Nasıl olacak ?

Tatszhayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
626
386
103
30
Herkese merhabalar , bir sorunumdan bahsedeceğim. Ben bir yıl önce nişan attım. Evlenmek istiyorum belli bir yaşa geldim . Yuvamı kurup çocuk sahibi olmak istiyorum. Benimle ciddi anlamda konuşmak isteyenler de var ama konuşsam da fazla uzun konuşamıyorum. Hemen sıkılıyorum. Görmesem bile mesajındaki bir kelimeden dahi soğuyabiliyorum. Biriyle konuşmak bana artık heyecan verici gelmiyor . Evlilik istiyorum ama biriyle konuşmak istemiyorum çok sıkıcı geliyor sil baştan gibi. Yeni birini tanı , güven. Bazen konuşayım diyorum . Bir gün sürüyor hemen sıkılıyorum , konuşmayı kesiyorum. Tezat bir durumdayım farkındayım. İstiyorum ama aynı zamanda istemiyorum. Evlensem de eski nişanlımla eğlendiğim güldüğüm gibi yeni kişiyle yapamayacakmışım gibi geliyor. Korkuyorum açıkçası kafa yapımda biriyle evlenmezsem diye ama tanımaktan da uzak duruyorum ne yapacağımı şaşırdım ben 🙁

Önyargıları ve eskiyi bir kenara bırakmak lazım. Konuştuğunuz/konuşacağınız kişi yüzde yüz size uyan biri olmayacak bunu kabullenerek işe başlayın. Evlilikte her iki taraf bazı özelliklerini törpüler. Törpülenmiş halde geçinebilecek misiniz onu anlamak için konuşursunuz. Tabi kimyanın da uyması önemli. Allah hayırlı nasipler versin.

Herkese merhabalar , bir sorunumdan bahsedeceğim. Ben bir yıl önce nişan attım. Evlenmek istiyorum belli bir yaşa geldim . Yuvamı kurup çocuk sahibi olmak istiyorum. Benimle ciddi anlamda konuşmak isteyenler de var ama konuşsam da fazla uzun konuşamıyorum. Hemen sıkılıyorum. Görmesem bile mesajındaki bir kelimeden dahi soğuyabiliyorum. Biriyle konuşmak bana artık heyecan verici gelmiyor . Evlilik istiyorum ama biriyle konuşmak istemiyorum çok sıkıcı geliyor sil baştan gibi. Yeni birini tanı , güven. Bazen konuşayım diyorum . Bir gün sürüyor hemen sıkılıyorum , konuşmayı kesiyorum. Tezat bir durumdayım farkındayım. İstiyorum ama aynı zamanda istemiyorum. Evlensem de eski nişanlımla eğlendiğim güldüğüm gibi yeni kişiyle yapamayacakmışım gibi geliyor. Korkuyorum açıkçası kafa yapımda biriyle evlenmezsem diye ama tanımaktan da uzak duruyorum ne yapacağımı şaşırdım ben 🙁
Kalbinizde yeni birine yer açmak için eskiyi çıkarmanız lazım. Bu şekilde kimseyi sevemezsiniz. Sıkılmıyorsunuz aslında yeni birini istemiyorsunuz. Zoraki konuşunca da kestirip atıyorsunuz. Bence önce psikolojik destek görüp eskiyi tamamen kalbinizden çıkarmaya çalışın.

Evlensem de eski nişanlımla eğlendiğim güldüğüm gibi yeni kişiyle yapamayacakmışım gibi geliyor
Kilit nokta eski nişanlı.
O gercek hissi yasatanmıs cunku ve ondan sonra asık olmamıssınız.
Oldugunuzda fikirleriniz degisecek istemekle degilde eros sayesinde degisecek yani:d

İşte bu henüz birseyleri icinde tam olarak bitiremediğin için. Bitirdigin zaman bırak kiyaslamayi bittiği için şükürler edeceksin. Henüz zamanı var bence
Nasıl bitirebilirim acaba? İçimde onu affederek mi biter ki ? Her gün ahlar ediyorum yaptığı haksızlığı düğüne bir ay kala terketmesini hazmedemedim koskaca 1 yıl geçti

Doğru kişiyi görünce hemen soğumazsın metal etme. Zaman meselesi..

ya alemsınız
bırıyle evlenmek ıstıyorum ama konusmak ıstemıyorum sıkılıyorum demıssınız
bu uzayda muz yıyeyım ama cılek tadı versın gıbı bırsey olmus :D
konusmaya bıle sabrınız yetmıyorken evlılık cok zorlar sızı haberınız olsun yanı

Hayatıma başka biri girmezse eskisini içimden aramayacağımı düşünüyorum

Nasıl bitirebilirim acaba? İçimde onu affederek mi biter ki ? Her gün ahlar ediyorum yaptığı haksızlığı düğüne bir ay kala terketmesini hazmedemedim koskaca 1 yıl geçti
Profildeki yaşınız doğruysa 25 yaşındasınız, evlilik için bu kadar acele etmenizin sebebi nedir? 25 yaş çok küçük bir yaş değil ama büyük yaş da değil ki. Daha bir ilişkiden çıkalı yeni bir yıl olmuş. Hemen arayışa girmek yerine biraz dinlenseniz akışa biraksaniz daha doğru olur. evlilikten beklentiniz nedir, sırf "evli" olabilmek için mi istiyorsunuz? Ayrıca kalbinizde biri varken başka birini yara bandı olarak kullanınca o kişi de size ahlar etse ne olacak?

Evlilige hazir degilsiniz. Onun icin baskalari ile tanisarak onlarin zamanini calmayin. Eskileri üstünüzden atamiyorsaniz profesyonel destek alin. Evlilik ve cocuk sahibi olmak öyle basit isler degil. Saglam ve saglikli iletisim ister oda sizde su anda yok.

Back
X