- 8 Mart 2016
- 7.911
- 13.034
- 163
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Boşuna kendinizi suçlamayın. Allah herkese bir ömür biçmiş vakti gelen gider bu dünyadan. Ayrıca herkes kendi kısmetini yaşar demek ki nasip olmayacakmış.ben bizzat kendim birisine nazar ettim
ama o kader olmalı çünkü ben o nazardan sonra bunalım oldum
çünkü bir arkadaşın babası ona ünvde araştırma görevliliği ayarlıcakmış
ben bunu duydum çok ağlamıştım
neden böyle bir fırsatı var benim niye yok diye
benim babam öğretmen sadece
4 yıl önce filan oldu olay
ve babası vefat etti (aynı gün ağladığım gün etmiş çok üzücü ama öyle)
günlerce nasıl üzüldüm nasıl anlatılmaz
ama sonra okudum öğrendim ki ölüme bizim etki etmemiz imkansız
o da onun kaderi
yine de eğer bu nazardıysa hayatımda değdirdiğim tek ve en büyük nazar diyebilirim yine de içim kader olduğuna inanıyor
Nazar diye bir şey yoktur. İnanmayı bırakırsanız hayatınızda ters giden şeyleri makul sebeplere dayandırır ve çözebilirsiniz.
normalde nazara pek inanmazdım hatta herşeyi nazara bağlayan insanlardan nefret ederim. son bir ayda bu şeyi birkaç kez yaşayınca acaba mı dedim. dualarımı bırakmıyorum. olacağı varsa olurdu sanırım
Nazara inanmam
Ben o olaylara ya tesadüf derim ya bir açıklama bulurum
Hiç aklıma nazar gelmez
Ama ben şom ağızlıyım ya da nazarım değer işte
Askere gideceği Zaman iş için çok gezdim gitmediğim yer yok diyen stajyerime van a gitmedin dedim askerliği Van a çıktı
Hala sokakta karşılaşsak bile gözündeki kini görürüm herkes kızdırmayalım yoksa bize de bir şey der diye kaçarlar yani
Ama hiç kötü niyetle değil gayriihtitari söylemiştim tesadüf yani
Rüyamda gördüklerim vs de çıkar işte tel çalar arayanı bilirim gibi şeyler de var
Geçen bdv deki konudan sonra nazarla ilgili biraz araştırdım,
Nazar haktır diyenlerin kanıtları ne bilmiyorum da pek bir şeye dayandıramadım ben,
Onun dışında özellikle çocuklara nazar değmesi konusunun tamamıyla yanlış yorumlandığı bir gerçek, çocuk kalabalığa giriyor mesela bir düğün, mikrop kapıyor, 3 gün sonra hasta, diyoruz düğünde nazar değdi. Bence çocukları en azından doktora götürmeyi deneyin nazar mazar yavrucuklara kıymayın
Ben nazara mazara inanmam, bana mantıksız geliyor. Ama kötü enerji, kıskançlık tarzı şeyler yüzünden işleri olumsuz etkileyen, yani uğursuz insanların olduğuna inanırım o da binde bir, tabi işi tamamen bozacak kadar da değil. Bizim sınıfta bir kız var, bir konuda yardım istendiği zaman kendisinden özellikle derslerle alakalı, fazla yardım etme taraftarı değil. Bilse dahi söylemediği şeyler oluyor. Sınav zamanları mesela bişey soracak olsak hani biliyor mu, bi fikri var mı gibisinden (kesinlikle not istemek değil) saçmalıyor mesela. Bi keresinde sınav sonuçları hakkında konuşuyorduk, dedi ki ben sınav notlarımı söylemiyorum özellikle iyi not aldığımda, nazar değiyor. Bence kendisi kıskanç. Geçen dönem 7 vizenin 5'inden 100 aldım, konusu geçtiğinde de çatır çatır söyledim. İnsanın gururla söylemesi lazım bence böyle şeyleri, kıskanan kendine zarar verir.
Demek istediğim şey şu, x kişisi "nazar ederek" nasıl oluyor da onunla hiç alakası olmayan benim işimi bozabiliyor, benimle ilgili olan bişeye bu kadar etki edebiliyor? O kim yani? O kişi kötü niyetle bakmış, düşünmüş olsa bile ne alaka? Bu nasıl mümkün olur? Buradaki boşluk dolarsa belki o zaman inanabilirim.
