Nasıl tepki vermeli?

Yumusaksurat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2020
390
969
53
Merhabalar kızlar.
Daha önceden de takip ediyordum burayı ama üyeliğim yeni sayılır. Aklımı karıştıran bir konu varda size sormak istedim.
Şimdi benim eşim bir mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor. Bizde evimizi mağazaya yakın bir yere taşıdık. Daha kolay ulaşım olsun diye. Taşındıktan kısa bir süre sonra üst katlardan bir komşu kadın ile eşim karşılaşmış. Kadın mağazadan dolayı eşimi tanıdığını söyleyip numarasını felan almış olur da birşey lazım olursa size sorarım diye. Eşimde peki deyip vermiş ama kendisi almamış numarayı. Neyse bunu eşim gelip bana anlattı bende üstünde durmadım kadın da evli bu arada. Aradan Bir zaman geçti. Saat gece on bir cıvarında eşime bir numaradan mesaj geldi. Abi ben komşu musait olunca beni arar mısın diye. Bizde gerildik tabi o saatte ne olabilir diye. Eşim sen ara dedi. Bak neymiş derdi dedi. Bende bu saatte aramayayım diye ertesi gün öğlen saatlerinde aradım. Neyse kadın açtı. Eşime mesaj atmışsın beni arayabilir misin diye ben yardımcı olayım dedim. Kadın önce bir afalladı sonra dedi ki kardesim iş arıyor mağazada ona uygun bir iş var mı diye sormak için yazmıştım. Bende kısa kestim uzatmadm. Bu numarayı kaydet bir durum olursa benimle iletişime geçersin dedm ve kapattım. Şimdi size sorum o saatte iş için bile olsa yazması doğru mu? Bende mi var sıkıntı? Çok mu geri kafalıyım acaba? Yani ben olsam iner aşağı bir kahve içer laf arasında eşinden rica ederim. Niye adama o saatte yazayım. Sabahı zor ettim. Tanımıyorum etmiyorum kadını. Yeniyiz zaten burda. Olurda karşılaşırsak kadınla ki ihtimali yüksek nasıl davranmam lazım sizce? Yada yüz yüze birşey söylemem gerekli mi?

Dediği gibi iş için dahi aramış olsa uygun olmamış tabi ki, hiç tanımadığı birisi neticede. Eğer yüz yüze konuşma imkanınız olursa sizinle iletişime geçmesinin daha uygun olduğunu ve eşinizin müsait olmadığını vs söyleyebilirsiniz. Çok sert olmamakla birlikte tavrınızı koymalısınız diye düşünüyorum.

Yani tabi tuhaf geldi bana da. O saatte çok mu acilmiş de mesaj atmış? Gündüz inip söyleyebilirdi size. Ben de olsam bir kıllanırdım.
Bence yüzüne bir şey demeyin, zaten bu numarayı kaydet benle muhatap ol demeniz net bir mesaj olmuştur anlamak isteyene.

Biz yaşasak bunu eşim ertesi gün öğlene doğru arar buyrun beni aramışsınız der. Bana sen ara falan demez. Sizin muhatap olmanızı doğru bulmadım. Ha geç saatte araması doğru değil ama eşimi erkeklerin de oluyor geç saatte aradığı ve biz ondan da haz etmiyoruz. Bir de ben kadının kötü niyeti olsa gündüz iş saatinde arar kafasındayım çünkü gece zaten yanında karısı var, yürüyemezler ki birbirlerine rahatça

Eşinizin numarayı vermesi garip sizinki ondan garip.
Tanımadığınız insanlara nasıl güvenip numaranızı veriyorsunuz?
İş başvurusu için mağazaya gidebilirdi msj yazması bildiğiniz yüz göz olmak

O saatte yazması normal degil."Ama" herkes icin bu kavram degisiyor maalesef.Sizin birşey söylemenize gerek kalmamıs ki? Zaten esinize yazdı dönüsü sizden aldi.Aldı o alacaği cevabı.

Kadının o saatte mesaj atması, arar mısın demesi tuhaf evet, ricada bulunacak olan kendi iletişim kurar uygun bir şekilde.

Ama sizin eşiniz yerine ertesi gün aramanıza ne gerek var?
Kadına benimle muhatap ol demissiniz, daha diyecek birşey yok yüz yüze gelirseniz.

Eşiniz yaşı başı olan yetişkin bir adam, neden siz geri aradınız hiç anlamadım. Tabi ki geç saatte size ulaşması iyi olmamış. Fakat sizin geri aramanız da bir o kadar kötü olmuş. Sizin kötü düşündüğünüzü belli eden bir davranış olmuş. Belki de o sırada kardeşi oradaydı ve ısrarı üzerine kadın dayanamadı ve aradı. Hep en kötüsünü düşünmemek lazım. En kötüsü söz konusu olsa bile, eşiniz kocaman adam. Sizi araya sokmasın. Gelen tehdidi kendisi bertaraf etsin.

Kadin durduk yere esinizi magazadan taniyor diye numara istiyor, yetinmiyor gece 11 da is icin ariyor. Tanimadigi insandan insan is mi sorar. Hadi sordu siz geri aramak icin sabahi beklemissiniz kadin sabahi bekleyemeyecek kadar gece hemen ise mi girecekmis. Kadin normal gelmedi bana. Siz nasil davranirsaniz davranin ama karsinizdaki nasil davranacagini bilemeyen biri ve boyle bir insana laf anlatabilme ihtimaliniz yok gibi.

Kadın belliki davranmayı ve toplum kaidelerini bilmeyen birisi (iyi ihtimalle). Bence takılmayın ,densizlik etmiş. Gerekli mesajıda alttan vermişsiniz bu numarayı kaydet diye. İlle yüzyüze birşeyler i,sterseniz merdivenle merhabalaşırken o gün konuştuk eşimi aramışsın bizde bir tuhaf olduk bu saatte hayırdır diye falan dersiniz hafif gülerek. Ben o kadar kafaya takılacak bişi olduğunu sanmıyorum. Kimisi böyle cahil hareketlidir.

Kadını açıkca sert bir dille uyar.
Değil mi?
. D. D eşim rahatsız oldu o saatte mesaj gelmesine zaten numara da kayıtlı değildi hoşuna gitmedi sen konuş dedi bilmiyorum o öyle huyu öyle yani bende kendim aradım

Eşiniz de her yolda bulduguna numara mi veriyor boyle. Bana çok saçma geldi durduk yere birinin "Sizi X magazada gordum numaranizi verin" diye ortaya cikmasi filan.
Eşinizi magazada goruyor madem bir şey lazim olunca da magazaya ugrayip sorabilir.

Kadin da bir garip, numara veren eşiniz de garip.

Ne deyip de vermeyecek ki.

Dükkanla ilgili sorunlari varsa is yerin numarasini verebilir. Cep telefonunun numarasini vermeye gerek yok. Benim avukatimdan ve hesap kitap islerime bakan kisiden haric kimsede cep telefonum yok. Sadece is yerin var. Isteyen mesaj birakabilir ben dönerim zaten. Veya kadinin dükkanla bir sorusu varsa oraya gelsin. Konu sahibinin yazdigina göre evlerine yakin

Kadının o saatte yazması ne kadar tuhafsa sizin ertesi gün kendinizden arayıp benimle iletişime geçin demeniz o kadar tuhaf. Eşiniz kendisi cevap veremiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…