Nasıl olur bu işler?

Ailenizden daha tanışmadan sözlenmenize onay vermelerini bekliyorsunuz. Bence sorun sizde. Ben annenize hak verdim. Tanımadığı etmediği insanlara neye güvenerek söz verecek? Bence bu kadar ısrarcı olmayın. Zaten aileler tanışınca askerdeyken sözlü gibi bir şey olacaksınız. Israrınız yanlış.

bana da böyle geldi. ben mesela herhangi biriyle ilk kez görüşeceğimde bile anneme söylüyor oluyorum. nasıl birden anneye 'anne benim sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz.' deniyor bilmiyorum. ben böyle desem hayatta inanmaz, 1 sene nasıl hiç bahsetmedin falan denir. bence de eğer ilk kez tanışılıyorsa ve ilk kez göreceklerse hemen sözlenmenizi istememeleri normal. ama işimiz var gücümüz var, isteğimiz de böyle diyorsanız, ben olsam, aileleri çok da dahil etmeden önce bir tanıştırır sonra da adeti geleneği boşverir evlenirdim herhalde. işe aileyi karıştırınca mecbur onların fikirleriyle şekillenecek süreç

Heyecanını anlıyorum ama büyüklerin bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Bir de yanlış anlama ama askere gidecek sonuçta. Allah korusun dönmeyebilir. Ya da kafa yapısı değişmiş olabilir, sen eskisi gibi sevmiyor olabilirsin vs vs. Ben askerlikten önce bir adım atılmasına sıcak bakmadım hiç bir zaman. Tabi sizin kararınız..
Yani tamam diyorum ama karsi tarafin ailesi de gitmisken bi resmiyete baglayalim gorusunde. Bir de onlara tanisalim eger olursa soz de olur demistik. Sonra soz niyetiyle konusuldu. Aileye vagectik demek ayip olacak bunu cok dusunuyorum. Ben istiyorum ama buyuklerimi ezmek istemem

Aileniz haklı,neden söz nişan gibi eylemlere bu denli anlam atfediliyor.Bence gereksiz,takılmayın böyle şeylere.Gönüller bir aileler biliyor gerisi teferruat

bana da böyle geldi. ben mesela herhangi biriyle ilk kez görüşeceğimde bile anneme söylüyor oluyorum. nasıl birden anneye 'anne benim sevgilim var evlenmeyi düşünüyoruz.' deniyor bilmiyorum. ben böyle desem hayatta inanmaz, 1 sene nasıl hiç bahsetmedin falan denir. bence de eğer ilk kez tanışılıyorsa ve ilk kez göreceklerse hemen sözlenmenizi istememeleri normal. ama işimiz var gücümüz var, isteğimiz de böyle diyorsanız, ben olsam, aileleri çok da dahil etmeden önce bir tanıştırır sonra da adeti geleneği boşverir evlenirdim herhalde. işe aileyi karıştırınca mecbur onların fikirleriyle şekillenecek süreç
Ailem bir senedir biliyor zaten b3n bu sreci 6. Aydan itibaren actim habersiz degil birden ogrenmedi yani. Onu da anliyorum anne ama bilmiyorum haklidir ilk kez gorrcek ama soz surecinde de tanismis olacaklar.

Acele etmeyin bence aileleriniz kültür olarak yakınsa nasıl davranilacağini bilir.Benim bir ic anadolu kentinden arkadaşım 15 saatlik yoldan gelen erkek tarafina çay pasta birek verip 2 saat oturmalarina musaade etti. 2 . Seferde isteme için gün aldılar.Önceden tanismadiklari icin. Yine başka bir arkadaşımın ailesi 3 kez dışarda bulustuktan sonra söz faslına geçtiler.Doğu batı fark etmez bazı kültürlerde 3 kez istenir kız.Bu süreçte annenizi hiç ama hiç üzmeyin.

