Premature Bebekler Nazlımdan dualarınızı eksik etmeyin

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
insAllah teze zamanda bebisinle beraber saglikli bir omure yelken acarsiniz canim dualarimda sende olacaksin bu durumda olan herkeslerde Allah,a emanet olun ikinizde

Allah acil şifalar versin ,hepimizin yavrularını bağışlasın inşallah:Saruboceq: :nazar:

canım nazlıda 28 haftada doğdu ama 2 hafta gelişme geriliği vardı nazlı şimdilik 1000grama ulaştı ama birgünü bir güne uymuyo verip alıyor devamlı benimde süt problemim var stresten çok azaldı benim sütümde 80 ml zor çıkıyo günlük sen ne kadar sağabiliyosun doktorlar ne diyolar nefes problemiyle ilgili bize beklicez sabredinden başka bişey dedikleri yok denicez yavaş yavaş diyolar bu arada humana bende hiç işe yaramadı rezene biraz daha iyiydi şimdi dahada

Benim kızım henüz 100 grama ulasamadı. Sanırım brkaç haftada ancak ulasır. Benim sütüm 50-60 ml ancak çıkıyorv(günlük). Sanırım sütüm yok diyerek daha da azalmasına sebep oluyoruz. Aam elde degil. Yapmadığım şeyde yok, ama artmıyor işte.

Doktorlar bizede deniycez. Zamanla inşallah diyorlar. Ciğerleri zorlanıyormus, Cok zorlandığı için ventilatöre tekrar bagkladılar. 2 ileri 1 geri diyor doktorlar. ınşallah zamanla aşarız bunları. Minicik yavrulşarımız ne kadarda zorlanıyorlar değilmi nefes alabilmek için. Umarım biran önce ventilatörden kurtulurlar.

cnm benim yaa cok üzüldüm valla inş saglılı bişekilde alırsın kollarına kuzunu rabbim büyük bakalım dualarım seninle cnm birazdan kuran okuycam senin içinde dua edicem cnm allaha emanet olun hayırlı aksamlarr

[
Benim kızım henüz 100 grama ulasamadı. Sanırım brkaç haftada ancak ulasır. Benim sütüm 50-60 ml ancak çıkıyorv(günlük). Sanırım sütüm yok diyerek daha da azalmasına sebep oluyoruz. Aam elde degil. Yapmadığım şeyde yok, ama artmıyor işte.

Doktorlar bizede deniycez. Zamanla inşallah diyorlar. Ciğerleri zorlanıyormus, Cok zorlandığı için ventilatöre tekrar bagkladılar. 2 ileri 1 geri diyor doktorlar. İnşallah zamanla aşarız bunları. Minicik yavrulşarımız ne kadarda zorlanıyorlar değilmi nefes alabilmek için. Umarım biran önce ventilatörden kurtulurlar.[/QUOTE]

sütün azalmasına en büyük neden içinde bulunduğumuz durum stresten süt kanallarıda tam açılmadı heralde nazlıyla idilin durumu aynı pek bi fark yok gelişmeleride aşşağı yukarı aynı allah onlara güç versin bizede sabır işallah sağ salim kuzularımızı alırız kucağımıza

güzel Allahım bu yolda kimseyi yarı yolda bırakmasın herkesi yavrusuna kavuştursun dualarıyla yanımızda olan arkadaşlar sizden razı olsun allahım

hazancim sen de ilnarin sayfasina geliyorsun diye ikinize ordan yaziyorum, elimizden gelen tek sey dua etmek nazli ve idil icin ve buirdan sizlerin guzel haberlerini beklemek. hep dualarimdasiniz...

arkadasım yapman gereken iyi düşünmek ve bol bol dua etmek süt olması içinde yapman gereken sey dereotu ye bol bol ve serbet iç sekerli serbet naneden falan uzak dur onlar sütünü azaltır. ve bol bol su iç su süt olusumunda birincci sırayı alıyo. birde moralini yüksek tutki sütünü etkilemesin. hep iyi düşün onun kocaman bi kız olduğunu düşün. kızlar güçlü olur annesi sen ona sıkıca bağlanki oda hissetsin bunu

merhaba benimde bebeğimde bu dönemlerden geçti.47 ün yoğun bakımda kaldı.beslerlerken sürekli solunum sıkıntısı çekiyordu.bir gün besliyorlarsa 2 gün beslemiyorlardı.yoğun bakıma sürekli taze süt getiriyordum.günde 3-4 defa .ama ememiyordu.ve sütü döküyoruk.47 günün sonunda savaşı kazandık.çok zor günlerdi.hele benim için.ben pediatri yoğun bakım hemşiresi olarak ona içeride neler yapıldığını neler yaşadığını .ne sonlardan döndüğünü bilerek 47 gün geçirdim..allah yardımcınız olsun.dualarım sizlerle.
asla moralinizi bozmayın.bebeklerinizin yanında olmasanızda o sizin psikolojik durumunuzu hisseder.onlara bunu yaşatmaya hakkınız yok.o zaten yeterince zor şeyler yaşıyor.en çok ihtiyacı lan şey sütünüz.bu yüzden o sütü ona vermek için kendinizi rahatlatmaya çalışın.bol su için,sağmayı asla ihmal etmeyin.3-4 saat ara ile.kendinizi süt vermeye adapte edin.o sütün bebeğe hayat vereceğini düşünn.protein ağırlıklı beslenmede sütü artırıyor.marul,ve incir-havuç kompostosu.ama havu ve incir ayrı ayrı pişirilecek ılınınca karıştırılacak.ve ısırgan otu,çayı.
hastaneen çıktıktan sonra asıl süreç.onun için kendinizi hazırlayın.unutmayın bbeğinize sizden daha iyi kimse bakamaz.ona sevginizi verin.onu sizin sevginiz büyütecek.
iyi haberlerinizi bekliyoruz.allah yardımcınız olsun.

