Nazar değmesi. Fikir verebilir misiniz?

ne yazık ki aynısını yaşadım düşünmekten kendimi alamadım. belki de kurtulmuşuzdur belli olmaz

Bende de var bu. Eğer söylersem tam tersi çıkar genelde.
Kendimi koşullandırmış felan değilim, sonradan idrak ettim çünkü.
Artık susuyorum kendimle ilgili birşey paylaşmıyorum.
Garip ama gerçek.
Ayrıca enerjiyede inanırım, nazarada.
Yaşadım yaşamayada devam edeceğim. Yapacak birşey yok.

Yalniz yukaridaki ayete gore Allah,nazar hak oldugu icin biri kiskanarak bakarsa karsidaki garibana kotuluk isabet ettirmek zorunda kaliyor.
Tovbe hasa cok tuhaf oldu bu yorumlama.
Ben gidip bilgilenip geleyim..

ben hiç söylerken nazar değer mi diye düşünmüyordum en son yaşadığım olay bunu dank ettirdi. bundan sonra söylemem konuşmam insan mutlu olunca paylaşma gereği duyuyor ama işte...

Yalniz yukaridaki ayete gore Allah,nazar hak oldugu icin biri kiskanarak bakarsa karsidaki garibana kotuluk isabet ettirmek zorunda kaliyor.
Tovbe hasa cok tuhaf oldu bu yorumlama.
Ben gidip bilgilenip geleyim..
Yukarıda alıntıladığım ayet değil nazarla ilgili bir yorum. ayet kalem suresinde.

ne yazık ki aynısını yaşadım düşünmekten kendimi alamadım. belki de kurtulmuşuzdur belli olmaz
Aynen öyle ayrıldıktan sonraki ailesinin ve kendisinin tutumu kurtulduğumu gösterdi. Bende kimseye bişey anlatmamaya karar verdim. Sizde öyle yapın.

ben hiç söylerken nazar değer mi diye düşünmüyordum en son yaşadığım olay bunu dank ettirdi. bundan sonra söylemem konuşmam insan mutlu olunca paylaşma gereği duyuyor ama işte...

Ya paylasma olayida sanki mutlulugun cogalmasi gibi geliyor bana dusunsene birsey oluyor cok mutlu oluyorsun bırak nazar olma dusuncesini zaten uzun zamandir mutlulugumuda uzuntumude paylasacak kimsem yok emin ol o mutluluk tad vermiyor

Yani paylassan bi dert paylasmasan bi dert

yok ya öyle mutluluğun çoğalması anca dostlar sevdiklerin arasında olur. hiç düşünmezdim ama oluyormuş. az ve öz insan olması iyiymiş gerçekten üzülme seninkide en güzeli. kendi kendine yaşadığın zaman hiçbir şey koymamaya başlıyor

ben bizzat kendim birisine nazar ettim
ama o kader olmalı çünkü ben o nazardan sonra bunalım oldum
çünkü bir arkadaşın babası ona ünvde araştırma görevliliği ayarlıcakmış
ben bunu duydum çok ağlamıştım
neden böyle bir fırsatı var benim niye yok diye
benim babam öğretmen sadece
4 yıl önce filan oldu olay
ve babası vefat etti (aynı gün ağladığım gün etmiş çok üzücü ama öyle)
günlerce nasıl üzüldüm nasıl anlatılmaz
ama sonra okudum öğrendim ki ölüme bizim etki etmemiz imkansız
o da onun kaderi
yine de eğer bu nazardıysa hayatımda değdirdiğim tek ve en büyük nazar diyebilirim yine de içim kader olduğuna inanıyor

Nazar diye bir şey vardır. Dinden bağımsız olarak, insanların birbirlerinin ve diğer maddelerin enerjilerini etkileyebildigi bilinmektedir. Bu durumda varlığını inkar etmek desteksiz geliyor bana.
Ben de bir şey gerçek olana kadar söylememe taraftariyim bu arada. Nazar değer diye değil de, olmazsa daha çok uzulmeyeyim diye en azından.

kesınlıkle var ınanırım
bıırı var komsu ne zaman bıze gelse bana bırsey olur evıme bırsey olur hıc kacınılmaz
oyuzden ona ıyı gıden bırseyıde soylemem soyleyınce bozuluyor cunku
nas felak ayetel kursı oku bol bol

