Nasıl oluyor bu işler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

therewillbeaday

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
3.700
9.382
158
Merhaba Hanımlar, biraz bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Şu sevgi işleri, evliliğe giden yol, evlilik nasıl olmalı? Her insan farklı olduğu gibi elbette her ilişki de kendi içinde farklıdır. Fakat kız kardeşimin evliliğine, yakın arkadaşlarımın evlilik veya ilişkilerine şöyle bir baktığımda (sohbetlerimizde dertleşirken bana anlattıklarıyla ve gözlemlerimle) benim bu konularda düşüncelerim mi çok ütopik, biraz fazla mı uzağım gerçeklere diye sorguluyorum şu aralar kendimi.
Mesela en basitinden bana göre ne kadar çok sevsek de aşık olsak da tartışırken kavga ederken sözlere dikkat etmek gerekli. Küfür olmamalı. Belki bazen sinir anında söylenebilir ağzımızdan kaçar bir yere kadar anlarım fakat kavga anında karşındakine küfür edip sonra tekrar eskiye dönmek normal mi? Bana saygıyı yitirir gibi geliyor. Bu konuda çok katıyım.
Şuan aklıma pek gelmedi fakat böyle bir çok örnek var. Konuyu editlerim belki biraz sonra. Çevremden de yanlış düşündüğüme dair sözler işitince ki özellikle sevdiğim bir kişiden de bunları duyunca fikrinizi almak istedim.

Evlenmeden önce tartışma esnasında eşimden küfür duydum birkaç kez. Net bir şekilde terbiyesizlik olduğunu söyledim. O günden beri etmez. Ama bir şey izlerken ya da konuşurken ederiz yani. Rahatlatıcı etkisi var😃 Ben çok sakinimdir tartışırken, eşim ateşli. Bağırma, duyuyorum seni diyerek tartisirim. Orta yolu buluyoruz işte. Tartışmanın güzeli olmaz ki zaten😬

Mesela yine saygısızlık olarak gördüğüm, birbirinin yanında gaz çıkarmak. Birimiz banyodayken diğeri tuvalete girebilir mesela ama salonda otururken yapamaz kimse. Yani her şeyin yeri var. Her ilişkinin dinamiği farklı ama cidden saygı mühim.

Evlenmeden önce tartışma esnasında eşimden küfür duydum birkaç kez. Net bir şekilde terbiyesizlik olduğunu söyledim. O günden beri etmez. Ama bir şey izlerken ya da konuşurken ederiz yani. Rahatlatıcı etkisi var😃 Ben çok sakinimdir tartışırken, eşim ateşli. Bağırma, duyuyorum seni diyerek tartisirim. Orta yolu buluyoruz işte. Tartışmanın güzeli olmaz ki zaten😬

Mesela yine saygısızlık olarak gördüğüm, birbirinin yanında gaz çıkarmak. Birimiz banyodayken diğeri tuvalete girebilir mesela ama salonda otururken yapamaz kimse. Yani her şeyin yeri var. Her ilişkinin dinamiği farklı ama cidden saygı mühim.

sevgililik de arkadaşlığın başka bir türü olduğu için oradan yola çıkabilirsin. yani insan küfürbaz, şiddet eğilimli, yalancı vs biriyle arkadaş olmak ister mi? istemez. o zaman sevgilin de öyle olmamalı değil mi?

Bence de öyle olmamalı. Zaten yalan ve şiddetin olduğu yerde sağlıklı bir sevgiden söz edilemez diye düşünüyorum. Konuya farklı bir örnek vermek gerekirse mesela bence aileler çocuk önünde mümkün mertebe tartışmamalı ve çocuğun yanında anne babanın birbirine salak, aptal gibi sözler söylemesi ciddi bir sorun. Bir iki kez belki göz ardı edilebilir ama sonrasında ciddi sorun oluşturur bana göre. Ama bazı konularda acaba fazla mı abartıyorum da farkında değilim. Dediğim gibi artık abarttığım yönünde çok sözler duyuyorum.

