Nasıl öğreneceğim ?

En kısa zamanda eşinizi ikna edin ve bir psikoloğa götürün.
Bunun önlemini şimdiden almazsanız, ileride çok daha şiddet içerikli olaylar yaşayabilirsiniz.

Özgüven yoksunu ve ağır psikolojik sorunları olan birine benziyor eşiniz.
Eğer gerçekten seviyorsanız, bir doktor yardımıyla iyileşmesine yardım edin. Hoşgörülebilir şeyler değil bunlar.

Ve sakın kendinizde suç bulmayın. Hayatınızın ve kendinizin kıymetini bilin.

ruh hastası bir eşin olduğunu söylemek zorundayım, üzülerek...
sağlıklı hiç kimse koluna faça atmaz, sokakta da tokat atmaz.
kendini haksız olduğuna sakın inandırma, mahvetme günlerini...
hakkında hayırlısı olsun...

ışte varya yıllardır söylediğim bir taktik bu erkeklerin kullandığı. ılk önce özgüveni elinden alırlar. Herif sokak ortasında tokat atmış sen çok üüzldüm onu üzdüğüme diyorsun. Kollarına faça atmış sen ne yapabilirim gönlünü almak için diyorsun. Yarın öbür gün kolunu bacağını kırar sen gider özür dilersin. Hataysa hata ne var yani. o herşeyi dört dörtlük yapıyor mu? o senin çocuğun mu allahaşkına ilgilenemedim diyorsun. Kendine olan güvenini kaybetme sakın. Güçlü ol. Öyle ıslak kedi gibi dolanma çevresinde. Her sana kızdığında faça mı atacak kollarına. Rahatsız herif.

EŞınız ÇalıŞmıyormu, bence evde olmaktanda paronoya yapıyor, kendını meŞgul edecek bır ıŞ gereklı, faça konusuna gelınce dehŞete dÜŞtÜm, bu konuda yardım almalı dıye dÜŞÜnÜyorum.

o sokakta tokat atmasinda ben ona haklisin demedim kesinlikle. bende ona göre davrandim birkac gün ama bakti sicaklik görmüyor senin yaptiklarini ben bu kadar basina kalkmadim ama dedi. ben ailemde siddet görmedim babamla annemle herseyi konusarak cözdük. onun tokatindan cok nasil öyle düsündügü yani nasil o buralari bilmiyor diye onu kandirmak istedigimi düsünür düsüncesi canimi yakti. ben otobüsü kacirmiyayim 10 dakika eve erken varayim diye en yakin yoldan otobüse yürürken o nasil böyle düsünür aklim almadi. özürde diledi, cok dil döktü yeniden normal konusayim diye.
ben biktim sürekli kavgalardan, ´hicbirseyi tartismak bile istemiyorum. sanirim bu yüzden daha cok onun istekleri oluyo, hep onun istekleri oluyor diyede kendini hakli görüyor bence. yanlis mi düsünüyorum bilmiyorum. ben cok sey istemiyorumki. isten sonra yemegimi yapip, evimi toparlayip rahat rahat bi cayimi icmeye benim zamanim olmuyor bazen. ben hangi vakit elin derdiyle elin erkekleriyle kocami kandirmakla ugrasayimki.