Nazara inanmam. Hayattaki aksiliklerin hepsine nazar dışında, ele avuca gelen, somut sebepler bulabilirim. Bana göre nazar demek, dolaylı olarak başkasını suçlamak demek. İnsanlar hayatının sorumluluğunu almayı öğrense, aksiliklere özeleştiri getirebilse nazar mazar da kalmaz sanıyorum. Öyle insanlar var ki ayağı takılsa nazar diyor. Geçenlerde bir konu açıldı "ah nazar, bitirdin beni" gibi bir şeydi. O konu sahibi fiyaskoydu tam. Kafaya taş düşse de nazar denmez ki kardeşim. Mesela verdiğin örnekte O adamın işini kaybetmesi nazara kaldıysa gitsin kendini köprüden atsın artık yani. Her şeyi nazara bağlamak çok kolay ve bir çok insanın da işine geliyor. Psikolojide bir tür savunma mekanızmasıyla alakalı olabilir bu durum.
Konuyu anlattığın kişiler renkli gözlü mü? Onları nazarı kahverengi gözlülere göre daha çabuk değiyor.yada o kişiler çok hasettir kıskançtır o da yapar. Onlara anlatın ama herşeyinizi değil.Öncelikle merhaba,
Konuyu dine bağlamak veya başka herhangi bir amaçla açmadım.
Merak ettiğim şu, herşey çok iyi gidiyorken birine söyleyince ya da birisi şahit olunca işlerim bozuluyor. Böyle bir şey var mı gerçekten? Nazar haktır yani nazar diye bir şey var ama nazar kaderi değiştirebilir mi?
İnternette çok okudum. Nazar elbette kaderi değiştiremez. Şu da gerçek ki nazar insanı çok kötü etkileyebiliyor. Böyle bir ayette var. Nette diyor ki,
Buna göre, nazarı olan şahıs bir kimseye baktığı zaman ona zarar verebilir, yani zarara sebebiyet vermiş olur. Zararın sebebi ve faili bakan kişidir, zararın yaratıcısı ise Allah'tır. Yoksa bizzat nazar eden kişi o hadiseyi meydana getirmiş değildir. Nazarı keskin olan kimse bir şeye baktığı anda Cenab-ı Hak o şeyde zararı yaratmaktadır. Çünkü iyiliği de kötülüğü de yaratan Allah’tır. Allah’ın ilmi ve iradesi dışında hiçbir şey meydana gelmez. (alıntı)
Bu durumda o kişi hasetlenmeseydi kötü bir sonuç ortaya çıkmayacaktı demek olmuyor mu?
Sınıfta biri var adamın baktığı beğendiği hiç bir şey üç saat yaşamıyor
İki sefer güzel giden bir olayıma şahit oldu çok aşırı kıskandı ve o işlerim hiçbir sorun yokken bozuldu. Aynı kişi arkadaşım eşi hakkında çok iyi aman siz çok kazanıyorsunuz da dedi adam o gün işini kaybetti.
Bu konuda birkaç yorum yapabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
Ben halen aynı düşüncedeyim. Mantıklı değil.in vino veritas Bahar Yildirim @pinkycaramel tingirmingir
Yok dediginiz,neye dayanarak soyleniyor ve pek inanamazdim....yorumlari icin yaziyorum gecenlerde arastirmistim sizlerden bu yorumu gorunce dayanamadim yazmak istedim sen cok mu biliyorsun muamelesi yapmamanizi rica ediyorum amacim sadece iyi niyetli paylasmak
Allah teala bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor.
“Nazar diye bir şey yok” diyen Allah muhafaza ayeti, hadisi inkâr etmiş olur, işi tehlikeye gider. Nazar vardır, çaresine bakmak lazımdır. Nazar etmemek için ise en kolay yol maşaAllah demektir.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) “Göz haktır” buyuruyor. Allah bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor. Bazı insanların gözlerinde bu vardır. Nazarcının baktığı adam 3 günde ölür. Nazar adamı öldürmez, Allah öldürür ama nazar sebep olur.
Bana hangi ayeti inkar ettiğimi açıklar mısınız lütfen? Ben Kuran okuyan bir insan olarak altına bu kadar mana sıkıştırılan "nazar"ı değil de "bakış" manasına gelen nazarı gördüm sadece.in vino veritas Bahar Yildirim @pinkycaramel tingirmingir
Yok dediginiz,neye dayanarak soyleniyor ve pek inanamazdim....yorumlari icin yaziyorum gecenlerde arastirmistim sizlerden bu yorumu gorunce dayanamadim yazmak istedim sen cok mu biliyorsun muamelesi yapmamanizi rica ediyorum amacim sadece iyi niyetli paylasmak
Allah teala bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor.
