Nasıl umursamaz olunur? Umursamama sanatı

Tokatlı muhtemelen bir üyeninde dediği gibi çocuklukla ilgilidir. Hep haksız görüldüysen ve bu sebeple yeterince sevilmediğini düşünüyorsan da böyle davranıyor olabilirsin. Yanlış anlaşılınca dünyanın sonu gibi hissedip iki elin kanda da olsa o açıklamayı yapıyorsundur. Ama şu taraftan bakınca bence biraz normale dönüyor. Sen insanları düşünürken kendini açıklarken onlar sana gereken özeni ve hassasiyeti gösteriyor mu? Onların kalbi, seni yanlış anlamaması vs bu kadar önemliyken sen bunu düşünüyorken neden kendini düşünmüyorsun? Kendine sağlayacağın adaleti görmezsen geldiğin sürece tokatlı üzgünüm ama kimse sana o adaleti sağlamayacak. Sen üzülüp kırıldıkça o şekilde devam edecek taki sen kendini değiştirene dönüştürene kadar.

Umursamak olmak yapı meselesi
Aslında söylendiği gibi de çok iyi bir şey değil.
Çunku bazı şeylerin telafisi yoktur.

Şöyle mesela hiç tanımadığım biriyle tartıştım diyelim, sürekli ona açıklama yapıyorum beni haklı bulması için empati yapması için 40 takla atıyorum
Bu biraz haklı oldugunu bilip hakszlıgı kabullenememekte oluyo ama

Bi söz okumuştum ve gerçekten doğruluğu beni kendime getirmişti bu konuda. Duymak isteyen fısıltını duyar, duymak istemeyene bağırsan ne fayda.

Senin kendini anlatıp düzeltmeye çabaladığın kadar o da çabalayabilir ama yapmıyor. Sen niye yapasın. Ben takıntılarımdan bu farkındalıkla kurtulmuştum.

Sen istediğin kadar anlat o zaten anlamak istediği kadarını anlıyor. Bunu değiştiremezsin

Arttırıyorum.. dünyanın en boş çabası sizi üzen birine, sizi ne kadar üzdüğünü anlatmaya çalışmaktır

Sen konuşmadan duramazsın biz tanıdık seni çevren de tanımıştır....bende bir ara öyleydim şimdi umrumda olmaz ki şu an daha kıymet veriyorlar

İnsanları kaybetme korkunuz var bu yüzden her şeyi açıkla yada onaylama ihtiyacı hissediyorsunuz. İnsanları hayatınıza almakta da çıkarmakta da cesur olun. Hayır diyebilmeye zorlayın kendinizi.

Ayna tekniğini uygulayabilirsin.Kendimden eminsem umursamam, açıklama yapmam inanmak isterse inanır. Bide yay burcu olmanın getirisi var dünya yansa umrumda olmaz sjsjeıeje

Ben enerjimin umudumun en yüksek olduğu zamanlarda çok büyük bir haksızlığın içinde buldum kendimi. 2 tercihim vardı ya ortamı bırakmak- buda bu olaydan bağımsız iyi bir seçenekmis
Yada umursamamak. O olaydan sonra gerçekten kimseyi umursamıyorum mecburen alıştım aylarca o olay hiç yaşanmamış gibi davrandım sabaha kadar ağladım sabah dimdik ayakta idim o kdr yorulurdum ki eve gelip sadece uyurdum
genel geçer ahlak kuralları ve yasalar dışında pek kimseyi umursamam. Bu umursamazlık ile sitemize alistirdiklari ve barınağa aldirdiklari köpeği 24 saat sonra geri getirttim - bakin geri getirdiler diyorum hepsi tutusmustu.- ve kimse ile aram kötü değil tam tersi bizi çok severler
Bunun gibi çok örnek verebilirim. Birde üniversite zamanı aldığım terapilerde doktorum şunu önermişti. O an olayı orada bırak başka bsy ile ilgilen. Ve çerçeve çiz. Arti eksi dengesi kur ona göre adım at. Bende bunu alışkanlık haline getirdim fevri davranmam için çok canımın yanması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…