koyun fazla konuşmayın zamanla uzak durur o da herhalde.

Teşekkür ederim. Yok vicdan yapmayacağım. Sınırlarımı çizdim ben sonuçta. Özellikle dikkat ettim kendimle ilgili yorum yaptım. Sevmiyorum hoşlanmıyorum diye. Onu incitecek bir cümle söylemedim. Ama o kadar alıngan ki kesin onda bile bir şey bulmustur ama kendi problemi artık yapacak bir şey yok

Bizim orda biri var iş arkadası sabah görüp günaydın dememiş diye kızı her yerden silip engellemiş öyle insanlar her yerde

Boşandım demek ayıp mı?
Amma abartmışsın
Neyin dedikodusunu yapıcak kadın
Bende boşandım demiş
Belki dertleşmek istedi
Herkesi kötü niyetli olarak algılamayın
Kimseye güvenmeyin bu devirde ama bu kadar da güvensiz olursan yalnız kalırsun
Ortasını bulmak gerek işte

Nefret ediyorm boyle milletin sorununu sıkıntısını deşipde kurcalayan insanlardan.
Bi bitin artık beeee bi bitin..
Boyle insanlar yuzunden insan icine karisasim gelmiyo yeminle.

Yaaa öyle mi düşünüyorsunuz🤦‍♀️
Hemen hemen aynı durumdayız kendimi o kadar tembihlememe rağmen millet sormadan ben söyledim her seyi🤷‍♀️🤭tabi bu da uc ve yanlış bir tutum farkındayım ama çok virt gel agizliyim ne yapayım?Bana arkadaşın yaptıkları merakliliktan geldi ayrıca çok da şey anlatmamışsınız aldatildim boşandım bunu etrafınızdakiler de böyle bilmiyor mu

Hemen hemen aynı durumdayız kendimi o kadar tembihlememe rağmen millet sormadan ben söyledim her seyi🤷‍♀️🤭tabi bu da uc ve yanlış bir tutum farkındayım ama çok virt gel agizliyim ne yapayım?Bana arkadaşın yaptıkları merakliliktan geldi ayrıca çok da şey anlatmamışsınız aldatildim boşandım bunu etrafınızdakiler de böyle bilmiyor mu
Sizin konunuzu hatırlıyorum sanki eşiniz gelip boşanmak istediğini söylemişti değil mi

Telefonla konuşuyormuş gibi yapın, cevap vermeyin anlar bir süre sonra.

Yeni bir şehire taşındım ya. Burdakiler bilmiyor. Ama eski yaşadığım şehirde yakın arkadaşlarıma anlatmıştım bana destek olsunlar diye.

hayir diyorsunuz da cizdiginiz sinirlar pamuk ipligiyle cizilmis.. bozulmaya cok musait. hayir demenize ragmen sorular geliyor ve siz bu sorulara cevap veriyorsunuz. vermeseniz nasil laf alabilir agzinizdan? kapiyi kapatsa biri o sekilde ben kalkar acarim. musade edersen calisiyorum kimsenin ozeliyle ilgilenmiyorum derim. kisacasi sert duramamissiniz. ihlal etmis sinirlarinizi.

Yeni çalıştığım iş yerinde, özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmama kararı almama rağmen susamadım:(

Yeni şehir yeni ev yeni bir başlangıç diyerek anı bir kararla geçmişe perde çekmiştim boşandıktan sonra.

Bi arkadaşla perde muhabbeti yaptık. Perdelerini değiştiriyormuş. Ben de degistirdim bak böyle dedim resmini gösterdim.

Sonra idareden müdür yardımcısı geldi. Numara değişikliğimi bildirmem lazımmış.

Bu arkadaş bana dedi ki, hem eşyalarını değiştiriyorsun, hem yeni bir şehire tayin istemişsin hem de numaranı değişirmişsin sende bir şeyler var. Ben de boşandım bak bana anlatabilirsin dedi. Özel hayatım hakkında konuşmak istemiyorum dedim. Yüzüme baktı, çok güçlü görünüyorsun sen mi terk ettin dedi . Ben de hayır terkedildim dedim. Nasıl yani sen çok güzelsin falan dedi aldatildim dedim.

Sonra naptı biliyor musunuz? Kapıyı kapatıp fısır fısır kendi başına gelenleri anlattı. Ben çok rahatsız oldum. Hiç dertleşme modunda da değildim.

Aradan 2 ay geçti arada iletişim halindeyiz falan. Bugün bi yalnız animda geldi, şu arkadaş da boşanmış, şu ikinci evliliğini yapmış, şu siddet görmüş falan. Beni ilgilendirmiyor dememe rağmen susturamadım.

Sonra eve geldim ve mesaj attim. Başkalarının özel hayatını bilmek beni çok rahatsız etti lutfen benim hakkımda kimseyle konuşma dedim. Defalarca aradı beni. ne diycem ki ? Konuşsa da ben hakettim.

Nasıl manipule olmazdım ki. Rest çekemiyorum kimseye. Kotu niyetlii olduğunu düşünüyorum şuan arkadaşın.

