nazarım kendime :((((

uumutsuzz

sıraya dizdin bizi zaman.
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
280
9
68
İstanbul
arkadaşlar, ben etrafımda çok sevilen, sıcakkanlı görülen, arkadaş canlısı biriyim. ve birine nazarım değdiği de görülmemiştir hiç. yani bunu yakın arkadaşım söyledi. nazar ile ilgili konu açılmıştı, "senin nazarın değmiyo ya, eğer değmiş olsa sana herşeyimi anlatmazdım" demişti. yani kısacası başkalarının birşeyini çok beğensem, imrensem bile nazarım değmiyor.

ama gelelim konuya.. hayatı yolunda giden biri değilim. üstelik 4 yıldır ölümden tutun da diğer bütün sıkıntılara kadar herşeyi yaşayacak kadar bir sürü sıkıntı yaşadım. yani hayatım imrenilecek cinsten değil. güzel de değilim. sabit bi işim de yok. mutlu da değilim, ama çok güleryüzlüyümdür, içim kan ağlasa da gülümserim, yani bu neşeli olma durumu üzerime yapışmış, isteyerek yapmıyorum. yani neyime nazar değecek diycem ama çoğu şeyime nazar da değmiştir ya da bana öyle geliyordur. bilemiyorum. yani neyi anlatsam olmuyor, şunu yapacağım diyorum, kesinlikle aksıyor, olmuyor.

Asıl mesele ise şu: hani insan kendi kendine konuşur ya.. mesela geçen gün begonya aldım, ve onu aldığım ilk günden beri "çiçeklerin ne güzel senin" diyip, gelip gidip ona bakıyodum. bikaç günde kurudu, öldü, gitti. geçen gün işyerimde dolap sıkıntsı yaşıordum, dün dolabım yapıldı, öyle sevindim ki, sürekli "oh be artık dolabım var, yaşasın diyip seviniyordum." iş çıkışı dolabı kapatırken anahtarım öyle biyerinden kırıldı ki tamiri imkansız, yeni kilit falan almam gerekiyor. yani dolabım yine yok.

dün istanbulda kar yağdı malum. iş çıkışı arkadaşla çıktık. "ayaklarım ıslandı ya" dedi. ben de dedim "benimkilerden alsana, biraz kaba ama su çekmiyo maşallah" dedim. neyse eve geldim. bi baktım o güne kadar gram su çekmemiş ayaklarım su içinde.

şimdi diyeceksiniz bunlar çok basit şeyler. bunu mu dert ediyosunuz diceksiniz. ama inanın böle binlerce örneğim var. bunlar son 3 günde olan basit bikaç örnek sadece.

ya arkadaşlar, kendimle ve hayatımla ilgili neyle memnun olsam, anında sorun yaşıyorum ya. manyadım mı bana mı öyle geliyor. KENDİME NAZARIM DEĞİYORRRR
son yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşadım, hayatım sorunlarla dolu. kötü enerjiyle mi yüklüyüm acaba da, kendime nazarım değiyo, ne bilim bi tuhaf durum ya..

kk hanımları yorumlarınızı bekliyorum..

canım malesef bazı insanların bu konuda yıldızı çok düşük olabiliyor ben yeşil gözlüyüm hani derler ya renkli gözlülerin çok nazarı değer çok nazara gelir diye bi çocuğa baktığımda 10 kere maşallah derim,kucağıma alıp sevmem bile gelgelimki bugüne kadar kimseye nazarım değmedi yada ben öyle biliyorum:) ama bir nazara gelirim evime bi misafir gelir benim başıma gelmeyen kalmaz hayatım alt üst olur başım günlerce ağrır gözlerimi açamam en basiti geçen hafta ablamın kayınvalidesi ve birsürü yakını geldi ağırladım ettim evimizde ALLAH'şükür güzel gönlümüzce döşenik eve bayıldılar anlattılar durdular işte blue hamarat ayy bunudamı sen yaptın falan annem dediki gitmeden okuycam seni fena nazarı değcek bu kadının ama unuttul okuyamadan gitti annem onlarla beraber kalktı,ertesi gün sabah çay almak için mutfak dolabını bi açtım 8 9 tane kocaman bardak vardı üst rafında hepsi birden patır patır başımdan aşağıya düştü kollarımda falan küçük kesikler oldu eşim olmasaydı yüzüm kesilirdi kesin o kendini sper etti bana ev öyle bi hale geldiki kayınvcalidem evinden geldi olayı duyunca kadın o evin halini görünce sarıldı ağladı hüngür hüngür...ben nazara çok inanıyorum bu yüzden başıma gelmeyen kalmadı çünkü malesef

Son düzenleme:
ben de nazara inanıyorum hem de çok bir kaç hafta önce erkek arkadaşım bana evlenme teklif etti. eve gidince bana süpriz yapmak istemiş bir de baktım resimlerimizi facebook a koymuş. kaldır dedim ama dinletemedim. yüzüğü iki gün taktım takmadım. öyle çok dar da değildi parmağıma göreydi. takma yerinden kırıldı :s altın yüzük kırılır mı kırıldı işte. adi desem adi de değildi markalı bir yerden almış garantisi filan var. nazar diye bir şey var canım bence annene ya da aile büyüklerinden birine söyle seni bol bol okusunlar

Şimdi ben sana kendimden örnek vereyim senin ki nazarsa benim ki ne

Köyümüze gitmiştik kuzenlerim yanımda,dedim ki;" bizim köyümüz ne güzel değil mi,kalemle çizilmiş gibi yemyeşil ağaçlar çiçekler felan çok hoş bi köyümüz var".Bunu dediğimde hava gayet güzeldi.

