- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
Bu yazi bana guc verdi inanin bebegim yok ama cevremdeki ay uyuyamadik ay su bile icemedik mizirdanmalarini duymak sinirlerimi bozmaya ve beni korkutmaya baslamisti.Teşekkür ederim. Bir hafta kaldı annem gerisinde kendim idare ettim. Aslinda doğum sonrası sıkıntılarım da oldu. Ama olaylara pozitif yaklaşınca halledilemeyecek birsey yok. Sağlık olsun da gerisi gelir. Hem yaninda kimse olmayinca kafa daha rahat oluyor. Huysuzluğu da oldu, sıkıntısı da. Mesele bunları gözünde buyutmemek. İkinci çok çok yaramaz aşırı gazlı, hiç susmayan, uyumayan acayip birseydi.. neredeyse 8 aya kadar gündüz bile uyumadı. 8 aydan sonra günde bir kere gündüz uyumaya başladı nihayet. :) O öyle diye karalar mı bağlıyım napiyim. Her bebek bir olmuyor demek ki dedim. Sartlarimi ona göre değil kendime gore, hersey mükemmel olsun diye değil olduğu kadarıyla yaptım. 3 yaşında hala zorlu bir çocuk. Bizi en çok zorlayan şehir dışı gezmeleri oldu ikincide. Bi yolculukta 5 saat ağladığını bilirim. Çok şehir dışına acilamadik tabi. Ama geçen yaz gezmelere de başladık artık. Bebek oldu diye hayat durmuyor ki. Hayatımıza dahil oluyor kaldığı yerden devam ediyoruz. :))
Evet sabır ve tahammül çok önemli. Eş yardımı da çok çok önemli. Ancak eşten hayır gorulmuyorsa o zaman da ona göre bir program yapılır. Yani yetemesem ben yetemezdim ikincide. Beş çocuk büyütmüş annem bile gelip gittikçe kızım ben beş tane büyüttüm ama böyle çocuk gormedim, Allah sana kolaylık versin derdi.Bu yazi bana guc verdi inanin bebegim yok ama cevremdeki ay uyuyamadik ay su bile icemedik mizirdanmalarini duymak sinirlerimi bozmaya ve beni korkutmaya baslamisti.
Yeni bir birey geliyor hayata nasil ilk evlendigimiz zaman esimizle uyum saglamaya calistiysak bebeklede bu uyumu saglayana kadar sabretmemiz gerekiyor demekki ben bunu anladim.
Ikincide fenaymis genelde kucuklerde bir firlamalik oluyor ama yinede gezmeye engel olmamis :) Benim cevremdekiler kendi vakitlerinden kisip bebekle ilgilebileceklerini dusunmeden bebek yapmislar diye dusunmeye basladim.
İlk zamanlar bebeklerin çene kasları çabuk yorulduğundan emme süreleri uzun olur, bebeğiniz bahar bebeği kış bebeği olsa dışarı çıkmak sorun olabilirdi belki ama bu mis gibi havalarda bebeğinizi evde tutmanıza gerek yok, evde emzirip gazını çıkardıktan sonra alın bebeğinizi dışarıya çıkın, kızım yaz bebeğiydi, sezeryanla doğum yapmıştım sizin gibi, 5 gün hastanede yattıktan sonra evime çıktım ve soluğu sokakta aldık kızımla, hergün dışarıdaydık, sizde çıkabilirsiniz, çocuğu nasıl alıştırırsanız öyle gider.selam kızlar,
Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?
Bes cocuk annesi bile ikinci icin bunlari soylediyse ve siz hala olumsuz dusunmuyorsaniz gercekten unutuluyor demekki yasananlar yasarkende Allah sabrini veriyor.Evet sabır ve tahammül çok önemli. Eş yardımı da çok çok önemli. Ancak eşten hayır gorulmuyorsa o zaman da ona göre bir program yapılır. Yani yetemesem ben yetemezdim ikincide. Beş çocuk büyütmüş annem bile gelip gittikçe kızım ben beş tane büyüttüm ama böyle çocuk gormedim, Allah sana kolaylık versin derdi.
