Saç Rengi ve Saç Boyama Natural Colors Organic Amonyak İçermeyen Röfle Seti

hazal_diren

lafa bakarım laf mı diye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
4.086
613
448
Merhaba. Saçımı uzun süredir boyamıyordum. Ama artık sıkıldım. Saçıma zarar vermeyecek bitkisel-organik boyalardan kullanmaya karar verdim. Natural Colors markasından birkaç renk önceden denemiştim (8RR kızıl bakır, 10C açık küllü sarı, 8D bal köpüğü, 5N açık kahve). Saçımın rengini açıp sonrasında beğendiğim bir renkle boyayacağım. Eğer açma sonucunda elde ettiğim renk hoşuma giderse, üstüne boyamayabilirim de. Bu arada, röfle yapmayacağım, düz boya gibi saçımın tümünü boyayacağım. Aldığım setin fotoğraflarını da çektim. Şöyle:

benim saclarımda karamel tonlarında aynı acıcıdan bende aldım ama daha kullanmadım baya yıprandı siyahtan döndüğüm iin biraz dinlendiriyorum ama icindeki acıcı röfle seti olduğu icin sanırım cok az miktarda.. başarılı bi sonuc icin uzun saclar da en az 3 kutu kullanmak gerek cünkü acıcıyla olan tecrübelerimde bol kullanmadığın sürece renk farklılıkları oluyo.. bende merakla bekliyorum sonucunu..

Merhaba. Boyamadan önce ve sonraki fotolarımı koyacağım. Saçlarım uzun olduğu için 2 kutu aldım. Saçımın uç kısımları açık renk, o nedenle renk farklılığı olacağını pek sanmıyorum ama bakalım. Henüz saçımı boyamadım çünkü daha dün yıkadım, henüz yağlanmadı. Yarın yağlanır o nedenle yarın boyayacağım çünkü saçın temiz olmaması gerek saç derisini fazla etkilememesi için. Bir de ilk kez açacağım saçımı kendim, bakalım nasıl olacak? Ben de merak ediyorum şimdiden

evet olabilir o yağı da baya övüyorlar zaten forumda gerci kullandığın organik bi acıcı bana alırken kadın amonyaksız olduğu icin saca zarar vermez ama oriel kadar da acmayabilir demişti sen yine de önlemini al her şekilde ben acmadan önce görseydim kesinlikle denerdim bu yağ olayını.. bu arada merak ettim saclarında boya var mı şuan yoksa doğal saclarınımı acıcaksın ?

Evet saçımda boya var ama uzun süredir boyamıyorum dipler bayağı bir çıktı. Uçlar ise bal sarısı gibi. Foto da çektim şu anki halini. Yalnız kendi saç rengim nedense mavi siyah gibi çıkmış fotolarda, o kadar koyu değil aslında

Uçlar açık olduğundan boyamaya diplerden başlamak daha iyi olur sanırım. Çünkü uç kısımlar zaten açık olduğu için daha çok açılmasın ve diplerle uçlar arasında ton farkı olmasın istiyorum. Bir de tümünü boyamadan önce tutam testi yapacağım, kullanım kılavuzunda da yazıyor. Süreyi ayarlamak açısından tutam testi yapmak önemli, çünkü saç açma konusunda hiç tecrübem yok, ne kadar süre tutmam gerek bilemiyorum. Saçımın tümünü boyamadan önce tahmini süreyi bilmem lazım.

Son düzenleme:
canım senin sac rengin kumral zaten boyada yok cok kolay acılır uclarda gayet acık canım yardım edebilecek biri varsa o uygulasın kendi sacınla başa cıkmak zor hele de uzunken ama sakın ola en diplerden başlama orası sıcak bölge benim saclarım seninkilerden baya koyu ama 10 dk da civciv sarısı gibi oluyo sürekli takip etmen gerek elinde aynayla.. sen biraz daha araştır istersen ama diplerden 3-5 cm bırakıp öle yapman gerek son 10 dk kala da diplere sür derim ben yoksa dipler daha acıık oluyo

LaydEvil in konusu var en başta orda da böle yazmış bak :
Saç açma işlemine uçlardan başlanır,diplere doğru sürülür
Açıcının saçta ne kadar süre beklemesi gerektiği yine saçın koyuluğuna ve istenilen rengin açıklığına göre değişir
Açıcının diplerde bekleme süresi de diplerde boya olup olmamasına,diplerin rengine göre değişir
Doğal diplerde açıcıyı 1-2 cm aşağıdan sürüp beklemek,son birkaç dakika sonra açıcıyı en diplere sürmek gerekir
bence muhakkkak yardım al bi arkadaşından arkaları göremediğinden eşit uygulaman baya zor..

