nasil oruc tutuyorsunuz

ben eşim için tek çeşit yapıyorum, aynen @Bilgece gibi çorba varsa doyuruyor zaten, bu yüzden sebze yemeği ya da et yemeği yapıyorum, arkasından karpus veya meyve faslı, bazen de tatlı oluyor.
sahurda muhakkak yumurta, eşim 2 tane yer,tereyağlı tam buğday ekmeği, kahvaltılıklar...
orucu rahat tutuyor ama kilo verdi ramazan başından beri :(

Herkesin bünyesi farklı
Ama evet önemli olan çok değil az ve öz yemek
Ben iftarda hiç ekmek yiyemem mesela doyuyorum hemen çünkü
Sahurda yumurta yanında çörek yada kahvaltılık bişeyler yada meyve

Mutlaka sahur yaparım.zaten gece 3'e kadar ders çalışıyorum.gündüz acıkmıyorum ama halsiz oluyorum.ders çalıştığım için de hemen vakit geçiyo

İftarda yenmiyor zaten, besleyici bir çorba yeterli bence
İftardan sonra bol su, arada bir kase yoğurt, kuru meyve (incir,kayısı, siyah üzüm gibi ve tabi ceviz)
Kuru meyveleri ikişer üçer tane yesen yeter sana, yoğurt vücuda çok iyi gelen bir şey zaten
Sahura kalkmamak çok doğru değil bence, çünkü oruçlu geçen zaman çok uzun, en azından kalkıp bir kase mısır gevreği yiyebilirsin, sütü tatlandırmak için bir kaşık bal ya da pekmez koyarsan hem lif hem de enerjini almış olursun

Ben corba icmem. Corba benim icin tek basina yemektir. Corba icsem yemek yemem. Tek cesit yapiyorum bi bardak su iciyorum sonra yemegimi yiyorum zaten karninizi tika basa doldurmaya gerek yok.
Daha sonra iftardan sahura kadar bol bol su iciyorum. Sahur yapmiyorum. Cok sukur tutabiliyorum. Gunduz sadece dusuk tansiyondan dolayi sorun yasiyorum bi de midemden ama sahurda süt icince midem daha iyi oluyor..
Tansiyon icin de iftarda protein agirlikli besleniyorum..
En güzeli bu aslında ama tek çorba içince gözüm yemekte kalıyor :KK48: biraz iştahım fazlaca :olamaz:

Önce bir hurma yiyip ne kadar susamıs olsamda 1 bardak su iciyorum. Daha sonra corba. Biz cok agir yemek yiyemiyoruz iftarda annemde biber, kofte, bazen kahvalti tarzi, yada patates yemegi, melemen , makarna vs yapiyor azar azar yiyoruz fazla pide, ekmek yemiyoruz. Sahura kadar bol bol su tuketmeye calisiyorum sisem hep yanimda. Sahurumuda mutlaka yapiyorum 2 tost, 1 yumurta ve cay menum

Ben oruç tutmuyorum ,bir kaç gün tuttum ,bıraktım .Kilo vermeye çalıştığım için ama ,siz nasıl dayanıyorsunuz bir su çorbayla ya :S
Ben çorbayı yemekten bile sayamıyorum,Allah korusun mide problemleriniz olur,dikkat edin .

Valla tam tersine az yedikçe daha bir dinç oldum ben bu ramazan, resmen bünyem rahatladı. Şişene kadar yemiyorum iftarda bir hurma bir kase çorba yemekten Yarım tabak ve ekmek yok. Karpuz yiyorum su dahi içmiyorum, iftardan bir iki saat sonra su içmeye başlıyorum.
Sahurda da haşlanmış yumurta ve ekmek yiyorum bir dilim kadar.
Ve gün içinde de ne acıktım ne susadım kaç gündür. Bir tek sabah çay içemediğimden uykum biraz geç açılıyor iş yerinde uykulu oluyorum bir iki saat o kadar.
Psilojik olarak az yiyorum halsiz dşücem diye kendinizi şartlamayın az yiyince aslında tam tersi ne kadar dinçleştiğinizi farkedeceksiniz
Bu cevaba katiliyorum.. Cok yedikce halsizlesiyorum bende.

gunduz simdilik hicbir sorunum yok lakin yemek yiyemiyorum iftarda.su icip corba icince kipirdayamayacak kadar halsiz oluyorum.bi daha bisiy yiyip icemiyorum.ama bi su corbayla veya uc bes kasik yemekle olmuyor ki gunduz de halsiz dusucem ki bunyem zayifladi.
sizler nasil yiuorsunuz tavsiye istiyorum.nasil daha cok yiyebilirim?
Bende sizin gibiyim.su ve corba iki uc kasik yemek ekmek hic yok . Sahurda ayni bir lokma sadece yiyyorum. Ama iftarda karpuzu cok yiyyorum buda benim zaafim.

