nazarım kendime :((((

İnsanın en çok annesinin ve kendisinin nazarı değermiş derler eskiler,ben de buna çok inanırım

cidden mi ya :S ilk defa duydum valla.
bu arada eskilerin laflarına ben de çok inanırım, özellikle büyüdükçe daha da çok inanmaya başladım.

Son düzenleme:
Aynı şey bende de var maalesef
Nedenini de bilmiyorum
En yakın zamandan örnek verecek olursan mesela iyi bir yerden iş teklifi aldıysam çok mutlu oluyorum hemen ailemle paylaşıyorum ve görüşmeye mutlaka gidemiyorum
Çok garip :44:

üzüldüm canım senin adına.
acaba o yüzden mi iyi bişi olduğunda, çok sevinme, hemen sevinme gibi laflar türemiştir?
gerçekten garip ya

cidden mi ya :S ilk defa duydum valla.
bu arada eskilerin laflarına ben de çok inanırım, özellikle büyüdükçe daha da çok inanmaya başladım.

Evet,hatta anneannem anneme ben bebekken hep dermiş "kızım çok iltifat ede ede sevme,kendi nazarın değer,annenin nazarı çok değermiş çocuğuna"diye.

Son düzenleme:
bizde de bebeği hep "çirkinnnn" diye severler. belki de ondandır..

Evet,o yüzden bence de.
Anneannemin ilk çocuğu nazardan ölmüş 6 aylıkken

O kadar güzelmiş ki : masmavi gözleri,bembeyaz teni,sapsarı saçları varmış.
Her gören kıskana kıskana bakarmış,anneannem de "güzel meleğim"diye severmiş.
Birgün durduk yere çocuk şoka girip ölmüş.Herkes nazardan demiş

Son düzenleme:

Allah rahmet eğlesin.
nazar insanı mezara, deveyi kazana kadar götürürmüş. ay ne korkunç şey ya. kem gözlülerden ırak eylesin ya Rabbi.

Allah rahmet eğlesin.
nazar insanı mezara, deveyi kazana kadar götürürmüş. ay ne korkunç şey ya. kem gözlülerden ırak eylesin ya Rabbi.

Amin,nazardan çok korkarım ben de ama hemen dua ederim "kem gözlerden sana sığınırım Allah'ım"diye.
Kem gözlülerin gözleri çıksın inşallah

nazara bende inanırırım
ama sizinki bence farklı birşey
acaba kendinizi farkında olmadan şartlandırdınızmı bu konuyla ilgili
hani bilinç altı gibi
güzel birşey olunca seviniriyorum ama kesin kötü bişey olur şimdi
diye düşünürmüsünüz hiç
vardırya bir söz çok güldün ağlıcaksın diye
belkide bundandır
:26::26::26::26:

Kotu eneryle yuklu olabıldıgını dusunuyorsan muhakkak her banyoda bısmıllahıramanırahım de basından asya suyla sırke dok her yerıne sıl yıkan sonra akıp. Gıder!!!!

Unutma ıyının bıle nazarı deger !!!! En basıt orn bı annenın sevgısı ıle cocuna vermıs oldugu nazar dua okuyarak anca korunmasıdır 7 elham

bilmiyorum ki canım.. ama çörek otu taşıyanlara nazar değmezmiş öyle derler hep

Çörek otu sadece nazara değil ölümden başka her derde devadir diye buyurmus peygamber efendimiz ayrıca konu sahibi arkadas insanın kendi kendine nazari değermiş bolbol felak nas oku kendine bir de sadece maşallah demek yetmiyor maşallah tabarakaallah la kuvvete illa billah demek gerekir diye duymuştum.

Son düzenleme:
son zamanlarda hep bunu düşünür oldum. ne zaman "her şey yoluna girdi" desem, her şey tersine dönüyor

kimseye değmez nazarım bi tek ben etkileniyorum. Tryamour adlı bi arkadaşımız bana "bakış açını değiştir, ters gidecek diye düşündüğün için

her şey ters gidiyor" demişti. onu dinledim, birazck faydası oldu. siz de öyle yapın

çörek otu ve duaları deneyeceğim

tamam canım, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

ters gideceğini düşünmüyorum ki canım.
mesela ayakkabı örneğini verdim ya, kıza dedim ki bu ayakkabılardan al, gram su geçirmiyo dedim, o zamana kadar hiç su geçirmemiş ayakkabım eve geldiğimde su içindeydi. bunun gibi anında tersine dönen öyle çok örneğim var ki. nazar ediyorum kendime galiba..

ama dediğin durum bende de oluyor canım. ters gideceğini düşündüğüm işlerim hep de ters gider. çok önemli değiller ama gene de ters gider, günlük aktivite bile olsa..
bakış açımı değiştirmeyi denemem lazım haklısın fakat şu nazara ne yapacağım bilmiyorum

doktorlar ne demiş acaba

en büyük dertlerin bunlar olsun takma kafana bu kadar..

haklısın canım da, yazımda zaten sölemiştim. ölümden tut da diğer bütün kötü şeyleri yaşadım. ve hayat benim için artık sadece nefes almak. kimsem de yok. kendi çapımda yaşamaya çalışıyorum işte..

Rahmetli annem ; mezarlığın yarısı nazardan yatar derdi, buna çok inanırım. Nas,Felak, Ayet-el kürsi çok okuyun. Birde Peygamber Efendimiz SAV 'in torunlarına okuduğu bir nazar duası var, ben onu da sürekli okurum. İnsanın kendi kendine de nazarı değdiği olur. Bol bol dua edin, benimde böyle şeyler yaşadığım olmuştur, o yüzden mesela bir şey yapmaya niyetlendiğimde o iş bitene kadar kimseye söylemem, çünkü mutlaka olur bir terslik.

Allah rahmet eğlesin. ben de annemin nazardan öldüğüne inanıyorum. bi kuzenim vardı, hep anlatırdı, benim nazarım çok değiyo diye. bi gün bi motorsiklet geçmiş yanından, of motora bak demiş, adam anında tepetaklak ve motor da haşat. bu sadece bi örnek. bunun gibi bi sürü şeyi kendi ağzıyla anlatıp benim nazrım çok değer derdi, ama umursamazdım. bi gün bizdeyken dedi ki, bi konu esnasında annem hakkında : halam aslan gibi ya, bu arada kendi annesi felçli. neyse onlar gittikten sonra annem iflah olmadı. dağ gibi kadın 1 senede eriyip gitti. şimdi anlıyorum ama geç oldu. ama nazara da ne yapılabilir.. diğer kuzenlerim de öyle. çok gözleri değer. neyse gözü değenlerin gözü sökülsün, velhasılı kelam, nazar insanı mezara götürür...

haklısın attraentecim, bol bol dua okumak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…