Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Bünyem zayıf mıdır bilmem ama konularımı bilenler bilir psikolojisi zayıf bir insanım. Anksiyetesi olan ben şu sıralar ciddi alarm veriyorum. Bir de bunun üzerine hafif bir soğuk algınlığı eklendi tuz biber oldu hadi bakalım corona mı oldum diye kafayı yemekteydim ki bu sabah zaten kapkaranlık da bir güne uyandık, tek sosyalleşme ağım şu an burası ne tuhaf hayat diye sorgulayıp duruyorum. Sonumuz hayır olsun..
korkulacak bişey yok .Emin olun ki stresten daha kötü virüs yoktur. Sakin olunuz lütfen

Paniklemek değil de korkuyorum. Ama plan yapınca biraz daha rahatladım.
Bir sürü antibakteriyel aldım. Avm kalabalık alan toplu taşıma kullanmayacağım. Dışarı çıktığımda oğlumun sa benim de ağzım kapalı olacak. Ekşi de bir viralog yazmış, bu virüsler için en etkili şeyler elini yüzüne sürmemek, Sık sık yıkamak, eve döndüğüm anda tuzlu suyla burun ağız temizliği yapmak. Oğluma da serum fizyolojik yapıyorum.
ayrıca bu ara takviye viraminler ve imıneks kullanıyoruz bünyeyi güçlendirmek için.
Şuan mevcut griplerin öldürücülük oranı daha yüksek, coronanın korkutucu yanı bulaşıcılığının yüksek oluşu diye biliyorum. Bu virüsle eninde sonunda karşılaşacağız sakin kalıp immün sistemi güçlü tutmak gerekiyor sadece

Az kaldı öncede bir konuda yazdım Hindistan'dan gelen biriyle görüştüm kendim kasindim
Birde minibüs te biri yüzüme hapsurdu
Gittim pasta aldım yiyorum son zamanlarimi mutlu gecirebilrim artık vaktim kısıtlı nede olsa son arzularımi yerine getiriyorum şaka bir yana böyle mukemelletciyetci yaşam olmaz mutlaka biryere gitmek zorundayiz evde bağlı kalamayiz
Bir Instagram fenomeni vardı kadın meme kanseri oluyor önceden oğluma çok dikkat ederdim şimdi istemediğim öğretisini begenmedigim kişiler bakıyor geçen gün ayağındaki ayakkabı mevsime uygun bile değildi öyle sokağa çıkardılar diyor bazı şeylere maalesef hukmedemiyoruz kader işte bu bence ortaçağ Avrupa'sinda olsak veba salgını olacaktı nasıl baş edecektik
Komik ama doğru. Bende istediğimi yiyeyim belki son günlerimizdir niye kilo almamak için kendimi sıkayım ki diyorum. 20 aylık oğlum var,hamileyim. Başta bi panik yaptım doğru baya bi yaptım. Sonra düşündüm trafik kazasında da ölebilirim. Yada tek kurtulan olabilirim. Bol bol dua ediyorum oğlum için önceliğim o çünkü. Dün doktorumla konuştum anlattım böyle mi yapsak şunu mu kullansak diye Niye bu kadar takıyosun dedi. Gelirse ülkeye hepimize bulaşacak. Maskeyi hasta olan insanların takması lazım bulaşmasın kimseye diye sağlam olanların değil zaten bi işe de yaramıyo o maskeler dedi. Elini kaç dakikada 1 yıkayabilirsin? Hiç mi gözünü bile ovuşturmayacaksın dedi. Hep sakin bi adamdır zaten benim gibi paniği o paklıyo diye ona gidiyorum. Ama düşündüm o öyle diyince doğru söylüyo yapcak bişey yok bulaşırsa bulaşacak,kurtulacaksak kurtulcaz,öleceksek öleceğiz. Ha bide espri yaptı alkol öldürüyomuş bol bol içki iç dedi. Öyle diyorsanız canıma minnet diyip çıktım. Napayım artık ? Kafayı yicez yoksa topluca.

