Nasıl sorabilirim düşünmekten kafayı yiyeceğim

Bence birlikte yaşamak istese sana baştan söylerdi. Yani olması gereken bu.
Ya da o da son ana bıraktı ki sen caymayasın diye.
Sor bence bir ara
Annenle aranız nasıl diye sor
Sonra konuyu oraya getir.
sana alışmıştır ilerde sen evlendiğinde yalnız kalmak onu üzer mi falan diye.
Güçlü bir kadına benziyor diye de öv. Çok ustaca oldu bak dimi :-)

Evlenince ilk etapta 1+1 ev yeter bize deyin, bakalım ne diyecek. Ama şunu belirtmeliyim ki, kadınla sürekli iç ice olacaksınız yalnız olduğundan mütevellit.
yalnizlikla ic iceligin bir alakasi yok ki
benim annemde yalniz abim kendini yedi evlenince bizimle yasayacaksin diye gitmedi azicik asim agrisiz basim dedi
yilda 1 2 kez gidip 3 5 gun kaliyor ondada onlar kendileri davet ediyorlar
ben ayni sehirdeyim banada oyle cagirmadigim surece ihtiyacim yoksa gelip keyif icin bir bardak cay icmek icin bile oturmadi
bu tamamen kisiyle alakali bence

Evet yaşayacak bizle dese birşey diyemeyecek gibi bir haliniz var yoksa insan böyle birşeyi şimdiye sorardı yani.düğün konuşuyorsanız yaşayacağınız yeri neden konuşmuyorsunuz?canım artık iş ciddiye bindiğine göre ayrıntılı konuşalım biz evlenince annende bize yakın bir yere taşınmayı düşünür mü?hem yalnızda kalmamış olur yoksa başka planı mı var diye sorun.zaten eşi ve bekar çocuğu yoksa büyük ihtimal kadın sizinle yaşamasa bile yakın bir yerde yaşamak ister.kadın ben düzenimi bozmam kendim yaşarım diyen bir tip değilse en iyi ihtimal size yakın yaşar en kötü ihtimal sizle yaşayacak.sizde baştan bu benim kırmızı çizgim baştan anlaşalım diyeceksiniz.bu kadar basit.
Konu açıldıktan sonra fikrimi çok net söylerim orada sorun yok fakat durduk yere açma konusunda sıkıntılıyım niyeyse. Gerçekten bu konuda sınırlarım çok belli ama zıt düşüp kavga etmek falan beni çok yoracak. Birazda bu mu kavgalara girmeye enerjim yok diye susuyorum herhalde. Peki neden bize yakın oturmak isteyecek. Yani 4 çocuğu daha var sonuçta ve ikisi aynı şehirde. O şehre daha hakim. Bazen orada kalıyor vs. Orada kalmak istemez mi acaba

Evet
yalnizlikla ic iceligin bir alakasi yok ki
benim annemde yalniz abim kendini yedi evlenince bizimle yasayacaksin diye gitmedi azicik asim agrisiz basim dedi
yilda 1 2 kez gidip 3 5 gun kaliyor ondada onlar kendileri davet ediyorlar
ben ayni sehirdeyim banada oyle cagirmadigim surece ihtiyacim yoksa gelip keyif icin bir bardak cay icmek icin bile oturmadi
bu tamamen kisiyle alakali bence
Evet orası öyle ama nasıl davranacağını bilemiyorum ileride. Bu konu kapalı bir kutu gibi aramızda. Kim ne yapar çözemiyorum

Konu açıldıktan sonra fikrimi çok net söylerim orada sorun yok fakat durduk yere açma konusunda sıkıntılıyım niyeyse. Gerçekten bu konuda sınırlarım çok belli ama zıt düşüp kavga etmek falan beni çok yoracak. Birazda bu mu kavgalara girmeye enerjim yok diye susuyorum herhalde. Peki neden bize yakın oturmak isteyecek. Yani 4 çocuğu daha var sonuçta ve ikisi aynı şehirde. O şehre daha hakim. Bazen orada kalıyor vs. Orada kalmak istemez mi acaba
Öteki çocukları kız mı erkek mi?bazı kadınlar oğullarıyla oturmak istiyor veya ona yakın olmak istiyor.bu tarz bir insan değilse zaten sizle gelmez heralde evinde kalır veya çocuklarının yakınına taşınır.dediğim gibi bu konuyu siz açacaksınız iyi niyetli bir şekilde açın.gerisini duruma göre getirirsiniz.belki kendisi bunu konuşmayı bilerek erteliyor.ne kadar erken o kadar iyi.ilişki ilerledikçe geri dönmeniz zorlaşır.zıtlık kavga olacaksa şimdi olsun sonra ailelerde işin içine girecek düğün telaşı falan baya zorlanırsınız.evleneceğiniz kişiden tartışmaktan çekinmeyin evlilik hep toz pembe olmayacak biraz ciddi bir konu söz konusu olunca tartışma üslubunu da görmüş olursunuz.

