Nasip kismet'e inanıyor musunuz?

Elbette inaniyorum..coook istedigim biri vardi..ayrildik,olmadi..uzuldum geberdim derdimden..ondan baskasi olmaz,cikmaz derdim ama en umudumu kestigim anda oyle biri girdiki hayatima simdi yuzumde guller aciyor...kismetim mi bilmiyorum...ama kader,kismet islerine her konuda inanirim...herseyin hayirlisi hakkimizda....

Evet herşeyin hayırlısı, INSALLAH mutluluğun daim sürer. AMIN

Çok ucu açık bir kavram bu. Neyin ne noktada kısmet olduğunu ya da olmadığını tespit etmek zor. Örneğin olması için çabaladığın bir işi hangi aşamada artık kısmet bundan ötesi diye bırakmalısın bilemezsin. Ya da bırakmalı mısın?

Nasip ve kısmete kendini fazla kaptırmak yeterli çaba ve çalışmaya engel olabileceği gibi hiç inanmamak da suçluluk duygusuna ve mutsuzluğa neden olabilir. Kendi adıma dengede tutmaya çalışıyorum.

İnsan bazen bazı konularda ne kadar çaba sarfetmeli, vazmıgeçmeli yoksa devam mı etmeli bilemiyor. işte böyle durumlarda kararsız kalındığında yani kendin için ne doğru ne yanlış bilemiyorsun. tevekkül ediyorsun. gerçekleşen şeyde senin için olması gereken şey olmuş oluyor. tam anlatamadım ama. seçimin insan iradesini aştığı durumlarda nasiptir, kaderdir ana yoldur. diğerleri ise birer ara sokaktır. sonuçta vardığın yer aslında aynıdır.

inanıyorum.ne yazıldıysa onu yaşamıyoruz her zaman tercihlerimiz seçimlerimiz var ama bazı konularda gerçekten kısmetten öte köy yok.bizim tercihlerimiz dışında gelişebiliyo herşey.insanın başına hiç beklemediği şeyler gelebiliyo.tamamen kısmetle alakalı diye düşünüyorum bunları.

hemde cok inaniyorum benim kocadan ta ankarali ben izmirrarada kac km yol var kismetmis evlendik :-):-):-)

İnsan bazen bazı konularda ne kadar çaba sarfetmeli, vazmıgeçmeli yoksa devam mı etmeli bilemiyor. işte böyle durumlarda kararsız kalındığında yani kendin için ne doğru ne yanlış bilemiyorsun. tevekkül ediyorsun. gerçekleşen şeyde senin için olması gereken şey olmuş oluyor. tam anlatamadım ama. seçimin insan iradesini aştığı durumlarda nasiptir, kaderdir ana yoldur. diğerleri ise birer ara sokaktır. sonuçta vardığın yer aslında aynıdır.
inanıyorum.ne yazıldıysa onu yaşamıyoruz her zaman tercihlerimiz seçimlerimiz var ama bazı konularda gerçekten kısmetten öte köy yok.bizim tercihlerimiz dışında gelişebiliyo herşey.insanın başına hiç beklemediği şeyler gelebiliyo.tamamen kısmetle alakalı diye düşünüyorum bunları.

Aynen bence de kader kismet diye birşey var fakat bizim tercihlerimiz seçim hakkımızda var. Yani öyle hiç birşey yapmayıp çaba sarf etmeden "ay bu iş olmadı, demek nasibimde yokmuş"diyemez insan. Fakat eğer elinden geleni yapıyorsa buna rağmen eğer olmuyorsa demek gerçekten nasip değil. Kuranda da zaten şöyle yazıyor:
Biz her insanının kaderini kendi çabasına bağlı kıldık! İsra suresi /13

Ben cok inaniyorum 17 yasinda gorusup ayrildigim kisiyle 10 yil sonra tekrak karsilastik konustuk ayrildik araya baska kiz girdi cok kirginliklar yasandi halada konusuyoruz normal ama sevgili olarak degil ama aramiz pek iyiye gitmiyor, ha bi sey daha var bu 10 yillik surede benim oturdugum semtte calismis hemde bana yakin bi yerde ama hic karsilasmadik

