Premature Bebekler Nazlımdan dualarınızı eksik etmeyin

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
işallah arkadaşlar azru ve ebrizim benim yaşadıklarımı ancak sizler anlayabilirsiniz kaybetme korkusu varya çok kötü birşey adamı yiyip bitiriyo işallah bende sizler gibi yavrumu kucağımda sağ salim çıkarırım diğer arkadaşlarada duaları ve olumlu düşünceleriyle destek oldukları için teşekkür ederim allah kimseye göstermesin elin kolun bağlı beklemek çok zor

Bugün tam 10 gün oldu nazlım dünyaya geleli ama çok erken geldi bebeğim dünyaya ben kurtuldum hastanelerden ama onu bırakmak zorunda kaldım arkamda.Hamileliğim boyunca hep sıkıntı çekti bebeğimde annesiyle birlikte 6 haftalıkken başladı problemler önce kanamadan yattım hastaneye 5 gün kaldım yatacaksın dedi doktor uzun süre yattım evde tekken birand 2 bi kalp sesi duydular bebeklerim 2 di mutluluğum 1 kat daha arttı çünkü geçen yıl 5,5 aylık bebeğimi kaybettim karnımda onun acısınıda hafifletecekti bu ikizler ama istediği gibi olmuyo insanın herşey 8 haftalıkken bulantı kusmadan yattım hastaneye 1 haftada öyle kaldım onuda atlattım herşey yolunda gidiyo derken 14 haftalıkken ikizlerden birinin kalbi durduğunu öğrendim yıkıldım artık ümidim içimde atmaya devam eden kızım içindi 21 haftalık kontrolde bebeğimin 2 hafta geriden geldiğini öğrendim 26 haftada gebeliği sonlendırmamız gerektiğini bebeğin susuz kaldığını söyledi doktor hastaneye yatırdı beni devamlı ultrasona girdim nst bağlandım küvöz olmadığı için 1 hafta bekledim koskoca antalyada küvöz bulamadık doktor sezaryana aldı küvöz olmadığı için geri çıkardı son anda bulduk küvözü 10 gündür o camın içinde kızım dua edin kuzuma ne zormuş beklemek allah herkesin yardımcısı olsun

okurken inan göslerim doldu senağlama senağlama senağlama
ALLAH yar ve yardımcınız olsun ...yaşadıklarını hissedebiliyorum ama güçlü ol ve bebeğine bi şekilde bunu hissettirki o da güçlü olsun annesine sıkıca sarılsın...dualarım sizinle ...gelişmelerden haberdar et olur mu ....

Son düzenleme:
işallah arkadaşlar azru ve ebrizim benim yaşadıklarımı ancak sizler anlayabilirsiniz kaybetme korkusu varya çok kötü birşey adamı yiyip bitiriyo işallah bende sizler gibi yavrumu kucağımda sağ salim çıkarırım diğer arkadaşlarada duaları ve olumlu düşünceleriyle destek oldukları için teşekkür ederim allah kimseye göstermesin elin kolun bağlı beklemek çok zor

kesinlikle kaybetme korkusu kadar ürkütücü bir duygu yok ama bunu hiç aklına getirme ben hep benim kızım güçlü ve dayanıcak savaşıcak derdim sende öyle de minik nazlı için. allah ona şifa vericek ve dualarımız kabul edilicektir şu mübarek günlerde

:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: Yüce Rabbim en kısa zamanda Minik Nazlım iyileşsin ve annesinin mis kokulu göğsünde uyuyabilsin ... Onu sağ salim kucağına almak için sabırsızlanan annesinin yüzüde bir an evvel gülsün ,sevinç gözyaşları döksün .... AMİN

canım çok sıkkın doktorumuz iç açıcı konuşmadı bebeğim solunum cihazından vazgeçemiyor çıkardıkları anda kendi başına nefes alamıyor tekrar makinaya geçiyor her seferinde başa dönüyoruz yani nazlıdan sonra gelen bebişlerin hepsi kendi başlarına nefes almaya başladı ama benim nazlım zorlanıyor bir tek beslenmesi yolunda değişmezse tabi benim sütümde stresten gün geçtikçe azalıyo yetiremiyorum sütü ne zor Allahım ne olacağını bilmeden beklemek kuzuma güç ver allahım dayanma gücü banada sabır dualarımıza kulak ver yarabbim

