Nazar değmesi. Fikir verebilir misiniz?

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
Öncelikle merhaba,
Konuyu dine bağlamak veya başka herhangi bir amaçla açmadım.
Merak ettiğim şu, herşey çok iyi gidiyorken birine söyleyince ya da birisi şahit olunca işlerim bozuluyor. Böyle bir şey var mı gerçekten? Nazar haktır yani nazar diye bir şey var ama nazar kaderi değiştirebilir mi?
İnternette çok okudum. Nazar elbette kaderi değiştiremez. Şu da gerçek ki nazar insanı çok kötü etkileyebiliyor. Böyle bir ayette var. Nette diyor ki,
Buna göre, nazarı olan şahıs bir kimseye baktığı zaman ona zarar verebilir, yani zarara sebebiyet vermiş olur. Zararın sebebi ve faili bakan kişidir, zararın yaratıcısı ise Allah'tır. Yoksa bizzat nazar eden kişi o hadiseyi meydana getirmiş değildir. Nazarı keskin olan kimse bir şeye baktığı anda Cenab-ı Hak o şeyde zararı yaratmaktadır. Çünkü iyiliği de kötülüğü de yaratan Allah’tır. Allah’ın ilmi ve iradesi dışında hiçbir şey meydana gelmez. (alıntı)

Bu durumda o kişi hasetlenmeseydi kötü bir sonuç ortaya çıkmayacaktı demek olmuyor mu?
Sınıfta biri var adamın baktığı beğendiği hiç bir şey üç saat yaşamıyor
İki sefer güzel giden bir olayıma şahit oldu çok aşırı kıskandı ve o işlerim hiçbir sorun yokken bozuldu. Aynı kişi arkadaşım eşi hakkında çok iyi aman siz çok kazanıyorsunuz da dedi adam o gün işini kaybetti.

Bu konuda birkaç yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

Nazar kelime anlamı itibariyle "Bakış" demek.
Nazarın sevgiden olanı da olur, kendi kendinize de nazar edersiniz, hatta o şeyi söylerken bile "Ah nazar değecek" fikriyle söylerseniz, değer.

Aklınıza geldikçe Nas ve Felak surelerini okuyun.

7şer kere, Fatiha, İhlas, Ayetel Kürsi, nas ve Felak surelerini okuyun.

Bu kadar da kafanızı takmayın.

normalde nazara pek inanmazdım hatta herşeyi nazara bağlayan insanlardan nefret ederim. son bir ayda bu şeyi birkaç kez yaşayınca acaba mı dedim. dualarımı bırakmıyorum. olacağı varsa olurdu sanırım

Konuyla ilgili pek bilgim yok ama hiç unutmam liseye yeni başladığımda çok iyi anlaştığım bi arkadaşım 8 yıldır kuş beslediğini söylemişti. Bende çocukluk işte kuşların çabuk öldüğünü ya da kaçarlar falan ya ne kadar çok yaşamış demiş, şaşırmıştım. Ertesi gün kış ölmüş. Arkadaşım da bana küsmüştü başka nazarım değmedi tabi.

Valla bu konuyu bende cok merak ediyorum nazar mi degil mi bilmiyorum ama zaten isi gucu yolunda giden biri degilim ama bir konuda birine birsey soylersem yada durumla ilgili birsey dersem o is hemen bozuluyo

Bazen agzimdan kacirsam birine birsey desem bin piaman oluyorum

Ama bi kac yil omce bir yerde okumustum sahidende birseti soyleyince olma ihtimali dusuyirmus

normalde nazara pek inanmazdım hatta herşeyi nazara bağlayan insanlardan nefret ederim. son bir ayda bu şeyi birkaç kez yaşayınca acaba mı dedim. dualarımı bırakmıyorum. olacağı varsa olurdu sanırım

Ben nazara inaniyorum ama ayagi kaysa kendisine nazar degdigini dusunen egolu insanlara gıcık oluyorum

evet bir arkadaşımda diğer arkadaşın kuşuna ne kadar güzel falan dedi kuş kapıya sıkışıp öldü

Nazara inanmam

Ben o olaylara ya tesadüf derim ya bir açıklama bulurum

Hiç aklıma nazar gelmez

Ama ben şom ağızlıyım ya da nazarım değer işte

Askere gideceği Zaman iş için çok gezdim gitmediğim yer yok diyen stajyerime van a gitmedin dedim askerliği Van a çıktı

Hala sokakta karşılaşsak bile gözündeki kini görürüm herkes kızdırmayalım yoksa bize de bir şey der diye kaçarlar yani

Ama hiç kötü niyetle değil gayriihtitari söylemiştim tesadüf yani

Rüyamda gördüklerim vs de çıkar işte tel çalar arayanı bilirim gibi şeyler de var

bunu bende okudum o şey olana kadar hiç kimse bilmemeliymiş ben herkesi kendim gibi sanıyorum ya olacak gibi olan herşey bir sebep yokken olmayıveriyor

Kucuk gorumcemle bal kaymakti aramiz.bu sahit olan komsum asiri sasirdim.hic gorumce gelin gibi degilsiniz.sok oldum ne kadar iyi araniz dedikten 2 gun sonra kavga ettik.2 yildir konusmuyoruz

Sizinki biraz daha altıncı his gibi olmuş. inanın adam kıskançlığından gözleri devirip devirip bakıyor egosuna mı yediremiyor nedir sadece kendimde olsa neyse. sınıftan başka bir kız stajda başarılıymış buda gerçekten mi falan yaptı kız küçük çaplı kaza geçirdi ve günlerce gidemedi

Bi de nişanlımdan yeni ayrıldım. Başka konularda da yazmıştım. Biz çok iyi anlaşıyorduk. Tabi ki tartışma olurdu ama ufak tefek. Bi kaç kişi ne güzel nişanlılık dönemi geçiriyorsunuz tartışmasız kavgasız demeye başladı. Basit bişeyden 1 saat içinde ayrıldık. Nazar mı diye bende düşündüm açıkçası.

kesinlikle benim merak ettiğim daha çok söylendiğinde bozulan güzel şeyler
Sahiden o olay var canim ben ne zaman birseyi soylersem o sey cogunlukla olmuyor

Bazen diyorum belki kendimi oyle inandirdigim icinolmuyor acaba soylesem degisir mi bu durum diye dusunuyorum ama cok heveslsndigim seylerde soylemeye cesaretimde olmuyor ya bozulursa diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…