Nasil sakin kalabiliyorsunuz?

Bin bir panikle yaşayamam.
Vakti gelen bir sebeple ölecek.
Tepemize tuğla düşer, ayağımız kayar bittiyse bu dünyadaki süremiz gideriz.
Bu hep var olan bir şeydi..
Virüs evet korkunç geliyor.
Ama onu düşünerek yaşayamam.
Yok toplu taşıma kullanma, kalabalıkta durma, temastan kaçın.
Bana göre şeyler değil.
Umarım bir an evvel tüm dünya için iyi haberler duyarız artık.

Irkcilik yada nefret degil benimkisi, hepiniz biliyorsunuz ki , bu insanlar herseyi yiyorlar, ve malesef bunun boyle olacagi belliydi, bu insanlar yuzunden suan butun dunya tehlikede yarinimiz ne olacagi belli degil, endiseleniyoruz ve normal hayatimiza devam etmekte zorlaniyoruz, cogu insanin demek istedigi seyi soyledim, aci ama gercek. burda linc etmenize gerek yok beni :) cunku bir tek ben boyle dusunmuyorum. suclamayi birakip gercekci olalim hepimiz.

Anne olmayınca daha mı az korkuyoruz ölmekten?
Hiç sanmam

Evet Ben de öyle oldu . Şu anda daha çok korkuyorum bebeğim 9 aylık ve ölürsem ona kimse benim gibi bakamaz diye düşünüyorum .
Ya da kendinden önce onu düşünüyorsun ‘ya ben hasta olursam ‘ değil ‘ya benden bebeğime bulaşırsa ‘ diye düşünüyorsun .

Ama herkeste ayni olacak diye bişey yok 😉

Irkcilik yada nefret degil benimkisi, hepiniz biliyorsunuz ki , bu insanlar herseyi yiyorlar, ve malesef bunun boyle olacagi belliydi, bu insanlar yuzunden suan butun dunya tehlikede yarinimiz ne olacagi belli degil, endiseleniyoruz ve normal hayatimiza devam etmekte zorlaniyoruz, cogu insanin demek istedigi seyi soyledim, aci ama gercek. burda linc etmenize gerek yok beni :) cunku bir tek ben boyle dusunmuyorum. suclamayi birakip gercekci olalim hepimiz.

Off ne kadar ezbere kurulmus cumleler.
Diger cikan bolgelerdeki salginlar da mi her seyi yedikleri icin cikmis? Ya da dunya tarihindeki butun salginlar??
Hicbir sey yaptiginiz nefret soylemini hakli cikaramaz. Acik acik bir kitleyi hedef gosteriyorsunuz, bu ayni zamanda bir suc. Zaten forumda da yasak oldugunu dusunuyorum sikayet ettim sizi.

Profiliniz dogruysa yuksek lisans mezunu bir psikolog oldugunuza inanamiyorum gercekten.
Sizin endiseden gunluk hayatiniza devam etmede zorlanmanizin sebebi asyali insanlar degil, olaylari carpitiyor olmaniz. Bunu fark edip bir meslektasinizdan yardim alabilirsiniz nefret soylemlerinde bulunmak yerine. Sorununuzun cozumu bu degil cunku.

Ben çok sakindim de şimdi aklımı kurcalayan bişi oldu. Belki sebebini bilen vardır da beni bir rahatlatır diye yazıyorum.

Bildiğiniz üzere e-nabız adında bir uygulama var. Tahlil sonuçlarımıza, tanılarımıza, reçetelerimize bakabildiğimiz. 4 şubatta aile hekimime gittiğimde sistemin çalışmadığı, doktorların ilaç yazamadığını duymuştum. Umursamadım açıkçası o gün, ilaç yazdırmaya gitmemiştim. Bugün kbb’ye gittim bahar alerjim için. Doktor reçeteyi eliyle yazdı. Sekreterinin kaşe basmasını istedi. Kaşede de “sistem çalışmadığı için elektronik reçete yazılamadı” yazıyor. Dün de bugün de e-nabız uygulamasına giriş yapamadım. Ülke çapında bir çökme mi söz konusu acaba? Korona pozitif çıkan hastaları gizlemek için kapatılmış olabilir mi ya da?

Normalde bu kadar buluttan nem kapan bir insan değilimdir ama aynı ay içinde bu kadar çok sistemde “çökme” gözlemleyince bir acaba dedim. Ki sağlıkla ilgili bir mesleğim yok ama bir vatandaş olarak sık kullanırım mhrs ve e-nabız uygulamalarını daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım...