aramizdaki farkin bilincindeyim. cok farkli düsünüyoruz. o mesela hep suclu sucsuz, hakli haksiz arar. ben ise farkli düsünceler diye düsünürüm cünki herseyin bir sebebi olamazki.
ben yaptigimin hata oldugunu bile bile yaparmiyim? yani yaptigimin dogru oldugunu düsündügüm icin yapar insan birseyi. ama tartistiktan sonra onunda düsüncelerini anlamaya calisiyorum ve düsüne düsüne kendimi suclu hissediyorum galiba.
bende kiziyorum herseyi hemen ailesine anlattigina. bazen cikmaza girince bende ariyorum annesiyle cözüm ariyorum ama baska sekilde bas edemicegimi düsününce ben ararim. türkiyeden onun aldigi seyleri ailesinin aldigi seyleri burda dar diye giydirmiyo. böyle seyler yapilabilecek seyler, kiskaniyordur dedim gittik bol seyler aldik. böyle seyleri felan ben hemen kalkip ailesine anlatmam mesela.
telefon konusuna gelince ben kendimde soka ugradim ne yapmam gerektigini bilemedim, en güzel günümüzde böyle birsey aklimdan bile gecmezdi. benim kactigim günün gecesi ona msj geldi birisi evlilik teklifi etti. bende kendimi tuhaf hissettim. ben kacmisim gelmisim. esime birisi gecenin bi yarisi evlilik teklifi ediyor. herkimse aradida ben ciktim alo dedim kapandi telefon ama ben ona inanip güvenip hic uzatmadim o gece kapandi konu.
esimin sorunu bir olayi birdahaki olayda tekrar tekrar acmasi bunu ona her defasinda söylüyorum. ama yine ayni yine ayni. son tartismamizdada taaaa o seminar konusunu acti. bütün olan seyleri tartismalari tekrar tekrar düsünüyor ve yeni olan sey bu yüzden bence gözünde büyüyor.
onun bütün akrabalari beni cok seviyor benim akrabalarim ise onu kabullenmiyor bence bunuda hazmedemiyor ne kadar desede onun acisini senden cikartmiyorum diye kimseye birsey diyemiyor burda onlara sinirini benden cikartiyor bence.
benim icinde kolay degildi herseyimi birakip ona kacmak. ben orda kalmak icin gittim aileler anlasip ailemle baristiktan sonra 1ay esimin yaninda kalip tekrar döndüm. ailemle barissakta yinede kolay degildi onlarin yüzüne bakmak sonucta ben onlari degil baskasini tercih etmisim ve geri gelmisim. dedem, kuzenlerim, amcalarim hicbiri benimle konusmuyor. ve ayni apartmandaydik. yüzüme bile bakmiyorlardir. ben onlarin elinde büyümüsüm benimde cok zoruma gitti ama esim gelince hersey düzelecek diye icime attim hep. o kolay seyler yasamiyor burda zor biliyorum ama ben hep yanindayim bunu görmüyor sanirim.
türkiyede cok genis cevresi vardi sevilen birisidir kendisi. buraya gelip kendini yanliz hissetmesin diye 1saatlik ögle arasinda bile 40dakikam yolda gecsede 20dakika yaninda olayim diye eve gidiyorum.
ne yapsamki bilmiyorum. hele kolunu görünce cok üzülüyorum.

ooo ,siz hala bunu yapan kişinin bu davranışının normal olmadığını,hasta bir kişinin yapabileceği bir davranış olduğunu anlayamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz.
bukadar eşinize herkes rahatsız hasta demiş.ben psikoloğa götüreyim,ikna edeyim demiyorsunuz hala..bir kişiye bile haklısınız dememişsiniz. bir şeyi görüpte, görmemeye çalışıyorsunuz.
ne diyeyim.
siz gerçeklerden bu kadar kaçarsanız olacaklara da hazırlıklı olmalısınız..

o sokakta tokat atmasinda ben ona haklisin demedim kesinlikle. bende ona göre davrandim birkac gün ama bakti sicaklik görmüyor senin yaptiklarini ben bu kadar basina kalkmadim ama dedi. ben ailemde siddet görmedim babamla annemle herseyi konusarak cözdük. onun tokatindan cok nasil öyle düsündügü yani nasil o buralari bilmiyor diye onu kandirmak istedigimi düsünür düsüncesi canimi yakti. ben otobüsü kacirmiyayim 10 dakika eve erken varayim diye en yakin yoldan otobüse yürürken o nasil böyle düsünür aklim almadi. özürde diledi, cok dil döktü yeniden normal konusayim diye.
ben biktim sürekli kavgalardan, ´hicbirseyi tartismak bile istemiyorum. sanirim bu yüzden daha cok onun istekleri oluyo, hep onun istekleri oluyor diyede kendini hakli görüyor bence. yanlis mi düsünüyorum bilmiyorum. ben cok sey istemiyorumki. isten sonra yemegimi yapip, evimi toparlayip rahat rahat bi cayimi icmeye benim zamanim olmuyor bazen. ben hangi vakit elin derdiyle elin erkekleriyle kocami kandirmakla ugrasayimki.

Ne eşini ne de seni hiç tanımıyorum. Objektif bir şekilde yorum yaptığıma güvenebilirsin sanırım. Anlattıklarına bakılırsa eşin tüm hırsını senden çıkarıyor. Kendin de yazmışsın annenden babandan tokat yememişsin, peki bu adam kim? Hangi hakla sana tokat atıyor, hangi hakla sana bağırıyor. Huzurlu musun peki? sana sokak ortasında tokat atan adam evde seni hastanelik eder arkadaşım. Özürler falan sinir geçince. Sinirlenince yine aynı adam olur çıkar. O kadar çok o kadar çok karşılaşıyorum ki anlatamam ama kadınlarda hep aynı umut. Tedavi olmasını sağlamalısın, tedaviden sonra da seni hırpalarsa sadece fiziksel değil sözlü olarak da hırpalarsa genç yaşında ayrıl ve yeni bir başlangıç yap. Umarım düzelir umarım bir daha sana kendisine zarar vermez.

