- 18 Ağustos 2016
- 5.246
- 21.905
- 348
- Konu Sahibi HaslanmisPattis
-
E yanı bır besık dedıgın ne kı 200-300 tl park yataklar.
Ya aslında 100 liraya da beşik var 500 liraya da. Bunu da bilmek lazım kıyas yaparken.
Bir de örgü istemem demiş ama onun yerine farklı şeyler de alabilir miydi ki? Böyle tek parça yerine parça parça ufak şeyler alınınca göze çok geliyor olabilir.
Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.
Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.
Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.
Ben de bu fikre odaklandım şu an.
Sayılır.
Bir gün de topluca alışveriş yaptık, kvdeye gittik. Orda fotoğraf çektik falan. Yani onların evde. Telde o fotoğrafı görmüş varan 1, haftasonu olan tuz biber.
Kayınvalidem de her gördüğünü alıyor çünkü. Her yerden hırka patik yelek falan fışkıracak. Mesela ilk torununa yapmadı bunu çünkü annesi örgü istemiyorum giydirmicem dedi. Ona da beşik aldı işte. Şimdi sanıyor ki çocuğa biz tulum alsak parasını KVye verdirdik.
Kv bu duruma direk "kıskanç zaten o" diyor. Ama sessiz kadın benim KV ağzını maksimum açabilişi bu yani.
Bez,süt,cici bebe,bir kaç parça giyim eşyası ,ayakkabı aklıma gelenlerKızlar selam.
Eşimin kardeşi var. Eşimle araları maddi bir sebepten ötürü bozuk. (Borç alıp vermediler ana sebep bu üstüne de bu hafta kardeşi arayıp "sizin çocuğun bütün alışverişi annem yaptı bana çöp almadı" tarzı arayınca hepten koptular. [Allah için kv az şey almadı ama bahsettiği bizim kendi yaptığımız alışverişti. Onun da beşiğini vs almıştı yani haksızlık yok yanlış anlaşılma var])
Şimdi kayınvalidemden duymuş. Eşi işsiz kalmış. Eşimin kardeşi zaten çalışmıyordu. Kiradalar. Çocukları küçük daha 1,5 yasında.
Eşim ben ikisine beş kuruşum geçsin istemiyorum ama yeğenime bir şeyler yapmalıyım o çocuğu sefil etmelerini istemiyorum diyor. Yani nakit para vermek ya da evlerine erzak almak vs istemiyor.
Az önce kayınvalidemde yeğenini görmüş, bu havada t-shirtle geziyor diye gitmiş bir iki parça giyim alışverişi yapmış. Mont, hırka falan almış. Ciddi anlamda çok sinirli, hala sigara içip bu çocuğu böyle gezdiriyorlar falan diye sayıyor.
Bunu düzene sokmaya karar vermiş.
Bana sordu nasıl yapayım diye. Bilemedim. 1,5 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarını bilemem ki. E her hafta kıyafet almak olmaz. Bezi vardır, başka?
Yani annesine babasına yardım etmeden sırf 1,5 yaşındaki çocuğa ne yapılabilir?
Her yer hırka Yelek patik ise neden çocuğu tişörtle oturtuyor
Ona da örsün alsın vs vs
Bence başka bir şey dönüyor
Neyse bez mama yiyorsa mama süt yoğurt et Kv ye alsın o da yedirsin çocuğa
Çok giysi de almayın yıkayıp giydirsin
Hırka patik vs konu sahibinin çocuğuna alınmış. Diğer çocuğa beşik alınmış sadece.
Gidin 2 yaş çocuğuna göre kışlık ayakkabı, mont üst baş alın. Bir paket bez. Gece muhallebisi. Islak mendil. Lego seti bir de. Şimdilik yeterli olur sanki.
Kadın örgü giydirmek istemiyormuş.Onu anladım da doğmamış çocuğa patik hırka ören evde baktığına neden örmüyor demek istedim
Yani bebekken örmemiş de şimdi çocuk üşüyorsa konu sahibinin eşinin bir şey almasını beklemeden Kv neden bir şey almamış örmemiş demek istedim
Kadın örgü giydirmek istemiyormuş.
Parayı çocuğa kullanmayacaklarsa vermeyin tabi ellerine. Kışlık giyim alınabilir,ayakkabı alınabilir. Birde sağlıklı beslenmesi için,meyve,et,balık,süt,kuruyemiş vb malzemeler alınabilir.Ben de böyle düşünüyorum. Ama eşim şimdi "200 TL versem gider telefon taksitini verir iPhone kullanmasın bana ne" kafasında.
Yani küslükten falan ziyade cidden çocuğa gitmeyeceğinden emin.
Dışarıdan bakan biri olarak da haklı olduğunu biliyorum.
Onumuz kış nasil isinacaklar ? Sadece cocuga harcamakla olmaz o evde kalacak cunku. Ev kira mi mesela? Kiraysa siz verebilirsiniz. Faturalari odeyebilirsiniz, eve erzak alimi yapilabilir. Annesi goturur erzaklari da. Durumunuz elverdigince yardim edebilirsiniz. Yardimin uzun sureli yani onlarin yan gelip yatmaya alismayacagi seviyede olmasi icin eşinin annesi de bunun kısa sureli oldugunu soylemeli.
Onu istemeyen çocuğun anası
Ben de giydirmiyorum ama birisi bana gece 1 e kadar bak diye bu havada tek tişört ile çocuk bırakırsa amcası gelir de belki giysi alır diye beklemem
Kv nin de iyi kötü durumu da var anladığım yani biraz acındırma modunda diye düşündüm
Onu istemeyen çocuğun anası
Ben de giydirmiyorum ama birisi bana gece 1 e kadar bak diye bu havada tek tişört ile çocuk bırakırsa amcası gelir de belki giysi alır diye beklemem
Kv nin de iyi kötü durumu da var anladığım yani biraz acındırma modunda diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?