8 senedir eşimi tanıyorum 7 yılı aşkındır da evliyiz.. bir kere ne ben ona ne de o bana sensin bile demedik. ve başkalarının yanında birbirimizi incitecek imalarda bulunmadık. doğrusu da budur. her ilişki de önce saygı sonra sevgi bence.. saygı yoksa sevginin bir anlamı yok.
Var yani böyle ilişkiler de. Biran artık kendimi sorgularken buldum. Bence de dediğiniz gibi olmalı. Mutluluklar dilerim bu arada :)
Aslında konuyu çok kısa tuttum sadece tartışma vb konudan örnek verdim fakat anlatmak sormak istediklerim daha fazlaydı.

Var yani böyle ilişkiler de. Biran artık kendimi sorgularken buldum. Bence de dediğiniz gibi olmalı. Mutluluklar dilerim bu arada :)
Aslında konuyu çok kısa tuttum sadece tartışma vb konudan örnek verdim fakat anlatmak sormak istediklerim daha fazlaydı.
Çok teşekkürler. evet anlıyorum anlatmak istediklerini, sadece tartışmalarda değil, hayatın her anında saygı olmalı. atıyorum hafta sonu aktivitelerinden, eve alınacak ufak bir şeye kadar. asla ütopik değil, olması gereken budur

Bence bu olay tamamen aileden görmeyle alakalı benim annem babam kavga bağrış çağırış yapardı doğal olarak böyle şeyler görünce kendi hayatında da oluyor evliliğimin ilk yıllarında malesef bende gördüğümü yaptım eşim sakin bi insan olduğu için ailesinde de öyle şeyler görmediği için sorunlarımızı hallettik ve bende artık alıştım sakinliğe ailemden gördüğümü yapmıyorum eşimi de kendimi de üzmüyorum bi mesele varsa da konuşarak halletiyoruz çok şükür

Buradaki veya çevrendeki hanımlar geri dönüp o küfürü kabul ede ede yaşadıkları için olabilir vs diye savunabilir. Her ne kadar hayatımda çok keskin çizgilerim olmasın daha esnek olayım desem de benim de asla kabul edemeyeceğim durumlardan biridir.
Başkalarına göre kendinizden taviz vermeyin. Ama hayat her zaman aklınızdaki gibi de ilerlemez bunu da unutmayın.

Ideal ilişkiyi yazıp bence böyle olmalı demeniz neden?
Tabiki insanlar ilişkilerinde saygıyı kaybetmemeli, tabiki küfredememeli, tabiki çocukların yanında tartışma olmamalı, tabiki aptal, salak gibi zeka aşağılayıcı sıfatlar kullanılmamalı.
Bildiklerinizi tekrar etmenizin sebebi ne?
Etrafınızdaki ilişki yasayan insanların ideal ilişkiler yaşamıyor olması mı? Sizi baglayan bir durum degil bu. Insanlar bile isteye mutsuzlugu secebilir🤷🏻‍♀️