piskolog konusunda herkes hakli. nasil ikna etsemki diye düsünüyorum ikna etsemde burda türk bir piskolog bulmak kolay olmicak ama arayacagim. sadece siddet degil onun sorunu ne yaparsa yapsin gözünde yaptigi seyi cok büyütüyor. mesela ikimizde sabah kalkiyoruz ben ise gidiyorum sabah öglen geliyorum tekrar aksama kadar ise gidiyorum. o da kalkiyor 3saat ise gidiyor ordan kursa. ve öglen evde oluyo. öglen uyuyamasin diyoki sabahtan beri ayaktayim öldüm diyor. ben ne diyeyim peki? diyorum sen 8saat ise gitsen dayanamazsin bile diyorum. diyor ooo ben ne islerde hic uyumadan calistim diyor. ben uykum geldi deyince aksam aman seni görende birsey sanacak diyor masa basinda ne yoruldunki diyo. valla bencede piskopatlik var ama bunu kendisine nasil söyliyeyim acaba? galiba önce piskolog bulup sonra konusmak.

canim biraz senin hayatina alismasina sagla sende bir suc yok ama esin cok zor bir dönem geciriyor sen cok sabirli olmalisin gerekirse psikolojik destek alin esini arkadas cevrenle tanistir daha cok vakit ayir ona sabirli ol kendine güven kendini suclama eminim hersey düzelecektir zamanla

sinavlarim vardi onlar bitti cok sükür. simdi biraz daha cok vaktim olacak esim icin. herkesin cevabi ve yardimi icin cok tsk ederim. kendi isteklerimden herzaman vazgecmemen gerektigini ve kendi düsüncelerimin arkadasinda durmami ögrendim ve cok iyi anladim

adam resmen sizi sindirmis ki sizde suclu oldugunuza inanmissiniz ben bu yazdiklarinizda sizde bir suc göremedim bence esinizin psikoojik sorunlari var
hem esinizden birseylerde saklayabilirsiniz evlisiniz diye birbirinizin incigini cincigini bilmek sart degil
zaman zaman benimde esimden sakladigim bazi seyler olur sordugunda amma meraklisin söylenecek sey var söylenmeyecek derim oda bidaha sormaz

piskolog konusunda herkes hakli. nasil ikna etsemki diye düsünüyorum ikna etsemde burda türk bir piskolog bulmak kolay olmicak ama arayacagim. sadece siddet degil onun sorunu ne yaparsa yapsin gözünde yaptigi seyi cok büyütüyor. mesela ikimizde sabah kalkiyoruz ben ise gidiyorum sabah öglen geliyorum tekrar aksama kadar ise gidiyorum. o da kalkiyor 3saat ise gidiyor ordan kursa. ve öglen evde oluyo. öglen uyuyamasin diyoki sabahtan beri ayaktayim öldüm diyor. ben ne diyeyim peki? diyorum sen 8saat ise gitsen dayanamazsin bile diyorum. diyor ooo ben ne islerde hic uyumadan calistim diyor. ben uykum geldi deyince aksam aman seni görende birsey sanacak diyor masa basinda ne yoruldunki diyo. valla bencede piskopatlik var ama bunu kendisine nasil söyliyeyim acaba? galiba önce piskolog bulup sonra konusmak.

bence sen bu adama fazala diklesme allah korusun bir anlik cinnet gecirir
sen haklisin de gec eyvahedigeldismile

Canım kusura bakma sen hata bende hata bende diyorsun ama ben sende zerre hata göremedim.

Bilakis kesinlikle problemli, önyargılı, anlamadan dinlemeden hareket eden ve aşırı kıskanç bir eşin var senin. Sorunun kaynağı kendisi ama sana kendini ezik hissettirmeyi başarmış, aferin. Tokat olayına hiç girmiyorum bile, bence affedilir bir şey değil.

Tamam haklıdır, bir anda bütün çevresinin değişmesi onun için kolay olmasa gerek ama kimse onu silah zoruyla göndermedi o ülkeye di mi, bunun acısını senden çıkartması çok uygunsuz.

