Nasıl motive olabilirim?

şimdi İİBF ile atanamamışsınız şimdiye kadar

o zaman bu sene öğretmenlik üzerine gitmeli

lakin alanınız atanılacak bir alan mı

atansanız da 3-4 yıl gidebilecek misiniz

bence -eğer maddi sıkıntınız yoksa- kursa kayıt olun

zaten kurslar kapalı onlar da online internette bir çok online kaynak var zaten dediğinizi duyar gibiyim

ama kurs, bir kitle ile düzenli eğitim almak motive eder, düzen sağlar

korona öncesi kütüphaneye gidin derdim ama şimdi o imkan yok evde tüm gün oturup çalışmak da çok zor

işte o aralarda birlikte ders yapılacak bir gruba ihtiyaç var

Mart ta kurslar kapandı gittiğim kurs online a geçti

sabah 9 da ders başladı 1 e kadar

sabah 8 de kalktım kahvaltımı yapıp oğlumun kahvaltısını hazırladım

9 da onu kaldırıp ben derse başladım o da kahvaltı yaptı sonra kendi dersine girdi

ben bu süreci gerektiği gibi değerlendiremedim 87 küsur aldım, evde, çocuğunuz da yokken hem de gençken 90 lar sizi bekler

çalışmaya hemen başlamalısınız ki ilerleyin

öyle mi böyle mi demeden başlayın

Bence işi öne koyun, vefat olsa da misal kendinizi dağıtmayıp sınava gidin.

Konuya gelirsek bence özel sektörde de iş bakın şu durumda hangi iş olursa psikolojinize iyi gelecek gibi geldi bana. Evden bir çıkın gerisi gelir diyorum.

Engel hep var ,siz kendinizi motive edeceksiniz. Hedef belirleyin günlük, hedeflere ulaştıkça motive olacaksınız. Bende aynı durumdayım yine deneyeyim diyorum tek yol buysa mecburuz.

Ailem tarafından aşılanmış bir düşünce belki. Ailem maddi özgürlüğüm olmadan evlenmemi hiç istemedi. Cocuklugumdan beri de kimseye muhtac olma diyerek büyüttü. Annem hep kendi ayaklari üzerinde duran bir kadın oldu. Anneannem de öyle.. ben suan kendimi eksik hissediyorum çünkü bilincaltim ve bilincim bana ögretileni dogru kabul ediyor
Evet bu düşünce insanın elinde değil ilkokuldan beri insanın beynine kodlanmış bir kodlama gibi ailelerin devamlı oku muhtaç olma eline mesleğini al vs demesinin bir yansıması. Bende yaklaşık 1.5 yıldır kpss hazırlandım. Gk gy atanmak zor hem bazı kadrolarda tayin hakkı da olmuyor belediyeler vs gibi o yüzden daha da zorlaşıyor. A grubu iibf için daha zor ama denemekten başka çözüm de yok. Şahsen elimden geleni yaptığıma inanıyorum o yüzden içim rahat. Takıntı haline getirmedim olmazsa da olmaz yüksek lisans yapmak için uğraşırım en kötü özelde çalışırım ihtiyacım olursa diye düşünüyorum. Bu durum Türkiye şartlarındaki çoğu genç için büyük problem atamalar az, puanlar aşırı yüksek özelde desen tecrübe +kölelik arıyorlar. Bu şartlarda psikolojimizi korumakta bize düşüyor :(

Nedir bu KPSS, memurluk sevdası?
Olmuyorsa, olmuyordur.
20 küsur yıldır özel sektördeyiz karı-koca.
Rızkımızı kazanıyoruz çok şükür.
‘Ya atanırım ya da ölürüm’ şeklindeki önerme ise patolojik bir bakış açısının yansıması.
Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.

Bende evliyim. Bir yandan kpss çalışıyorum. Şuan alana agırlık verıyorum. Genelde 11 de en gec uyuyorum. Eşim 6bucukta işe gıdıyor. Bende 6da uyanıyorum. Siz de güzel bir plan yapın. Erken yatıp erken kalkmaya calısın. Daha verımlı oluyor. Bence ögretmenlikten gırın.ibffden atanmak cıdden zor