Aydınlatan olursa şimdiden teşekkür ederim. 😊

Ben çok sakindim de şimdi aklımı kurcalayan bişi oldu. Belki sebebini bilen vardır da beni bir rahatlatır diye yazıyorum.

Bildiğiniz üzere e-nabız adında bir uygulama var. Tahlil sonuçlarımıza, tanılarımıza, reçetelerimize bakabildiğimiz. 4 şubatta aile hekimime gittiğimde sistemin çalışmadığı, doktorların ilaç yazamadığını duymuştum. Umursamadım açıkçası o gün, ilaç yazdırmaya gitmemiştim. Bugün kbb’ye gittim bahar alerjim için. Doktor reçeteyi eliyle yazdı. Sekreterinin kaşe basmasını istedi. Kaşede de “sistem çalışmadığı için elektronik reçete yazılamadı” yazıyor. Dün de bugün de e-nabız uygulamasına giriş yapamadım. Ülke çapında bir çökme mi söz konusu acaba? Korona pozitif çıkan hastaları gizlemek için kapatılmış olabilir mi ya da?

Normalde bu kadar buluttan nem kapan bir insan değilimdir ama aynı ay içinde bu kadar çok sistemde “çökme” gözlemleyince bir acaba dedim. Ki sağlıkla ilgili bir mesleğim yok ama bir vatandaş olarak sık kullanırım mhrs ve e-nabız uygulamalarını daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım...

Aydınlatan olursa şimdiden teşekkür ederim. 😊
Yooo ben girdim e nabiza annem şehir disindaydi yeni geldi sürekli hastanelerdeyiz tüm branşlara gidiyoruz gibi birşey korona İstanbul a gelirse ilk bana gelir büyük ihtimalle

Bu virüs Çin'lilerin yediği yarasa, yılan, akrep, çekirgeden mi türedi? Elinizde bir kanıt var mı? Zira Çin'li uzmanlar dahil dünyadaki hiçbir uzman henüz neden kaynaklandığını açıklayamıyor, deniz ürünleri satan pazarın sebep olabileceği tahmin ediliyor yalnızca, belki birini sinek ısırdı, belki hijyene dikkat edilmedi, bizde de yerlere tükürüp burun akıntılarını sokağa atıyorlar ya hani, belki onlarda öyle bir şey yapmıştır.

Sıtmayı bilir misiniz? Anofel türü dişi bir sivrisinek sizi ısırınca bulaşır ve insandan insana bulaşan bir hastalıktır, ülkemizde gıda zehirlenmesi, kızamık hastalığından sonra görülme sıklığı bakımından 3. sırada yer alıyordu.

Ve her yıl dünya genelinde 2 milyon insan sıtmadan ölüyor. Dünya Sağlık Örgütü 5-6 yıl önce yayınladığı sıtmayla ilgili raporda dünya genelinde 3,2 milyar insanın sıtmaya yakalanma riski olduğunu açıklamıştı, sıtmanın en fazla görüldüğü kıta Afrika, Afrika kökenli insanlar ülkemize sıtma taşıyabilir, onlarda mı yok olsunlar?
Sorunlara çözüm aramak yerine bebek, hamile kadın demeden insanların ölümünü istemek siz kabul etmesenizde maalesef nefrettir.

Ben elimde olmayan şeyler konusunda kaderciyim açıkçası.allah korusun çocuklarımız ya da biz bir kazada da ölebiliriz hatta nefes borumuza kaçan bir lokmadan yahut merdivenden düşerek vs vs vs. Yani öleceksek ve bu bizim engelleyebileceğimiz bir şey değilse yapacak bir şey yok maalesef 🤷‍♀️

Bu virüs Çin'lilerin yediği yarasa, yılan, akrep, çekirgeden mi türedi? Elinizde bir kanıt var mı? Zira Çin'li uzmanlar dahil dünyadaki hiçbir uzman henüz neden kaynaklandığını açıklayamıyor, deniz ürünleri satan pazarın sebep olabileceği tahmin ediliyor yalnızca, belki birini sinek ısırdı, belki hijyene dikkat edilmedi, bizde de yerlere tükürüp burun akıntılarını sokağa atıyorlar ya hani, belki onlarda öyle bir şey yapmıştır.

