• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl unuttunuz ?

Yasadigin duygular ne kadar gercekse unutman o kadar zaman alicak. Hatta uzgunum ama izi bile kalicak, sadece canini yakmicak. Kendine zaman ver , zamanla hafiflicek duygularin..

şahsen cok guzel unuttum üç yıllık ilişkim bittiği günü kuzenimin düğününde deli gibi oynadım desem yeridir unutursun kimse bulunmaz Hint kuması degıl

Ne söylersek söyleyelim anlık rahatlayıcak sana sabah olunca uyandığında tekrar düşünmrye başlayacaksın o yüzddn yapmadığın şeyleri yap aşk acıdı unutulmuyor bide takıntılıysan duygusalsan işin zor tamamen kendi kafanda bitireceksin

Tam olarak yasadiklarimi anlatmissiniz:110: kendi kafanda bitirme isi nasil olacak. Orda tikaniyorum iste :)

bir ilk sevgilimden ayrıldığımda zorlanmıştım atlatmakta. 6 ay kadar depresyonlara girdim , dersi okulu saldım hatta okulu bırakıp dönmeyi falan bile düşünmüştüm mal gibi. günde 16 saat uyur kalan zamanlarda da mal gibi düşünür yada ağlardım.

9 ay kadar sonra çivi çiviyi söker diye arkadaşlar görücü getirmeye başladılar :D söktü. ama tabi çiviyi sökmesi için tanıştırıldığım kişiden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. dünya yansa umrunda olmayan biri idi. sevgili gibi olmadık hiç, arkadaş olalım bizden sevgili olmayacak deyip öyle görüşmeye devam ettik ilk birkaç zoraki buluşma sonrasında. sonraa baktım eksi unutmuşum gitmiş.

ilk ayrılıklar biraz zor oluyor sanırım, ama geçiyor ve sonunda "ne salakmışım o adam için üzülmüşüm" diyorsun. tabi ayrılmak için geçerli sebeplerin varsa ;)

Kural 1; yanliz kalma.
Mesela su an evde 4 duvara baktigin gibi yapma.
Benim ask acim 1 bucuk sene surdu.
Ama kararliydim. Artik bizden olmazdi.
Su an diyorum pehh, ben kim icin yanmisim.
Ben depresyona girmistim.
Normaldede sakaci olan ben, o ayrilik aninda kimse uzgun oldugumu anlamasin diye dahada guler kahkahalar atar olmustum. Herkese sebeklik yapardim. Kimse gulmeyince ben deliler gibi " kimse sakama gulmedi" diye katila katila gulerdim. Ertesi gun tekrar dunki o gulmemeleri aklima gelirdi, bos duvara bakarken bi gulme alirdi beni. Yarim saat araliksiz gulerdim. Boylelikle kimse anlamazdi geceleri yorganin altinda yanliz klinca agladgimi.. bu gulmelerimi agir depresyon oldugu bilmiyordum. Birisi demisti o an farkettim. Ondan once ben " astim zor gunleri, ask acisi fos gecti bana demekki" diye dusunurdum.

Aldatilmistim.
Ve inanirmisin su an " iyikide aldatmis beni" diyorum. Cunku farkettimki onun beni sevdigine inanirken gozum kormus. Oysaki hicte birbirimize uygun degilmisiz biz. Yasam kalitesi, aileler, yasam tarzi, bakis acisi vs. Beni aldatarak bana bi iylik yapmis.
Her gecen gun biten iliskime bi adim daha adim atip baktigimda " elhamdulillah olmamis" diyorum inan.
Sana lazim olan zaman ve dolu dolu gunler.

Aşk değil bu takıntı gibi bişey oluyor zamanla kendinize vakit ayırın ve ondan kalan herseyi atın görmeyin şarkılar filmler oni hatırlatacak herseyden uzak durun kendinizı güzel ve degerli hissettiginiz An onu da unutmuş olacaksınız emin olun

Bana biraz teselli verin. Evde kimse yok tekim dertlesecegim duvarlar var yalnızca buradan farklı sesler duymak istedim. Hayatınızda derin yaşadığınız bir adamı nasıl unuttunuz, unutabildiniz mi ?

Mesela ben unutamadım. 1 yıl oldu aslında en azından bir şeyleri dinginleştirmek için yeterli zaman oldugunu düşünüyorum. Geçen gün tüm ondan kalanları attım. Bi tişörtü kaldı ona da bir saattir bakıyorum bakıyorum elim varmadı bir türlü. Aslında şey, unutamadığım o değil, onun yaşattıkları.

