canım malesef bazı insanların bu konuda yıldızı çok düşük olabiliyor ben yeşil gözlüyüm hani derler ya renkli gözlülerin çok nazarı değer çok nazara gelir diye bi çocuğa baktığımda 10 kere maşallah derim,kucağıma alıp sevmem bile gelgelimki bugüne kadar kimseye nazarım değmedi yada ben öyle biliyorum:) ama bir nazara gelirim evime bi misafir gelir benim başıma gelmeyen kalmaz hayatım alt üst olur başım günlerce ağrır gözlerimi açamam en basiti geçen hafta ablamın kayınvalidesi ve birsürü yakını geldi ağırladım ettim evimizde ALLAH'şükür güzel gönlümüzce döşenik eve bayıldılar anlattılar durdular işte blue hamarat ayy bunudamı sen yaptın falan annem dediki gitmeden okuycam seni fena nazarı değcek bu kadının ama unuttul okuyamadan gitti annem onlarla beraber kalktı,ertesi gün sabah çay almak için mutfak dolabını bi açtım 8 9 tane kocaman bardak vardı üst rafında hepsi birden patır patır başımdan aşağıya düştü kollarımda falan küçük kesikler oldu eşim olmasaydı yüzüm kesilirdi kesin o kendini sper etti bana ev öyle bi hale geldiki kayınvcalidem evinden geldi olayı duyunca kadın o evin halini görünce sarıldı ağladı hüngür hüngür...ben nazara çok inanıyorum bu yüzden başıma gelmeyen kalmadı çünkü malesef
ben de nazara inanıyorum hem de çokbir kaç hafta önce erkek arkadaşım bana evlenme teklif etti. eve gidince bana süpriz yapmak istemiş bir de baktım resimlerimizi facebook a koymuş. kaldır dedim ama dinletemedim. yüzüğü iki gün taktım takmadım. öyle çok dar da değildi parmağıma göreydi. takma yerinden kırıldı :s altın yüzük kırılır mı kırıldı işte. adi desem adi de değildi markalı bir yerden almış garantisi filan var. nazar diye bir şey var canım bence annene ya da aile büyüklerinden birine söyle seni bol bol okusunlar
canım büyük geçmiş olsun. kem gözlerden ırak etsin Allah seni.
yalnız şöle bi durum var, benim sadece kendime değiyo. tesadüf mü değil mi bilmiyorum ama, kendimle ilgili küçücük bi şeye bile sevinsem ellerimden kayıp gidiyo.
Şimdi ben sana kendimden örnek vereyim senin ki nazarsa benim ki ne
Köyümüze gitmiştik kuzenlerim yanımda,dedim ki;" bizim köyümüz ne güzel değil mi,kalemle çizilmiş gibi yemyeşil ağaçlar çiçekler felan çok hoş bi köyümüz var".Bunu dediğimde hava gayet güzeldi.
Bir saat içinde hava karardı yağmur bastı ve hiç görülmemiş bi şey sadece bizim köyü hortum vurdu ki tarihinde böyle bişey olmamıştır.Sonrası her yer perişan yıkık dökük yerinde duran bir tane ağaç yok,hepsi kökünden uçmuş.
Yine aynı zamanlarda bir avm açıldı fakat farklı bi tarzda imar edilmiş,yine gezerken "a bu avm ne kadar güzel çok değişik ufak bi şehir gibi çok beğendim" dedim.Aynı hafta sel felaketi oldu ve avm sular altında kaldı çamur vardı diz boyu 3 ayda ancak temizlendi.
Şimdi ona bakarsak benimki fena köygöçüren gibi bişey
Elbet nazar var ama bazen tesadüfi oluyor bu olaylar
her lafın sonunda maşallah de canım iyi dileklerin içinde çok saol...benim eşimde bazen öyle biz ne mutluyuz dimi aşkım nasıl yakışıyoruz nasıl anlaşıyoruz der arada adama zorla maşallah dedirtirim mesela derler ya bi bebeğe en çok annesinin nazarı değer diye,yani bunun kötü bakmakla falan alakası yok nazarı çekiyosan nazarın değiyosa vay haline
bende nazara çok inanırım.. başkasına nazarım değdiği de olmuştur ama biri benim hakkımda iyi bişey söyleyince yada bişeyimi çok beğendiyse kesin yatak döşek oluyorum baş ağrısından..
annem bi kolye almıştı bana gümüşevinden sizde alsanız öyle bişey belki korur sizi
içinde çiçek gibi şeyler olan cam gümüş kolyelerden beğendiğimizi açtırıp içine çörek otu koymuştuk ve kapattırmıştık sonra ordakilere.. hem belli de olmuyo çiçeğin altında toprak varmış gibi bir havası var :)
bilmiyorum ki canım.. ama çörek otu taşıyanlara nazar değmezmiş öyle derler hepkendime ettiğim nazarı da engeller mi acep :S
tatlım size de geçmiş olsun.
ama benim başkasına-başka şeye değmiyor nazarım.
sadece kendime ve sadece kendimle alakalı şeylere değiyor nazarım. puff :S değişik bi durum işte..
bilmiyorum ki canım.. ama çörek otu taşıyanlara nazar değmezmiş öyle derler hep
Sağol.
Madem kendine sıkıntı veriyorsun,kendinle ilgili bişeyi beğenirken nazarım aklımda diye içinden geçir ve maaşallah de.Misal maaşallah çiçeklerim de ne güzel açtı gibi
canım, annem vefat etti. bi büyüğüm de yok yanımda. kısacası kimse ile görüşmüyorum. kendim okusam olmaz mı acaba?
bu arada sana da geçmiş olsun, kem gözlerden ırak eylesin Allah sizi.
ama benim anlatmak istediğim, nazarın alasını ben kendime değdiriyorum ve elimde olmadan.. ya da tesadüf müdür bilmiyorum. bi tuhaf bişi işte..
olur tabi ki neden olmasın önemli olan niyet değil midir zaten? bol bol dua et hepimizin hayatında ters giden şeyler olmuştur. isteyip dua ederdim çabalardım da ama olmazdı. bıkmadan usanmadan dua etmeye çabalamaya devam ettim ve talihim sanki tersine döndü çok şükür maşallah diyelim :) maşallah lafını da ağzından eksik etme kendinle ilgili bir şey söylüyorsan bile. unutma her şerden sonra elbet güneş doğar bu gece senin için de dua edeceğim tatlım :)
aynısı bende de oluyo.. yani nazardan mı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum ama artık sinirimi bozmaya başladı bu durum...
öyle büyük konuşan bir insanda değilim ama basit bi konu hakkında fikrimi söylesem bile anında başıma tersi geliyo...
çok sıkıldımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?