- 3 Ocak 2020
- 24
- 21
- 3
- 32
- Konu Sahibi Hayal Perest12
-
İşsiz misiniz?
Öğrenci lisans
Teşekkür ederim :).Haklısınız benim hatam onlar yardım istemiyor ama ben sürekli düşünüyorum. Hobi olarak ne önerirsiniz küçük bi yerde yaşıyorum buralarda kurslar vs olmuyorda.Anladım. Bence kendinize hobi filan bulun. İnsanlara karışmayın. İyi niyetli olsanız da doğru değil. Yardım isterlerse el uzatın. Beyin yorgunluğunu onlar yerine kendinize uğraş bularak sağlayın.
Teşekkür ederim :).Haklısınız benim hatam onlar yardım istemiyor ama ben sürekli düşünüyorum. Hobi olarak ne önerirsiniz küçük bi yerde yaşıyorum buralarda kurslar vs olmuyorda.
Tamamen yapı meselesi..Ama yine de bi çare bulursanız bana da söyleyinMerhaba arkadaşlar nasıl unursamaz olunur. Benlik olmayan bi konuda olsa kafama çok takıyorum o konu hallolana kadar kendimi yiyip bitiriyorum. Sonunda halloluyor ama ben kendimi hırpalıyorum oldumu olcakmı hadi şunu yapalım bunu yapalım vs diye. Annemin babamın yapacağı bi iş,konu olsa bile illa bende düşünüyorum o iş hakkında. Onlar halledebilir biliyorum yaşları benden çokça büyük ama ben kendimi tutamıyorum hemen atlıyorum şunu yapabilir bunu yapabiliriz diye. Bu durumdan çok rahatsızım artık umursamaz olmak istiyorum sadece kendime odaklanmak istiyorum. Yanlış anlamayın bencillik değil bu umursamazlık. Babamı annemi düşüyorum ama o işi düşünmek benim işim değil bu yüzden bencil old düşünmüyorum ama umursamaz olmayı çoook istiyorum sağlığım açısındanda etkiliyor psikolojik olarak. Lütfen yardım edin önerilerinizi bekliyorum.Teşekkrler
Teşekkür ederim araştırıcam :)Gidecebileceğiniz yer yoksa eğer evde de yapılabilir bazı şeyler. Ben ingilizcemi evde geliştirmiştim mesela. Bunun ilgili tavsiye verebilirim. Kendinize kur sınavı yapın a1 mi seviyeniz, a2 mi öğrenin. Youtube üzerinden video açıp ders alın. Bir yabancı kelimeler sözlüğü, bir ders defteri tutun. Yabancı dizi izleyerek tamamlayın. Yok bunu istemem derseniz internetten boya alıp çizime başlayabilirsiniz. Hayalgücünüz gelişir. Evde kendiniz için takı tasarlayabilirsiniz ya da yapıp satabilirsiniz. Ben yaşlı mıyım demezseniz örgü yapabilirsiniz. Kendime solopet, hırka örmüştüm. Kuzenim tıp okuyor o da çok sever. Uğurböceği filan yapıyordu benimle. Bilemedim başka ne önerebilirim. İnternetten araştırın isterseniz belki daha güzel ilginizi çekecek şeyler vardır. :)
Ahh ne güzel anlatmışsınız tamamen beni anlatmışınız ben düşündükçe karşıdaki kişi sorumlulugunu bilmiyo ve sürekli benim üzerime atıyo sen düşün sen yap diye çünkü sürekli ben düşünüyorum çözüm bulmak için. Dediğiniz gibi yanlış bişey oluncada sen demiştin ondan yaptık oluyo. Evlilik hayatındada dediğinizde kesinlikle haklısınız ben herşeyi üzerime alırsam karşımdaki eşim almıcak üzerine bana bırakacak herşeyi. Beni benden daha güzel ve doğru özetlemişiniz tebrik ediyorum :) Törpülemem lazım evet ama nasıl yapicam bi türlü yapamıyorum. Sen bırak onlar düşünsün diyorum sonra kendimi olayın içinde buluyorumHerseyi uzerine alirsan, bu sadece ailen icin gecerli degil evlilikte de mesela, karsi taraf asla ve asla sorumluluklarini ogrenemez. Nasilsa benim yerime dusunen eden biri var der ve hersey senin uzerine kalir. Bu bir sure sonra senin gorevin olur cikar.
Hayat bazi seyleri bizleri sinaya sinaya ogretiyor. Herseyi sen dusunursen karsindaki ogrenemez. Isler istenildigi gibi gitmediginde de senin yuzunden denebilir. Sen sorumluluklarini yerine getirmelisin. Herkes de kensi sorumlulugunu... herseye yetisemezsin. Psikolojik olarak da yipranirsin. Sen mudahale etsen de etmesen de hersey olmasi gerektigi gibi olur nasilsa. Herkesi koruyamazsin ya sa ne biliyim birak insanlarin hata yapmasina izin ver ki hata yapa yapa dogruyu bulmayi ogrensinler. Biraz kendini torpulemeyi ogrenmelisin. Insanlar senden yardim istediginde yardim et. Aksi takdirde kiymetin degerin de bilinmez.
