Nasıl söylemeliyim sizce ?

Hayır bana söylemesi kolay değil. Bende bi zamanlar arkadaşınızın yerindeydim çünkü. Kaç arkadaşım gebelik haberi verdi bana ve hiç birinde de bana acır üzülür gibi bi ifade olsun istemedim. Bana bu haberi verirken mutlu olarak versinler bana üzülmesinler. Ki bence bunu gerçekten arkadaş olan hiç kimse istemez.
Asla acımıyorum yanlıs anladınız zaten dedigim gibi ben suan ne yapacagımı bilemedim hangisi dogru göremedigim için bı baslıgı actım kim kime acıyarak bisey der ki biz yakın arkadassak ben sadece olabilecek en dogru sekilde onu yaklaşmak istiyorum onu seviyorum cünkü ben aglayarak yada uzgun demek zaten istemem sadece dogru kelimeleri bilmek ona göre demek yada ne bileyim ki kendimi belkide kötü hissediyorum bilmiyorum nedenini deneyimizindeki düsünceniz içinde sagolun tabiki güzel haber güzel verilir bende böyle düşünüyorum emin olun🌱

Direk hamileyim demeye çekiniyorsanız arkadaşınızı arayıp günüm geçti hamilelikten şüpheleniyorum sabah gidip test verdim sonucu öğleden sonra çıkacakmış diyin sonra da hamile olduğunuzu söylersiniz
Mantıklı buda bi secenek zaten cok yeni daha 🌱

Siz söyleyin, sonrasında çok dillendirmezsiniz. Arkadaşınız sorarsa anlatırsınız sormazsa her zaman hamileliğinizden bahsetmezsiniz bu şekilde dengeyi sağlamış olursunuz aksine gizlemek, çok sonradan söylemek kırıcı olabilir.
🌱 en dogrusu bu olur tabiki

Bu durumu benden küçük kız kardeşim ile yaşadım. Yani arkadaştan öte bi durum malum. Hatta kendisi beni gebelik öncesi kadın doğum kontrolü için teşvik etmişti ben de randevu almıştım gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Daha adet günüm bile gelmemişti o kadar erken öğrendim yani. Olayı çok dramatize etmeden aradım söyledim. Çok sevindi tabii ki.
Hamilelik sürecinde o sormadığı müddetçe çok anlatmadım ama hiç yokmuş gibi de davranmadım tabii ki. Kendisinin çok sonradan söylediği bebek görünce kötü olmuyordum ama hamile görünce üzülüyordum biraz (benden bağımsız doğumdan sonra söyledi). Sonraki süreçte direksiyonu ona bıraktım o ne kadar neyi nasıl konuşmak isterse ona göre konuştuk. Çok şükür o da hamile şimdi 😊 o yüzden kendinizi çok kasmadan olayın akışına bırakarak devam edin

Bu durumu benden küçük kız kardeşim ile yaşadım. Yani arkadaştan öte bi durum malum. Hatta kendisi beni gebelik öncesi kadın doğum kontrolü için teşvik etmişti ben de randevu almıştım gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Daha adet günüm bile gelmemişti o kadar erken öğrendim yani. Olayı çok dramatize etmeden aradım söyledim. Çok sevindi tabii ki.
Hamilelik sürecinde o sormadığı müddetçe çok anlatmadım ama hiç yokmuş gibi de davranmadım tabii ki. Kendisinin çok sonradan söylediği bebek görünce kötü olmuyordum ama hamile görünce üzülüyordum biraz (benden bağımsız doğumdan sonra söyledi). Sonraki süreçte direksiyonu ona bıraktım o ne kadar neyi nasıl konuşmak isterse ona göre konuştuk. Çok şükür o da hamile şimdi 😊 o yüzden kendinizi çok kasmadan olayın akışına bırakarak devam edin
Teşekkür ederim bende öyle yaptım söyledim cok da sevindi allaha sükür içindem bu korku kaltı hiç yokdan demiş oldum gerisi o konusmak isterse konusuruz acmazsa sürekli gebelik hakkında kesinlikle konusmam zaten 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🙃

Gerçek dost ise üzülmez aksine motive olur niyet çok önemli gerçekten buna hınç ile yaklaşırsa esas o zaman kendine kötülük yapmıs olur. Benim en yakın arkadaşım ilk denemede hamile kaldı bende pco var yumurtlamam her zaman olmuyormuş ama o bana motive oldu hep sorar ilgilenir hic üzülmedim de aksine aaa iyi abla olur onun çocuğu benimkine diyorum. Saklamayın söyleyin belki o da sevincinize ortak olur 🥰

Gizlememenizi ve sohbet arasında normal şekilde abartılı tepkiler vermeden (üzgün ya da coşkulu) söylemenizi öneririm. Çünkü gizlenilmesi bence onu daha çok uzer. Kafasında ben kıskanacak miydim gibi farklı fikirler üretebilir

Normal söyleyin o epeydir istiyorsa ve olmuyorsa zaten alışmıştır insanların bebek haberini duymaya
Allah sana da nasip etsin deyin
Bir süre sizi aramaz sormazsa da öyle alınganlık falan yapmayın.
Nasip işi bu işler
Herkese aynı zamanda nasip olmuyor

Merhaba rabbim izin verirse evlat sahibi olmaya adayım şuan ve cok yakın bir arkadaşım bayadır bebek istiyor bende hem derdim ona inşallah ki rabbim bende önce saana verir cok istiyordum onun gebe kalmasını biz eşimle yeni istemeye basladık rabbim bi sekilde nasip etti benim sıkıntım şu ki yakın arkadasıma gebeyim demek içimden gelmiyor diyemiyorum da ne yapıcam bilmiyorum nasıl derim nasıl üzmem nasıl cümlelerle bu güzel haberi paylasırım ama onun gönlünü inciticek bisey demem 😔😔😔😔 utanıyorum ona demeye onun ne kadar istediğini üzüldüğünü cabaladıgını bilirken ben napıcam
çok yakın arkadaş ise sevınır zaten buna içerlemez bence ..
ben 3yıldır gebe kalmaya çalısıyorum ,cok yakın arkadasın hemen 5ay içinde hamile kalmıştı gayette testını attı soyledı bana asıl söylemese ben çok üzülürdüm..
çok sevındımi kızı suan 6 aylık.. ben hala çabalıyorum :)
herşey nasip ,kısmet .
birbirinin içini bildikten sonra hiç sorun olmuyor

Back
X