Evet eşindir, elbette ona destek olacaksın ama bu kadar da ipleri eline verme, kendini ezdirme, haklı olduğun noktada hakkını savunmasını bil.

adam resmen sizi sindirmis ki sizde suclu oldugunuza inanmissiniz ben bu yazdiklarinizda sizde bir suc göremedim bence esinizin psikoojik sorunlari var
hem esinizden birseylerde saklayabilirsiniz evlisiniz diye birbirinizin incigini cincigini bilmek sart degil
zaman zaman benimde esimden sakladigim bazi seyler olur sordugunda amma meraklisin söylenecek sey var söylenmeyecek derim oda bidaha sormaz

Ya saklayabilir tabii. Eşi diye her şeyi bilmesine gerek yok ki.
İnsanın kızkardeşiyle arasında bir sırrı vardır, dostuyla vardır, bilmesini istemeyebilir eşinin.
Zaten oldum olası anlamamışımdır bu kadar içli dışlı olmayı, sırf eşim diye bana güvenip sırrını açan insanların sırlarını ifşa mı etmeliyim yani? Anlamsız.

hiç üşenmedim okudum,cidden ilişkiniz karmaşa içinde,

olayları ayrıntılı anlatmışsın biraz kişilik analizi yaptım,
eşin kendini yanlız hissettiği için sana sarıyo,eğer başka uğraşları olursa kafasını sana takmayı bırakır.
bu arada sana şiddet göstermesi kendini kesmesi delilik,yerinde olsam onunla uzun süre konuşmazdım bunun için,çünkü malesef bi kere yaparsa gerisi geliyor,

benim erkek arkadaşımda bi aralar böyle benim en ufak olayımdan bişey çıkaran takıntılı biriydi,çözümü ona hiçbişey anlatmamakta buldum.ama bişey de gizlemiyordum tabi,sadece muhabbetimiz yoktu konuşmuyordum onunla o konuşunca yaa hmm gülüyordum falan,bi olay karşısında fikrimi belirtmiyordum,oda dayanamayınca tabi takıntılığını bıraktı içime kapanmamam için

onunla otur konuş,birbirinize bağırmadan kızmadan anlamaya çalışın,ikinizde kırıldığınız yerleri söyleyin ve çözüm bulmaya çalışın

cicim aylarındasınız ya bu kadar kavga olması normal değil..

Bence vicdan yapacak konumda değilsiniz şuan için.. Düşünebiliyomusun evlisiniz ve eşiniz sinirlikte kızgınlıkta diğer odaya geçip kollarını kesiyor etraf kan ve peçetelerle.. Yarın öbür gün o evde bir çocuk olucak ve böyle bir babas olucak DÜŞÜNEBİLİYOMUSUNUZ ÇOCUKTAKİ PSİKOLOJİYİ VE TRANVAYI??
En kısa sürede tedavi olmalı eşiniz...

Üzgünüm ama eşiniz size değil kendine güvenmiyor size göre kendisini yetersiz buluyor, siz herhangi evli bir kadından farksız davranmıssınız burda hata olarak görebileceğimiz bişey yok bence.. Hata varsa eşinizde ona da hata değilse psikolojik sorunlar denir.. Çok ama çok zor bir durum bu ne yaparsanız yaın asla size güvenmez çünkü sorunu sizinle değil kendi ile..

Canım kusura bakma sen hata bende hata bende diyorsun ama ben sende zerre hata göremedim.

Bilakis kesinlikle problemli, önyargılı, anlamadan dinlemeden hareket eden ve aşırı kıskanç bir eşin var senin. Sorunun kaynağı kendisi ama sana kendini ezik hissettirmeyi başarmış, aferin. Tokat olayına hiç girmiyorum bile, bence affedilir bir şey değil.

Tamam haklıdır, bir anda bütün çevresinin değişmesi onun için kolay olmasa gerek ama kimse onu silah zoruyla göndermedi o ülkeye di mi, bunun acısını senden çıkartması çok uygunsuz.

Evet eşindir, elbette ona destek olacaksın ama bu kadar da ipleri eline verme, kendini ezdirme, haklı olduğun noktada hakkını savunmasını bil.

Hay ağzınla bin yaşa arkadaşım... alkisalkisalkis

bayildim okurken ayyhhh asiri kiskanc asiri süpheci utanmadan birde tokat atmis sokak ortasinda la havle ve la sende hakli diyosun onun icin sen ona calisip bakiyosun yiyecegi ekmegi getiriyosun üstüne iftiraya maruz kaliyosun habire adam kendi komplexlerini örtmek istedigi icin bin türlü bahane buluyor yok facebook yok bilmem ne ne bu ya güzelim bu adam hasta ben sana söyliyim sen kurtul canim bundan hic normal degil böyle seyler sende normalmis gibi davranma allah askina adam almanyaya geldi ya bunalima girmis resmen kaldiramiycakti neden geliyor ozaman birde intihar etmis hic normal degil kendini suclu hissetme eger olanlar bunlardan ibaretse esin hasta ve piskolojik tedaviye ihtiyaci var

Son düzenleme:
Back
X