Nasıl soylenir?

adigee_

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
18
4
8
İstanbul
Merhabalar, size birsey danışmak istiyorum.
Ben öğrenciyim. Almanya'ya yakın bir arkadaşımı ziyarete geldim bir hafta önce. Geleceğim gün arkadaşım benden beş karton sigara sipariş istedi, ailesinin istediğini söyledi. Ben de aldım. Buraya gelmem için annem para biriktirmiş ve bana vermişti. Ailesindekiler teşekkür ettiler kartonlar için. Sigaralara yaklaşık 130 euro verdim ancak buraya geldiğimde kimse sigaraların ücretini vermeyi teklif etmedi şu ana kadar. Ne düşünüyorsunuz? Ne yapmaliyim? Teşekkürler simdiden..

Sigaraları verirken fişinide ellerine tutuştursaydın keşke.Benim eşim pilot sürekli duty free siparişi geliyor çevreden.Aynende dediğim gibi yapıyoruz.Bunun ayıbı yok,130 Euro az para değil.Ne rahat insanlarmış.Arkadaşına söyle bi şekilde."Sİgaraların fişi burda vermeyi unutmuşum,130 Euro tuttu" diyin gitsin.Sizin istemeniz ayıp değil,onların teklif etmemesi ayıp.

kesinlikle istemekten çekinmeyin az para değil...
üstelik öğrencisiniz, ne demişler; isteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü...

5 karton nedir ya?? Yani 5 kartonun az buz para tutmayacagini dusunup, bu insanlarin sigaralari verdiginde hemen ne kadar odedigini sorup, odemeleri gerekirdi bence, bastan niyetleri bozukmus resmen. Yanlis anlamadiysam bu aile Almanya'da yasiyor, o zaman zaten Turkiye ziyareti yaparken dutyfree ye kendileri de gidiyorlar, gidip kendileri alsinlar ya da gidip normal fiyatiyla alsinlar. Ogrenci halinle sana aldirmaya ne haklari var, ne kadar dusuncesiz, yuzsuz ve belesci insanlar, ben senden istemelerine bile sasirdim su anda. Ben de yurtdisinda yasiyorum, parfum, kozmetik vs alacaksam en yakin ziyaretimi beklerim, gider kendim alirim. Yani yurtdisiyla ilisigi olmayan Turkiye'den birinin istemesini anlarim ama bu insanlari anlayamam acikcasi.

Bilemedim simdi, arkadasina mi soylesen , ona faturayi ver bence. O da gidip belesci ailesine versin fisi.

Son düzenleme:
Muhtemelen sizden konaklama ücretini kesmişler arkadaşım.. Geçmiş ola. Artık onların terbiyesizliği misafire bakış açıları. Bir yerlere gittiğinizde paranın kısıtlı oldugunu vurgula ve elini cebine atma. Umarım parasız kalmazsın oralarda. Terbiyesiz insanlar ya.

Cevaplariniz için teşekkür ederim. Fatura posetin içindeydi, öylece aldılar, görmüş olmaları gerek. Arkadaşım isterken demişti zaten "şu kadar tutuyor" diye. Böyle muhabbetleri hiç sevmem ama ben de ogrenciyim az değil, 50-60 olsa birsey demezdim gercekten... Sanırım arkadaşıma sormaktan başka bir çare yok ama onu da nasıl yapacağımı inanin bilmiyorum. Bir hafta oldu geleli. Hatta dun bir akrabası paket çıkardı "bak senin getirdiklerini içiyoruz" dedi gülerek, güldüm ben de birsey diyemeden kaldım.

Ya da bir şekilde arkadaşına söyle direk benim fazla param yoktu sigaralar 130 euro tuttu diye..

Sizi ne kadar zor durumda bırakmışlar. Arkadaşınızdan geçtim ailesi nasıl bu şekilde rahat olabiliyor. Bize kahvaltıya gelirken alınan ekmeğin parasını bile vermeye çalışıyoruz. Hangi durumda olduklarını bilemezsin kimsenin son parasını vermiş olabilir. Arkadaşınıza söyleyin Kesinlikle annemden almıştım deyn. Hayret birşey.

Çok kaba olacak ve kesinlikle çocuğumun arkadaşına yapabileceğim bir şey değil ama siz eli boş gittiyseniz eğer ona binaen istenmiş. Biraz uyanık davranmışlar ama sen de isteyebilirsin madem yakın. Ama ihtiyaçları falan karşılayıp güzel ağırladılarsa seni 130 eur da çok bir şey değil diyeceğim ama öğrenciymişsiniz bir de.

Ya da bir şekilde arkadaşına söyle direk benim fazla param yoktu sigaralar 130 euro tuttu diye..

Bence de en iyisi arkadasina dosdogru soylemek, o da bir ogrenci, sonucta anlar.

Bu ne yuzsuzluk ya, senin getirdigin sigarayi iciyoruz diyip bir de kafa bulmuslar resmen. Konaklama parasi olarak biz de karsiliginda sigara isteyelim diye mi dusunduler nedir? Iyice Almanlasmislar, bir euronun hesabini yapan pinti Almanlara donmusler o zaman.

Son düzenleme:

canım de ıstegızınız sıgaranın faturası 130 euro verdım de annemın kreedi kartı borcunu kapatıcam ne zaman verebılırsınız de

ınsan utanır ya yussuzolabılır onlar olese sole yanı ara telden

Son düzenleme:
Elim boş gelmedim, burada olmayan türk yiyecekleri falan getirdim ozlemişlerdir diye. Yine de bunu konaklamaya falan saydıklarını düşünemiyorum, çok ilginç geliyor bana eğer öyleyse... Ben de bakacağım, eğer bana yaptıkları masraf buna yaklaşırsa birsey demeyecegim. Yine de beni soktukları bu stres hoş değil.

Bazı insanlar oyle canım, eger onlarda kalıyorsan biz olmasak otele daha cok para verecekti bari bize de bir faydası olsun biz iyilik yaptık misafir ettk mantığında insanlar var maalesef...

ben birine 1 tl borçlansam uyku uyuyamam!!!
işin kötüsü verdiğim borcu da istemeye çekinirim.

Ay evet oralarda yaşaya yaşaya almanlara benzemişler.

Benim babam kosovalı. Sık sık gideriz kosovaya akraba ziyaretine. Uçak parasından başka para harcamadığım gibi parayla dönüyorum. Hangi akrabanın evine gitsem 50 euro koyuyorlar cebime. Durumu en kötü olan en azından 10 euro veriyor sende euro yoktur kahve içersin diyor Başka şehre tatile götürürler otel parası ödetmezler. Her öğün dışarıdan yemek söylerler elimi cebime atamam. Çok zengin olduklarından falan değil. Bizim adetler böyle değil miydi..

Kosova, Gürcistan gibi yerlerde hala yaşıyor bu adetler ancak Türkiye için aynı şeyi söylemek ne kadar doğru?
Eskiden bayramlarda kapılardan boş çevrilmezken çocuklar şimdi dede/amca familyası bile elini cebine atmıyor.

Işte benim de çelişkiye dustugum nokta bu. Iyi insanlar, misafirperverler, iki kere dışarıda yemek yedik ben istemedim ödemelerini "sen şaka mi yapiyosun, bizim adette öyle şey olur mu?" dediler. Neyse, sanırım evlerinde kalmama ve gezdirmelerine saymaliyim bunu, birsey dememeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…