Yaşadıgim olumsuzluklari saysam sayfalar dolar. Ancak bunu dile getirmemin ne bana ne de başkasına yararı olur. Ama ne oldu geçti gitti değil mi? İnsan unutuyor bile çoğu yaşadığını. Tabiki tokezledigim zamanlar da oldu. Ama etrafa şöyle bir bakıp daha beterini görünce insan yaşadıklarına şükür bile ediyor. Velhasıl herşey sizin elinizde. Sirtimizi şahıslara değil Allah'a dayarsak herşey eninde sonunda yoluna giriyor.
Hem şimdi diyorum ki hep bebek kalsalardi. Büyüdüler okuluydu, arkadaşıydı, terbiyesiydi, yarin öbür gün ergenligiydi derken inanın daha çok yoruluyor insan. :)
Sonuç olarak olumsuzlukları görmezden gelin, kulaklarinizi tikayin. Herkes birşey söyler önemli olan sizin duygu, düşünce ve hayat dusturunuz. Olumsuzluklar sıkıntılar da olacak. İmtihanlardaki terbiyeyi farkedip olgunlasabilmek lazım.
Canım ben böyle kanguru oluyorya boyna takılan onunla ara sıra markete cikiyordum birde eşimle bikackez 2 saatlik mesafe ye annemlere gittik kaldık ama inanki yolculugum cokzor gectiNe zaman geçti sizin bu halleriniz
Sardenya 5 aylıkken filan tedbirli şekilde çıktıgimi hatırlıyorum,8 aylıkken mağazada kıyafet filan bakıp yolculuk yapıyordum ama inan onda bile giyinme kabininde emzirdigimi biliyorum.benim sorunum şuydu ben emzirme onlugum dahi olsa birilerinin yanında emziremezdim.kimsenin olmadığı yerolmaliydi yapamiyordum.yolculukta filan emzirdim o ayrı ama kısa süren yolculukta yine emziremezdim.cok zorlandim ben canım ya.inanki benim için evim gibisi yoktu.Sana tavsiyem o arkadaşlarından etkilenme daha yeni doğum yapmışsın yaşadıkların çok normal.6. aydan sonra düzene girer gazi,emmesi filan.acele etme az buyusun sende gezer ttozarsin yavrunla.ben mesela eve arkadaşlarımı filan çağırdım öyle mutlu oldum o sürede bebek hep emmek istiyordu çay bile koyamazdim.azaliyor inanki.sabret oldumu.ben emzik verdim oda ağzında pamukçuk olunca emzik işide kaldı.Ne zaman geçti sizin bu halleriniz
Yerim yaa tadini cikarr bol boll bebisinlee..Biraz daha buyusun yaz uzun daha cikarsiniz ilerde elbet..selam kızlar,
Benden çok az önce doğum yapan arkadaşlarım sürekli dışardalar, iftar yemekleri, gezmeler vs. Bizim kırk 10 gün sonra çıkıyor ama ben bakkala bile gidemeyeceğimi düşünüyorum. Çocuğuma sadece anne sütü veriyorum ve emmesi neredeyse 45 dk, 1 saat sürüyor. Bu normal mi? Bu şekilde insan nereye gidebilir ki? Gündüz zaten iki saatte bir emiyor kimseye burakıp gidemem. Gece uykusu çok küçük olduğu için düzenli değil. Ben de bunaldım evde resmen.. ne yapmalı?
Aynen siz kendi hayatınıza odaklanin.Bes cocuk annesi bile ikinci icin bunlari soylediyse ve siz hala olumsuz dusunmuyorsaniz gercekten unutuluyor demekki yasananlar yasarkende Allah sabrini veriyor.
Bebekler buyudukce dertleride buyuyor sozu dogru degil mi evlat omur boyu sorumluluk.
Olumsuz biri degilimdir herseye olumlu bakarim fakat olumsuz bir ses tonu bile benim modumu dusurebiliyor cocuga yetememe konusunda da hassasim.Sanirim disaridaki seslere kulaklarimi tikamam gerekli.Herkes kendi imtihaniyla gormeli yasamali bazi seyleri.
Cok tesekkur ederim cok olumlu ve pozitif elektriginiz var minikleri opuyor pabuc teyzeleri :))
Emzirmek de kolay aslında. İki de bir mama hazırlama derdi yok. arabada giderken emzirirsin ya da evde emzirip çıkarsın. Havalar da ısındı artık . Bebek arabasında ya da kanguruyla gezdir. Uyuyo zaten açık havada. Markete gidip gelmek bile iyi geliyor. Kızım evde mızmızlık yapsa da dışarı çıkınca sevinçten sesler çıkarıyor gülüyo :)Mama alsa biraz daha kolay gibi sanki.
