Nazar değmesi. Fikir verebilir misiniz?

Nazara inanırım ama kıskanan haset eden insanın değil beğenenin imrenenin yada öylesine dikkatini çekmiş olanın da nazarı değer kendi kendimize bile nazar değdirebiliriz. Özellikle bebelerin yanına yaklaşırken bolca maşallah derim, nazar değmesini istemediğim bişeyi anlatırken de aralarda maşallah derim karşıdaki de maşallah der. Felak nas ayetel kürsü okurum ama nazar değmesin diye değil.

nazar haktır. ama her olayıda nazara bağlamaya gerek yok. ihlas nas felak surelerini her sabah 3 kez okuyun.
fazlada düşünmeyin nazarmıydı değilmiydi diye..

Nazara inanmam. Hayattaki aksiliklerin hepsine nazar dışında, ele avuca gelen, somut sebepler bulabilirim. Bana göre nazar demek, dolaylı olarak başkasını suçlamak demek. İnsanlar hayatının sorumluluğunu almayı öğrense, aksiliklere özeleştiri getirebilse nazar mazar da kalmaz sanıyorum. Öyle insanlar var ki ayağı takılsa nazar diyor. Geçenlerde bir konu açıldı "ah nazar, bitirdin beni" gibi bir şeydi. O konu sahibi fiyaskoydu tam. Kafaya taş düşse de nazar denmez ki kardeşim. Mesela verdiğin örnekte O adamın işini kaybetmesi nazara kaldıysa gitsin kendini köprüden atsın artık yani. Her şeyi nazara bağlamak çok kolay ve bir çok insanın da işine geliyor. Psikolojide bir tür savunma mekanızmasıyla alakalı olabilir bu durum.

Bende bir keresinde kızın birinin saçını çok beğenmiştim sarı sacliydi falan baya hoşuma gitmişti ama oyle haset yada başka bişey etmedim. Ertesi gün kızın saçına sakız yapışmış. Hiç bir turlu çıkmamış. Kestirmek zorunda kalmıştı. Dikkat etmek gerek. Devamlı masAllah dememiz lazım

Boşuna kendinizi suçlamayın. Allah herkese bir ömür biçmiş vakti gelen gider bu dünyadan. Ayrıca herkes kendi kısmetini yaşar demek ki nasip olmayacakmış.

Nazar diye bir şey yoktur. İnanmayı bırakırsanız hayatınızda ters giden şeyleri makul sebeplere dayandırır ve çözebilirsiniz.

normalde nazara pek inanmazdım hatta herşeyi nazara bağlayan insanlardan nefret ederim. son bir ayda bu şeyi birkaç kez yaşayınca acaba mı dedim. dualarımı bırakmıyorum. olacağı varsa olurdu sanırım

in vino veritas Bahar Yildirim @pinkycaramel tingirmingir

Yok dediginiz,neye dayanarak soyleniyor ve pek inanamazdim....yorumlari icin yaziyorum gecenlerde arastirmistim sizlerden bu yorumu gorunce dayanamadim yazmak istedim sen cok mu biliyorsun muamelesi yapmamanizi rica ediyorum amacim sadece iyi niyetli paylasmak

Allah teala bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor.

“Nazar diye bir şey yok” diyen Allah muhafaza ayeti, hadisi inkâr etmiş olur, işi tehlikeye gider. Nazar vardır, çaresine bakmak lazımdır. Nazar etmemek için ise en kolay yol maşaAllah demektir.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) “Göz haktır” buyuruyor. Allah bazı insanların gözlerine bir etki vermiştir. Hadis-i şerifte “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” buyruluyor. Bazı insanların gözlerinde bu vardır. Nazarcının baktığı adam 3 günde ölür. Nazar adamı öldürmez, Allah öldürür ama nazar sebep olur.

Konuyu anlattığın kişiler renkli gözlü mü? Onları nazarı kahverengi gözlülere göre daha çabuk değiyor.yada o kişiler çok hasettir kıskançtır o da yapar. Onlara anlatın ama herşeyinizi değil.

Ben halen aynı düşüncedeyim. Mantıklı değil.

Bana hangi ayeti inkar ettiğimi açıklar mısınız lütfen? Ben Kuran okuyan bir insan olarak altına bu kadar mana sıkıştırılan "nazar"ı değil de "bakış" manasına gelen nazarı gördüm sadece.

Bol bol felak nas oku. Banada genelde renkli gozlulerin nazari degiyor onlarin enerjisi farkliymis sanirim direkt tum islerim ayni gun bozulmustu.

Evet kötü niyetle bakn kişilerin gözlerinde göremediğimz ısınlar olurmş nazar değmesine bende şahidim nas felak ayetel kürsi bunları okumalı hatta bir laf vardır nazar insanı mezara deveyi kazana sokr nette okuduğumda şöyle

(Ümmetimin yarısı nazardan ölür.)
[Taberânî]

(Nazar neredeyse kaderi geçecekti. Nazardan Allaha sığının.) [Deylemî]

(Kaderi geçecek bir şey olsaydı nazar geçerdi.) [Müslim]

Nazar diye bir şey yoktur. İnanmayı bırakırsanız hayatınızda ters giden şeyleri makul sebeplere dayandırır ve çözebilirsiniz.
Nazar die bişey yoktur mu? Kur-an da bile var canım peygamber efendimiz(s.a.v) nazar ddeğddirmeye çaalımışşlar biliyomusun? bimiyrsn o zman araştr

Ben olaylara din değil, mantık çerçevesinde yaklaşırım.
Aksi halde cadılara, gumiholara, anka kuşuna, maya'ların on'u geçkin felaket tellaline vb de inanman gerekir.

Nazar die bişey yoktur mu? Kur-an da bile var canım peygamber efendimiz(s.a.v) nazar ddeğddirmeye çaalımışşlar biliyomusun? bimiyrsn o zman araştr
Pardon Kuranda nasıl geçiyor canım? Ben senin anladığın manada nazarı göremedim Kuranda. Dilersen sen bana öğretebilirsin canımmmm!

Ay çok saçma resmen saçma. Ay inanmıyorum kardeşim sanane? Akla ve mantığa aykırı bence. Hesap mı vereceğim bir de size? Herkes bir tebliğci, herkes mücahide. Haddinizi bilin!
Allah Kuranda "siz akletmez misiniz?" diye sorar, bizimkiler de nerede ne hurafe varsa hooooop üstüne atlar. İnkar edersen sen kafir olursun. Öcüyle böcüyle, nazarla boncukla din olur mu ya? Allah o sureleri insanlar anlasın hayatına yol versin diye indirdi, kendilerine iksir yapsın diye değil. Uğraşma arkadaşım, anlatamazsın.

severek överek baktıgın konustugun zamanda nazar deger.bendede oluyor. masallah barekallah la havle vela kuvvete illa billah demek lazımmıs.

Kötü enerjiye inanırım korunmak için nazarboncuğundan medet ummayın bol bol dua okuyun felak nas özellikle.Allahın izniyle hiçbişey olmaz
ayrıca kuranda peygamberimize hitaben neredeyse seni gözleriyle devireceklerdi diye bir ayet var .nazara dikkat var .hadisleride oku

Ben konuya yorum bile yapmamışım niye adım geçti ki?

Dini yorum yasak, o konulara girmiyorum.

Nazar dediğiniz şey benim için enerjidir. İyi enerji ve kötü enerji. İnsanları etkileyen budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…