Ben cok inaniyorum 17 yasinda gorusup ayrildigim kisiyle 10 yil sonra tekrak karsilastik konustuk ayrildik araya baska kiz girdi cok kirginliklar yasandi halada konusuyoruz normal ama sevgili olarak degil ama aramiz pek iyiye gitmiyor, ha bi sey daha var bu 10 yillik surede benim oturdugum semtte calismis hemde bana yakin bi yerde ama hic karsilasmadik

Ben gerçekten böyle şeylerin kader kismet olduğunu düşünüyorum. O kişinin sizin kaderiniz kismetiniz midir değilmidir bunu bilemem fakat türkçe nasıl ifade etsem bilmiyorum hani ingilizce söz vardır "everything happens for a reason" yani "herşeyin bir sebebi vardır, hiç birşey sebepsiz olmuyor" diye, ben gerçekten olanların yaşananların bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Başkasının özel hayatı beni ilgilendirmez fakat genelde böyle hikayeleri duyduğumda hep o kişilerin birbirlerinin kaderi olduğunu düşünüyorum.Yani aslında yıllarca birbirlerini düşünmelerinin ve ya yıllar sonra karşılaşmalarının aslında bir nedeni olduğunu düşünüyorum.Yani hiçbir sebepsiz değildir diye düşünüyorum.

Sizin özel hayatınıza karışmak bana düşmez sonuçta neler yaşandığını bilmiyorum fakat bunca sene sonra karşılaştıysanız artık her ne geçmişse her ne olmuşsa olsun onu hala seviyorsanız, ona karşı birşeyler hissediyorsanız onu kaybetmeyin derim. Yıllar sonra hayat sizi karşılaştırdıysa hayatın verdiği bu şansı kaybetmeyin.Belki yıllar sonra elinizde olan bu şansı kullanmadığınız için pişman olabilir, artık ona geç kalabilirsiniz.

Ben gerçekten böyle şeylerin kader kismet olduğunu düşünüyorum. O kişinin sizin kaderiniz kismetiniz midir değilmidir bunu bilemem fakat türkçe nasıl ifade etsem bilmiyorum hani ingilizce söz vardır "everything happens for a reason" yani "herşeyin bir sebebi vardır, hiç birşey sebepsiz olmuyor" diye, ben gerçekten olanların yaşananların bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Başkasının özel hayatı beni ilgilendirmez fakat genelde böyle hikayeleri duyduğumda hep o kişilerin birbirlerinin kaderi olduğunu düşünüyorum.Yani aslında yıllarca birbirlerini düşünmelerinin ve ya yıllar sonra karşılaşmalarının aslında bir nedeni olduğunu düşünüyorum.Yani hiçbir sebepsiz değildir diye düşünüyorum.

Sizin özel hayatınıza karışmak bana düşmez sonuçta neler yaşandığını bilmiyorum fakat bunca sene sonra karşılaştıysanız artık her ne geçmişse her ne olmuşsa olsun onu hala seviyorsanız, ona karşı birşeyler hissediyorsanız onu kaybetmeyin derim. Yıllar sonra hayat sizi karşılaştırdıysa hayatın verdiği bu şansı kaybetmeyin.Belki yıllar sonra elinizde olan bu şansı kullanmadığınız için pişman olabilir, artık ona geç kalabilirsiniz.

Katiliyorum soylediklerinize mutlaka bi sebebi vardir ama soyle bi durum var o beni cok asevdigini soyledi bunu hep soyledi ama gecen yil sevdigini soyledi ve uc gun sonra sevgilisi oldugunu soyledi bana yikti beni resmen bir ay sonrada ayrilip tekrar bana geldi cok tartistik cok kirdi sozleriyle yaptigiyla beni ama aska yenilip kabul ettim ama sevgili olarak degil sadece konusuyoruz o evlenmek istiyor benimle ama guvenemiyorum o yaptigindan sonra ki daha bir iki hafta once o kizla hala ara ara konustugunu soyledi ben kizinca sildim dedi bunun yani sira ickisi ve gece gezmeleri var (icki hakkinda ne duaunuyorsunuz bilmiyorum ama benim ailem icin normal degil) bunlar hep kafami kurcaliyor ne istiyorum nede git diyebiliyorum :(

