- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Öncelikle merhaba,
Konuyu dine bağlamak veya başka herhangi bir amaçla açmadım.
Merak ettiğim şu, herşey çok iyi gidiyorken birine söyleyince ya da birisi şahit olunca işlerim bozuluyor. Böyle bir şey var mı gerçekten? Nazar haktır yani nazar diye bir şey var ama nazar kaderi değiştirebilir mi?
İnternette çok okudum. Nazar elbette kaderi değiştiremez. Şu da gerçek ki nazar insanı çok kötü etkileyebiliyor. Böyle bir ayette var. Nette diyor ki,
Buna göre, nazarı olan şahıs bir kimseye baktığı zaman ona zarar verebilir, yani zarara sebebiyet vermiş olur. Zararın sebebi ve faili bakan kişidir, zararın yaratıcısı ise Allah'tır. Yoksa bizzat nazar eden kişi o hadiseyi meydana getirmiş değildir. Nazarı keskin olan kimse bir şeye baktığı anda Cenab-ı Hak o şeyde zararı yaratmaktadır. Çünkü iyiliği de kötülüğü de yaratan Allah’tır. Allah’ın ilmi ve iradesi dışında hiçbir şey meydana gelmez. (alıntı)
Bu durumda o kişi hasetlenmeseydi kötü bir sonuç ortaya çıkmayacaktı demek olmuyor mu?
Sınıfta biri var adamın baktığı beğendiği hiç bir şey üç saat yaşamıyor
İki sefer güzel giden bir olayıma şahit oldu çok aşırı kıskandı ve o işlerim hiçbir sorun yokken bozuldu. Aynı kişi arkadaşım eşi hakkında çok iyi aman siz çok kazanıyorsunuz da dedi adam o gün işini kaybetti.
Bu konuda birkaç yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
normalde nazara pek inanmazdım hatta herşeyi nazara bağlayan insanlardan nefret ederim. son bir ayda bu şeyi birkaç kez yaşayınca acaba mı dedim. dualarımı bırakmıyorum. olacağı varsa olurdu sanırım
evet bir arkadaşımda diğer arkadaşın kuşuna ne kadar güzel falan dedi kuş kapıya sıkışıp öldüKonuyla ilgili pek bilgim yok ama hiç unutmam liseye yeni başladığımda çok iyi anlaştığım bi arkadaşım 8 yıldır kuş beslediğini söylemişti. Bende çocukluk işte kuşların çabuk öldüğünü ya da kaçarlar falan ya ne kadar çok yaşamış demiş, şaşırmıştım. Ertesi gün kış ölmüş. Arkadaşım da bana küsmüştü başka nazarım değmedi tabi.
bunu bende okudum o şey olana kadar hiç kimse bilmemeliymiş ben herkesi kendim gibi sanıyorum ya olacak gibi olan herşey bir sebep yokken olmayıveriyorValla bu konuyu bende cok merak ediyorum nazar mi degil mi bilmiyorum ama zaten isi gucu yolunda giden biri degilim ama bir konuda birine birsey soylersem yada durumla ilgili birsey dersem o is hemen bozuluyo
Bazen agzimdan kacirsam birine birsey desem bin piaman oluyorum
Ama bi kac yil omce bir yerde okumustum sahidende birseti soyleyince olma ihtimali dusuyirmus
kesinlikle benim merak ettiğim daha çok söylendiğinde bozulan güzel şeylerBen nazara inaniyorum ama ayagi kaysa kendisine nazar degdigini dusunen egolu insanlara gıcık oluyorum
Sizinki biraz daha altıncı his gibi olmuş. inanın adam kıskançlığından gözleri devirip devirip bakıyor egosuna mı yediremiyor nedir sadece kendimde olsa neyse. sınıftan başka bir kız stajda başarılıymış buda gerçekten mi falan yaptı kız küçük çaplı kaza geçirdi ve günlerce gidemediNazara inanmam
Ben o olaylara ya tesadüf derim ya bir açıklama bulurum
Hiç aklıma nazar gelmez
Ama ben şom ağızlıyım ya da nazarım değer işte
Askere gideceği Zaman iş için çok gezdim gitmediğim yer yok diyen stajyerime van a gitmedin dedim askerliği Van a çıktı
Hala sokakta karşılaşsak bile gözündeki kini görürüm herkes kızdırmayalım yoksa bize de bir şey der diye kaçarlar yani
Ama hiç kötü niyetle değil gayriihtitari söylemiştim tesadüf yani
Rüyamda gördüklerim vs de çıkar işte tel çalar arayanı bilirim gibi şeyler de var
ne kadar kıskanç ve fesatlar ya.Kucuk gorumcemle bal kaymakti aramiz.bu sahit olan komsum asiri sasirdim.hic gorumce gelin gibi degilsiniz.sok oldum ne kadar iyi araniz dedikten 2 gun sonra kavga ettik.2 yildir konusmuyoruz
Sahiden o olay var canim ben ne zaman birseyi soylersem o sey cogunlukla olmuyorkesinlikle benim merak ettiğim daha çok söylendiğinde bozulan güzel şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?