Canim ya daha kücüksün ve ne büyük problemleri asmaya calisiyorsun. Nasil sinavlarini verebildin böyle bir ortamda, hayretler icinde okudum! Dilerim sinavlarini iyi vermis ve meslegini eline almis olursun.
Suna cok üzüldüm böyle güzel bir ailen ve hayatin varken neden bu kadar erken evlendin?
Hadi evlendin neden kactin?
Hadi kactin neden Türkiye`de yasayan bir erkege kactin?
Yasindan cok büyük adimlar atmissin su genc yasinda, Allah yardimcin olsun.
Herseyin bir bedeli var ve sende bunu cok agir ödeyeceksin, bunu sende cok iyi biliyorsun.
Hayatini mahv etmek icin elinden geleni yapmissin, bende bir teyzen veya halan olsaydim seni hayatimdan silmistim. Cünkü bunu biz büyükler anlayamayiz. Belki sevgi belki ask diyeceksin ama herseyin bir zamani var, ve bunu zamaninda yasayanlar hayatin balli tarafindan yasarlar ama senin gibi aceleci davrananlar ne yazikki hayatin aci biberini yasar.
Bu problemler seni öldürmez, daha cok gencsin ve daha cok mücadele ediceksin tek tarafli, ama nereye kadar?
Belki bir gün esin istedigin gibi bir erkek olacak ama o zamana kadarda sen tükenmis olacaksin.
Bir insani adam etmek cok zor, oluyor oluyorda nasil oluyor? Hayat sevincin bittigi an oluyor o zamanda is isten gecmis oluyor.
Benim bir akrabam olsan sana tek tavsiyem, herkes hata yapar ama zararin neresinden dönersen o kardir.
Ben olsam bu evliligi bitirir yeni bir hayata atilirdim. Cünkü inan daha cok üzülecek ve yipranacaksin bende sana kiyamadigimdan söylüyorum, yoksa cek cekebildigin kadar.
Canim benim biz yurtdisinda büyüdügümüz icin saf büyüdük, esin Türkiyenin tozunu yutmus tabiki her kavgada o yenecek seni. Kendisini hakli cikaracak ama sende cok iyi biliyorsunki o senin anlattiklarinin hicbirinde hakli degildi. Hele siddetmi? Baba dayagi yemedikde, koca dayagimi yiyeceksin su körpecik genc yasinda?
Ver polise sürsünler Türkiye`ye hic problemsiz, zaten bir dahada nah görür Almanya`yi. Belki oda öyle daha mutlu olacak kendi ülkesinde, belki kendi cevresinde daha degisik ve uyumlu bir erkek olacak.
Siz birbirinize uymuyorsunuz canim, neden ailen seninle konusmuyor, cünkü o esin olacak adami sana layik görmedikleri icin. Bende ailenle ayni görüsteyim.
Uzun lafin kisasi, ya bu diyardan gidecen yada bu deveyi veya psikopat esini güdecen. Bu kadar basit.
Kararin her ne ise hayirlisi olsun diyorum.
Ama yinede deneyecegim diyorsan dene, olmadigi an bilki en hayirlisi ayrilmak. Ben pek ümitli degilim ve sonunuzu hicde iyi görmüyorum. Ben olsam tirsardim böyle bir adamdan, ayni yatakda huzurlu uyuyamazdim. Ailen bu olanlari duysa inan onu herhalde esek sudan gelene kadar döverledi söyle bunu ona, sahipsiz degilsin konusmuyorlarsa bile yine senin ailen bunu unutma.
Kusura bakma uzun oldu canim. Ama cok sinirlendim.