nasıl orta yol bulurum

size katılıyorum teşekkür ederim yazdığınız için aileme koşa koşa gidip anlatmak isterdim lakin burda garipsediğim kişiler gibi davrandıkları için aileme de anlatamıyorum işte babam asabi bir insandır a kızım neler düşünüyor ne güzel düşünüyor demez :)

Babani ikna etmek, KK kadinlarini ikna etmekten daha kolay bence. :KK53:

alevi-kürt olmaz demiş bazı insanlar ermenidir, demişler.
arkadaşlar, öncelikle konu sahibesi, sevmenin dili,dini,ırkı,yaşı,başı olmaz. seviyosan ve mutluyum ve mutlu olacağıma inanıyorum diyosan al sevdiğini tanıştır ailenle, ikna etmek için diren. izin almıyorum, destek istiyorum tavrına bürün.
alevi-kürt olmaz konusuna gelince, olur.
alevilik mezhep, kürtlük ırk? ne alaka yani biraz mantıklı konuşun. alevi-kürt bir arkadaşım var, biz de çok konuştuk bu konuda. bu tip tezler ortaya kürt ırkını, yok saymaktan çıkıyor.
insan alevi de olsa kürt de olsa sünni de olsa türk de olsa alman da olsa o insan insandır, onun da karaciğeri, böbreği ,iki gözü iki kulağı ve en önemlisi bir kalbi vardır.
iyi akşamlar

size katılıyorum teşekkür ederim yazdığınız için aileme koşa koşa gidip anlatmak isterdim lakin burda garipsediğim kişiler gibi davrandıkları için aileme de anlatamıyorum işte babam asabi bir insandır a kızım neler düşünüyor ne güzel düşünüyor demez :)

hatta benzer bir durum bende de var... ailemin tepkisi iyi insan olsunlar onemli olan o seklindeydi,
ben daha cok kendi tercihlerimden oturu catisma yasadim, o konularda tam olarak ikna olmasalar da biraz huyuna suyuna giderek biraz da dogru bildiklerimden vazgecmeyecegimi gostererek saygi duymalarini saglamistim,

siz de onlarin dusuncelerine ne kadar deger verdignizi fakat herkesin ayni olamayacagini, sadece sevgi olarak bakmadignizikisilik olarak babanizdaki ozellikler gibi benzerliklere dikkat ettignizi vs paylasirsaniz belki daha hoaguruyle yaklasabilirler..

şimdi ilk olarak buraya gelmelerini bekliycem yüzyüze konuşmak için ve babamdan önce kimseye (ananem vb) kimseye açmıycam bunu ilk duyan babam olacak tanışma isteğini, ikincisi babama benzer niteliklerde olmasından bahsedicem insan ilişkileri, maddi konularda ki seçimleri tasarufları, çevresince nasıl saygı duyulduğunu, sonrasında nasıl bir yaşamım olacağını nerede yaşamayı nasıl bir evde yaşayacağımı bunları açıklamaya çalışacağım yani bu konuşma en başında yaşı kaç nereli sorularından sonra kesilmezse ümit var demektir :KK49: ya da en başta eşini mi ikna etmeye çalışsam gizlice, eşi benim kardeşimin evlenmesini çok istiyor her oturulduğunda ailecek evlilik soruyor bize biraz ona ben babamla konuşamıyorum deyip ama en büyük korkum da eşinin kürt olduğunu duyunca istememesi çünkü babam eşi ve onun ailesi inanılmaz derecede aşırı yaşıyor dinlerini belki istemezse babamın fikirlerini de etkiler işte buraları kestiremiyorum arada kalıyorum yine her düşündüğümün.

esi cok hosgorulu biriyse bir abla gibi ona citlatin derdim.
fakat ne kadar iyi bir insan olsalar da dusunceye ve secimlere dair anlayisla yaklasmama ihtimali yuksek biri olarak anladim...
bu durumda ilk muhatabiniz bence babaniz olsun.
en azindan birileri istemese bile kimsenin doldurusuna gelmeden 1.agizdan ogrenir...
eger esi cok rayi bulmayi cok istiyorsa ve sizin mutlulugunuz onun icin de onemliyse zaten daha sonra da babanizi ikna etme konusunda destek cikar ; )
hem babaniz size gonul koyarsa onunla arasi bozulmadan ufak ufak ikna etmeye calisabilir, fakat ikinizin hem fikir oldugnu gorurse bir de arkamdan is ceviriyorsunuz diyip hepinize cephe alabilir babaniz.

Back
X