Bir saat içinde hava karardı yağmur bastı ve hiç görülmemiş bi şey sadece bizim köyü hortum vurdu ki tarihinde böyle bişey olmamıştır.Sonrası her yer perişan yıkık dökük yerinde duran bir tane ağaç yok,hepsi kökünden uçmuş.

Yine aynı zamanlarda bir avm açıldı fakat farklı bi tarzda imar edilmiş,yine gezerken "a bu avm ne kadar güzel çok değişik ufak bi şehir gibi çok beğendim" dedim.Aynı hafta sel felaketi oldu ve avm sular altında kaldı çamur vardı diz boyu 3 ayda ancak temizlendi.

Şimdi ona bakarsak benimki fena köygöçüren gibi bişey
Elbet nazar var ama bazen tesadüfi oluyor bu olaylar

canım büyük geçmiş olsun. kem gözlerden ırak etsin Allah seni.
yalnız şöle bi durum var, benim sadece kendime değiyo. tesadüf mü değil mi bilmiyorum ama, kendimle ilgili küçücük bi şeye bile sevinsem ellerimden kayıp gidiyo.

canım, annem vefat etti. bi büyüğüm de yok yanımda. kısacası kimse ile görüşmüyorum. kendim okusam olmaz mı acaba?
bu arada sana da geçmiş olsun, kem gözlerden ırak eylesin Allah sizi.
ama benim anlatmak istediğim, nazarın alasını ben kendime değdiriyorum ve elimde olmadan.. ya da tesadüf müdür bilmiyorum. bi tuhaf bişi işte..

her lafın sonunda maşallah de canım iyi dileklerin içinde çok saol...benim eşimde bazen öyle biz ne mutluyuz dimi aşkım nasıl yakışıyoruz nasıl anlaşıyoruz der arada adama zorla maşallah dedirtirim mesela derler ya bi bebeğe en çok annesinin nazarı değer diye,yani bunun kötü bakmakla falan alakası yok nazarı çekiyosan nazarın değiyosa vay haline

tatlım size de geçmiş olsun.
ama benim başkasına-başka şeye değmiyor nazarım.
sadece kendime ve sadece kendimle alakalı şeylere değiyor nazarım. puff :S değişik bi durum işte..

maşallah canım size.
bu arada "maşallah" kelimesini çok kullanırım zaten. yalnız tuhaf değil mi sence de, göz aynı göz, benim gözüm, ama sadece kendime değiyor, başkasına değmiyor.:S

bende nazara çok inanırım.. başkasına nazarım değdiği de olmuştur ama biri benim hakkımda iyi bişey söyleyince yada bişeyimi çok beğendiyse kesin yatak döşek oluyorum baş ağrısından..
annem bi kolye almıştı bana gümüşevinden sizde alsanız öyle bişey belki korur sizi
içinde çiçek gibi şeyler olan cam gümüş kolyelerden beğendiğimizi açtırıp içine çörek otu koymuştuk ve kapattırmıştık sonra ordakilere.. hem belli de olmuyo çiçeğin altında toprak varmış gibi bir havası var :)

kendime ettiğim nazarı da engeller mi acep :S

tatlım size de geçmiş olsun.
ama benim başkasına-başka şeye değmiyor nazarım.
sadece kendime ve sadece kendimle alakalı şeylere değiyor nazarım. puff :S değişik bi durum işte..

Sağol.

Madem kendine sıkıntı veriyorsun,kendinle ilgili bişeyi beğenirken nazarım aklımda diye içinden geçir ve maaşallah de.Misal maaşallah çiçeklerim de ne güzel açtı gibi

Sağol.

Madem kendine sıkıntı veriyorsun,kendinle ilgili bişeyi beğenirken nazarım aklımda diye içinden geçir ve maaşallah de.Misal maaşallah çiçeklerim de ne güzel açtı gibi

diyorum canım, demez miyim. en çok kullandığım kelime bile sayılır "maşallah"

olur tabi ki neden olmasın önemli olan niyet değil midir zaten? bol bol dua et hepimizin hayatında ters giden şeyler olmuştur. isteyip dua ederdim çabalardım da ama olmazdı. bıkmadan usanmadan dua etmeye çabalamaya devam ettim ve talihim sanki tersine döndü çok şükür maşallah diyelim :) maşallah lafını da ağzından eksik etme kendinle ilgili bir şey söylüyorsan bile. unutma her şerden sonra elbet güneş doğar bu gece senin için de dua edeceğim tatlım :)

aynısı bende de oluyo.. yani nazardan mı yoksa başka birşeyden mi bilmiyorum ama artık sinirimi bozmaya başladı bu durum...

öyle büyük konuşan bir insanda değilim ama basit bi konu hakkında fikrimi söylesem bile anında başıma tersi geliyo...

çok sıkıldımmm

sağol canım, Allah razı olsun.
maşallah kelimesi ağzımdan eksik olmaz zaten.
sana da bi maşallah o zaman :)

hakkaten canım, nedir bu ya :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…