Doğru diyosun canım. Diplerin çok açık olması tuhaf olur. Annem yardımcı olacak boyama işinde. Saçlarım da uzun olduğun tek başıma zorlanırım. Yarın boyayacağım kısmetse. Umarım güzel bir sarı olur.

evet, boyadım sonunda. ama 2 kutu yetmediği için ve boyayan kişiden dolayı renk homojen olmadı... ve çok bekletmedim o yüzden, böyle bakır renk oldu, hürremin saç rengi gibi

diplerde siyah yerler var annem malesef iyi boyamadı, o yüzden böyle kullanamayacağım. ne yapsam bilemedim, o kadar açtım, tekrar koyultmak da istemiyorum...

Acaba hepsini bakıra mı boyasam, zaten bakır oldu ama koyu kalan yeterince açılmamış yerler var eşitlenir mi ki? Koyultmaya kıyamıyorum...

canım o kadarda kötü değil acıcıdan sonra zaten ya turunculuk oluyo ya ciğ bi renk keşke biraz daha bekletseydin 10 dk kadar.. ama bu rengin üzerine daha boya yapıcaksın o zaman düzelir baya tonu.. sen ne renk istiyordun öle kapansın diye istemediğin bi renge boyama sakın..yada sacında yıpranma olmadıysa bi kere daha rötus yap koyu kalan yerlere olmaz mı ?

dur canım hemen ne koyu rengi zaten o en son care flaşsız hali fena değil aslında gayet sarı duruyo ama resimler de yanıltabiliyo

anneme o kadar dedim, anne dedim, kendi saçlarımın olduğu kısımları önce boya diye ama az bir dip kısmı boyamış. saçımın orta kısım koyu kaldı. dipler açık, orta koyu, uçlar zaten açık... rötuş yapmayı da düşünüyorum ama saçımın zarar görmesinden korkuyorum bir de artık anneme güvenmiyorum o siyah kalan yerler amonyaksız bir boyayla bu kadar açılmaz... tekrar açıcıyla açmak lazım oraları... ya da amonyaklı bir boya alacağım, onlar açabilir biraz. rengin düz olması lazım ama dalgalı oldu. aaah anne ahh. evde küllü kumral boya var hem de koleston, onunla boyayalım kapansın dedi. valla koleston hep koyu tutuyor, asla boyamam onai 7 numarası bile koyu olur... acaba paletteden sarıya ya da bakır renge mi boyasam... Ya da küllü sarı... Ya da hiç uğraşmayıp kuaföre mi gitsem... Kafam karıştı şimdi. Pişman olmak da istemiyorum koyuya boyayıp çünkü geri dönüşü yok onun...

Son düzenleme:
canım ah o anneler benimki hic yardımcı olmamıştı bende illa yapıcam ya kaşıntım var kendi başıma kalkıştım dalga dalga oldu benimkide hemen bozma moralini dediğin gibi amonyaksız boyaların bi yararı olmaz sana kaldıki ben profesyonel olanlardan kullandım renk güzel tutsa bile alttaki dalgalanmalar bi yıkamada tekrar cıkıyor ortaya.. imkanın varsa tatlım al bi kutu daha bitkisel acıcı kuaföre git yada sor kendi kullandıkları bitkisel bi acıcı varsa onu kullansınlar.. Öbür türlü coğu kuaför direk orieli boca eder kafana hem yakar saclarını artı üstünede bi dünya vıdı vıdı eder kendiniz kalkışırsanız böyle olur vs diye.. bu güne kadar kullandığım boyalarda koleston acık tonlarda hem biraz daha koyu tutuyor hemde doreli sonuc veriyor coğu market boyaları gibi loreal güzel ama oda hemencik akıyor.. benim memnun kaldıklarım genelde profesyonel olanlar koleston perfect güzel ama katalogtaki rengi bire bir veren loreal majirel var özellikle küllü tonları cok başarılı en beğendiğim boyada bu oldu yıllardır sactaki doreliği güzel alıyor..

saclarında kuruma kırılma var mı sağlığı ne alemde önemli olan o eğer yerindeyse hic bişi olmaz dert etme o kadar.. bu h. cevizi yağı olayını denemişmiydin peki sacında onuda merak ettim ayrıca onu sürüp bi daha acsan ollmaz mı ki her şekilde biraz dinlendir ama sacını yağ bakımı falan yap yatmadan önce tüm gece beklet sacında o acıcı yıpratmasa bile kuruluk yapar her sekilde..

evet canım hindistancevizi yağını kullandım boyamadan önce. ama saçımda kuruma var biraz. Tek renk olsaydı yine iyiydi ama dalgalı olması kötü oldu, el pratikliği lazımmış. Renk tam ten rengime uyan canlı bir renk oldu (dip rengi). Tekrar açıcı uygulasam annem yine yapamayabilir. Sanırım en iyisi kuaföre gitmek... Kuaförlere de gıcık oluyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…