Kırıcı olmadan beni tenhada kıstırıp dedikodu yapmasını nasıl önlerim? Yanıma gelirken hemen kitap açıyorum okuyormuş gibi yapıyorum. Ama kaçmak değil rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum
Dedi-kodu açtığında bunlari duymak istemediginizi belirtirsiniz olur biter karsi tarafta dedikodukolik degildir heralde

Evet özel hayatımla ilgili hickimseyle konuşmak istemiyorum bu konuda netim. Ama neden en ufak bir şeyde açılıyorum. halbuki kendimi bin kere telkin ettim. Konuşmayacaksın susacaksın kimseyle samimi olmayacaksın güvenme kimseye diye. Daha ilk gün anlattım maalesef.
Bence siz icinizi hic kimseye dokup tam anlamiyla rahatlayamadiginiz icin kendinize ne kadar soz versenizde agzinizdan sözcükler dökülüyor. Guclu gorunmek icin icinizw atmissimiz muhtemelen her seyi. Ama iste dolu bardak bir gun tasiyor. Cevrenizde sizi yargilamadan dinleyecek, hatta yeri geldiginde hak da verecek kimse yoksa bi psikologa falan mi gitseniz? Maddi olarak zorlayacaksa da bi defter tutup yazsaniz. Sonra imha edersiniz isterseniz.

Ben de annem ve cocukluk tavmalarim konusunda cok doluyumdur. Bazen icim iyice kabarir ve hic olmadik bir insana(mesela oldukca ketum olan eltime) agzimdan kaciririm bisiler sonra yatakta kendimi bogasim gelir. Oyle zamanlarsa esime dokuyorum icimi. Defalarca ayni olayi anlatsam da hic yargilamadan (annemi de beni de) dinleyip ben artik yanindayim beraber atlatacagiz der. Cok iyi gelir mesela, 1 ay goturur en az beni :) kardeslerim mesela hic yardimci degillerdir bu konuda. Onlara hic bir sey anlatmiyorum artik...

öğretmenler özel hayatı çok merak eder nedenini çözemedim ama...hemen. Geldim sordular hemen anlaşamadık dedim kestirip attım eğer konuşmak istemezsen gizem yaratırsan seni konuşturmak için uğraşırlar. Genelde bana soru soruyorlar ben geri soru soruyorum topu atıyorum onlar başlıyor anlatmaya. Boşanan kadınlar özellikle sorar dert etmediğinizi gösterin

Kimsenin agzini buzemezsiniz. Huyu dedikodu yapmak olan birisini yaptiginin yanlis oldugunu soyleyerek degistiremezsiniz. O da dedikodunun kotu oldugunu biliyor. Kendi dedikodusu yapilinca kotudur dedikodu bu insanlar icin ama baskasinin dedikodusunu yapinca masumcadir bu olay. Insanlar degismez. Tek yapilacak sey tavrinla bunu gostermek. Net bir tavirla. Dedikoduya basladiginda kalkip gitmek ya da "ben bunlar neden dinliyorum, bunlari benim yanimda anlatma" demek. Ya da "baskasinin lafini bana getiren benim de lafimi goturur, o yuzden bundan sonra sadece is ile ilgili muhabbet edelim" demek. Pasif gorunurseniz, o anlattikca anlatma diyemezseniz onun o negatif enerjisine cekilirsiniz.
Ben de bosandim. Ben de sehir degistirdim, is degistirdim. Insanlar merakli. Yeni gelenin ibine dibine kadar herseyini ogrenmek icin didik didik ugrasiyorlar. Insanlar parmaginda yuzuk var mi bakiyor, hic cekinmeden sen anlatmak istemesen de rahatsizligini belirtsen de utanmadan didik didik soruyor. Bunlari ben de yasadim. Hatta ben odada yokken telefonum calinca izinsiz benim telefonuma cevap veren birisi yaptiginin yanlis oldugunu soyleyince senin ne ozelin olabilir ki bile demisti. Sanki kisinin ozeli olmasi icin ille hayatinda bir erkek olmali.. Bosanmis olunca zayif, zavalli mi gorunuyoruz bilmiyorum ama ne kadar guclusun demesi de komik ayrica. Yapilacak tek sey bir daha bunu yaptiginda ilk ve son kez net bir sekilde bunu bir daha yapma tavri almak..

Kötü niyetli olan bi kadın kendi boşanmasını başına gelenleri anlatmaz ki muhtemelen o kendi boşanma travmasını atamadı, çevresinde kendine benzeyen kadınlaru bulup iletişim kurmak istiyor ayrıca bilinenin aksine öyle hiçbir boşanma çok da merak edilesi değildir, maksimum ne olmuştur aldatılmışsınızdır şiddet türlerinden birini görmüşsünüzdür bi andavalı hayatınızdan çıkarmışsınızdır, bence bunlar çok mühim şeyler değil. Kadının üstüne fazla gitmişsiniz yanlış tepkiler vermişsiniz, benim kayınvalidem de dedikodu anlatmayı sever gülümseyerek dinler yorum yapmam, çünkü onunla ‘dedikodu yapmayı’ sevmiyorum, sanırım artık bana bişe anlatmak ona keyif vermiyor hiç bahsetmiyor. Siz de buna benzer bişe yapmalıydınız saçma sapan davranmışsınız.

