Çok fazla şey yazılmış takip edemedim ama kendimden örnek vereyim eşimle severek evlendim ki iyiki evlenmişim

ilkin salon takımı yemek odası oturma grubu falan her şeyi istedim eşim sen ne istersen tamam dedi orta gelirli bir ailesi var kredi çekicek eşimle ben ödiycektik sonra düşündüm salon takımına gerek yok şık bir oturma grubu alırsam yemek odası yerine de şirin bi mutfak masası şimdilik yeterli diye. annem tutturdu şu kadar bilezik olucak akrabalara hediye şunu bunu diye sıraladı ben çoğunu kabul etmedim altını da oldum olası sevmem zaten 6 tane kalın bilezik (şu anda bankada kasada) bir set alındı akrabalara hediye işini iptal ettirdim gereksiz bence. beni doldurmaya çalışan arkadaşlarımın akrabalarımın da az daha kurbanı olup nişanı geri vericektim hatta yüzüğü attım ama vazgeçmedi çok şükür sevdiğim benden ne istiyolarsa kabul yeterki benimle evlen dedi o zaman nasıl bir hataya düştüğümü fark ettim

bi arkadaşım 30.000 tl lik mobilya ve düğün için baya bi kredi çekti şu an inanılmaz pişman nasıl altından kalkıcaz diye yakınıyor zamanla olur hepsi salon takımı falan da çok kokoş işi geliyor ilerde almak daha mantıklı yemek takımına ammenna ama gümüşlük denilen şey de saçma ama benim için tabi sen farklı düşünebilirsin eğer seviyosan inan hiç bir şey gözüne gelmiyor mobilyalarım, halılarım, perdem hepsi marka ve çok şirin evimi gören çok sade ama çok şık diyor hoş demeseler bile içinde huzurlu bir şekilde yaşamak bile güzel nişanlılık dönemi insanı çok yıpratır sevgiliyken aileler pek işin içine dahil olmadığı için daha rahat nişanlılık da bi o kadar zor geçer şimdiden hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.