Bu ramazan az yiyorum.daha dinç oluyorum sahurda kahvaltılık iftarda çorba salata o gün ne uemek varsa.

Az yemek bünyeyi zayıflatmaz, tam tersi daha kuvvetlendirir. Yiyeyim de daha sağlıklı olayım mantığı aslında çok yanlış. Siz de kendinizi şartlandırmayın halsiz kalıcam diye. Her zaman yediğimin 1/4 kadarını yiyorum, hareketim de çok fazla mecburen, hem evde hem dışarda ama şükürler olsun herzamankinden daha hafif ve dinç hissetiyorum

Sahuru çok iyi yaptığıma inanıyorum.
Güzel bir kahvaltı.
Ben iftarda çok rahatsızlanıyorum. Allah'ım günah yazmasın, bir tabak çorbayı bitiremiyorum iki, üç akşamdır.
Allah'ım hepimize sabır versin, oruçlarımızı kabul etsin inşallah...

onceleri tutmakta tereddut ettim bikac gun tutmadim sonra basladim inan oruc tutmadigim gun daha cabuk acikiyordum susuyordum halsiz ve yorgundum.tuttugum gunler cok rahat ne susamiyorum da acikmiyorumda..ev isi bile yapiyorum.iftardan sahura kadar surekli su iciyorum.sut kendi yaptigim tarcinli meyva sularindan iciyorum.iftarda corba ve yemek var..sahurda kahvaltilik..tabiki epey bi su..

Cok yeme zaten
Besin degeri yuksek gidalar al
Incir kuru kayisi hurma ye
Ceviz badem findik atisyir enerji verir

Sahurda da bi yumuyrta salatalik domates yesillik ye hurma ye

2.5 lt su ic

Ben corbayla bile doyuyorum ana yemeği anneme ayip olmasin diye yiyorum hep

Ne kadar susamis olsam bile yarim bardak su iciyorum orucu acarken.. yemegi yedikten sonra suyu shura kadar yayarkbiciyorum. Yoksa takatim kalmiyor benimde..

Bol çeşitli az az ya corbadan 3 kasik pilavdan 3 kasik tavuktan 3 kasik 1 dilim karpuz felen veya ben gibi komaya giresiye kadar ye 2 kase çorba yemeklerden 2 şer pozisyon karnin yemekten agrisin sonra yat koltuğuna tv yi ac sigarani yak ohh

gunduz simdilik hicbir sorunum yok lakin yemek yiyemiyorum iftarda.su icip corba icince kipirdayamayacak kadar halsiz oluyorum.bi daha bisiy yiyip icemiyorum.ama bi su corbayla veya uc bes kasik yemekle olmuyor ki gunduz de halsiz dusucem ki bunyem zayifladi.
sizler nasil yiuorsunuz tavsiye istiyorum.nasil daha cok yiyebilirim?
Orucu suyla acmayin hurmayla acin iki yudum için cok icmeyin sonra birer ikiser kasik oburlerinden ye sonra yine su ic.

Kural su icmemek. Eger karnini onla doldurursan zaten kculen miden dahada kuculur yer kalmaz baska biseye.
Corbanin cesidide onemli tabi egerki hemen doluyorum diyosan. Corba durumu taneleri varmi?
Masada suyu en fazla yarim su bardagla sinirlandir ve corba cesidini ve kasenin buyuklugunu kucult.

Gece sahurda tok tutan seyler ye, ornegin kaynamis yumurta protein icerir. Bunun yani sira bursuru findik fistik ye iftardn sahura kadar. Kuru meyvelerde olabilir, hurma, uzum vs. Diyetisyenlik okuyorum guven bana :). Bende kilo vermekten korkuyorum bu ramazan, tum bunlarla besleniyorum. Isin dgrusu pekte ozen gosteremiyorum sinavlardan dolayi, kilo verdgimi farkedersem nutridrink almayi dusunuyorum. Yuksek proteinli ve kalorili ek gida, minik icecek paketlerinin icinde. Turkiye varmdiir bilmem. Ama bu ek gidayi ozellikle uzun zaman hastalar ve fazla yemek yemeyen yaslilara veriyorlar ozellikle. Ama bzimde bizim bisey yiyemedigimizi dusunursek bizde kullanabiliriz zarari yoktur.

Back
X