nce "Biz" sonra Ailelerimiz

Shaire

BE the change...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
1.732
34
118

Evlenmeden once esim bana bu cumleyi sykca kullanirdi.
Once kendi cikarlarimiz sonra ailelerimiz gelir dedi..
Yani elbette ki her dertlerine biz kosacagiz, ama eger kendi sorunlarimiz varsa ilk once onlari halletmemiz gerekir derdi..
Misal; eger bizim cok borcumuz varsa, ilk once kendimize harcayalim, sonra kime lazimsa veririz derdi.. Tabii saglik durumlari vs. onemli, aciliyet gerektiren durumlar haric..
o zaman elimizde ne varsa elbette veririz..

Kendi evinde yemek yapilmadiysa, gidip baskasinda mantiya yardim etmek gibi
Bunun gibi bir cok misal..

Esimle sorunlar yasadigimizda ailelerde tuz biber olmustu, bizde aileler bize destek oluyor diye cok gaza gelmistik..

Simdi bu cumle daha cok kullaniliyor.. bundan rahatsiz olmuyorum tabii ki.
Bilakis esimin beni ilk planda tutmasi hosuma gidiyor..

Esiniz size bu cumleyi kullanirmi? ve bu yuzden hic aileniz ve esiniz arasinda kaldiginiz oldumu?
Ya da bizde oyle durum yok, aksine bizim kendi aile birligimizi ayri tutmuyoruz diyenlerde varmi...?

Yorumlarinizi bekliyorum hihoyyyt

Bu babamın bana verdiği öğütlerden biridir. Önce oğlun ve eşin sonra biz der..

böyle bir öncelik sıram yok, ne eşimi aileme karşı zorda bırakırım, ne ailemle ilgili eşimi konuştururum sanırım...
önce biz ya da önce onlar gibi bişey yok benim için...biri bir yanımda biri diğer...

Biz kadinlar icin zaten bu cok zor birsey degil, evlendikten sonra herseyimizle kendimizi esimize cocuklarimiza adiyoruz zaten, ailelerimizi bir bakima ikinci plana atiyoruz, ailelerimizde bundan rahatsiz olmuyor, cünkü bu kadindan beklenen birsey.

Fakat erkekler malesef bu konuda kaybediyor!! Cogu evliliklerde erkegin ailesi ikinci planda olmayi birak en ön planda oluyor.

Iste sorunda burda....Bir erkek eger önce "Biz" diyorsa, bunu sadece esinden beklemeyecek kendindede uygulayacak.

Kendince bir aile olduktan sonra aslinda dogru olanda budur....

cümle olarak söylenmiş değil ama uygulamada öyledir.
normali de odur zaten.
biz de kendi çapımızda bir aileyiz.
annelerimiz, babalarımız vs. elbette çok önemli ama önce kendimizi düşünmek zorundayız.
benim eniştem elinde parası kalmamış olsa bile ailesine kredi kartıyla yardım eder.
sonra da eşi çocuğu sıkıntı çeker.
böyle bir şeye gerek var mı
zaten en başta büyüklerin bunu düşünmesi lazım.

bu konuda açık açık bişey konuşmadık
ama benim için ailemde eşimde aynı değerde

Haklisin, genelde kadinlar eslerinin oturdugu sehire tasinir, ve haliyle ailesine uzak kalir.. Erkekler kendi ailelerini onde tutuyorlar cogu zaman, ama ben bunu kadinlarda da goruyorum! Annelerinin gazina gelip eslerini bunaltan cok var. Bu iki taraftan gelmeli, ve bu konuda birbirlerini cok uyarmalari gerek bence..

Bende bunu kast ediyorum zaten...
Bazi aileler ogullarindan yardimi kosulsuz bekliyorlar, hic dusunmuyorlar..
Boyle durumlarda uyarmak ve once 'biz' diyebilmek gerekir.
Herkes kendi aile cikarlarini dusunur cunki..

böyle bişi söylenmedi ama uygulamada böyle olur...evlenince insan artık kendini eşini ve çocuklarını düşünüyor..psikolojik bişi..

bu konuda açık açık bişey konuşmadık
ama benim için ailemde eşimde aynı değerde

Eger kendi ailemizi, yani esimizi onde tutuyorsak, bu ailelerimiz daha az degerde anlamina gelmez..