merhaba benimde bebeğimde bu dönemlerden geçti.47 ün yoğun bakımda kaldı.beslerlerken sürekli solunum sıkıntısı çekiyordu.bir gün besliyorlarsa 2 gün beslemiyorlardı.yoğun bakıma sürekli taze süt getiriyordum.günde 3-4 defa .ama ememiyordu.ve sütü döküyoruk.47 günün sonunda savaşı kazandık.çok zor günlerdi.hele benim için.ben pediatri yoğun bakım hemşiresi olarak ona içeride neler yapıldığını neler yaşadığını .ne sonlardan döndüğünü bilerek 47 gün geçirdim..allah yardımcınız olsun.dualarım sizlerle.
asla moralinizi bozmayın.bebeklerinizin yanında olmasanızda o sizin psikolojik durumunuzu hisseder.onlara bunu yaşatmaya hakkınız yok.o zaten yeterince zor şeyler yaşıyor.en çok ihtiyacı lan şey sütünüz.bu yüzden o sütü ona vermek için kendinizi rahatlatmaya çalışın.bol su için,sağmayı asla ihmal etmeyin.3-4 saat ara ile.kendinizi süt vermeye adapte edin.o sütün bebeğe hayat vereceğini düşünn.protein ağırlıklı beslenmede sütü artırıyor.marul,ve incir-havuç kompostosu.ama havu ve incir ayrı ayrı pişirilecek ılınınca karıştırılacak.ve ısırgan otu,çayı.
hastaneen çıktıktan sonra asıl süreç.onun için kendinizi hazırlayın.unutmayın bbeğinize sizden daha iyi kimse bakamaz.ona sevginizi verin.onu sizin sevginiz büyütecek.
iyi haberlerinizi bekliyoruz.allah yardımcınız olsun.

sizin 47 günlük mücaleniz nasıl bitti kavuştunuzmu yavrunuza bizimde bugün 47 gün oldu işallah bizde sağ salim kavuşuruz yavrumuza sütü arttırmak için verdiğin bilgiler içinde sağol denicem paso rezene çayı human stell içiyorum annemler devamlı komposto iç diyolar onuda içiyorum kızım çıkana kadar devam etse şimdi yetiremiyorum belki o çıkıp emince artar

hazancim sen de ilnarin sayfasina geliyorsun diye ikinize ordan yaziyorum, elimizden gelen tek sey dua etmek nazli ve idil icin ve buirdan sizlerin guzel haberlerini beklemek. hep dualarimdasiniz...

sağol özlemcim bizim yanımızda dualarınla ve iyi dileklerinle destek olduğun için

arkadaşlar şu ramazan ayının yüzüsuyu hürmetine işallah dualarımız kabul olur yavrularımız kurtulur sağ salim

canım benim ALLAH yardımcınız olsun inşallah :Saruboceq:
bugünlerin hürmetine inşallah meleğiniz sağlığına kavuşur :Saruboceq:
rabbim acil şifalar versin dualarımız sizinle canım :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

rabbim bağışlasın yavrunuzu size inşallah sağ salim bir problem olmadan güzel günlerinizide görürsünüz

rabbim ikinizinde bebeklerinizi sizlere bağışlasın.
minik yavrular bu yaşam mücadelelerini inşallah tez zamanda kazanıp annelerinin kucaklarındaki yerlerini alırlar.

dualarımız sizlerle arkadaşlar.

umarım içini biraz da olsa rahatlatır internette buldum.

. 28-32 haftalar arasında doğan bebekler orta derecede prematüre doğmuş bebekler olarak kabul edilir. Doğum ağırlıkları 1000-2000 gram arasındadır. Yoğun bakımda solunum, dolaşım ve beslenme sorunları çözümlenene kadar 3-6 hafta kalırlar

1.5 Ay Önce 23 Haftalıkken Dünyaya Gelen, Minik Fatma Zehra Kibar Yaşama Tutundu. Doğduğunda 480 Gram Ağırlığında ve 25 Santimetre Boyunda Olan 47 Günlük Fatma Zehra'nın Kilosu 600 Grama, Boyu da 30 Santimetreye Ulaştı.

Her ün, sağdığı sütünü minik kızına verilmesi için hastaneye getiren anne Arife Kibar, “Şu anda kucağıma alamıyorum ama, ellerimi kuvözün içine uzatıp kızıma dokunabiliyorum. Doğduğunda yaşamasına ihtimal vermiyorduk ama bizi şaşırttı ve yaşama dört elle sarıldı” dedi. Bebeği yaşatmak için seferber olan doktorlar da, 1.5- 2 ay sonra taburcu edebileceklerini söyledi.

Son düzenleme:
inşallah bebeklerinize sağ salim tez zamanda kavuşursunuz. allah yardımcınız olsun.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Back
X