Bahsettiğim zaman gecırdıgınız herhangi biri değil. Yoğun hisler beslediğiniz adamdan kopunca bunu nasıl atlattınız nasıl oluyor ben ilk defa yaşıyorum bana bir şey deyin.
Unutulmayan hicbirsey yok sadece bazilari icin biraz fazla zaman gerekli

Olmayacak birinden hoslandim unutmam neredeyse 2 yilimi aldi eski duygularim yok ama hala onu hatirlatan biseyler gorsem aklima gelecsk ama onu gormedigim surecte onu hatirlatan seylerde eskisi gibi duygulandirmayacak biliyorum

Onu hatirlatan seylerden uzak durmanizi tavsiye ederim birde bi sure hayatta biraz daha aktif olun arkadaslarinizla daha cok zaman gecirin ailenizle kendinkze hobiler edinin kitap okuyun onun akliniza getirecek zamanlari kisitlayin

Bence insan doğru bir şekilde çalıştırılırsa mükemmel yaradılışta bi mekanizmaya sahip. Sadece o mekanizmanın nasıl daha iyi işlediğini çözmek ve bilmek gerekiyor.

Hayat bir ruh halinden ibaret ve aşk dışında onu yükseltecek o kadar çok şey var ki. Bana göre aşık olmak, kendiliğinden ve kolayca bir anda çok iyi hissettirdiği için bu kadar değerli oluyor. Ama en az aşk kadar değerli daha bir çok duygu var. O yüzden biraz emek vererek ve kendinize yatırım yaparak da çok iyi hissetmeniz mümkün. Spor, yoga, meditasyon, kültür turları, gerçekten çok istenen bir hayat hedefi için çalışmak, birilerine yardım etmek, gönüllü olmak vs..

Bunların hepsi birer seçenek. Siz daha iyi hissettikçe algılarınız değişecek, hayatınıza yeni birileri girecek ve yine güzel duygular yaşayacaksınız. Hiçbir şey bitmiş değil yani.

1 yıl gecmis aradan hic mi hafiflemedi yada azalma olmadi hislerinizde. Terkedilmek terketmeye mecbur biraklilmak aldatilmak sevilmemek ilgisizlik gibi duygular biz kadınlarda oldukca yıkıcı hale geliyor. Bana sorarsan asil zor olan aliskanliklarimizdan vazgecmek vede istenmeme duygusuyla bas edememmek yani tesbihte hat olmaz hazimsizlik. Bana bunu nasil yaoar dusuncesi icten ice bizi yer kemirir. İsterizki pişman olsun kopek olsun geri donsun vs... aslinda unutma diye birsey yok sadece eskisi gibi hatirlamamak aklimza gelmemesi vardir. Bununda bence en guzel cozumu kabullenmek. Karsi taraf bizi sevmeye bilir bizden sikilmis olabilir bunlari kabullendigimizde isler daha kolay hale geliyor bence. O yuzden kafanizi her turlu dusuncelerden arindirin. Hayatin baska guzellerinden nimetlerinden faydalanmaya baslayin derimben:halay:

ÇoK zor bitmeyecek hemen herkesin yapısı aynı değil gerçekten sevdiysen çok acı çekilcek acıdan kastım hep onu düşüncez unutmak istesekde eğer sevdikdek zaman alıcak unutmuycsz ams alışacağız bak örner vereyim benim 6 senelik bi ilişkim vardı o ilk erkek arkadaşımdı ayrı şehidlerde oturuyorduk hep tsrtışıyorduk zamanla aurıldık 3 sene oldu önüme ne insanlar çıktı onun yerine koyamadım baktığım heryerde hep o aklımdaydı ki çokfa duygusal bi bayanım sonra ayrıldıktan 3 ay sonra bi işe girdim ve işe adaepte olunca zaman kalmadı onu düşünmeye zma aslında iş yerinden birinfen de hoşlanmaya başladım ki artık onu unuttum sadece dmepime yazık ve gözden uzak olan gönülden ırak olur daha sonra bu çalıştığım yerden çıktım şu sndada onu unutmaya çalışorum sevgili olamadan ayrıldım iş yerimden çü kü onunda kötü aynı iş yerinde kötü kalpli kötü niyet barındıran kız arkadaşı vardı ili güvü patrons beni kesmekti v. Fizik yapılarımız kıskançlıktan delirirdi.. ama üzgünüm o yüzden bak ilk sevdiğim 6. Senelik olan erkek arkadaşımı bu iş sayesinde 2 sene sonra unutabildim oda iş temposu ve başka birinden gerçekten hoşlanarak..gerçekten unutamazdım onu diyordum ki onu çokkk severken onduz nefes alamıyorum derken .. inAn bana zamN geçiyor ama genede yalınılznlsr unutulmuyor sadece onsuzluğa alışıyorsun şimdi yolda görsem selam vermem birde hep kendine yapılan haksızlıkları hatırla.. ama arkadaşlarınlada buluşsan anlık geçici o an için unutuyorsun eve geldiğinde tekrardan onu düşünmeye bzşlıyorsun ki canını kalbini çok yakıyor ve acıyıyor zaman herşeyin ilacı

Back
X