- 31 Aralık 2017
- 6.463
- 22.153
- 348
- 28
- Konu Sahibi Less-is-More
Ben çok sakindim de şimdi aklımı kurcalayan bişi oldu. Belki sebebini bilen vardır da beni bir rahatlatır diye yazıyorum.
Bildiğiniz üzere e-nabız adında bir uygulama var. Tahlil sonuçlarımıza, tanılarımıza, reçetelerimize bakabildiğimiz. 4 şubatta aile hekimime gittiğimde sistemin çalışmadığı, doktorların ilaç yazamadığını duymuştum. Umursamadım açıkçası o gün, ilaç yazdırmaya gitmemiştim. Bugün kbb’ye gittim bahar alerjim için. Doktor reçeteyi eliyle yazdı. Sekreterinin kaşe basmasını istedi. Kaşede de “sistem çalışmadığı için elektronik reçete yazılamadı” yazıyor. Dün de bugün de e-nabız uygulamasına giriş yapamadım. Ülke çapında bir çökme mi söz konusu acaba? Korona pozitif çıkan hastaları gizlemek için kapatılmış olabilir mi ya da?
Normalde bu kadar buluttan nem kapan bir insan değilimdir ama aynı ay içinde bu kadar çok sistemde “çökme” gözlemleyince bir acaba dedim. Ki sağlıkla ilgili bir mesleğim yok ama bir vatandaş olarak sık kullanırım mhrs ve e-nabız uygulamalarını daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım...
Aydınlatan olursa şimdiden teşekkür ederim.![]()
Bulunduğum ilde karantinaya alınan birisi olduğu haberini gördüm şimdi... tamamen alakasız değilmiş bu çökmeler demek ki.