“Nazar diye bir şey yok” diyen Allah muhafaza ayeti, hadisi inkâr etmiş olur, işi tehlikeye gider. Nazar vardır, çaresine bakmak lazımdır. Nazar etmemek için ise en kolay yol maşaAllah demektir.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) “Göz haktır” buyuruyor. Allah bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor. Bazı insanların gözlerinde bu vardır. Nazarcının baktığı adam 3 günde ölür. Nazar adamı öldürmez, Allah öldürür ama nazar sebep olur.
Nazar die bişey yoktur mu? Kur-an da bile var canım peygamber efendimiz(s.a.v) nazar ddeğddirmeye çaalımışşlar biliyomusun? bimiyrsn o zman araştrNazar diye bir şey yoktur. İnanmayı bırakırsanız hayatınızda ters giden şeyleri makul sebeplere dayandırır ve çözebilirsiniz.
in vino veritas Bahar Yildirim @pinkycaramel tingirmingir
Pardon Kuranda nasıl geçiyor canım? Ben senin anladığın manada nazarı göremedim Kuranda. Dilersen sen bana öğretebilirsin canımmmm!Nazar die bişey yoktur mu? Kur-an da bile var canım peygamber efendimiz(s.a.v) nazar ddeğddirmeye çaalımışşlar biliyomusun? bimiyrsn o zman araştr
Allah Kuranda "siz akletmez misiniz?" diye sorar, bizimkiler de nerede ne hurafe varsa hooooop üstüne atlar. İnkar edersen sen kafir olursun. Öcüyle böcüyle, nazarla boncukla din olur mu ya? Allah o sureleri insanlar anlasın hayatına yol versin diye indirdi, kendilerine iksir yapsın diye değil. Uğraşma arkadaşım, anlatamazsın.Ay çok saçma resmen saçma. Ay inanmıyorum kardeşim sanane? Akla ve mantığa aykırı bence. Hesap mı vereceğim bir de size? Herkes bir tebliğci, herkes mücahide. Haddinizi bilin!
severek överek baktıgın konustugun zamanda nazar deger.bendede oluyor. masallah barekallah la havle vela kuvvete illa billah demek lazımmıs.Öncelikle merhaba,
Merak ettiğim şu, herşey çok iyi gidiyorken birine söyleyince ya da birisi şahit olunca işlerim bozuluyor. Böyle bir şey var mı gerçekten? Nazar haktır yani nazar diye bir şey var ama nazar kaderi değiştirebilir mi?
İnternette çok okudum. Nazar elbette kaderi değiştiremez. Şu da gerçek ki nazar insanı çok kötü etkileyebiliyor. Böyle bir ayette var. Nette diyor ki,
Buna göre, nazarı olan şahıs bir kimseye baktığı zaman ona zarar verebilir, yani zarara sebebiyet vermiş olur. Zararın sebebi ve faili bakan kişidir, zararın yaratıcısı ise Allah'tır. Yoksa bizzat nazar eden kişi o hadiseyi meydana getirmiş değildir. Nazarı keskin olan kimse bir şeye baktığı anda Cenab-ı Hak o şeyde zararı yaratmaktadır. Çünkü iyiliği de kötülüğü de yaratan Allah’tır. Allah’ın ilmi ve iradesi dışında hiçbir şey meydana gelmez. (alıntı)
Bu durumda o kişi hasetlenmeseydi kötü bir sonuç ortaya çıkmayacaktı demek olmuyor mu?
İki sefer güzel giden bir olayıma şahit oldu çok aşırı kıskandı ve o işlerim hiçbir sorun yokken bozuldu. Aynı kişi arkadaşım eşi hakkında çok iyi aman siz çok kazanıyorsunuz da dedi adam o gün işini kaybetti.
Kötü enerjiye inanırım korunmak için nazarboncuğundan medet ummayın bol bol dua okuyun felak nas özellikle.Allahın izniyle hiçbişey olmaz
ayrıca kuranda peygamberimize hitaben neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi diye bir ayet var .nazara dikkat var .hadisleride okuÖncelikle merhaba,
in vino veritas Bahar Yildirim @pinkycaramel tingirmingir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?