Nasıl yırtık biri olabilirim?

Küçük degilim 24 yaşındayım ve bu yaşıma kadar sürekli kisitlandim. Maddi yönden ve manevi yönden. Kendinizi benimle kiyasladiginizda cok sansli oldugunuzu gormussunuzdur. Malesef her hayat bir olmuyor.
Yok valla. Benim de babam aynı böyleydi. Filanca yırtıkmış da ben değilmişim, filanca özgüvenliymiş de ben niye böyleymişim. Ben ailemin yüzünden tüm çocukluğumda, ergenliğimde özgüvensiz, bunalımlı bir tiptim. Sonra kendi kendime kişisel gelişim kitabı olsun, telkinler olsun, ancak toparladım. Böyle arıza ebeveynler sadece sende yok yani. Kimi aileler çocuklarının karakterini, psikolojilerini kendileri bozuyorlar malesef. Ben şanslı değil, tam tersine aileden yana şanssız kesimdenim. Şimdi ister babam olsun, ister anam, böyle lafları kıçıma bile takmıyorum. Gerçi artık duymuyorum, duymam. 26 yaşıma gelmişim, kendimi kanıtlamışım, genç bir kadın olmuşum. Kimin ne haddine...
Sen 24 yaşına gelmişsin. Artık babanın bu laflarını bir tarafına bile takmayıp, kendi kendini geliştirmeyi öğrenmenin çoktan zamanı gelmiş.

Yurtdışına git. Babanın paralarını ye mümkünse kendisini fazla görme

Şaka bir yana yırtık olman gerekmiyr zaten. Ben de Avrupa'dayım ama yırtık değilim. Burda yaşamak için yırtık olmana da gerek yok. İnsanlar nazik ve saygılı , yırtık insan göremezsin göçmenler dışında.

Biri bana yirtik degilsin dese ben onu kufur mu ediyor diye algilarim valla.Onun yerine daha anlami olan bisey soyleseymis

İş bulmayı dusundum ama suan son sınıfım. Yani önceliğim okul. Babamla konusulmuyor. Bağırıp çağırıyor, hep kendini hakli buluyor.
tabiki okul önceliğin olsun neyse bir dönem kaldı zaten sonra zaten çalışma hayatına başlamak zorundasın . Allah kolaylık versin canım

Aileniz cok yanlis davraniyor, ailde dedigin basarida basarisizlikta cocugunun yaninda destekcisi olmalidir. yurt disi olayinda belki gondermemek icin bahane etmis olabilir. Bence kendinize guvenin, kendinize yapabileceginize inanin.
Insanlarin hakkinizda dusundukleri degil sizin ne dusundugunuz onemli, anne baba herzaman yardimci olmuyor ne yazikki cocuklarina, bazen fikirleri yanlis yonlendirici olabiliyor.
Ailenizin bu tavri sizi yildirmasin onlara ragmen bunu basarabilirsiniz, hatta guncel tabirle onlara ``kapak yaparsiniz`` basarinizla ve bugun sizin karsinizda olanlar yarin ozenerek takdir ederek bakabilir.
Kimsenin iki dudaginin arasina birakmayin geleceginizi, calisin arastirin, basvrular yapin ne gerekyorsa iste.

Belki kisitlanmadiklari icindir.

Ne alakası var ailesiz olmak dedigin olmaktan daha kötü , ha babanın yaptigini savunmam evladını kücümseyen ne anneyi ne babayi savunuyorum.

Özgüveni aile oluşturabilir ama ne cocuklar var aile destegi oldugu halde pısırık olan.

Biraz da kendinde ara bunu. Mesela psikolojik kitaplar oku. Ozguveni toparlamak, oluşturmak adına yazılmış kitaplar. Hikayeler. Bazı psikologlarin yazdigi gercek hikayeler var.

Aileye bagimli olma. Mesela iş bul.

Abartılı samimiyet gosterisi sergileyen bir kuzenim var. Cok rahat biri. Her seyi yapar her yere tek gider. Babam onun icin yırtık kelimesini kullandi. Benim onun gibi olmadigimi söyledi.

babaniz iyi bir ornek gibi kuzeninizi vermis ama size hic firsat vermemis ki, tek basiniza birsey yapmaniz icin. Bence dinlemeyin kimseyi.

Yırtık,başlığı okuyunca farklı algıladım .Ama babanızı kastettiği yırtık,uyanıklık anlamında.Mesela yırtık olmak için konuşma tarzını değiştirebilirsin.Süt dökmüş kedi gibi değil de hakkını savunarak(saygını bozmadan)konuşabilirsin.

Merak ettim, yurtdışına gitmek isteğinize evet deselerdi, gider miydiniz hemen ve tek başınıza başka ülkede yapabilir miydiniz.?

Mesela senin yazılarından yırtık biri olduğunu gözlemledim.Arkadaşa yardımcı olabilirsin.
Not:Ne kelimeymiş arkadaş ,insan yazarken hakaret ettim sanıyor.

Ee bir gun boyunca kuzenin taklidini yap bakalim hosuna gidecekmi babanin

okumak için yırtık olmaya gerek yok, iş hayatında yırtık olmazsan eger tepene biniyorlar , yurt dısına gitme imkanın varsa git yani sadece zeki çalışkan olman yeterli.

Hakkımı savunan biriyim normalde. Babam kuzenimi ornek gosterdi onun gibi dedi. Kuzenim cok rahat biridir. Ozguvenin haricinde kendini cok begenir. Havali diyorlar ya oyle iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…