Nasıl rahatlarim

Ya memleketin yarısı zaten kazara düştü anne rahmine. Yok Allah beni cezalandıracak yok bilmemne. Sizin psikoloğa gitmeniz gerekiyor. Bütün bilimsel veriler elinizde hala falın peşindesiniz. Duyan erdiniz de Yaradan sizinle her gün haberleşiyor sanacak tövbe estağfurullah

Kusura bakmayın ama çok boş şeylere kafayi takıyorsunuz.Bir sürü kahve falı uygulaması var bir fincan kahve icip hepsine fotosunu yolluyorum birinin dediğini diğeri demiyor yani bunlar bos şeyler siz hamileliginizin zevkini çıkarın doğuma kadar kendinizi mahvedersiniz yoksa.bol bol da dua edin.ikili üçlü testlerinde temiz cikmis bos yere uzulmeyin.saglicakla doğsun bebeğimiz

Hic anlayamadim bu kadar israrla tahliller yaptirmak istemenizi doktor sorun yok demis daha ne? Zaten tahlillerdede evet bi sorun var dese ne yapacaksiniz aldiracakmisiniz? Aldiracaksaniz yaptirin tabi tahlilleri ha yok aldirmam diyorsaniz kurcalamayin bosuna

Canım neguzel yazmışsın Allah razı olsun beni anladın ..o testten de korkuyorum aslında rabbim bana hayırlısı ni versin kafam darmaduman

Doğur ya da doğurma/aldır diye tavsiye verenleri yanlış buluyorum. Hayat sizin hayatiniz bebeğe siz bakacaksinız. Bu sadece sizin ve esinizin verebileceği bir karar.
Ama doktoru dinlemeyip fala inanmanızda ne bileyim. Ayrıca rüyalar psikolojiktir benim cinsel hayatım yok (bekarim) ama hamilelikten cocuk sahibi olmaktan deli gibi korkuyorum. Sürekli rüyamda hamile olduğumu görürüm. Ama hic gidipte hamile miyim diye test yaptırmadım. Aynı şey cok mantiksiz davranıyorsunuz. Korktuğunuz icin rüyalarınıza yansımış. Ayrıca 21.yüzyılda hala fala inanan kalmış mı ?

Var biliyorum şurup kullaniyordum sindi sağlığa taktigim için şurubu da bıraktım

Haklısınız ne diyeyim sadece karnımdaki bebegin sağlıklı olduğunu duymak ve buna kendimi inandırmak istiyorum

Bende inanamıyorum kendime hamilelik psikolojisi mi bilemiyorum ama inanılmaz hassasım bide bende okb var tedavi de göremiyorum şuan sanırım nuksetti
Anlıyorum sizi ama düşünmemeye çalışın mesela başka uğraşlar bulun kendinize kafanız dağılsın ,
kitap okuyun elişi yapın dikkatinizi başka şeylere yoğunlaştırın boş durdukça daha cok dusunursunuz

Allah nasip ederse anne olacaksın.
Bebeğin sağlıklı veya sağlıksız kısmına girmeyeceğim ama sen evladın için sağlıklı olmak zorundasın.
Böyle her duyduğunda şeyi kafaya takar, garip garip düşüncelere kapılırsan akıl sağlığını bozacaksın ve çok önemsediğin bebeğine bir faydan olmayacak..
Bilmeni istedim. Biraz dirayetli ol yahu altı üstü fal baktırdın. Falcı sana 3 gün içinde milyoner olacaksın dese yarın gidip villa mı alacan 3 güne param geliyor diye? Tamam anlıyorum evhamlısın, anneler evhamlı olabilir ama sen suyunu çıkarttın artık.

Çok değişik bir dünyanız var.
İçiniz rahat edecekse her testi yaptırın.

eger risklerden bahsediyorsak amniyosentezin de dogru sonuc vermeme ihtimali her zaman vardir,
cocugunuz saglicakla dogsa bile yarinin garantisini kim verebilir,

ama bu sekilde yasanir mi

Ben dindar degilim ve saglikli bir bebegim oldu. Eger biri cezalandirilacak olsaydi, ben olurdum heralde

Bebek bu, anne karninda bir hastaligi olabilir fakat saglam dogup, 2 ay sonra kaza eseride birsey olabilir. Anne olmak budur zaten. Evet korkuyorsun çoçugun için ve sürekli fakat abartmamak gerek. Cocuklarimiz için güçlü durmamiz gerek.

Ve yaptigin çoçugunu tehlikeye atmak olur amniyo sivisini aldirirsan. Azda olsa düsük tehlikesi var. Bebege yazik olur, lütfen öyle birsey yapma. Birde söylemesi tuhaf olabilir fakat baze kadinlar bu sekilde kendilerini özel his ediyorlar. Dert arayarak "aa bak ne kadar dertliyim" diye. Yani akil sir ettiremiyorum bile isteye bir kadinin çoçugunun sirf faldan dolayi tehlikeye atmasini.

Falı ben baktirmadim kardeşim baktirmis bir akraban hamile onun için down sendorumlu doğacak çok uzuleceksiniz Denis ..bizim akrabalardan tek hamile benim

Yani birde bol bol atmis kadin ya. Herkesin bir akrabasi var hamile olan. Türkiyede dogurma orani çok yüksek. Hadi kardesinin çoçugu down sendromlu dogucak dese yinede kadin falci. F A L C I. Bol keseden atiyor yani. Ve böyle kötü seyler söylüyor üstelik.

Doktorun yillarini çürüttü o tip diplomasini almak için, ama bir falci daha iyi bilecek öyle mi?

Ve hadi diyelim down sendromlu. Olabilir. Down sendromu eskisi gibi degil artik. Terapileri var, yasanilabilir birsey. Ama amniyo sivisindan dolayi düsük olursa o bebege yazik olmaz mi ya?

Yani gerçekten sözün bittigi yer.

Öyle yapıyorum sinra birden içine ateş düşüyor doğuma dört ay var Allah izin verirse dört ay sonra herşey daha kötü olacakmış gibi berbat bir his

Size bunu soyleyen iyi bir halt etmis madalyon takmali.basi gogemi ermis size sacma sapan seyleri soyleyince.

Doktor gerek yok derse yaptırmayacagim çünkü gerçekten fal yüzünden tehlikeye atmış olucam bunu yapamam ona kardeşime de kızgınım bana bunu dediği için keşke yakasına da yapissam demeseydi farklı bişe deseydi

Size bunu soyleyen iyi bir halt etmis madalyon takmali.basi gogemi ermis size sacma sapan seyleri soyleyince.
Aslında içten içe kızmaya başladım kardeşime bir aydır demiyormus bide ama daha öncede biseler geveledi söylemedi en son yine geveleyince ben zorladım.soyledi ama sinir olmaya başladım.suan

Ikili testten birsey çikmadagina göre, gerek yok. Faldan bagimsiz zaten doktorun gerekli göreni yapacaksin, gereksiz görmedigini yapmayacaksin.

Ki ona ragmen, hadi diyelim testlerden bir ihtimal var diye çikiyor. Birçok çift günlerce düsünüyor bu amniyosivi testini. Birçoguda yapmiyor, riske atmamak için. Bare hiç degilse NiPT testi yaptir, o kan ile bakiliyor bebegin herhangi birseyi varmi diye. Türkiyede pahali diye biliyorum ama. Ne olursa olsun, cidden agir bir durum yoksa lütfen bu amniyo sivi testini yaptirma.

Ve kardesine kizma. Olani anlatti. Büyüten sensin, kusura bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…