Sıtmayı bilir misiniz? Anofel türü dişi bir sivrisinek sizi ısırınca bulaşır ve insandan insana bulaşan bir hastalıktır, ülkemizde gıda zehirlenmesi, kızamık hastalığından sonra görülme sıklığı bakımından 3. sırada yer alıyordu.

Ve her yıl dünya genelinde 2 milyon insan sıtmadan ölüyor. Dünya Sağlık Örgütü 5-6 yıl önce yayınladığı sıtmayla ilgili raporda dünya genelinde 3,2 milyar insanın sıtmaya yakalanma riski olduğunu açıklamıştı, sıtmanın en fazla görüldüğü kıta Afrika, Afrika kökenli insanlar ülkemize sıtma taşıyabilir, onlarda mı yok olsunlar?
Sorunlara çözüm aramak yerine bebek, hamile kadın demeden insanların ölümünü istemek siz kabul etmesenizde maalesef nefrettir.
Bu açıklama doğru olmakla birlikte her dönem yeni virüslerin ortaya çıkması da bilim kurgu izlememden mi ve dünyadaki rekabettin vardığı boyutun tüyler ürpertici olmasından mı mütevellit bana işin içinde bir sürü bit yeniği olabileceğini düşündürüyor açıkçası🤔 Neticede Çin dünyanın parlayan yıldızı ve rekabet gözü kara bir şey maalesef🤷‍♀️

Bu açıklama doğru olmakla birlikte her dönem yeni virüslerin ortaya çıkması da bilim kurgu izlememden mi ve dünyadaki rekabettin vardığı boyutun tüyler ürpertici olmasından mı mütevellit bana işin içinde bir sürü bit yeniği olabileceğini düşündürüyor açıkçası🤔 Neticede Çin dünyanın parlayan yıldızı ve rekabet gözü kara bir şey maalesef🤷‍♀️
Bende birçok program seyreden biriyim, içlerinde komplo teorileri, dünya geleceğiyle ilgili konuların yorumlandığı programlar.
Komplo teorisinden gidersek ebolayı da Afrika'yı yok etmek için kullanılan bir salgın olarak görmemiz lazım veya son birkaç aydır ülkemizdeki yaşanan depremler dahil dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan depremleri de komplo diye nitelendirirsek, gıdalarda yaşananlar, ilaç sektörü:)))
Bence herşeyin altında mutlak bir bit yeniği vardır ya da yoktur'dan ziyade deprem mi? Sağlam yapılar yapmalıyız.
Hastalık mı? Koruyucu hekimlik dışında antikor üretiyor kıvama gelmeliyiz, bunlar olursa şu an bu ülkede korkan binlerce veya milyonlarca, korkan sayısı kaçtır bilmiyorum:))) o kadar insan korkmaz.

bu virüsün ABD tarafından tabiri caizse Çin' i dize getirmek için lab. ortamında üretildiğini düşünüyorum.
son bir kaç gündür Trump' ta aşı ile ilgili açıklamalar yapıyor. (bence aşısı çoktan mevcuttu)
bu tarz salgınlarla sık sık karşılaşacağımızı düşünüyorum. neden? çünkü dünya nüfusunu 500 milyon altına düşürme planından ötürü.
sıradaki ülke Hindistan bana göre.
yarasaymış, yılanmış, börtü böcekmiş hikaye kısmı bu adamların beslenme şekli bu yıllarca enfekte olmadılar neden şimdi?
İran' da enfekte olan kişiler yurt dışına çıkmamış hasta biriyle temasta bulunmamış böcek, yarasa yemediklerine göre nerden kaptılar?
son olarak buraya Hz. Ali' nin bir sözünü bırakıyorum. 'Korkma, insanı ölümden eceli korur.'

bir şey yazıp çıkacagım
Türkiyede yaşıyoruz normal olmayan ülkede allah korusun ama bulundugumuz bölgede de savaş çıkma ihtimali çok yüksek

ki koronoyla aynı ihtimal bu bizi dehşete düşürmüyor ama virüs düşürüyor
En azından hastaneler var

biraz böyle de düşünmek lazım
Beterin cidden beteri var
Kanıksadıgımız şeyler daha kötüykem onlar bizi dehşete düşürmüyor

virüsü de kanıksayacagız ve çok da deheşete düşürmeyecek gün gelecek
Ondan dolayı kısacık gunu evhamlarla kendinize zehir etmeyin

Back
X