• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yetiremiyorum

Kızlar hayırlı bayramlar :) Arife zamanı alışveriş yaparken birazcık fazla kaçırdım :KK43: bende artık para biriktirmek istiyorum ama bir türlü durmuyor cepte :KK43: farzedin ki eşiniz günlük 20 tl bırakıyor aylık 600 ? Nelerden idare etmem lazım, nereye gittiğini de anlamıyorum :KK43:
Canim benim de sadece esim calisiyor:) hatta calismak denmez okuyor ve devletten burs aliyoruz. Ozel ve acil ihtiyac cikmadigi surece kenara koydugum belli bi para var gerisini bitiriyoruz. Eger paraya dokunmadan durabilirim dersen boyle bisy yapabilrsin. Her ay sabit bi para. Basta az miktarla baslarsin sonra yavas yavas yukseltirsin. Ve o parayi unutursunuz:) yani bizde ben topluyorm. Bide not olark da yaziyorum bu ay odendi yada odenmedi diye:))) odenmeyeni de borc olarak tutuyorum. Esime surekli iceri borclusun diye hatrlatiryorm.

Ben senin yerine olsam günlük 20 tl veriyorsa o 20 tl nin bazen 20 sini bazende günlük 10 tl sini kumbaraya atardım.
Bazı gün de duruma göre hiç atmazdım.
150 tl civarı param oldumu hemen gider gram altın alırdım.tek gramlıklardan.
Her ay 600 tl 4 gr altın demek.
Sen 300 tl sini 2 gram altın olarak alsan al sana birikim :KK66:
10 ayda 20 gram eder ki bu küçük paralara hiç fena değil
Bundan 1 ay sonrasına telefona takvıme hatırlatıcı kuruyorum ve biriktirmeye başlıyorum size gün gün anlatırım bakalım neler olacak sonunda :)

Son düzenleme:
Bundan 1 ay sonrasına telefona takvıme hatırlatıcı kuruyorum ve biriktirmeye başlıyorum size gün gün anlatırım bakalım neler olacak sonunda :)
Bekliyorum. Hatta özel mesaj atın.
Çok sevinirim adınıza. Hadi bakalım kolay gele ;)

2 cocugum var,abur cubur hic almiyorum herseyi evde yapiyorum, kekler atistirmaliklar.
Kendime cok bisey almiyorum artik,cocuklarada alirken indirim takip ediyorum.
Disarda oldu bitti yemek yemeyi sevmeyiz.
Bende suan calismiyorum annelik iznindeyim ama esimin verdiklerini baya bi biriktirdim.

Canım o 20 lirayı ne yapıyorsun peki, direk bir yere koy alır almaz. Biraz birikince tümlettir yada altın falan al. Öyle olunca bozdurup harcamazsın. Çünkü eve öylesine bıraktığı para diyorsun onu direk biriktirmen lazım. Vermedi gibi düşün öyle hateket et.

Canım o 20 lirayı ne yapıyorsun peki, direk bir yere koy alır almaz. Biraz birikince tümlettir yada altın falan al. Öyle olunca bozdurup harcamazsın. Çünkü eve öylesine bıraktığı para diyorsun onu direk biriktirmen lazım. Vermedi gibi düşün öyle hateket et.
Haklısın canım öyle aman aman eksıgımız yok olsada zaten hepsi harcanmaz ;)

Kızlar hayırlı bayramlar :) Arife zamanı alışveriş yaparken birazcık fazla kaçırdım :KK43: bende artık para biriktirmek istiyorum ama bir türlü durmuyor cepte :KK43: farzedin ki eşiniz günlük 20 tl bırakıyor aylık 600 ? Nelerden idare etmem lazım, nereye gittiğini de anlamıyorum :KK43:
En iyisi her ay bir altın alıp koymak kenara para elde durmuyor , istediğiniz kadar birikim yapın hazıra dağ dayanmıyor 5 lira ona 10 lira buna derken parası az görünüyor ama işte , birde paranın değeri yokki

Haklısın canım öyle aman aman eksıgımız yok olsada zaten hepsi harcanmaz :KK66:

Bende çaluşmama rağmen birikimin arta kalanını harçlık ayırıyoruz. İnan ordan bile biriktiriyorum bu taktikle :) yanıma 10-20 den fazla almıyorum mesela, ztn servisle gidiyorum, yemeğimde ordan. Evde bir kutum var orda tutuyorum geçen bi lazım oldu 1000 lira çıktı benim kutudan :)) eşimde şaşırdı sevindi, acil lazımdı çok iyi oldu.

Bende çaluşmama rağmen birikimin arta kalanını harçlık ayırıyoruz. İnan ordan bile biriktiriyorum bu taktikle :) yanıma 10-20 den fazla almıyorum mesela, ztn servisle gidiyorum, yemeğimde ordan. Evde bir kutum var orda tutuyorum geçen bi lazım oldu 1000 lira çıktı benim kutudan :)) eşimde şaşırdı sevindi, acil lazımdı çok iyi oldu.
Bende bugünden itibaren başladım sonucu paylaşacağım :)

Bende başlıyom kızlar kumbara tutmaya ama ben fazla dayanamıyom açıp hemen harcıyom kuaför e yada çikolataya bunu nasıl durdurucam bilmiyom

Bende calismiyorum esim maasini iki sefer de aliyo ayin 25. avans 10'nu maas gunu esim maasi ceker cekmez idare icin bana verir 2400 lira maasimiz mesai olursa 3000 cikiyo ev kirasina temmuz ayinda zam var bu ay acilmayan teneke kumbara aldim pazardan ve market alis verisinden artan demir paralari atmaya tabii sadece demir para degil kagitta atiyorum alis verise cikmadan once mutlaka eksik listesi cikartiyorum alis veris icinde saypa (onur market) bim şok gibi marketleri dolasiyorum indirim hangisin de ise lazim olan urunleri aliyorum yazdan kis icin difrizi dolduruyorum ucuza kisin 2 ay pazara sadece meyve ve salata malzemeleri almak icin ciktim kagit para da kenara atip hic yokmus gibi yaptim 8 ayda 5 ceyrek altin aldim simdi hedefim aldigim teneke kumbaraya 1 yil dokunmamak ve 2000 lira biriktirmek biz de ev almak istiyoruz tabii 1 sene sonunda biriktirdigim para esime supriz olacak haberi yok kumbara aldigimdan sakladim hic aklina gelmeyecek yere :KK53:

Not : Cimri degilim her canimin cektigini alip yerim istedigimi alip giyinirim
Sadece Rabbimin bereketi oldugunu biliyorum Rabbim hepimizin evinin bereketini artirsin insallah :dua:

Back
X