Canım ben böyle kanguru oluyorya boyna takılan onunla ara sıra markete cikiyordum birde eşimle bikackez 2 saatlik mesafe ye annemlere gittik kaldık ama inanki yolculugum cokzor gecti
Sardenya 5 aylıkken filan tedbirli şekilde çıktıgimi hatırlıyorum,8 aylıkken mağazada kıyafet filan bakıp yolculuk yapıyordum ama inan onda bile giyinme kabininde emzirdigimi biliyorum.benim sorunum şuydu ben emzirme onlugum dahi olsa birilerinin yanında emziremezdim.kimsenin olmadığı yerolmaliydi yapamiyordum.yolculukta filan emzirdim o ayrı ama kısa süren yolculukta yine emziremezdim.cok zorlandim ben canım ya.inanki benim için evim gibisi yoktu.Sana tavsiyem o arkadaşlarından etkilenme daha yeni doğum yapmışsın yaşadıkların çok normal.6. aydan sonra düzene girer gazi,emmesi filan.acele etme az buyusun sende gezer ttozarsin yavrunla.ben mesela eve arkadaşlarımı filan çağırdım öyle mutlu oldum o sürede bebek hep emmek istiyordu çay bile koyamazdim.azaliyor inanki.sabret oldumu.ben emzik verdim oda ağzında pamukçuk olunca emzik işide kaldı.
İlk zamanlar bebeklerin çene kasları çabuk yorulduğundan emme süreleri uzun olur, bebeğiniz bahar bebeği kış bebeği olsa dışarı çıkmak sorun olabilirdi belki ama bu mis gibi havalarda bebeğinizi evde tutmanıza gerek yok, evde emzirip gazını çıkardıktan sonra alın bebeğinizi dışarıya çıkın, kızım yaz bebeğiydi, sezeryanla doğum yapmıştım sizin gibi, 5 gün hastanede yattıktan sonra evime çıktım ve soluğu sokakta aldık kızımla, hergün dışarıdaydık, sizde çıkabilirsiniz, çocuğu nasıl alıştırırsanız öyle gider.
Teşekkür ederim. Bir hafta kaldı annem gerisinde kendim idare ettim. Aslinda doğum sonrası sıkıntılarım da oldu. Ama olaylara pozitif yaklaşınca halledilemeyecek birsey yok. Sağlık olsun da gerisi gelir. Hem yaninda kimse olmayinca kafa daha rahat oluyor. Huysuzluğu da oldu, sıkıntısı da. Mesele bunları gözünde buyutmemek. İkinci çok çok yaramaz aşırı gazlı, hiç susmayan, uyumayan acayip birseydi.. neredeyse 8 aya kadar gündüz bile uyumadı. 8 aydan sonra günde bir kere gündüz uyumaya başladı nihayet. :) O öyle diye karalar mı bağlıyım napiyim. Her bebek bir olmuyor demek ki dedim. Sartlarimi ona göre değil kendime gore, hersey mükemmel olsun diye değil olduğu kadarıyla yaptım. 3 yaşında hala zorlu bir çocuk. Bizi en çok zorlayan şehir dışı gezmeleri oldu ikincide. Bi yolculukta 5 saat ağladığını bilirim. Çok şehir dışına acilamadik tabi. Ama geçen yaz gezmelere de başladık artık. Bebek oldu diye hayat durmuyor ki. Hayatımıza dahil oluyor kaldığı yerden devam ediyoruz. :))
Canım bende 1.5 saat filan emzirriyordum yoksa çılgınlar gibi aglardi.o süre zamanla 10-15 dakikaya düşüyorArabada emzirmeye alıştım hiç yoksa arabaya gider emziririm ama işte emme süresi uzun bizimkinin. Önceki sayfalarda yazılan gibi 15 dakika falan emse hiç sıkıntı değil. Geçende hastanede emzirme odasında bir hanımla denk geldik valla beş on dakka emzirdi çocuğunu ve çıktı. Biz yıllandık resmen. Onunki büyüktü tabi. Büyüdükçe normale döner diye umut ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?