Merhabalar, size birsey danışmak istiyorum.
Ben öğrenciyim. Almanya'ya yakın bir arkadaşımı ziyarete geldim bir hafta önce. Geleceğim gün arkadaşım benden beş karton sigara sipariş istedi, ailesinin istediğini söyledi. Ben de aldım. Buraya gelmem için annem para biriktirmiş ve bana vermişti. Ailesindekiler teşekkür ettiler kartonlar için. Sigaralara yaklaşık 130 euro verdim ancak buraya geldiğimde kimse sigaraların ücretini vermeyi teklif etmedi şu ana kadar. Ne düşünüyorsunuz? Ne yapmaliyim? Teşekkürler simdiden..
Ya da bir şekilde arkadaşına söyle direk benim fazla param yoktu sigaralar 130 euro tuttu diye..
Merhabalar, size birsey danışmak istiyorum.
Ben öğrenciyim. Almanya'ya yakın bir arkadaşımı ziyarete geldim bir hafta önce. Geleceğim gün arkadaşım benden beş karton sigara sipariş istedi, ailesinin istediğini söyledi. Ben de aldım. Buraya gelmem için annem para biriktirmiş ve bana vermişti. Ailesindekiler teşekkür ettiler kartonlar için. Sigaralara yaklaşık 130 euro verdim ancak buraya geldiğimde kimse sigaraların ücretini vermeyi teklif etmedi şu ana kadar. Ne düşünüyorsunuz? Ne yapmaliyim? Teşekkürler simdiden..
Bence de en iyisi arkadasina dosdogru soylemek, o da bir ogrenci, sonucta anlar.
Bu ne yuzsuzluk ya, senin getirdigin sigarayi iciyoruz diyip bir de kafa bulmuslar resmen. Konaklama parasi olarak biz de karsiliginda sigara isteyelim diye mi dusunduler nedir? Iyice Almanlasmislar, bir euronun hesabini yapan pinti Almanlara donmusler o zaman.
Ay evet oralarda yaşaya yaşaya almanlara benzemişler.
Benim babam kosovalı. Sık sık gideriz kosovaya akraba ziyaretine. Uçak parasından başka para harcamadığım gibi parayla dönüyorum. Hangi akrabanın evine gitsem 50 euro koyuyorlar cebime. Durumu en kötü olan en azından 10 euro veriyor sende euro yoktur kahve içersin diyorBaşka şehre tatile götürürler otel parası ödetmezler. Her öğün dışarıdan yemek söylerler elimi cebime atamam. Çok zengin olduklarından falan değil. Bizim adetler böyle değil miydi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?