Öyle sık hasta oluyorsunuz diye bağışıklığınız düşük sayılmaz. İyileşiyorsanız bağışıklığınız vardır. Bağışıklığı düşük olanlar organ nakilliler, kemoterapi alanlar gibi özellikle ilaçlarla bağışıklığı zayıflatılanlar. Normal, sağlıklı bir insanın bağışıklığı herhangi bir virüsle savaşamayacak kadar zayıf değildir. İyi beslenin, gerekirse takviye alın yeter.

Aynı şeyi bana dün doktorum dedi Ben de kızlarım için endişelenmistim.dr tam olarak bunu dedi..sık grip olup iyileşenler den bahsedilmiyormus..

Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Dua ediyorum bol bol bende çok korkuyorum inşallah ülkemize gelmez

Her bos kaldigim an telefondan haberlere bakiyorum. Virusun ulkemize gittikce yaklaştığını goruyorum ve iki evladim icin dehsete dusuyorum. Dusunmeden edemiyorum. Uykularim kaciyor. Ya onlara bir sey olursa diye deliriyorum. Bu kadar yakina gelmisse ve durdurulamiyorsa , biz nasil koruyabiliriz ki evlatlarimizi? Çaresizlik icinde beklemek ne kadar korku vericiymis. Ne dua ne baska bir sey icime biraz olsun ferahlik vermiyor. Ogullarim icin cok korkuyorum ben. Siz nasil sakin kalabiliyorsunuz, lutfen bana da soyleyin.
Zatürree geçiriyorum 15 gündür evde kapalı yalnızım belki bundan dolayı 🥺

Dikine batarken keman çalan tip olmaya karar verdim.
Hiçbir şey, dünya yansa umurumda değil. Önlemdi, oydu buydu... Bu ülkede, bu seneye bu yaşa bu yollarla gelip sıkışmak "Kader" diyorum. Bir depremde ölsem kader(!) çünkü Japonya'da doğmadım. Çin'de Vuhan'da da doğmuş ve üremiş olabilirdim, şimdi bakınca "Daha vaktim bile var(!)" ... İşte her şeyi kader(!)e bağlayıp kafayı kapattığım andayım.
Elimden şu an hiçbir şey gelmiyorsa, oturur kemanımı çalarım ve suyu sıcak hayal ederim.

Ve böylesi anlarda Nefi'nin dizeleri yardım eder:
"Ey dil, hele dünyada bir adam yokmuş/Varsa da ehli dile mahrem yokmuş/Gam çekme, hakikatte arif isen/ Tut ki, dünya diye bir şey zaten yokmuş"
(İdama giderken yazmış)

Olay bu.
Teğet(!) geçerse(!), sonrasına bakarız.

Son düzenleme:
Komik ama doğru. Bende istediğimi yiyeyim belki son günlerimizdir niye kilo almamak için kendimi sıkayım ki diyorum. 20 aylık oğlum var,hamileyim. Başta bi panik yaptım doğru baya bi yaptım. Sonra düşündüm trafik kazasında da ölebilirim. Yada tek kurtulan olabilirim. Bol bol dua ediyorum oğlum için önceliğim o çünkü. Dün doktorumla konuştum anlattım böyle mi yapsak şunu mu kullansak diye Niye bu kadar takıyosun dedi. Gelirse ülkeye hepimize bulaşacak. Maskeyi hasta olan insanların takması lazım bulaşmasın kimseye diye sağlam olanların değil zaten bi işe de yaramıyo o maskeler dedi. Elini kaç dakikada 1 yıkayabilirsin? Hiç mi gözünü bile ovuşturmayacaksın dedi. Hep sakin bi adamdır zaten benim gibi paniği o paklıyo diye ona gidiyorum. Ama düşündüm o öyle diyince doğru söylüyo yapcak bişey yok bulaşırsa bulaşacak,kurtulacaksak kurtulcaz,öleceksek öleceğiz. Ha bide espri yaptı alkol öldürüyomuş bol bol içki iç dedi. Öyle diyorsanız canıma minnet diyip çıktım. Napayım artık ? Kafayı yicez yoksa topluca.
Doktorunuz şuan ne düşünüyor merak ettim ?

Back
X