canım güçlü olmalısın,demekki Nazlı kızın biraz daha zamana ihtiyacı var,sen bu arada süt yapacak şeyler tüket,süt çayları var onlardan iç,bebeğinin senin sütüne ihtiyacı var,geçecek bu zor günler,yeterki sen ve güzel kızın biraz daha dayanın,dualarımız Nazlı ve seninle canım
canım çok sıkkın doktorumuz iç açıcı konuşmadı bebeğim solunum cihazından vazgeçemiyor çıkardıkları anda kendi başına nefes alamıyor tekrar makinaya geçiyor her seferinde başa dönüyoruz yani nazlıdan sonra gelen bebişlerin hepsi kendi başlarına nefes almaya başladı ama benim nazlım zorlanıyor bir tek beslenmesi yolunda değişmezse tabi benim sütümde stresten gün geçtikçe azalıyo yetiremiyorum sütü ne zor Allahım ne olacağını bilmeden beklemek kuzuma güç ver allahım dayanma gücü banada sabır dualarımıza kulak ver yarabbim

hazancım,

benim kızım da ne yazıkki ventilatörden çıkamıyor. Dün cıkarmıslardı ama bugün tekrar makinaya baglamıslar. Minicik yavrumuncigerleri cok zorlanmıs. enimde bu yüszden moralim cok bozuk. ınşallah senin nazlın benim idilim biran önce kurtulur canım su solunum makinalarından.

Ya Rabbi şu mübarek günlerin hürmetine küçücük meleğine iyilikler annesine sabırlar ver...:Saruboceq:

mübarek günlerde rabbim kızını sağsalim kurtarsın.kucağına almayı nasip etsin.allah acısını göstermesin.ezan okunuyor,ben de hamileyim,22 haftalık senin için dua ettim.içini ferah tut.dua et bol bol.

Allah yardımcın olsun nazlına güç kuvvet versin inşallah
bende bekledim yavrumu 20 gün ne zor bilirim mikroskobik diyorum ben ona allaha şükür koca adam oldu hala öyle diyorum onlar bizden kuvvetli annesi merak etme kucağına geldiği zaman kendini çok ayrıcalıklı hissedeceksin çünkü prematüre annesi olmak ayrıcalık

hazancım,

benim kızım da ne yazıkki ventilatörden çıkamıyor. Dün cıkarmıslardı ama bugün tekrar makinaya baglamıslar. Minicik yavrumuncigerleri cok zorlanmıs. enimde bu yüszden moralim cok bozuk. İnşallah senin nazlın benim idilim biran önce kurtulur canım su solunum makinalarından.

nazlıda 2 hafta önce çıkmıştı ventilatörden ama kaldıramadı ilnar sen nezaman doğum yaptın bizim 42 gün oldu bugün diğer bebekler hep çıktılar ventilatörden ama bizimkiler neden zorlanıyor bukadar dünden beri moralim alt üst sütümde gittikçe azalıyo daha fazla süte ihtiyacımız var ama ben yetemiyorum stokları bitirdik hep ne yapacağımı bilmiyorum beslenmesi iyidi biraz oda alt üst olacak allahım sen yardımcımız ol kızlarımıza güç bizede sabır ver yarabbim

rabbim senin ve nazlımızın yadımcısı olsun
bi an önce kucağına gelsin :Saruboceq:

HAZAN (nazlıda 2 hafta önce çıkmıştı ventilatörden ama kaldıramadı ilnar sen nezaman doğum yaptın bizim 42 gün oldu bugün diğer bebekler hep çıktılar ventilatörden ama bizimkiler neden zorlanıyor bukadar dünden beri moralim alt üst sütümde gittikçe azalıyo daha fazla süte ihtiyacımız var ama ben yetemiyorum stokları bitirdik hep ne yapacağımı bilmiyorum beslenmesi iyidi biraz oda alt üst olacak allahım sen yardımcımız ol kızlarımıza güç bizede sabır ver yarabbim )

Hazancım Bugün benim doğum yaptığımın 35. günü. Ama ne yazıkki ıdil im de cıkamıyor ventilatörden. Haftasonu denemişler, ventilatörden cıkarıp, burnundannefes almasını sağlayan solunum cihazına takmıslar, ama yavrumun cigerleri cok zorlanmıs ve bugün yine ventilatöre baglamıslar. Birde bizim sütle beslenmesini en aza cektiler. Öğleden sonra 1cc ye cıkaracaklardı. ıdil 800 lü gramlarDA, Nazlının kilosu nasıl? Ben 28. haftamda doğum yaptım, sen kacıncı haftada doğum yapmıstın?

bu arada benim sütüm de kesiliyor, nerdeyse bitti bitecek. Çok korkuyorum. Asıl bundan sonra yavrularımızın süte ihtiyacı var. Bugün tekrar Humana nın çayına baslıyorum. Umarım faydası olur.

