bu konuya çok fazla önem vermek de insanı paronoyak yapar kızlar yaa düşünsenize düğününüz olacak daveti falan dağıtacaksınız e mecburi duyacaklar vb. bi çok şeyi saklamak mümkün değil ki, ya bozulursa diye içi içini yer insan vesvese hastası olur allah korusun. ben kendi adıma öyleyim diyeyim en azından. bi şeyi çok önemseyince başa çıkamıyorum, Kaçış SENDROMU oluyorum insanlardan korkar oluyorum bazısı da herşeyini rahat rahat söyler hiç de bişey olmaaz, biz de mi bi terslik var anlamadım
bende de bi ara vardı şöyleki mesela atıyorum bi ayakkabıcı dükkanı kestirdim gözüme haftaya bakayım dedim bi haftaya dükkan kapanıyodu ya . Çok yaşadım bunu neyse ki geçti. kendimden korkuyodum nerdeyse
bence sadece tesadüf..bilinçaltı na yer etmiş bir durum..
ilerde basınıza ciddi sorunlar acabilir..
bilir kişiyle konusmakta yarar var..mesela bir psikolog..
bu durumu basıte almayın derim..
Bende de oluyor bu durum..
Çok kez de denedim diyebilirim etrafıma anlattığımda nazar diyorlar bende nazara inanıyorum ama her durumda değil tabi ki yani, her şeyi nazar diye yorumlamak da mantıklı değil.
Konuyu okuyunca da aa ben dedim
Bence üstünde durmamanız lazım. Nazar nazar diye diye negatif enerji çekersiniz üzerinize.
Bana da daha önce fal baktırdığım bir kaç insan olumlu bir şey olduğunda kimseye söyleme bozuluyor o iş demişti.
Ama ben yine de çok inançlı bir şekilde hiç bana zarar gelmeyeceğini düşünerek insanlarla paylaşmaya devam ettim ve bir sorun da yaşamadım. Sizin düşünce yapınızla alakalı da olabilir yani bu durum. Birkaç deneme daha yapın. Ama hiç olumsuz düşünmeden... Belki bu kez bir şey olmayacak.
Bence üstünde durmamanız lazım. Nazar nazar diye diye negatif enerji çekersiniz üzerinize.
Bana da daha önce fal baktırdığım bir kaç insan olumlu bir şey olduğunda kimseye söyleme bozuluyor o iş demişti.
Ama ben yine de çok inançlı bir şekilde hiç bana zarar gelmeyeceğini düşünerek insanlarla paylaşmaya devam ettim ve bir sorun da yaşamadım. Sizin düşünce yapınızla alakalı da olabilir yani bu durum. Birkaç deneme daha yapın. Ama hiç olumsuz düşünmeden... Belki bu kez bir şey olmayacak.
bence de cnm böyle yapmazsak kukumav kuşu gibi oluruz diye düşünüyorum.
bu arada nazara iyi gelen ayet soran arkadaşlar kalem diğer adıyla nun suresi 51 ve 52. ayetlerini okumaları lazım bildiğim kadarıyla. peygamber efendimizi nazardan korumakla ilgili ayetlerdir bunlar. az kaldı seni gözleriyle yiyeceklerdi... diye devam eder
evet arkadaşlar yorumlarınızdanda anlaşıldığı gibi varmış böyle birşey yalnız değilmişiz.ve bundanda duayla korunmak gerekiyormuş,anlatmamak gerekiyormuş ama iyi birşey oluncada hemen anlatmak istiyorum ben tutamıyorum kendimi..
ama zorlayacam artık tutucam.birde kafama takılan şey insanın kendinede nazar değdirmesi.etraftakilerin nazarından duayla korunduk diyelim kendi nazarımızdan nasıl koruncaz?
Nazara inanırım ve bi tarotçuya gitmiştim yaklaşık 1 sene önce bana bunu dedi, yani sen kime anlatsan bişeyi o iş bozuluyor dedi bendenn sana tavsiye kimseye bişi anlatma bu karşındaki kötülüğünden falan değil tamamen nazar yani... falan filan anlatmamaya çalişiyorum ama bi yere kadar malesef, insan mutlululuğunu paylaşmak istiyor :)