Nasip kismet'e inanıyor musunuz?

inanmak zorundayım yoksa ömrümde en çok istediğim şey olmadığı ve olmayacağı için isyana düşerim.. kısmet değilmiş deyip geçmekten başka yol yok

Bakin simdi bu cok ince bir cizgi.
Allah diyor ki siz benden esler evlatlar isterseniz ben size esler evlatlar veririm ama kötü cikma olasiligi cok yuksek. Fakat siz benden hayirli es hayirli evlat isterseniz ben size hayirlisini veririm. (Ayeti ezbere yazdim bir kac kelime hatasi olabilir Allah affetsin) Apacik bu yaziyor Kuranda. E bizler bazen bir seyi cok istedigimizde hayirli hayirsiz fark etmez bile diyebiliyoruz..
Kesinlikle nasip kismete cok inaniyorum ama onu bizlerin sekillendirdigini dusunuyorum. Hayirli olmasi ya da olmamasi dualarimizda...

Hangi ayet acaba belirtir misiniz?

Benim ablama eniştem teklif etmişti. Ablam ozamanlar düşünmüyodu ve onu abi gibi gördüğü için reddetti.Beş sene sonra başka biri aracılığıyla tesadüf eseri tekrar karşılaştılar.Ablamda bunda bi nasip var diyip görüştü. Birbirlerini tadınıdar evlendiler.Şimdi çok mutlular Allah'a şükür :D

ben cok korkuyorum evlilik konusundan, helede aile baskisi olunca. 1 yillik sevgilimden ailem yuzunden ayrildim, kesinlikle istemiyorlar. ve simdiki sevgilim olmasina ragmen, bazen aklima geliyor ve agliyorum yalvariyorum allaha ya kavustur ya unuttur diye. simdiki sevgilimi annemlerin reddetmeyecegini dusundugum icin baglaniyorum ona, ama aska karsi duydugum heyecan gitmis gibi, sanki sadece sevgi var. kismette ne varsa o oluyormus demekki

bazen ne kadar istesek de bazı şeyler olmuyor. o noktada artık kısmetimde yokmuş diyorum. bir adamı seversin mesela ama bilirsin yanlış olduğunu, olmasa daha iyidir. ama olsun istersin. olmazsa üzülürsün. yıllar sonra düşünürsün iyi ki olmadı diye, demekki hayırlısı buymuş. ama insan severken böyle mantıklı düşünemiyor o da ayrı konu:)

Ben kesinlikle inanıyorum nasip kısmet olayına. İki yıl kadar önce biri ile tanıştırılmıştım önce onu reddettim. Sonra ne mi oldu? Her gün onu düşünür oldum. Ben İstanbul'dayım o ise küçük bir ilçede yaşıyor. Bir süre sonra onunla tekrar iletişime geçtim ancak o ararsam arar yoksa hiç bir şey yapmazdı. Onun olduğu ilçeye giderdim sırf ona rast gelmek için, yaşadığı mahalledeki arkadaşıma giderdim. Evinin olduğu sokaktan bile geçtim kaç kez yani o kadar saçmaladım. Ama bir defa bile mi karşılaşmaz insan. Normalde düğünlerine gitmeyeceğim insanların düğünlerine gittim sırf ortak tanıdıklarımız olduğu için. Ne mi oldu? Kesin gelir dediğim düğüne bile gelmedi, ya da benden sonra veya önce gelip gitti. Göremedim. Sonra düşündüm ve dedim ki bu kadar da olmaz artık bırak bu işi nasip değilmiş! Bunu anlamam zaman aldı ama geç de olsa farkettiğim ve kabullendiğim için mutluyum:)
Bir şeyi istiyorsak hem çabalamalıyız hem de olabilecek her türlü sonucu kabullenmeliyiz.

İnanıyorum ama her konuda nasip kısmet denen.Şu şekilde açıklayalım: mesela bir insan istediği biseyvar mesela bir okul var hayalinde ama sınava çalışmıyor nasip kısmet diyor. Güler gecerim.

Back
X