Hazancım ıl-nar'a yazmıştım sana da yazayım. Bazı bebeklerde akciğer gelişimi diğerlerine göre daha geç gerçekleşiyor. Hele anne karnında yeterli kadar beslenemeyen bebekler (1000 gr.ın altında doğan çoğu bebek böyle oluyor) almış oldukları kan ve oksijeni beyin ve kalp gibi hayati organlarına gönderdikleri için akciğer gelişimleri çok geç oluyor. Ventilatöre bağlanıp çıkarılma süreci prematüre bebeklerin solunum alışmaları için doğal bir süreç. Nazlı böyle deneye deneye kendi kendine nefes almayı öğrenecek. Hem çocuklarda akciğer gelişimi 8 yaşına kadar devam ediyormuş. Moralinizi yüksek tutun. Şu dönemde morale, sağlıklı olmaya, sağlam durmaya çok ihtiyacınız var. Dualarım her zaman sizinle.

hazancım rabbim güç kuvvet versin yavruna inşallah rabbim şifasını verrir

il nar cım rabbim senin yavrunada güç kuvvet versin inşallah

HAZAN (nazlıda 2 hafta önce çıkmıştı ventilatörden ama kaldıramadı ilnar sen nezaman doğum yaptın bizim 42 gün oldu bugün diğer bebekler hep çıktılar ventilatörden ama bizimkiler neden zorlanıyor bukadar dünden beri moralim alt üst sütümde gittikçe azalıyo daha fazla süte ihtiyacımız var ama ben yetemiyorum stokları bitirdik hep ne yapacağımı bilmiyorum beslenmesi iyidi biraz oda alt üst olacak allahım sen yardımcımız ol kızlarımıza güç bizede sabır ver yarabbim )

Hazancım Bugün benim doğum yaptığımın 35. günü. Ama ne yazıkki İdil im de cıkamıyor ventilatörden. Haftasonu denemişler, ventilatörden cıkarıp, burnundannefes almasını sağlayan solunum cihazına takmıslar, ama yavrumun cigerleri cok zorlanmıs ve bugün yine ventilatöre baglamıslar. Birde bizim sütle beslenmesini en aza cektiler. Öğleden sonra 1cc ye cıkaracaklardı. İdil 800 lü gramlarDA, Nazlının kilosu nasıl? Ben 28. haftamda doğum yaptım, sen kacıncı haftada doğum yapmıstın?
canım nazlıda 28 haftada doğdu ama 2 hafta gelişme geriliği vardı nazlı şimdilik 1000grama ulaştı ama birgünü bir güne uymuyo verip alıyor devamlı benimde süt problemim var stresten çok azaldı benim sütümde 80 ml zor çıkıyo günlük sen ne kadar sağabiliyosun doktorlar ne diyolar nefes problemiyle ilgili bize beklicez sabredinden başka bişey dedikleri yok denicez yavaş yavaş diyolar bu arada humana bende hiç işe yaramadı rezene biraz daha iyiydi şimdi dahada azaldı

Hazancım İl-nar'a yazmıştım sana da yazayım. Bazı bebeklerde akciğer gelişimi diğerlerine göre daha geç gerçekleşiyor. Hele anne karnında yeterli kadar beslenemeyen bebekler (1000 gr.ın altında doğan çoğu bebek böyle oluyor) almış oldukları kan ve oksijeni beyin ve kalp gibi hayati organlarına gönderdikleri için akciğer gelişimleri çok geç oluyor. Ventilatöre bağlanıp çıkarılma süreci prematüre bebeklerin solunum alışmaları için doğal bir süreç. Nazlı böyle deneye deneye kendi kendine nefes almayı öğrenecek. Hem çocuklarda akciğer gelişimi 8 yaşına kadar devam ediyormuş. Moralinizi yüksek tutun. Şu dönemde morale, sağlıklı olmaya, sağlam durmaya çok ihtiyacınız var. Dualarım her zaman
.[/QUOTE
canım verdiğin bilgilerden ötürü çok sağol ama işte bu süreç gelişimini ve beslenmesini çok etkiliyo ventilatörden bir çıkabilse beslenmeside normale dönecek ama işte çıkamıyo doktor çok zorlanıyo diyo kask diye bişey geçirmişlerdi ventilatörden çıktığında kaldıramamış kendi kendine nefes almayı entübe etmişler

canım geçmiş olsun üzülme lütfen nazlının sana ıhtıyacı var annesi yakında sağlıklı sıhatlı kızına kavuşman dıleklerimle Allahım herkesın yavrusunu ana babasına bağışlasın..

Back
X