kimseyle eskiyi geçmişi konuşmama kararınızın arkasında durarak kendinize inanarak davranışlarınıza dilinize gereken ayarı vererek manipüle olmazsınız siz sadece karar almışsınız konuşma fırsatını bulur bulmaz ötmüşsünüz. aslında manipülasyon denecek kadar bir şey göremedim ben sadece basit bir yem atmış öyle ağzınızı yoklamış sizin kim olduğunuzu ne yaşadığınızı merak ettiği için

Kimsenin agzini buzemezsiniz. Huyu dedikodu yapmak olan birisini yaptiginin yanlis oldugunu soyleyerek degistiremezsiniz. O da dedikodunun kotu oldugunu biliyor. Kendi dedikodusu yapilinca kotudur dedikodu bu insanlar icin ama baskasinin dedikodusunu yapinca masumcadir bu olay. Insanlar degismez. Tek yapilacak sey tavrinla bunu gostermek. Net bir tavirla. Dedikoduya basladiginda kalkip gitmek ya da "ben bunlar neden dinliyorum, bunlari benim yanimda anlatma" demek. Ya da "baskasinin lafini bana getiren benim de lafimi goturur, o yuzden bundan sonra sadece is ile ilgili muhabbet edelim" demek. Pasif gorunurseniz, o anlattikca anlatma diyemezseniz onun o negatif enerjisine cekilirsiniz.
Ben de bosandim. Ben de sehir degistirdim, is degistirdim. Insanlar merakli. Yeni gelenin ibine dibine kadar herseyini ogrenmek icin didik didik ugrasiyorlar. Insanlar parmaginda yuzuk var mi bakiyor, hic cekinmeden sen anlatmak istemesen de rahatsizligini belirtsen de utanmadan didik didik soruyor. Bunlari ben de yasadim. Hatta ben odada yokken telefonum calinca izinsiz benim telefonuma cevap veren birisi yaptiginin yanlis oldugunu soyleyince senin ne ozelin olabilir ki bile demisti. Sanki kisinin ozeli olmasi icin ille hayatinda bir erkek olmali.. Bosanmis olunca zayif, zavalli mi gorunuyoruz bilmiyorum ama ne kadar guclusun demesi de komik ayrica. Yapilacak tek sey bir daha bunu yaptiginda ilk ve son kez net bir sekilde bunu bir daha yapma tavri almak..

Biraz cesaretimi toplayabilirsem yüzüne " iş dışında seninle görüşmek istemiyorum " diyeceğim. Biliyorum çok kırılacak bozulacak ama söyleyeceğim. Ben hep şöyle düşünüyorum insanlar hakkında. " çok zor bir hayat-ı var , o da böyle olsun istemezdi, o da çok yalniz kalmış, elinde değil, kırmayım incitmek istemiyorum " falan. Ama sonra olan bana oluyor.

kimseyle eskiyi geçmişi konuşmama kararınızın arkasında durarak kendinize inanarak davranışlarınıza dilinize gereken ayarı vererek manipüle olmazsınız siz sadece karar almışsınız konuşma fırsatını bulur bulmaz ötmüşsünüz. aslında manipülasyon denecek kadar bir şey göremedim ben sadece basit bir yem atmış öyle ağzınızı yoklamış sizin kim olduğunuzu ne yaşadığınızı merak ettiği için

Ay belki de manipüle oldum diyerek suçu karşı tarafa atıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. Artık özellikle dikkat edeceğim. Anlatmak istemiyorum anlatmayacağım.

Kötü niyetli olan bi kadın kendi boşanmasını başına gelenleri anlatmaz ki muhtemelen o kendi boşanma travmasını atamadı, çevresinde kendine benzeyen kadınlaru bulup iletişim kurmak istiyor ayrıca bilinenin aksine öyle hiçbir boşanma çok da merak edilesi değildir, maksimum ne olmuştur aldatılmışsınızdır şiddet türlerinden birini görmüşsünüzdür bi andavalı hayatınızdan çıkarmışsınızdır, bence bunlar çok mühim şeyler değil. Kadının üstüne fazla gitmişsiniz yanlış tepkiler vermişsiniz, benim kayınvalidem de dedikodu anlatmayı sever gülümseyerek dinler yorum yapmam, çünkü onunla ‘dedikodu yapmayı’ sevmiyorum, sanırım artık bana bişe anlatmak ona keyif vermiyor hiç bahsetmiyor. Siz de buna benzer bişe yapmalıydınız saçma sapan davranmışsınız.

Sanal da olsa, birbirimizi gerçek hayatta hiç görmeyecek de olsak, " saçma sapan " diyerek yıkıcı konuşmak yerine " davranışınızı doğru bulmuyorum " diyebilirdiniz .

Nezaket bunu gerektirir çünkü.

Arkadaşın yaptığı dedikodu ya da değil. Insanların özel hayati hakkında bilgi sahibi olmak istemiyorum. Rahatsız oluyorum öğrenince.

Back
X