Ideal ilişkiyi yazıp bence böyle olmalı demeniz neden?
Tabiki insanlar ilişkilerinde saygıyı kaybetmemeli, tabiki küfredememeli, tabiki çocukların yanında tartışma olmamalı, tabiki aptal, salak gibi zeka aşağılayıcı sıfatlar kullanılmamalı.
Bildiklerinizi tekrar etmenizin sebebi ne?
Etrafınızdaki ilişki yasayan insanların ideal ilişkiler yaşamıyor olması mı? Sizi baglayan bir durum degil bu. Insanlar bile isteye mutsuzlugu secebilir🤷🏻‍♀️
Konunun başında da dediğim gibi tabii ki her ilişki farklıdır herkesin kendi seçimi. İdeal ilişki yazıp bence böyle olmalı deme nedenim şuydu evet kendime ait bir ideal ilişkim var fakat son zamanlarda bizzat şahsıma yönelik çok eleştiri duydum çevremden. Böyle olunca da biraz rahatsız hisssettim, sanki çok ütopik bir düşüncem varmış gibi hissettirildi. Benimle aynı düşüncede insanları görüp kendimi daha iyi hissetmek ve bazı şeyleri kendime hatırlatmak maksatlı veya farklı düşünceleri de alıp kendimde düzeltmem gereken şeyler varsa bu konuda elimden geleni yapmak için yazdım.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Buradaki veya çevrendeki hanımlar geri dönüp o küfürü kabul ede ede yaşadıkları için olabilir vs diye savunabilir. Her ne kadar hayatımda çok keskin çizgilerim olmasın daha esnek olayım desem de benim de asla kabul edemeyeceğim durumlardan biridir.
Başkalarına göre kendinizden taviz vermeyin. Ama hayat her zaman aklınızdaki gibi de ilerlemez bunu da unutmayın.
Kendimden taviz vermiyorum ama çevreme veya ilişkime bakınca bana söylenen eleştirilere bakınca abartıyor muyum diye ister istemez bir düşünüyorum. Bu küfür vb konu şuanda konuyu açarken aklıma ilk gelen şeydi ama örnek çoğaltılabilir.
Çok haklısınız gerçekten hayat her zaman aklımızdaki gibi ilerlemiyor.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Mesela ciddi bir kavga olsa ben o sözleri unutamam. Hiçbir şey olmamış gibi devam edemem. Ama bir yandan da düşününce tartışma olmadan bir ilişkinin sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Bunun için öfke anında kendini kaybetmeyen ama kendini ifade etmeyi de bilen insanlarla beraber olmak gerekiyor.

Kendimden taviz vermiyorum ama çevreme veya ilişkime bakınca bana söylenen eleştirilere bakınca abartıyor muyum diye ister istemez bir düşünüyorum. Bu küfür vb konu şuanda konuyu açarken aklıma ilk gelen şeydi ama örnek çoğaltılabilir.
Çok haklısınız gerçekten hayat her zaman aklımızdaki gibi ilerlemiyor.
Demek istediğim sınırlarınız olması güzel ama asla esnemem bükülmem demeyin. Bunu genel olarak söylüyorum sadece küfür için değil.
Mesela sevgilim bana küfür değil salak bile dese ayrılacağımı bilir. Ama zaten öfke kontrolü olan, sinirlenmeyen biridir.
Benim kırmızı çizgim bu olduğundan belki de sevgilimden etkilendim.

Demek istediğim sınırlarınız olması güzel ama asla esnemem bükülmem demeyin. Bunu genel olarak söylüyorum sadece küfür için değil.
Mesela sevgilim bana küfür değil salak bile dese ayrılacağımı bilir. Ama zaten öfke kontrolü olan, sinirlenmeyen biridir.
Benim kırmızı çizgim bu olduğundan belki de sevgilimden etkilendim.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Sizin yorumlamalarınızı beğeniyorum genelde.
Fırsat olsa birebir konuşmak isterdim yorumlarınızı almak :)

çok fazla aşka aşık olma düzeni sev.herşeyi çocuğun adına varana kadar baştan konuş ve bunların yüzde ellisinin olmayacağina karşı hazırlıklı ol.saygıyı korumaya çalış.

1. Başkalarının yanında tartışmak olmaz.
2. Tartışırken üslup önemli.
3. Ota b*Ka trio atıp küsmek olmaz.
4. Karar alırken iki kişinin ortak kararı olmalı.
5. İltifat her zaman iyiydir. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
6. Bence evliliğin yüzde 80 i cinsellik. Nazlı olmamak Lazım
7. Ara ara ufak konuşmalar ile birbirinize beğendiğiniz ve beğenmediğiniz özelliklerini söyleyin. Mesela ben eşime sorarım sence bende karakter özelliği olarak ne olsaydı daha mutlu olurdun gibi.. Yanı şekilde o da bana sorar.
8. Gizli saklı hiçbir mevzu olmamalı.
9. Aynı karından doğmuş gibi yapışık gezilmesimi sevmiyorum. En azından ara ara tek başıma gezmek isterim.
10. Hediyeleşmek bence ilişkiyi diri tutuyor. Özel gün kutlamayız ama ara ara hiç umulmadık zamanlarda komik espirili hediyeler alırız....