Sadece onemli bir durumda hangisini seceriz, bu onemli. Yani bu maddi acidan olabilir, ama manevi acidanda olabilir.

Aile efradindan birinin esinizle sorunu varsa mesela, ille arayi duzeltmek icin esinizle kavga edermisiniz..? Yoksa ilk once aranizda ki huzuru muhafaza edebilmek icin cozumler mi ararsiniz..?

bizde önce biz sonra aileler gelir , eşim için de benim için de bu böyledir , hatta önce çocuğumuz sonra biz en son aileler... bence ayırımı iyi yapmak gerekiyor , ben kendi ailemde de böyle gördüm , babam hep önceliği bize vermiştir maddi manevi , bizden sonra ise kendi ailesi ve annemin ailesi gelmiştir..

annem bazen bu dengeyi oturtamayıp kendi ailesine öncelik verdi zamanında ama onun için de şu anda önce biz gelir :))

Benim eşimde kendim düzlüğe çıkmadan
Kendi ihtiyaçlarımızı isteklerimizi karşılamadan
kimseyi mal sahibi etmem
demişti
Senin eşinin cümlesine benzer bişey ama amaç aynı sanırsam
Ben zaten çocukluğumdan beri
eve lazım olan camiye haramdır derim kaydirigubbakcemile3

bizde önce-sonra gibi tabirler yoktur. biz, ailelerimiz, hatta evli kardeşlerimizle bir bütünüz. kimin ne ihtiyacı varsa herkes toplanır, o halledilir...

bizde önce-sonra gibi tabirler yoktur. biz, ailelerimiz, hatta evli kardeşlerimizle bir bütünüz. kimin ne ihtiyacı varsa herkes toplanır, o halledilir...

Annemler, yengemler yani eltitleri ve baba-annemlerde oyleler.. yinede bu aliskanlik haline gelince sorun oldu ara sira.

Burda aslinda ihtiyac olan seyin ne kadar onemli olup olmamasi bence..
Ve yapilan iyiliklerin kiymeti bilinmesi. Iyi gun de de kotu gun de de yani..

Oyle her fuzuli seye kosturup, kendi ihtiyaclarin kaliyorsa, benim fikrimce, olmaz..

Eğer herkes iyi niyetliyse aranızda bencil yoksa
Kimse kimseyi sömürmüyorsa dediğin de güzel bi birlik beraberlik
Bi çeşit dayanışma şekli ama aradan biri sürekli çıkıp
Kendi kişisel isteği için senin ihtiyacına engel olursa
İşte o zaman sorunlar çıkıyor

Aynısını benim eşim der,hep, önce biz ve hatta bizden öte henüz olmamasına rağmen çocuğumuzun geleceği der.:ecrin_bebek:

Ama ben o mantıkla bakamam önce hepimiz diye düşünürüm ayıramam.

yok, öyle bir sorunumuz yok şükür. biz 3 kardeşiz ve birbirimize aşırı bağlıyız. doğal olarak eşlerimize laf düşmüyor yardımlaşma konusunda. diğer yandan k.validem eksik giderme konusunda bize iş bırakmıyor sağolsun. o yüzden sivrilik çıkmıyor hiçbir tarafta.
ama elbette kendi ailesinin (özellikle erkeklerde) menfaatlerini gözetip, eşinin ve evinin ihtiyaçlarını gözardı eden erkeklerde çok malesef. öyle bir durumda olsaydım elbette ki önce evim derdim :1closedeyes:

Gercekten hic bir bencillik cikarcilik yoksa ve eslerinizde bu baga ortak oluyorsa, ne guzel diyecek laf yok alkisalkisalkis

herkes boyle olmasini ister, cunki her zaman verdigi gibi ihtiyaci oldugunda birilerine dayanabilecegini bilir.. guvenir..

bu guvenmekte bitiyor once...

Allah ağzınızın tadını bozmasın :Saruboceq: :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…