Enerji demişken,

Bundan 10 yıl önce, bir avm nin yürüyen merdiveni ile ve lay lay lom modunda üst kata çıkıyoruz.
Yanımda sevgilim (şu anki eşim) var.
Tam çıkacağımız kat göründü.
3 tane kadın fark ettim, bize bakarak sol tarafa yürümeye devam ediyorlar. sarışın, renkli gözlü, çok kısa boylular 1.50 en fazla üçüde. Ve Üçüz gibiler resmen.
Fakat ben asıl bir tanesi, en sondaki ile göz göze geldim.
O anda ikiye katlandım resmen, içimde birşey cızz bızz diye elektrik hattına kapılmışım gibi durmuyor bitmiyor, başım döndü, merdivenin kenarına yapıştım.
Diğer elimle sevgilimin elini tutuyorum sıkı sıkı ayakta durabilmek için.
Merdiven bitti zemine çıktık.
"Nefes alamıyorum" dedim zorla, o anda sevgilim "bende" dedi.
O anda farkına varıp ben sevgilime sevgilimde bana baktı, kendisine benimle aynı durumda iki büklüm, bacaklar tutmuyor, nefes alamıyor.
Arkamıza baktık, yoklar uzaklaşmışlar sanırım. Çünkü ben soracağım bulsam o kadına nedir bu diye.? Kimsiniz siz diye. Ama yoklardı.
Dışarı çıkıp temiz havaya attık kendimizi.
Saniyeler içerisinde eşimde bende aynı şeyi yaşamışız meğer. Bunu öğrenince korkum daha da arttı.
Etkiside çok uzun sürdü. Ne eşim ne ben o an ne olduğunu 10 yıl geçti yok yani anlayamadık.
Nazar değildi, sonrasında kavga etmedik, ayrılmadık.
Ama ne olduğunu bunca geçen zamana rağmen aramızda konuşuruz. Etkisi, hala o kadınla göz göze geldiğimiz andaki şeyi kalbimiz sıkışarak hatırlıyoruz.
Buda benim fenomenlerimden biri.

Ya ben kendi kendime çok nazar değdiriyorum, birine eşimi methetsem hemen kavga ederiz. Misal annemle dün sabah eşim hakkında Konuşurken çok iyi bir Eş dedim akşam nasıl kavga ettik aramız ilmoni şu an ve bu benim hep Başıma geliyo. Bu Yüzden ne Facebook ne instagram hiç bişey kullanmıyorum. Aynaya bakarım ay Yüzüm güzel derim sivilce çıkar ellerimi çok beğeniyodum tırnaklarında garip bozukluk oldu Dr Dr dolaştım sonuç Sıfır sonra kendi kendine geçti.

Geçen bdv deki konudan sonra nazarla ilgili biraz araştırdım,

Nazar haktır diyenlerin kanıtları ne bilmiyorum da pek bir şeye dayandıramadım ben,

Onun dışında özellikle çocuklara nazar değmesi konusunun tamamıyla yanlış yorumlandığı bir gerçek, çocuk kalabalığa giriyor mesela bir düğün, mikrop kapıyor, 3 gün sonra hasta, diyoruz düğünde nazar değdi. Bence çocukları en azından doktora götürmeyi deneyin nazar mazar yavrucuklara kıymayın

Ben nazara mazara inanmam, bana mantıksız geliyor. Ama kötü enerji, kıskançlık tarzı şeyler yüzünden işleri olumsuz etkileyen, yani uğursuz insanların olduğuna inanırım o da binde bir, tabi işi tamamen bozacak kadar da değil. Bizim sınıfta bir kız var, bir konuda yardım istendiği zaman kendisinden özellikle derslerle alakalı, fazla yardım etme taraftarı değil. Bilse dahi söylemediği şeyler oluyor. Sınav zamanları mesela bişey soracak olsak hani biliyor mu, bi fikri var mı gibisinden (kesinlikle not istemek değil) saçmalıyor mesela. Bi keresinde sınav sonuçları hakkında konuşuyorduk, dedi ki ben sınav notlarımı söylemiyorum özellikle iyi not aldığımda, nazar değiyor. Bence kendisi kıskanç. Geçen dönem 7 vizenin 5'inden 100 aldım, konusu geçtiğinde de çatır çatır söyledim. İnsanın gururla söylemesi lazım bence böyle şeyleri, kıskanan kendine zarar verir.

Demek istediğim şey şu, x kişisi "nazar ederek" nasıl oluyor da onunla hiç alakası olmayan benim işimi bozabiliyor, benimle ilgili olan bişeye bu kadar etki edebiliyor? O kim yani? O kişi kötü niyetle bakmış, düşünmüş olsa bile ne alaka? Bu nasıl mümkün olur? Buradaki boşluk dolarsa belki o zaman inanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…