Nasil vazgeçerim ki bu huyumdan..

eşim 1 liralık bisküvi için bana laf yapsa cebine 5 lira dolmuş parası koyar yollardım babasının evine olmamış bu diye.

Kiyamam ya cok uzuldum. Inadina inadina iste. Zorla kendini. Kocan da acilir az harcadigin zaman sukreder hale gelir. Ya da utandigini devamli para isteyemedigini soyle maasin 3'te 1'ini sana versin. Istedigin gibi kullan. Ay hamilesin bir de ya. Istedigini yiyip icebilmen lazim.

Evlenirken ne hayal ediyordu. Hiçbir gideriniz olmayacak mıydı? Çalışmadığınızıda bilerek evlendi. Şimdi 1 tl yi mi çok görmüş?

Öncelikle herşey konuşarak aşılır. Eşinize haksızlık etmekte istemem ilk zamaanlar yeni evlisiiniz çalısmıyorsunuz ve nasıl ev geçindirilir bilmiyordur. Korkup abest tepkiler vermiş olabilir.

Bence bi konuşun eşinizle sizi anlayacaktır.

Ve lütfen o hamburgeri yiyin. Ne derse desin. Siz hamilesiniz.

Okudukça üzüldüm senin adına..
Büyük ihtimalle eşin değişmeyecek, senin isteklerini söylemen lazım. 1 liralık bisküvi alamayacaksa laf edecekse neden evlenmiş acaba ?

Eşim beni market alışverişine pek götürmek istemez, eksiklerimizi liste yap ben alayım der. Bazen iş dönüşü girerim istediğim saçmalıkta alışverişimi yaparım. Ben markete girince lazım olmayan birçok şeyi alıyorum ama ne olacak alayım benden önemli mi ? Art niyetinin olmadığını bildiğim halde eşime yine de şakayla karışık yeri gelince lafımı söylerim.

Ezildiğinde daha mutlu olmayacaksın. Umarım en kısa zamanda çalışmaya başlarsın ve dilediğin gibi harcarsın

Allah böyle eşleri uzak tutsun .1 tl nedir ki eşini bukadar üzersin. BAZİARKADASLAR çalış eşine muhtaç olma diyor.1 tl çok gelen adama çalışıp muhtaç olmamak ne demek.Böyle adama hem çalışılip hemde hayat boyu karılık edilmez. Çalışıp kendini kurtarıp bosanilir böyle adamdan.

+1 Kesinlikle yiyen daha kiymetli oluyor kanitlanmis bir sey bu. Kisi daha fazla fedakarlik yaptigi kisiye daha cok baglaniyor kaybetme korkusu artiyor. Bir nevi yatirim gibi dusun. Ve nasil alistirirsan oyle gider. Yemeyenin malini yerler lafi da cok dogru sen yemezsin yemezsin o paralar bir kenarda birikir kv, kayin yiiiiaaaa ihtiyacim var der kocan sak diye o parayi cikartir verir ya da gelirimiz su kadar giderimiz su kadar zaten bir kismini aileme verecegim der bagrina öküz oturur. Parayi yemeyip aglayacagina hamburger yiyip agla. Alisirsin zaten. Disari cikacaginiz gun de yemek yapma hatta. Keske esin cimri olmasa kendiliginden verse ama elindeki durum bu ona gore davranacaksin.
Bazen param biter para çek derim. Yada cüzdanından alırım.Catır çatır ye eşinin parasını yiyen daha kıymetli oluyor

Son düzenleme:
Ben anlamadım ya, 1 liralık bisküviyi çok görmüş tamam orda ayıp etmiş ama eşim hep alalım yapalım diyor da dedin sürekli. Demek ki çok da cimri değil, sen kendini kasıyorsun. Ben mi yanlış anladım acaba

Evliligin ilk senesinde hep ucuza kactım tutumlu bir insanimdir.Surekli artırmaya çalısan hatunların degerini görünce bir dank geldi bana simdi gidip en pahalısını aliyorum. Tatil icin otel secenegi sundu eşim en pahalı olanını seciyorum.Sakın kendinizden ödun vermeyin siz onların arkasını toplayacağıniza onlar sizin arkanizi toplasın.

Bende bir gariplik var sanırım. Para harcarken Ezilip büzülmem. Eşim çalışıyor ben çalışmıyorum ama üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğim için onun kazandığı parayı harcamanında hakkım olduğunu düşünüyorum. Eğer imkanınız varsa sakın ezik durmayın. Canınızın istediğini yemeniz,giymeniz,gezmeniz sizin hakkınız. Bunları yapabilmek için çalışıyor olmak zorunda değilsiniz. Ufak ufak harcamaya başlayın gerisi gelir nasıl olsa :)

Bosanmak oyle kolay mi dersiniz ama ben vallahi de bana 1 tl lik biskuvinin lafini yapan adami cok net bosarim.

Yuk oluyor gibi hissetmekte bence haklisiniz. Bir is bulup calisin. Ben de calismasam esimden hic bir sey isteyemem yapi meselesi benimki. Babamdan da isteyemezdim. Ama 1 liralik biskuviye laf etse o adami o an orda terkederim.

Esim ozelde calismami istemiyor diye bir sey yok. Senin ekonomik ozgurlugune engel olup 1 liranin lafini yapiyor. Istemezse istemesin. Sen gir calis. Memurluk olur insallah ama olmazsa da direkt ozele gir zaten turkiyede memurluk sartlari cok kotu herkes niye bu kadar memurluga takmis anlamiyorum.

Eşinin o gün boşluğuna mı gelmiş niye öyle yapmış konuşsaydın keşke. harçlığımı da koyuyor diyorsun demek ki o gün anlık bir şey oldu. Sürekli onu kafana takıp da ihtiyaçlarından kısma. Evet inşallah atanırsın paranı kazanırsın ama sen onun hayat arkadaşının evin yükünü sırtlanıyorsun ve kazancına ortaksın.çekinmeden istediğin aldır canın çekeni ye. Merkeze gideceğiniz gün yemek yapma dışarda yeriz de. Ben resmen bir dağ başında çalıştım ve bazen 3 liralık döner dürüm bile o kadar burnumda tüterdi ki merkeze gidince ilk işim onu yemek olurdu. Sen bir de hamilesin ne var yani canım hamburger çekti bugün gidip dışarda yiyelim yemek yapmıyorum de.

Ona bu konuyu açsan; bişey konuşmak istiyorum seninle desen zaten sakin duruyosun bize yazdığın gibi ona söylesen en azından farkına varsa bi bisküvi için yaptığı şeyin

Ne cimri adammış bisküvinin lafımı yapılır.. çalış sen acilen paranıda verme eşine harca dilediğin gibi. Kredi kartım nekadar geliyor inan bilmiyorum eşim öder hesabından.. maaşımıda vermiyorum lazım olursa kullanıyoruz. Nakit pek kullanmam ama ne olur ne olmaz diye yanımda bulunur onuda bittikçe eşimden alıyorum :)

Allah kimseye yaşatmasın ama hamileymişsiniz de 1 tl si yoksa bile karttan çektirip, arkadaşından iki üç lira bulup bir şekilde alması gerekirdi.

Olmaması gerekirdi fakat hamilesiniz hassas davranmamis.

Taviz vermeyin siz bu konuda biraz baskın durun .

Birbirinizin sorumluluğundasınız nasıl olsa 3 bin maaş alıp size karşı 100 tl harcaması sinek viziltisi olmasi gerek ..

Oldu o zaman tuvalete gireceğiz diye yemek de yemeyelim.

Valla suan tutup kolundan hamburger yedirip o bisküviyı almak istedim sana .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…