- 4 Ekim 2012
- 16.943
- 33.461
- 798
- Konu Sahibi alonedark18
-
Canım neguzel yazmışsın Allah razı olsun beni anladın ..o testten de korkuyorum aslında rabbim bana hayırlısı ni versin kafam darmadumanMerhaba
8 gün önce aşılama yaptitmis ve 7 senedir anne olmayı bekleyen biri olarak yaziyorum arkadaşım. Ne mutlu ki bebeğin seninle ve doktorun da bir problem olmadığını bildirnlmis. Ben de zaman zaman panik atak ve anksiyeteden muzdarip biri olarak söylemeliyim ki; seni gerçekten iyi anlıyorum. OKB rahatsizliginin bir neticesi olarak şuan bu kötü hisleri yasiyorsun. Lütfen falciya değil, doktoruna guven. Ayrıca amniyosentez belki de şuan hiçbir sağlık sorunu olmayan bebeğine asıl zararı verecek bilemezsin. Doktorun en ufak bir şüphe gorseydi zaten bunu isterdi. Bebeğinizi sagliklikla kucağınıza almanızı dilerim.
Var biliyorum şurup kullaniyordum sindi sağlığa taktigim için şurubu da bıraktımHamilelikte emzirme döneminde okb için kuanilan ilaçlar var. Bende yok sanıyordum kendime kızım 1 yaşına gelene kadar ne eziyet ettim. Doktora gittiğimde keşke hamilelikte gelseydim dedim. Diğer bir husus amniyosentezin riskleri var böyle birsey yaptırmanız durduk yere hiç mantıklı degil
Haklısınız ne diyeyim sadece karnımdaki bebegin sağlıklı olduğunu duymak ve buna kendimi inandırmak istiyorumDoğur ya da doğurma/aldır diye tavsiye verenleri yanlış buluyorum. Hayat sizin hayatiniz bebeğe siz bakacaksinız. Bu sadece sizin ve esinizin verebileceği bir karar.
Ama doktoru dinlemeyip fala inanmanızda ne bileyim. Ayrıca rüyalar psikolojiktir benim cinsel hayatım yok (bekarim) ama hamilelikten cocuk sahibi olmaktan deli gibi korkuyorum. Sürekli rüyamda hamile olduğumu görürüm. Ama hic gidipte hamile miyim diye test yaptırmadım. Aynı şey cok mantiksiz davranıyorsunuz. Korktuğunuz icin rüyalarınıza yansımış. Ayrıca 21.yüzyılda hala fala inanan kalmış mı ?
Anlıyorum sizi ama düşünmemeye çalışın mesela başka uğraşlar bulun kendinize kafanız dağılsın ,Bende inanamıyorum kendime hamilelik psikolojisi mi bilemiyorum ama inanılmaz hassasım bide bende okb var tedavi de göremiyorum şuan sanırım nuksetti
Bı sıkıntı oturdu içime anlamıyorum plansız hamilelikti ilk ogrendigimde biraz isyana düştüm rüya fal derken acaba Allah beni cezalandiracakmi korkusu sardıama çok alışmıştım bebeğime o duygular ilk zamandı..
Falı ben baktirmadim kardeşim baktirmis bir akraban hamile onun için down sendorumlu doğacak çok uzuleceksiniz Denis ..bizim akrabalardan tek hamile benim
Öyle yapıyorum sinra birden içine ateş düşüyor doğuma dört ay var Allah izin verirse dört ay sonra herşey daha kötü olacakmış gibi berbat bir hisAnlıyorum sizi ama düşünmemeye çalışın mesela başka uğraşlar bulun kendinize kafanız dağılsın ,
kitap okuyun elişi yapın dikkatinizi başka şeylere yoğunlaştırın boş durdukça daha cok dusunursunuz
Doktor gerek yok derse yaptırmayacagim çünkü gerçekten fal yüzünden tehlikeye atmış olucam bunu yapamam ona kardeşime de kızgınım bana bunu dediği için keşke yakasına da yapissam demeseydi farklı bişe deseydiBen dindar degilim ve saglikli bir bebegim oldu. Eger biri cezalandirilacak olsaydi, ben olurdum heralde
Bebek bu, anne karninda bir hastaligi olabilir fakat saglam dogup, 2 ay sonra kaza eseride birsey olabilir. Anne olmak budur zaten. Evet korkuyorsun çoçugun için ve sürekli fakat abartmamak gerek. Cocuklarimiz için güçlü durmamiz gerek.
Ve yaptigin çoçugunu tehlikeye atmak olur amniyo sivisini aldirirsan. Azda olsa düsük tehlikesi var. Bebege yazik olur, lütfen öyle birsey yapma. Birde söylemesi tuhaf olabilir fakat baze kadinlar bu sekilde kendilerini özel his ediyorlar. Dert arayarak "aa bak ne kadar dertliyim" diye. Yani akil sir ettiremiyorum bile isteye bir kadinin çoçugunun sirf faldan dolayi tehlikeye atmasini.
Aslında içten içe kızmaya başladım kardeşime bir aydır demiyormus bide ama daha öncede biseler geveledi söylemedi en son yine geveleyince ben zorladım.soyledi ama sinir olmaya başladım.suanSize bunu soyleyen iyi bir halt etmis madalyon takmali.basi gogemi ermis size sacma sapan seyleri soyleyince.
Doktor gerek yok derse yaptırmayacagim çünkü gerçekten fal yüzünden tehlikeye atmış olucam bunu yapamam ona kardeşime de kızgınım bana bunu dediği için keşke yakasına da yapissam demeseydi farklı bişe deseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?