İnanıyorum ama eş seçiminde bu konu aklımı çok kurcalıyor :( bazıları nasibindeki kişiyi değiştiremezsin diyo bazıları da sen seçersin gerçekten üstüne çok düşündüğüm bir konu acaba doğru olan hangisidir?hala da düşünüyorum :KK42:

Elbette inaniyorum..coook istedigim biri vardi..ayrildik,olmadi..uzuldum geberdim derdimden..ondan baskasi olmaz,cikmaz derdim ama en umudumu kestigim anda oyle biri girdiki hayatima simdi yuzumde guller aciyor...kismetim mi bilmiyorum...ama kader,kismet islerine her konuda inanirim...herseyin hayirlisi hakkimizda....

cok sevindşm misnunu cookk :)))

Bende şey diye duydum; Allah kısmetini verirmiş ama seçim sana kalmış bir de kısmetini dua ile değiştirebiliyormuş insan.

Allah herkese hayırlı ve hayalindeki kısmeti nasip etsin. Hem bu hayatta hem de ahirette.

kesinlikle bende inanıyorum bizzatta yaşadım bunu çoğu kez,olmuyorsa olmaması için sebebi vardır demekki başka yerde bekleyenin vardır yada seni bekleyen başka şeyler,hepte böyle oluyor

ben inanıyorum..misal ben istediğim yer için okadar çalıştım okuldan bahsediyorum yani...didindim durdum yeterli puanı alamadım diye çok üzüldüm..ama puanım yetseymiş bile olmucakmış çünkü bu yıl alım yapmıyacaklar.Yani nasibimde yokmuş gerçekten hertürlü..

Bakin simdi bu cok ince bir cizgi.
Allah diyor ki siz benden esler evlatlar isterseniz ben size esler evlatlar veririm ama kötü cikma olasiligi cok yuksek. Fakat siz benden hayirli es hayirli evlat isterseniz ben size hayirlisini veririm. (Ayeti ezbere yazdim bir kac kelime hatasi olabilir Allah affetsin) Apacik bu yaziyor Kuranda. E bizler bazen bir seyi cok istedigimizde hayirli hayirsiz fark etmez bile diyebiliyoruz..
Kesinlikle nasip kismete cok inaniyorum ama onu bizlerin sekillendirdigini dusunuyorum. Hayirli olmasi ya da olmamasi dualarimizda...

Bakin simdi bu cok ince bir cizgi.
Allah diyor ki siz benden esler evlatlar isterseniz ben size esler evlatlar veririm ama kötü cikma olasiligi cok yuksek. Fakat siz benden hayirli es hayirli evlat isterseniz ben size hayirlisini veririm. (Ayeti ezbere yazdim bir kac kelime hatasi olabilir Allah affetsin) Apacik bu yaziyor Kuranda. E bizler bazen bir seyi cok istedigimizde hayirli hayirsiz fark etmez bile diyebiliyoruz..
Kesinlikle nasip kismete cok inaniyorum ama onu bizlerin sekillendirdigini dusunuyorum. Hayirli olmasi ya da olmamasi dualarimizda...

Kesinlikle katılıyorum. ALLAH her zaman hakkımızda HAYIRLISINI nasip etsin, boş şeylerin peşine düşürmesin. İNŞAALLAH. AMİN. Bence de bir çok kişi hayırlı hayırsız düşünmeyip dualar ediyor ama bazen gerçekten sonu kötü oluyor. Oysa önemli olan HAYIRLISInın olmasıdır. Bende arada sırada tutturup ay keşke olsa diye dua ettiğim olmuştur,ama olmayınca da biraz üzüldükten bir süre sonra iyiki öyle oldu dediğim olmuştur.Artık gerçekten böyle düşünüyorum, biz bazen gerçekten neyin şer neyin hayırlı olduğunu bilmiyoruz.

Back
X