Nasıl rahatlarim

Bebeği bilmem ama bebeğin sağlıklı bir annesi olmayacağı kesin.

Sağlıklı deyip sonradan sıkıntı da olabilir ya da tam tersi engelli der sağlıklı olur. Bu kadar takılmayın. Allah büyük

Kusura bakmayın ama artık bunun adı cahillik başka birşey değil amniyosentez ne demek sizin bilginiz var mı?faldan daha zararlı bebeğe bilin istedim . Herşey temiz çıkmış doktor iyi demiş daha ne fal mi net şeyi söylüyor? Hele bu süreçte derdiniz bence hastalık bisey yokken aranıp aranıp bebegede kendinize de biseyler bulaştırmak mi nedir yani amacınız bi söyler mısınız?yemin ederim bu ülke insanları bana iyice cinnet getirdi ya hamilesiniz böyle konuşmayayım diyorum ama Allah aşkına mantıklı mi yazıyorsunuz şimdi siz iyi diyelim ki birşey cıktı nolcak aldırmak mi amacınız aldırın o zaman şimdiden kökten çözüm tobe tobe . Şu ülkeye kilidi vurup gidelim komple ya

Siz bir sekilde gereksiz yere sucluluk hissediyorsunuz. Fal bakan akli evvel dayaklik sahis da ustune tuz biber ekmis. Yazik degil mi size stres yaptiniz bu kadar?

Bakin, hamilelik planli degilse ilk basta isyan etmeniz aldirmayi dusunmeniz cok normal. Bu bebegi sevmeyeceginiz anlamina gelmiyor. Benim annem kardesime hamile kaldigini ogrenince soka girmis hatta bir sure depresyon gecirmis. Su an kardesim allaha sukur cook saglikli cok mutlu bir genc kiz hamdolsun. Ve dogdugundan itibaren cok sevildi. Hamilelik haberini her anne ilk basta sevincle karsilamiyor. Once bunun icin kendinizi affedin cunku ilk tepkinizde bisey yok. Normal.

Engelli cocuk yetistirmek coook zor ama bilmiyorum Allah bir sekilde guc veriyor ve o Anne babalar da cocuklarini dunyaya degismez. Ayrica endise etmeniz icin somut hicbir sey yok. Sadece fal var ortada. Benim baktirdigim fallara gore Ben su an asiri mutlu bir evliligi olan 3. Cocuguna hamile aski bulmus bir kadindim ama bir pazartesi gecesi yalniz basima elimde cayimla oturmus bdvde takiliyorum

Bir baska dusuncem de (affedin sadece tahmin bu) yeterince iyi anne olamayacagim bakamayacagim hazir diilim endisesi bana gore. Bu endiseleri belki ifade edemiyorsunuz belki ayip gunah goruyorsunuz cocugu yeterince istemediginizi dusunup korkuyorsunuz ve endiseyi "ya cocugum engelli olursa" gibi aciga vuruyorsunuz. Tabi sadece bir tahmin bu.

Ama rahat olun bu endiseler BUTUN Anne adaylarinda var ve mukemmel bir Anne bu dunyada yok. Bu endiselerinizi biraz altinda ne yatiyor olabilir seklinde inceleyin ve kendinize karsi acimasiz olmayin.

Banada bi teyze gelmişti doğuma yakın kötü kötü şeyler anlattı gitti ben bebeğim doğana kadar uykularım kötü içim huzursuz du saolsun bütün motivemi alt üst etmişti o kadar etkiledi bebeğimin öldüğünü bile gördm rüyamda ama çok şükür bebeğim doğdu hiç sıkıntı yapma ayrıca fal günah baktırmayın lütfen

Buna siz karar veremezsiniz ..hamile psikolojisini anlayamazsınız ..herkesin duyguları aynı olacak diye bir şey yok...sağlıksız bir anne teşhisi koymanız çok saçma
Hamile psikolojisi böyle mi oluyor?Ben etrafımda hamile mi görmedim.Ayrıca ben de hamileyim şuan.Psikologa gitseniz iyi olur.Ayrıca doktora değil fallara rüyalara inanmanız saçma değil ama benim teşhisim saçma.

Ablacim falla ruyayla amel olmaz. Doktor zaten bu soylediginiz sacmaliklari soylerseniz test falan yapmaz.

Cocuga yazik gunah bu kafayla o cocugu nasil yetistirceksiniz? Rica ediyorum evden cikmayin test veya baska bir sey icin fala sebep enfekte olmayin.

Hamile psikolojisi böyle mi oluyor?Ben etrafımda hamile mi görmedim.Ayrıca ben de hamileyim şuan.Psikologa gitseniz iyi olur.Ayrıca doktora değil fallara rüyalara inanmanız saçma değil ama benim teşhisim saçma.
Herkes aynı duygulara sahip olacak diye bişe yok . Bende okb var ve hamileyken nüksediyor belki nereden bileceksiniz ..ben durumumu savunmuyorum zaten inanamıyorum buna taktigima ama elimde değil diyorum..hemen hasta sağlıksız damgası vurmanız da sizin gibi hamile bir anneye yakismiyor

İnsalah canım amin insalahh bugün ayrintilim var insalah kafamdaki peri siler öyle gelirim

Sağlıklı düşünmüyorsunuz gerçekleri duymak zorunuza gitmesin.Çocuk doğduğunda da böyle olursanız çocuk sağlıklı bir ortamda büyümemiş olur.Belki bende okb var diyorsunuz da ben de psikologa gidin diyorum zaten

Ille yaptirmak istiyorum diyorsan yaptir. Doktorlarin isine gelir. Amniyosentez icin para alacaklar cunku.
Bu kadar evham iyi degil, daha ayrintili ultrason yapilmamis bile

Mesela cikti ne yapacaksınız peki bunun bir ileri adımı ne size göre. Benim arkadaşım herseyi yaptırdı ama dünyada en az görünen bir sendromla doğdu yani bazen engel olamıyorsunuz hicbir seye

Bugün ayrintilim var dua edin bana nolur

Hadi hayirlisi olsun insallah sonuclar icinizi ferahlatir. Cok zor biliyorum ama akliniza Boyle seyler geldiginde "su an iptal tusuna bakarak bu dusunceyi iptal ediyorum. Dusunceyi engellendim/blokladim" gibi dusunebilirsiniz. Ben de surekli endiseli bir tip olarak kendime bunu yapiyorum surekli. Veya mesela aklima kotu bir ihtimal geldiginde "olunca dusunurum/ bu gerceklesirse o zaman dusunurum, simdi dusunmemin bir faydasi yok" diyorum.

Siz hele hic stres yapmamalisiniz hamile halinizle.

Bir de daha once de dedigim gibi o sucluluk hissinden, "Ben bebege isyan ettim cezalandirilacagim" inancindan siyrilmaya calisin. Bebege basta verdiginiz tepkiyi yargilamaniz cok acimasizca. Kendinize karsi cok acimasizsiniz. Asla hak etmiyorsunuz bu dusunceleri.

Hadi hayirlisi saglikla kavusun bebeginize kendinizi uzmeyin yormayin

Doktora değil de falcıya inanmanız size de saçma gelmiyor mu? Amniyosentez testi risksiz bir test değil. Düşük de olsa bebeğin zarar görme riski var işlem sırasında. Doktor gerek görseydi yapardı. Kaygılarınız için psikolojik destek alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…