nazarmı yoksa tesadüfmü?

akasya_20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
116
2
68
Kocaeli
merhaba arkadaşlar
benim biraz ilginç bir sorunum var.şöyle anlatayım ben olmasını istediğim şeyleri birine anlatınca o iş bozuluyor.yani örnek vereyim mesela bir kaç aydır süren bir ilişkim vardı bunu bir iki arkadaşıma söyleyince ilişkim bozuldu ertesi gün ayrıldık.şimdi kısa bir süredir görüştüğüm başka biri vardı herşey iyi gidiyordu,bundanda birine bahsettim ve buda bozuldu.sadece bu konularda değil.birkaç yıl önceydi çok iyi bir firmada işe başlayacaktım herşey yolunda gibiydi ne zamanki bir arkadaşıma bunu anlattım o işte bozuldu.bunlar sadece birkaçı.neden böyle sizce?ben kimseyle birşeyimi paylaşamayacakmıyım?tesadüfmü yoksa nazarmı?varmı bu tür şeyler yaşayan?çözümü varmıdır bunun?

Tuhafmış gerçekten..

O zaman ben kendi kendime nazar değdiriyorum ne zaman birşey için plan yapsam hayaller kursam o iş olcaksada olmuyor hayal kurmaya korkar oldum

Nazarda olabilir aslında hep aynı arkadaşlarınızamı anlatıyorsunuz.

Nazara inanıyorum fakat olacağı varsa da olur kanısındayım.
Yani aranızın bozulacağı varsa her türlü bozulur birileriyle paylaşsanız da paylaşmasanız da.

Son düzenleme:
aynen benmde böyle oluyo biliyomusun. cok iyi diye bahsettiğim bişey anında ya o anda kötüye dönüyo, olmasına kesin gözüyle baktığım iyi bi haberi yakın bi arkadasımla paylaştığımda hemen bozulur. bilmiyorum tesadüfmü kendimize nazar mı değdiriyoruz yoksa sınanıyomuyuz :))

Muhammed Bozdağ'ın bir kitabında şu manada birşeyler okuduğumu hatırlıyorum:

" planlarınızdan, hayallerinizden , sizin için önemli meselelerden henüz gerçekleşmeden başkalarına bahsetmeyin; ruhsal saldırılara uğrayabilir"

Ben de buna çok inanıyorum.

zamaninda benimde oyle olaylarim oluyodu. bi kiz arkadasim vardi nezaman onla bilussak konussak onun yanindan cikar cikmaz erkek arkimla cok siddetli kavga ediyoduk. kiz biraz kiskaniyordu zaten. konusmalarindan anlasiliyordu...
sonra ayni olay bi arkadasimin basina daha geldi. oda ayni kizla bulusup sevgilisnde iliskisinden bahsettikten sonra. onla buyuk bi kavga olmus
kisaca ben bu olaya inaniyorum. gercekten nazar deyiyor, yada karsi tarafin kem gozleri

Evet evet böyle bırsey var kesinlikle.. Hissediyorum mesela bir şey oluyor içim diyoki deme. Huzursuz oluyorum eger onu dersem bır aksılık cıkıyor. Demezsem se super gidiyo. Hepte alengirli durumlarda. Mesela sınava söyle hazırlanıcam o zaman olucak ( daha sınava gırmedım ) Buraya gidicem bunu yapıcam.. vs vs cidden bazı seyleri olana kadar ıcımızde tutmalıyız. Ben oyle yapmaya calısıyorum. Herkes huzurlu bendee : )

benimde hem anlatınca hem hayal kurunca böyle oluyor malesef :\ teyzemde böyle aynı oda mesela bişeyi iyi yaparım dediya saniyesinde kötü yapar o seyi onunki anında oluyo benimkiler ertesi gün oluyo :) alıstık artk ikimzde anlatmıyoruz bazı seyleri :\

birçok arkadaşımızın başına geliyormuş aynı şeyler.
bende kendimi bu konuda yalnız hissediyordum.
hakikaten iyi giden birşeyi bahsedince herşey kötüye dönmeye başlıyor.biz eşimle kaç kez araba bakıyoruz dedik.arabayı aldık.hep yollarda kaldık.tamir masrafıyla başa çıkamadık.sonra sattık. ev bakıyoruz dedik emlakçı evi gösterdi kaporayı ayarladık.emlakçıyı aradım, yanlış evi göstermişim dedi
bütçemize uyan başka ev bulamadık.sonra kredi faiz oranları da arttı zaten.olmadı yani
sonra ev alamadık arsa bakalım toprak iyidir dedik.pazarlıkta bile anlaştık. herşey yolunda iken başka şeyler girdi araya.eşim işten çıktı, banka kredi vermedi vs.
yani kime hayırlı birşeyden bahsetsek hep tersine döndü.
ben aynı zamanda gördüğüm güzel rüyaları da anlatmam. rüyalarım genelde çıkar. güzel birşey gördüysem dayanamam anlatırım eşe dosta.sonra olmaz tabi.
neyse akıllanıyorum yavaş yavaş.....

peki anlatmamak dışında yaptığınız birşeyler var mı kızlar?