Merhaba Hanımlar, biraz bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Şu sevgi işleri, evliliğe giden yol, evlilik nasıl olmalı? Her insan farklı olduğu gibi elbette her ilişki de kendi içinde farklıdır. Fakat kız kardeşimin evliliğine, yakın arkadaşlarımın evlilik veya ilişkilerine şöyle bir baktığımda (sohbetlerimizde dertleşirken bana anlattıklarıyla ve gözlemlerimle) benim bu konularda düşüncelerim mi çok ütopik, biraz fazla mı uzağım gerçeklere diye sorguluyorum şu aralar kendimi.
Mesela en basitinden bana göre ne kadar çok sevsek de aşık olsak da tartışırken kavga ederken sözlere dikkat etmek gerekli. Küfür olmamalı. Belki bazen sinir anında söylenebilir ağzımızdan kaçar bir yere kadar anlarım fakat kavga anında karşındakine küfür edip sonra tekrar eskiye dönmek normal mi? Bana saygıyı yitirir gibi geliyor. Bu konuda çok katıyım.
Şuan aklıma pek gelmedi fakat böyle bir çok örnek var. Konuyu editlerim belki biraz sonra. Çevremden de yanlış düşündüğüme dair sözler işitince ki özellikle sevdiğim bir kişiden de bunları duyunca fikrinizi almak istedim.
doğru düşünüyorsun zaten olması gereken bu küfür hakaret olmamalı.. Bana göre en ufak hakaret evliliğimi bitirir. İma bile edemez hakaretvari bir şeyi. Bu konuda çok katıyım.
NOT: Eşim çok sık küfür eden biridir. Arabaya biner küfüre başlar. Ama bana 6 yıldır tek bir kötü söz söylemedi.

Konunun başında da dediğim gibi tabii ki her ilişki farklıdır herkesin kendi seçimi. İdeal ilişki yazıp bence böyle olmalı deme nedenim şuydu evet kendime ait bir ideal ilişkim var fakat son zamanlarda bizzat şahsıma yönelik çok eleştiri duydum çevremden. Böyle olunca da biraz rahatsız hisssettim, sanki çok ütopik bir düşüncem varmış gibi hissettirildi. Benimle aynı düşüncede insanları görüp kendimi daha iyi hissetmek ve bazı şeyleri kendime hatırlatmak maksatlı veya farklı düşünceleri de alıp kendimde düzeltmem gereken şeyler varsa bu konuda elimden geleni yapmak için yazdım.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Içinde insan olan hiç bir şeyi bir çerçeveye sığdıramazsınız.
Kendi adıma, esim sakin bir adam,
Kufrrtmez, bağırmaz, sevmeyi bilir, güzel de sever.
Tartışamazsınız, Cünkü tartışma anında bir sonuca varilamaz der, uzak durur. Üstünü kapatmaz konuşur. Hossohbet, sosyal, gezmeyi sever, arkadas cevresi genis.
Ten uyumumuz iyidir, iyi de bir baba.
Çok ideal böyle bakınca.
Ama zaman zaman delirtir o sakinliği.
Yahu adam bir kaybet kontrolünü diye bağırırken bulduğum oldu kendimi.
Yada bazen o anlasmazlik aninin yuksek yasanmasi gerektigi zamanlar oldu.
O an şimdi konuşmayalım diyip sakinleşmeyi bekleyecek an değildi bana göre, vs.
Olmazsa olmazlar vardır ama katı olmayın.
Cünkü bugün olmazsa olmaz dediginizi yarın kendinizi istemezken bulursunuz. Yada tam tersi.
Bu demek değildir ki, ana avrat düz giden flört iyidir 🤣
Öyle bir şey değil.
Sadece ilişki uzun bir süreç.
Her şey olur :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X