Her ail
1 yil oldu. Aslen ikimizde yakin yerdeniz.aileler ayni kultur. Sadece yasafiklari sehir farkli. Ama kulturler ayni. Gecmis iliskim oldu 5 sene surdu ama bitti. Hata olarak bir sey yok.
Anne olmadan önce farklı düşünüyordum. Şimdi farklı düşünüyorum. Paldırküldür nişan söz vs olsun istemem. Aileler tanışsınn hayatınıza bakarsınız askerlik kısa zaten artık. Ee sizde 1 yıldır tanışıyorsunuz. Bakalım aileler işin içine girince hala herşey yolunda mı ?

Ben ailenize hak verdim.
Ha sozlu olmussunuz ha sevgili. Aileler tanistiktan sonra ne onemi var ki? Belli ki geleneksel yapida bir ailesiniz,annenizin hevesini kirmayin suncacik sey icin. Once erkek tarafi gelsin tanismaya, sonra siz gidin iade-i ziyarete,evlerini mahallelerini esini dostunu bir gorun, cevreden sorsun sorustursun aile buyukleriniz. Askerlik sonrasi soz ya da nisan yaparsiniz dogrudan. Ailelerle beraber bu ise girdiginiz zaman surec bu sekilde olmali bence.

Soz olunca sizin sevginizde birsey degismeyecek. Ama gereksiz sorumluluk alacaksiniz. Nisanli olsaniz neyse de.. annesine anne de, yok efendim bayramda seyranda ara, ara sira kayinvalideyi arayip anne nasilsin de.. ne gerek var ya. Doya doya ikiniz su sevgililik gunlerini yasayin hesapsiz kitapsiz. Soz olunca karisaniniz cok olur.

Aileniz haklı önünüzdeki engeller bı kalksın. Ailelerin uyum sağlaması da çok önemli. Birbirinizi daha iyi tanıyın. Evliliğin emekliliği yok. Acele etmeyin.

Yani tamam diyorum ama karsi tarafin ailesi de gitmisken bi resmiyete baglayalim gorusunde. Bir de onlara tanisalim eger olursa soz de olur demistik. Sonra soz niyetiyle konusuldu. Aileye vagectik demek ayip olacak bunu cok dusunuyorum. Ben istiyorum ama buyuklerimi ezmek istemem
Sen zaten aileni ezmiş geçmişsin. Önce ailenle konuşmalıydın. Sen onlara sormadan mı gelin söz keselim dedin? Bu tip durumlarda ailelerin konuşması gerekir.

Bizde isteme söz nişan bir arada olacaktı ve farklı şehirden geleceklerdi. Annelerimiz konuştu ve annem rica etti nişandan 2 gün önce sadece eşimin anne ve babası yemeğe geldi oturup tanıştılar. Siz ailenize sormadınız mı hiç?

Aceleniz ne ?
Bir askere gidip gelsin öyle koyarsınız adını.
Ayrıca virüs var aileler tanışması vs çok riskli

Anan baban hakli. Ha sozlusun ha sevgilinle gezip tozuyorsun ne farkeder ki... Once gelsinler senin ailen onlari gorsunler. Cocuk askerden gelsin sonra isteme soz bir hafta sonra da nisan yaparsinzi olur biter

Biz bir tanisalim kaynasalim diyor. Hemen bir gormeye kiz verilmez diyor. Kiz tarafi agir olur diyor

Annen haklı, acele etmeyin. Bu kadar kolaylaştırıcı olmak her zaman iyi olmuyor.

Aşkın gözü kördür. Sen şimdi eğrisini doğrusunu göremezsin. Ailen ne derse ters algılama bir düşün. Olaylara farkli açılardan bak. Ailen ne derse o

Askerlik mühim.. Erteleye erteleye evlenince bile gitmeyenleri biliyorum.. Hele bir gitsin gelsin aceleye getirme, yazılmışsa kader er geç olur..

Back
X