Nasıl sabrediyorsunuz..

Anlıyorum sizi. Ben de çok içerliyorum bazen. Arabam olsun istiyorum para biriktiriyorum, biriktirdikçe fiyatlar uçuyor. Bir de evde yenilememiz gereken eşyalar var, aileme destek olmak istiyorum. Arada kaldım valla 🙄 ama ben vaktinde biriktirdiklerimle de iyi gezdim, o zamanlar hiç harcamasaydım arabam olurdu. Şimdi arabası olan arkadaşlarım da hiç benim gibi gezmediler. O yüzden çevremle pek kıyaslamıyorum kendimi. Herkesin durumu farklı, para yönetimi, harcama öncelikleri farklı, onlara çok bakmayın.

Ben saldım. Sabretmiyorum. Ülkenin hali ortada. Anadan babadan bişey yok oturduğum ev de kira. İşim de öyle bana ayda 10.000 falan kazandırmaz. İş konusunda kasarsam gelirim yükselir ama o miktar olmaz mesela. Araba benim de çok istediğim bir şeydi ama 1-2 sene öncesinde bıraktım artık onu. Gerçek olmayacak hayaller kurmuyorum. Daha minik hedefler koyup mutlu olmaya çalışıyorum. Ne bileyim birikim yapıyorum mesela düzenli biçimde ve bu bende inanılmaz bir kafa rahatlığı yapıyor. Her sene tatile kaçmaya çalışıyorum geçen sene gittim bu sene de gideceğim. Ben genelde olumsuz taraflarını düşününce zaten vazgeçiyorum. Mesela araba daima masraf ve park yeri sorunu var. Kaza yapma riski var. Birine çarpıp öldürme riski bile var. Vazgeçtim yani. Annem ev almak istiyor. Oturabileceğimiz insan gibi bir daireye gücümüz yetmiyor. Senelerce krediye bağlanmak istemiyorum. Biraz birikimi var dedik bari peşin para küçük yatırım amaçlı bir ev alalım çok istiyorsan. Tamam dedi hayali ona evrildi. Ev almanın olumsuz yanlarını düşündüm mesela. Komşu sorunu vs olsa pat diye taşınmazsın. İşsiz kalsan kredisini ödeyemezsin vs. Ha risk de alınabilirdi, ilerleyen yıllarda belki ama şu dönem riskler için uygun değil bu ülke.

İsteklerinizin gerçekleşmesi için beklerken,çabalarken nasıl sabrediyorsunuz..Bi şeyler için belki yıllarca beklemek gerekiyor..Deli gibi araba kullanmak istiyorum çok heves ediyorum ama fiyatlar çok yüksek şu an alamam birikim yapmam ekstra kredi çekmem gerekecek zaten bekliyorum bayağıdır en az 1 yıl daha beklemem gerekecek..İş yerinde şu an deli gibi herkes araba alıp kullanıyor tüm kadın arkadaşlar bu da yaramı deşiyor ben de öğrenip sürmek istiyorum kendimi trafikte hayal ediyorum,annemi gezdirirken falan..hep aklımda yani araba alıp kullanmak..
Bazen de ertele ertele o gün gelmez. Gözünü karartıp adım atarsın ve istediğin şey oluverir. Bende öyle oluyor.

Çok hırslısın :) ben isterim ama hiç bir zaman “deli gibi istiyorum.” kafasına girmedim, sakin sakin dua ederim genelde ve istediğim bir çok şeyi çok şükür ki Allah geri çevirmedi, bazıları sınavım oldu, bazılarına hala şükrediyorum :)

Yıllarca eşimle evlenmeyi bekledim, evlendim vajinismus oldum bu seferde tedavinin bitip çocuk sahibi olmayı bekledim. Çocuklarım oldu işe girmeyi bekledim, Allah a şükür istediğim gibi bir işe girdim. Benim bu beklemelerim 16 seneye yayıldı.

1 sene beklemek için hiçte uzun bir zaman değil. Birikim yapmaya devam edip hayatı yaşamayı ihmal etmeyin
Ya aslında 1 senedir bekliyorum değil bu isteğim hep vardı 18 yaşını doldururu doldurmaz ehliyet aldım ama araba kullanmak nasip olmadı şu an 28 yaşındayım 1 yılı en iyi ihtimalle bir yıl sonra alırım diye dedim yoksa 10 yıldır istiyorum zaten

Nasıl sabrediyorsunuz? Sorusunu ben de anlayamadım.
Şartlar uygun değilse, imkanlar el vermiyorsa sabretmeyip ne yapacağız?
Mecburen şartlara uyum sağlıyoruz.