Sorun şu ki ben şuan ev hanımıyım kpssye çalışıyorum. Ev hanımı olma durumumu sorun olarak görüyorum. Şuan evde rahatım. Kendi çalışma odam, kitaplarım,boş vaktim var. Ama senelerdir kpss ye calışmaktan ve hep bir sorun çıkmasından (vefat, düşük, hastalık gibi) çok yoruldum. Yine olmazsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Olmazsa ben bu hayatta mutlu olamam. Olmazsa ben evliliğimde de mutlu olamam. Şuan bile kendi paramı harcamıyorum diye triplere giriyorum. Eşim sana para veriyorum harca diye ama harcamıyorsun diyor. Harcayamıyorum. Evlenmeden önce bu kadar kafaya takıp bunalıma gireceğimi düşünmüyordum. Bir seneye kalmaz atanırım diyordum. Hastalık durumundan sınava girmek nasip olmadı. Iş aradım bulamadım korona peydah oldu. Bu arada üç tane de düşüğüm oldu bir sene içinde.
Kısaca ben artık çok yoruldum kpss çalışmaktan ama bir yanım da çok çalışmak istiyor. Plan yapayım düzenli çalışayım istiyorum sadece icimde bir bunalmışlık hali var bana engel oluyor.Eşim olacak pes etme diyor. Nasıl motive olabilirim?
Bilmiyorum benim durumum seni motive eder mi ama evliyim bebeğim var kpss A grubundan bikaç sene önce atandım şu an başka bir sınava hazırlanıyorum. İş güç ev bebek dert etmeden. Bu yola giren ders çalışmayı sevecek benim gece 23.00 gibi bebeği uyutup 04.00’e kadar ders çalıştığım da oluyor.

Benim kardeşim de hep kpss çalışır mesela, atanamaz. Çünkü bir türlü tam ciddiye almıyor işi. Kpss basit bir sınav değil, en az bir senenizi tam anlamıyla feda edeceksiniz.
Aynen öyle bir yıl gözümü karartıp çalıştım ve girdiğim ilk sınavda ilk mülakatta atandım

Bilmiyorum benim durumum seni motive eder mi ama evliyim bebeğim var kpss A grubundan bikaç sene önce atandım şu an başka bir sınava hazırlanıyorum. İş güç ev bebek dert etmeden. Bu yola giren ders çalışmayı sevecek benim gece 23.00 gibi bebeği uyutup 04.00’e kadar ders çalıştığım da oluyor.
Merhaba bende evlıyim sınava calısıyorum. Çok denedım ama sabah erken kalkıp calısamıyorum. Gece calısıp gunduz gec kalkıyorum. Bazen dıyorum gece calısacak kazanamam sınavı

Sorun şu ki ben şuan ev hanımıyım kpssye çalışıyorum. Ev hanımı olma durumumu sorun olarak görüyorum. Şuan evde rahatım. Kendi çalışma odam, kitaplarım,boş vaktim var. Ama senelerdir kpss ye calışmaktan ve hep bir sorun çıkmasından (vefat, düşük, hastalık gibi) çok yoruldum. Yine olmazsa diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Olmazsa ben bu hayatta mutlu olamam. Olmazsa ben evliliğimde de mutlu olamam. Şuan bile kendi paramı harcamıyorum diye triplere giriyorum. Eşim sana para veriyorum harca diye ama harcamıyorsun diyor. Harcayamıyorum. Evlenmeden önce bu kadar kafaya takıp bunalıma gireceğimi düşünmüyordum. Bir seneye kalmaz atanırım diyordum. Hastalık durumundan sınava girmek nasip olmadı. Iş aradım bulamadım korona peydah oldu. Bu arada üç tane de düşüğüm oldu bir sene içinde.
Kısaca ben artık çok yoruldum kpss çalışmaktan ama bir yanım da çok çalışmak istiyor. Plan yapayım düzenli çalışayım istiyorum sadece icimde bir bunalmışlık hali var bana engel oluyor.Eşim olacak pes etme diyor. Nasıl motive olabilirim?
Zincire kırma takvimlerinden edinin. İnternetten bulun yazıcıdan çıktı alın. Kendinize kolay rahat bi plan hazırlayıp her gün uygulayın. İstikrarlı olan kazanır

Bir kere de öğretmenlik için girin olmuyorsa da olmuyordur zorlamayın..yalnız kpss çalışırken bebek mi düşünüyordunuz 3 kere düşük yaptım yazmışsınız

Merhaba bende evlıyim sınava calısıyorum. Çok denedım ama sabah erken kalkıp calısamıyorum. Gece calısıp gunduz gec kalkıyorum. Bazen dıyorum gece calısacak kazanamam sınavı
Sabah ben de kalkamıyorum, daha önce gece çalışarak kazandığım için son cümlenize katılmıyorum neden olmasın ki.

Sabah ben de kalkamıyorum, daha önce gece çalışarak kazandığım için son cümlenize katılmıyorum neden olmasın ki.
Kendımı alıstırmaya calısıcam erken uyanmaya. Gec kalkınca kahvaltı falan yapana kadar öglen oluyor. Gün hemen bıtıyor. Ikı sekılde de kazanılır haklısınız

Back
X