Son düzenleme:

ruhsal saldırılarla başa çıkamıyorum. artık kimseye bişeyimi söylemem

Aynen valla şüphelendiğim kişiler var :))

Hatta işin komiği onlar da nazardan korkuyorlar,gülmekten çatlıycam

İyi de senin nazarın taşı çatlatır diyesim geliyor;ama diyemem çünkü çok kötü olur her şey

en temizi söylememek dostlar

Böyle söylüyorum;ama her şeyimi söylüyorum.

Ağzımı hiç tutamam...

canım bu yasadıklarını bır donem ben de yasadım .butun ıslerım bırıne anlattıgım an da haftasına bozuluyordu .hıc bırsey yolunda gıtmezdı .mutlulugumu tek basına yasadıgım da hersey normal yolunda ıken,bırıne anlattıgım gbı bozulurdu.bır degıl ıkı degıl ...butun olumsuzluklar pes pese corap sokugu gıb gelırdı .artık ben nazarı fılan ılerletıp lanetlendıgımı bıle dusunmeye baslamıstım
nazara cok ınanırım ben de.bol bol dua oku canım.

iyi ki açmışsın canım bu konuyu ben de sırf kendi başıma geldiğini düşünüyordum açıkçası. hatta çevremdeki insanlar ne kadar nasipsizsin demeye başladı ben de lanetlendiğimi düşünür olmuştum :78: 2005 yılında çalıştığım firmada arka arkaya başarılar yakalayıp terfi ettim, çevremdekiler bana senin yerinde olan 3 katın maaş alır, sen olmasan bu firma batar kendi kıymetini bilmiyorsun demeye başladı... bi süre sonra ne olduysa benim iş hayatım tepe taklak oldu... oooo kadar çalışmaya işler bir türlü sonuca gitmemeye başladı. şimdi düşünüyorum da. nazara zaten inanıyorum, bir de şu şu şu projeler okeylenme aşamasında falan diyordum. söylemese miydim. ondan mı olmadı acaba ama nasıl söylemeyeceksin ki patronun rapor istiyor şu an da iş arıyorum ve dikkatimi çeken şey olacak galiba diye birine söylediğimde OLMUYOR ben şok

suzanscığım sen nasıl yendin, çareyi kimseye bişey anlatmamakta buldum deme insan herşeyi saklayamıyor ki

Benimde aynen böyle, iyi giden bişeyi birilerine anlatırsam yada düşünüp iyi gidiyo diye sevinirsem hep sorun çıkıyor malesef :/

evet böyle bir şey var. herhangi bir şeyi oluşum safhasında kimseye anlatmamalıyız olana kadar.
benimde başıma geliyor bozulmaması için kimseye anlatmıyorum gerçekleşene kadar.

Bende çok inanıyorum buna.
Bazen kendimi tutamayıp içim içime sığmaz anlatırım ama genelde kendimi tutarım.
Beklerim biraz zaman gerçekleşmesini, ondan sonra anlatırım.
Başkasının nazarından öte kendi kendimize bile nazar değdirebiliyoruz.
O yüzden dua okuyup evden çıkmak en mantıklısı.
Kendi nazarımızdan korurmu bilmiyorum ama dışarki nazarlardan koruycağı kesin. :)

Son düzenleme:

evet buna katılıyorum hatta önemli bnir büyüğün sözü var da aklıma gelmiyor ama orda da önemli şeylerin anlatılmamasının daha iyi olacağı yazıyor.bence de anlatma nazar farkında olmadan da değer hatta kişinin kendine bile nazarı değebiliyor.madem yaşadın bunu bir daha güzel olabilecek şeyleri kimseye anlatmazsın olur biter....

tesadüf diye bişi yoktur canım...

nazarı değen insanalr çok vardır sen hiç kimseye bişi anlatma arada banada oluyor...

hatta kendim bile bi plan yapsam illa bişiler çıkıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…