Şahsen hayatta hiç bir şey sağlıktan daha önemli değil diye düşünüyorum.
Ölümden başka da her şeyin çaresi bulunur.
Vakit, saat, nasip kavramlarına inanma,
elindekine şükretme, yeni ve daha iyi imkanlar için çalışıp gerisini Allah’a bırakma şeklinde bir bakış açım var.
Evet mecburen sabrediyoruz aslında sorum beklerken düşünmemek bu isteği unutmak,kafaya takmamak bu istekle yatıp bu istekle kalkmamak mümkün mü nasıl olur yoksa mecbur günler arabasız geçiyor ama delip geçiyor işte:)

Ya aslında 1 senedir bekliyorum değil bu isteğim hep vardı 18 yaşını doldururu doldurmaz ehliyet aldım ama araba kullanmak nasip olmadı şu an 28 yaşındayım 1 yılı en iyi ihtimalle bir yıl sonra alırım diye dedim yoksa 10 yıldır istiyorum zaten
Ben de 18i doldurup ehliyet alacağım derdim ama babam önce okul dedi ve maddi olarak ona bagimli oldugum icin alamadim okul bitti ehliyet aldim derken yas oldu 26, acemi de olsam seviyorum arac kullanmayi 1 sene icinde arada kullanırdım sonra 27de atandim yas oldu 35 hala alamadim. Ben kredi cekmek istemedim ödeyemem cekincesinden halbuki simdiki aklimla keske cekseydim diyorum cesaret edemedim bir de tek basina herseyle ilgilenince insan adim atarken on kere düşünüyor. Hala alacağım bakalim ne zaman, yas geçiyor, kendimce saglik sorunlarım artiyor korkum ya kullanamadan sagligimdan olursam düşüncesi yoksa inanin artık nasipte ne zaman varsa diyorum. Babam baskalarini örnek gösterirdi bak arabasi var diye ama onlara babalari 18inde almis ya da kredi cekip almışlar bu arada kredi cekme konusundaki dusuncem de babam gibi garantici olmaktan biraz :) yani demem o ki, hayat herkese herseyi altin tepside sunmuyor.
Hatta bir arkadasin örnek verdiği gibi ders alip arac kiralayim demiştim burada surucu kursu da uzakta bu pandemide bir yere cikamadim 1.5 senem çöp oldu resmen. Bekliyoruz bir sekilde ne yapalim 🤷‍♀️

Araba almak icin para lazım , araba aldığın zaman ehliyet lazım . Ehliyeti alabilmen için araba kullanmayı öğrenmen lazım. Araba kullanmayı öğrenmen için sabır lazım. Sizde bunların hiç biri yok , nasıl olacak bu iş peki 😂😂

Şu aralar tam da sabrımın bittiği yerlerdeyim. O yıllar yılı beklediğim şey ne zaman gerçekleşir bilmiyorum ama elimden geleni yaptım şimdi sadece uzaktan izleyeceğim :ruh:

Araba almak icin para lazım , araba aldığın zaman ehliyet lazım . Ehliyeti alabilmen için araba kullanmayı öğrenmen lazım. Araba kullanmayı öğrenmen için sabır lazım. Sizde bunların hiç biri yok , nasıl olacak bu iş peki 😂😂
Ehliyet var hepsi yok değil:)

İsteklerinizin gerçekleşmesi için beklerken,çabalarken nasıl sabrediyorsunuz..Bi şeyler için belki yıllarca beklemek gerekiyor..Deli gibi araba kullanmak istiyorum çok heves ediyorum ama fiyatlar çok yüksek şu an alamam birikim yapmam ekstra kredi çekmem gerekecek zaten bekliyorum bayağıdır en az 1 yıl daha beklemem gerekecek..İş yerinde şu an deli gibi herkes araba alıp kullanıyor tüm kadın arkadaşlar bu da yaramı deşiyor ben de öğrenip sürmek istiyorum kendimi trafikte hayal ediyorum,annemi gezdirirken falan..hep aklımda yani araba alıp kullanmak..
Mecburiyetin kendisi sabırdir zaten bir şey olmuyorsa koşullar oluşmamıştır zamanı değildir ya da

Kendime böyle dertler diliyorum 😂 ben yıllardır atanmak için bekliorum oyle bişey sandim 😂 neyse herkesin derdi kendine biricik 😉

Sadece ona odaklanmayarak. Hayatın akışı devam ediyor. İşimi gücümü yapıyorum her an onu düşünmüyorum ve akışına bırakıyorum.

Araba kullanmayı bilmeden ehliyet nasıl alınıyor peki ?
Ehliyet kursuna gittim ileri geri dönüş yapacak kadar öğrendim sınavları geçtim aldım 10 yıl önce ama 10 yıldır araba sürmediğim için aldığımla kaldım öğrendiğim de gitti

Ehliyet kursuna gittim ileri geri dönüş yapacak kadar öğrendim sınavları geçtim aldım 10 yıl önce ama 10 yıldır araba sürmediğim için aldığımla kaldım öğrendiğim de gitti
İyiymiş... bu kadar kolay sınav geçebilirse herkes . Böylece trafik canavarı nasıl olunur öğrendik 😂😂😂

İyiymiş... bu kadar kolay sınav geçebilirse herkes . Böylece trafik canavarı nasıl olunur öğrendik 😂😂😂
Öğrenmeden trafiğe çıkmayacağım tabi kısmet olursa...Tekrar özel ders alacağım ekstra yakınlar destek olacak gözü kapalı dalmayacağım trafiğe relax 😁

Öğrenmeden trafiğe çıkmayacağım tabi kısmet olursa...Tekrar özel ders alacağım ekstra yakınlar destek olacak gözü kapalı dalmayacağım trafiğe relax 😁
Sözüm sizin için degil tabiki. En azından bu konuda bilinçlisiniz . Ama şu daha kuralları dahi bilmeden sahaya çıkar gibi araba kullananlara ne demeli ??? Bu kadar kolay ehliyet alınabilinen bir ülkede rekor derecede kazaların olmasına şaşmamalı ...

Back
X