Sizdemi aynı dertden müzdaripsinizTamamen yapı meselesi..Ama yine de bi çare bulursanız bana da söyleyin
Bencede mesela abim var o hiç karışmaz odasına geçer oturur annemle babam bi konu konusurken. O hiç karşmaz kendi işine bakar. Mesela babamgil konuyu çözemediği zamanlarda bile karışmaz amaaan der geçerklişe olacak ama umursamaz olunmuyor umursamaz doğuluyor. karakteriniz bu, sadece o karakeri biraz büküp odağınızı değiştirerek böyle durumlardan kendinizi sakınabilirsiniz.
Evet malesef..En ufak benimle ilgili olmayan bi olayı bile kafama takıyorum..Sizdemi aynı dertden müzdaripsiniz
Senden birisi yardim isteneden herseyin uzerine atlamayarak. Soyle dusun: onun ogrenmesi icin ona firsat veriyorum gibi. Herseye yetisemezsin. Sen de insansin. Karsindakinin kisisel gelisimi icin ve miymetinin bilinmesi icin bazi seylerin uzerine gorevin degilse ziplama.Ahh ne güzel anlatmışsınız tamamen beni anlatmışınız ben düşündükçe karşıdaki kişi sorumlulugunu bilmiyo ve sürekli benim üzerime atıyo sen düşün sen yap diye çünkü sürekli ben düşünüyorum çözüm bulmak için. Dediğiniz gibi yanlış bişey oluncada sen demiştin ondan yaptık oluyo. Evlilik hayatındada dediğinizde kesinlikle haklısınız ben herşeyi üzerime alırsam karşımdaki eşim almıcak üzerine bana bırakacak herşeyi. Beni benden daha güzel ve doğru özetlemişiniz tebrik ediyorum :) Törpülemem lazım evet ama nasıl yapicam bi türlü yapamıyorum. Sen bırak onlar düşünsün diyorum sonra kendimi olayın içinde buluyorum
Çok teşekkür ederim bunu uygulamaya çalışıcam dediğiniz gibi o konuda benden yardım isteniyo mu istenmiyo mu diye dikkat edicem. Ama bide şu var mesela o kişinin yanlış yaptıgını düşündüğüm zamanlar oluyo sanki ben uyarmazsam yanlış yapıcak gibi hissediyorum. Tabi sonrasındada başka şeylerdede benim görevimmiş gibi bana bakılıyo bişey söylese bi çözüm bulsada uygulasak diye bunu nasıl yenebilirim sizce o kişinin yaptıgının yanlış oldugunu düşündüğüm zaman nasıl engel olabilirim kendimeSenden birisi yardim isteneden herseyin uzerine atlamayarak. Soyle dusun: onun ogrenmesi icin ona firsat veriyorum gibi. Herseye yetisemezsin. Sen de insansin. Karsindakinin kisisel gelisimi icin ve miymetinin bilinmesi icin bazi seylerin uzerine gorevin degilse ziplama.
Herseyi yapamin degeri bilinmiyor. Kaybedenler hep fedakar olanlardir.
Birsey oldugunda once bu benim gorevim mi doye dusun. Degilse kimin gorevi ise birak. Senden yardim isterse yardim et. Istemezse yapma. O zaman degerin bilinir. Bunu dene. Ilk seferde olmayacaktir. Yavas yavas alisirsin. Kendinin de degerini anlarsin hem.
Nolcak bizim bu halimiz acabaEvet malesef..En ufak benimle ilgili olmayan bi olayı bile kafama takıyorum..
Duse kalka yurumeyi ogrendik oyle degil mi? Hata yapa yapa dogru bulunur. Bir musibet bin nadihatten iyidir der eskiler. Srnin dogruyu soylemenle ogrenemez. O an senin dedigini yapip durumu kurtarsa bile, basina ayni sey yine geldiginde tekrar ayni hatayi yapar. Oysa insanoglu burnu surtunce anlar hatasini. Ogrenmesi icin dusmesine de izin vermelisin ve kendi basina ayaklari uzetinde durmasina da. Boylece ona iyilik yapmis oluyorsun aslinda. Herseyde herkesin arkasinda durarak herkesin herseyine yardim ederek bir yerde kotuluk etmis oluyorsun, ogrenmelerini engellemis oluyorsun gibi dusun.Çok teşekkür ederim bunu uygulamaya çalışıcam dediğiniz gibi o konuda benden yardım isteniyo mu istenmiyo mu diye dikkat edicem. Ama bide şu var mesela o kişinin yanlış yaptıgını düşündüğüm zamanlar oluyo sanki ben uyarmazsam yanlış yapıcak gibi hissediyorum. Tabi sonrasındada başka şeylerdede benim görevimmiş gibi bana bakılıyo bişey söylese bi çözüm bulsada uygulasak diye bunu nasıl yenebilirim sizce o kişinin yaptıgının yanlış oldugunu düşündüğüm zaman nasıl engel olabilirim kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?