Bahanesi ne peki annenin bu işin çocuk oyuncağı olmadığını biliyordur ne sebep sunuyorHerkese iyi aksamlar kızlar. Gercekten bu durecte ne yapmaliyim bilmiyorum. Oncelikle sevgilim ve ben 26 yasindayiz universiye mezunu is sahibiyiz. sevgilimle bir yola girdik ailelerimize de actik.bu yaz icin sozlu olalim istedik. Ailem tanismayi kabul etti askere gitmedigi icin bu yaz nisan olmaz soz olur dedi. Ben de boyle aktardim sevgilime.annemle konusmamda da anne once tanisma birkac gun sonra soz diye istoyoruz dedim zar zor tamam dedi. Derken tarih belirlendi gelecekleri gun icin. Mesele su ki 15 saatlik yoldan gelecekler. Calisiyorlar ve izin sureleri kisa olacak. Tanisalim birkac gun sonra sozlerini yapalim dusunuyor aile de. Ama benim ailem soz asla demee basladi. Acele etmeyin bi tanisalim askere gitsin sonra dedi. Ama ben adi konsun istiyorum ailemi de kirmak istemiyorum ama beni anlamiyorlar. Cocuk da degilim ki calisiyoruz meslegimix var sureci neden uzatalim askere gitmeden sozumuz bari olsun diyorum. Ben mi yanlisim annemin istedigi onlar gelsin sonra benim ailem gitsin sonra soz nisan olsun ama surec uzun tutulsun.hayir bir de bi tamam diyor bi hayir soz yok. Oyun oynar gibi oldu napicagimi bilmiyorum
Biz bir tanisalim kaynasalim diyor. Hemen bir gormeye kiz verilmez diyor. Kiz tarafi agir olur diyorBahanesi ne peki annenin bu işin çocuk oyuncağı olmadığını biliyordur ne sebep sunuyor
1 yil oldu. Aslen ikimizde yakin yerdeniz.aileler ayni kultur. Sadece yasafiklari sehir farkli. Ama kulturler ayni. Gecmis iliskim oldu 5 sene surdu ama bitti. Hata olarak bir sey yok.Ne kadardır berabersiniz , diğer aile ile kültür farkı var mı ? siz şimdiye kadar ikili ilişkilerde hata yaptınız mı aileniz biliyor mu ?
Ha söz var ha yok, hayatınızda o kadar onemi olacak bir şey mi ki?
Aileniz tanışıyor, ciddisiniz.
Eee, söz olunca daha mı mutlu olacaksınız ki? Ya da birbirinize davranisiniz mi degisecek?
Bence aileniz çok haklı. Askerden gelsin, işine girsin, güzelce ister, aynı sene yaparsınız sözü nişanı düğünü... Şimdi söz olsa gereksiz bir sorumluluk, ailesinin sizden, sizin ailesinden beklentiler (en basiti zirt pırt aranmak istemek), bir sorun olsa sözlünüz asker... Daha da kötüsü araya giren ayrılıkta ilişkiniz bozulsa ve ayrılmak isteseniz durduk yere adınız söz atmış olup yıllar yılı akrabalar arasında boyle anılır.
Yani gerek var mı ki? Evlenme teklif ettiyse yüzüğünüz vardır zaten, siz de ona bir yüzük verin, onunla geçsin askerliği. Donunce usulüne uygun şekilde hepsini peşpeşe yaparsınız.
Mantıklı aslında bu dönemde ağırdan almak gerek bak üste ne güzel anlatmışBiz bir tanisalim kaynasalim diyor. Hemen bir gormeye kiz verilmez diyor. Kiz tarafi agir olur diyor
Ayni sene olur mu bilmiyorum. Cunku annem uzatmak istiyor seneye ertelense isteme su bu bu sefer soz su kadar sursun nisan bu kadar diye diretecek. Cunku bi uc yil falan bekle diyordu. Yani bilmiyorum soz olsun istiyorum mutlu da hissederdim. Heyecanli ve hevesliyim. Insan sevdigiyle kavusmak istiyor yaHa söz var ha yok, hayatınızda o kadar onemi olacak bir şey mi ki?
Aileniz tanışıyor, ciddisiniz.
Eee, söz olunca daha mı mutlu olacaksınız ki? Ya da birbirinize davranisiniz mi degisecek?
Bence aileniz çok haklı. Askerden gelsin, işine girsin, güzelce ister, aynı sene yaparsınız sözü nişanı düğünü... Şimdi söz olsa gereksiz bir sorumluluk, ailesinin sizden, sizin ailesinden beklentiler (en basiti zirt pırt aranmak istemek), bir sorun olsa sözlünüz asker... Daha da kötüsü araya giren ayrılıkta ilişkiniz bozulsa ve ayrılmak isteseniz durduk yere adınız söz atmış olup yıllar yılı akrabalar arasında boyle anılır.
Yani gerek var mı ki? Evlenme teklif ettiyse yüzüğünüz vardır zaten, siz de ona bir yüzük verin, onunla geçsin askerliği. Donunce usulüne uygun şekilde hepsini peşpeşe yaparsınız.
Ben de hak veriyorum ama uzaktalar gelip gitmeleri zor. Askerden sonra soz nisan yapsak annem bu sefer nisani kisa tutmayin diyecek.. yani hep ertelemesi olacak.yani tanismalari elbette cok onemli ama bilmiyorum. Annemi de kirmak istemiyorumAilenizden daha tanışmadan sözlenmenize onay vermelerini bekliyorsunuz. Bence sorun sizde. Ben annenize hak verdim. Tanımadığı etmediği insanlara neye güvenerek söz verecek? Bence bu kadar ısrarcı olmayın. Zaten aileler tanışınca askerdeyken sözlü gibi bir şey olacaksınız. Israrınız yanlış.
Heyecanını anlıyorum ama büyüklerin bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Bir de yanlış anlama ama askere gidecek sonuçta. Allah korusun dönmeyebilir. Ya da kafa yapısı değişmiş olabilir, sen eskisi gibi sevmiyor olabilirsin vs vs. Ben askerlikten önce bir adım atılmasına sıcak bakmadım hiç bir zaman. Tabi sizin kararınız..Ben de hak veriyorum ama uzaktalar gelip gitmeleri zor. Askerden sonra soz nisan yapsak annem bu sefer nisani kisa tutmayin diyecek.. yani hep ertelemesi olacak.yani tanismalari elbette cok onemli ama bilmiyorum. Annemi de kirmak istemiyorum
Aileniz haklı. Bence onları dinleyin.Biz bir tanisalim kaynasalim diyor. Hemen bir gormeye kiz verilmez diyor. Kiz tarafi agir olur diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?