Nasıl umursamaz olunur? Umursamama sanatı

Nickyokkk

🧿İt ürür, kervan işinde gücünde 🧿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2022
11.874
52.997
528
Gerçekten ben bunu çok merak ediyorum. Mesela biri bana haksızlık yaptı diyelim saatlerce ona açıklama yapma gereği hissediyorum. Ya da biri kalbimi kırdı diyelim neden kırdığını nasıl kırdığını saatlerce anlatıyorum. Sonunda kendimi karşı tarafı affetmiş halde buluyorum. Ya da karşıdaki bu durumdan faydalanıyor.

Oysa ben de istiyorum takmamayı, bir mesaja kayıtsız kalmayı. Açıklama yapmamayı. Ama yok, o çene açıldı mı kapanmayı bilmiyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Sürekli bir şeylerle meşgul olunca aklına bile gelmiyor insanın. Beni rahatsız eden bir şey olduğunda ya film açarım, ya bir çekmece düzenlerim, işim/film bitince hiçbir şey olmamış gibi devam ederim
İki elim kanda olsa da o mesaja yanıt veriyorum. Ben de böyle bir psikopatım işte nabıcan

çocukluğunda anne babandan kaynaklı olabilir mi?
Onların sana çok söz hakkı vermemesi...
Yaptığın bir hatadan dolayı kızmaları ya da ceza vermeleri gibi...

çocukluğunda anne babandan kaynaklı olabilir mi?
Onların sana çok söz hakkı vermemesi...
Yaptığın bir hatadan dolayı kızmaları ya da ceza vermeleri gibi...
Olabilir, yetiştirilme açısından rezalet bir çocukluk yaşadım.

Önemsemediğin cok değerli olmayan insanlara karsıda böyle misin?

Herkese karşı öyleyim herkesi çok önemsiyorum
Ben kendime şöyle bi bakmıstım bu konuda.. senin gbi oldugumu düşünüyodm.. ama sonra baktm ki karsmda ki hayatımda bi yere sahip değilse, karsı cinsse ve cekim hissetmiyosam aslnda umursamıyomusum amaan deyip geçiyomusum.. insan genelde beklenti içinde oldugu, yada önemsediği insanlara karsı böyle oluyor onu farkettm kendi adıma..

Şöyle mesela hiç tanımadığım biriyle tartıştım diyelim, sürekli ona açıklama yapıyorum beni haklı bulması için empati yapması için 40 takla atıyorum

Umursamaz olunmaz, umursamaz doğulur.

Derdimi bir kere anlatırım,bitiririm. Öyle saatlerce kimseyi iknaya uğraşmam bana ne ya,önce kendim. Sonra diğerleri valla.

En son depremde benzer bir mesele yaşadım. Deprem bölgesindeki bir arkadaşım kendisini geç aradığım gerekçesiyle küstü bana. Anlattım,ikna olmadı. Canı bilir,tekrar tekrar ısrar etmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…