Öteki çocukları kız mı erkek mi?bazı kadınlar oğullarıyla oturmak istiyor veya ona yakın olmak istiyor.bu tarz bir insan değilse zaten sizle gelmez heralde evinde kalır veya çocuklarının yakınına taşınır.dediğim gibi bu konuyu siz açacaksınız iyi niyetli bir şekilde açın.gerisini duruma göre getirirsiniz.belki kendisi bunu konuşmayı bilerek erteliyor.ne kadar erken o kadar iyi.ilişki ilerledikçe geri dönmeniz zorlaşır.zıtlık kavga olacaksa şimdi olsun sonra ailelerde işin içine girecek düğün telaşı falan baya zorlanırsınız.evleneceğiniz kişiden tartışmaktan çekinmeyin evlilik hep toz pembe olmayacak biraz ciddi bir konu söz konusu olunca tartışma üslubunu da görmüş olursunuz.
Kız diğerleri. Evet bende yüzleşmek istiyorum aslında bu konularda nasıl davranıyor falan diye. Bakalım umarım zaten aynı fikirdeyizdir

Evet bu tarz bir şekilde ağzını aramak istiyorum ama çok net bir cevap da duymak istiyorum napcam şaşırdım😂 pat diye sorcam herhalde en son
Ben direk pat diye sormuştum mesela '' herkesin ayrı bir evi, hayatı olması gerektiğini düşünüyorum '' diye söze başlamıştım gayet ılımlı davranıp bana hak vermişti
Evlenemedik tabi orası ayrı :halay:

Bence direk sor.. Ama soruş tarzın yumuşak ve kırmayıcı şekilde olsun.. Mesela " Hayatım biz evlenme planı yapıyoruz ama anneni çok düşünüyorum sende evlenince yalnız kalacak gibi hissediyorum.. Ne düşünüyorsunuz bu konuda kardeşler olarak.. Hepimizde sırayla mı kalacak yalnız olmasına da gönlüm razı değil" gibi falan..

Her kaynana bir değil ki. Yaşli değilmiş, bakıma ihtiyacı yokmuş, maaşi varmiş.... eeee bakalım kadın sizinle oturmak isteyecek mi ... belki şimdiden fazla takıyorsunuzdur.

Zit düsüp tartiscaksiniz diye sessi kalinmaz ki. Bir durusunuz olmasi gerekiyor. Yoksa ilerde cok daha büyük sorunlarla ugrasirsiniz. Tartisma ihtimalinizde olsa bastan fikrinizi söyleyin, ya oturur bir karar alirsiniz ya da herkes kendi yoluna bakar.

Bence şimdi bir şey sormayın.
Evleneceğiniz zaman size gelip annem bizimle yaşayacak derse bu şimdi mi söylenir diyip dilediğinizce kıyameti koparabilirsiniz. Yani , bence böyle düşünceleri varsa gerçekten sizin sormanıza gerek kalmadan kendilerinin bu konuyu masaya yatırmış olmaları gerekiyordu. Ben olsaydım hiç sormaz böyle bir ihtimali de yoksayardım.

Evet

Evet orası öyle ama nasıl davranacağını bilemiyorum ileride. Bu konu kapalı bir kutu gibi aramızda. Kim ne yapar çözemiyorum
bunu açık açık sorup yasamak istediginiz hayati belirtmelisiniz
belki bu konuda fikirler uyusmayacak
ilerde sorun yasamaktansa herseyin basinda sormak daha mantikli bana göre.
cekinecek bir sey yok
sizinde geleceginiz söz konusu sonuçta

Sormaya çekiniyorsun çünkü sevgilinin birlikte oturma gibi bir düşüncesi varmış gibi hissettirmiş sana. İstediğin kadar iyi bir konuşma yapmaya çalış büyük ihtimalle ufak da olsa gerginlik geçebilir aranızda. Hem iyi düşünceli görünüp hem de gerçek fikrini söylemen zor gibi.

Haklı olarak birlikte oturmak istemiyorsun ama kırılmasın sevgilim diyorsun. İste ne şiş yansın ne kebap olmuyor. Fikrini açıkça söylemeden bir yere varamazsın, kendini yer durursun.Belki de kadın sizinle oturmak istemeyecek, oğlu da annesinin fikrini bilmediği için sana şuan net bir şey söylemiyor. Açıkça konuya girmen lazım, son dakika öğrenirsen konu hem aceleye gelir hem de kendini daha kötü hissedersin. Baştan bilip ona göre karar vermek en doğrusu.

bunu sormanin nesi kötü neyi yanlis anlayabilir?

böyle dolayli yollardan karsisindaki insana birseyler anltmaya aktarmaya calisan insanlar cok sinir bozucu.

akilliysan zaten fikrini zikrini paylasirsin. paylas ki o ne düsünüyor evlenmeden önce bilesin.. o da seninkilerini bilsin.

ayni fikirlerinin olmadigi veya ortak bir fikirde bulusamayan insanlar evlenmesin zaten

Evet aslında böyle sorabilirim sanki. Ama bilmiyorum zamanı gelince bakarız diyebilir ya da ben de bilmiyorum falan
Bunda bilmeyecek bir şey yok, sana karşı net olmak zorunda.

Benim annem tek yasayan bir kadin. 60 yasinda. Evelnirken hic boyle bir konusma gecmedi aramizda cunku evlenen evini barkini Kurar. Ikimizden birinin ailesi bize ihtiyac duysa ikimizde evimizi acariz. Sadece empato yapabilmeniz icon sunu soyleyecegim. Ben tek cocugum annem hastanedeyken veya bir konu varken Prada surekli arar konusur sorarim. Doktor ne dedi eve gectin mi yemek yedin mi vs. Evlendigimizden beri esim annem o gun doktordaysa annemi arayip anne eve gectin mi diye arayip Benin gibi kontrol ediyor. Ben annemin ustunu ortuyorsam o da ortuyor. Annem sik sik yurtdisinda kaliyor biletlerini Benin gibi kontrol edip aliyor havalanindan gelmeyi kafama takmiyorum ikimizden biri hallediyor. Yani esimin destegiyle hayatim hem daha sakin hem daha huzurlu geciyor. Esimin her yonunu ayri ama bu yonunu daha baska seviyorum. Sevgim saygim sonsuz artiyor. Kalbini kiran bir konusma yapmadan bunu da dusunun isterim.

Back
X