• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne amaçla böyle bir laf denir ki?

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Gecen esimin annesine gittik oturuyoruz. Mutfakta bi isle meşguldü ben de oturuyodum arada da pisen yemegi karistiriyodum. Kp bana hic yardım etmezdi kızım her seyi kendim yaptım ettim falan dedi. Ben de cok şükür kocam öyle degil dedim. Sonra yaaa x beni yeni gelinken hemen oturttular isin başına mümkün degil keyif yapamaz oturamazdik dedi. Kv eski kafalı bi insan da degil niye böyle bi laf etti ki? Gittigimizde sunu yap bunu yap falan da demez yemegimi bile kendi koyar önüme.

Gecenlerde kalabalık bi sekilde toplanmistik servisleri hazırlıyordu ben de sohbet ediyordum salonda mutfaktan beni çağırdı servisleri goturmem icin. Bunun haricinde oyle emrivakileri olmaz. Herhangi bi seye yardim edelim mi diyen biri olunca gelinim var artik der. Sectigim perdeye haliya karışır bi de. Fikrini belirtmezse ölür. Begenmezse alenen der niye onları aldınız vs diye.

Cok ta anlam yukleyip kalbimi kirletmek istemiyorum bilmiyorum abartıyor muyum?

Evet abartıyorsun.
Bizim zamanımızda böyle değildi demiş laf sokmamış ki.
Yardım edelim mi dendiğinde gelinim var artık diyor hoşuna gidiyor demek ki.
Mutfağım temizlencek yardıma gel demiyor en azından, yemeğini bile önüne koyuyormuş.
Kendine dert arama bence.

Gecen esimin annesine gittik oturuyoruz. Mutfakta bi isle meşguldü ben de oturuyodum arada da pisen yemegi karistiriyodum. Kp bana hic yardım etmezdi kızım her seyi kendim yaptım ettim falan dedi. Ben de cok şükür kocam öyle degil dedim. Sonra yaaa x beni yeni gelinken hemen oturttular isin başına mümkün degil keyif yapamaz oturamazdik dedi. Kv eski kafalı bi insan da degil niye böyle bi laf etti ki? Gittigimizde sunu yap bunu yap falan da demez yemegimi bile kendi koyar önüme.

Gecenlerde kalabalık bi sekilde toplanmistik servisleri hazırlıyordu ben de sohbet ediyordum salonda mutfaktan beni çağırdı servisleri goturmem icin. Bunun haricinde oyle emrivakileri olmaz. Herhangi bi seye yardim edelim mi diyen biri olunca gelinim var artik der. Sectigim perdeye haliya karışır bi de. Fikrini belirtmezse ölür. Begenmezse alenen der niye onları aldınız vs diye.

Bence kalbinizi kirletmeyin siz. Kötü niyet görmedim ben. Öyle dertleşmiş sanki.

Sohbet etmek için demiş olabilir kötü bir niyet görmedim öylesine denmiş bir laf.Laf sokmak için söylememişMisafir varken sizi çağırması da normal sonuçta kalabalık siz de ordasınız ve servise yetimemiş olabilir o yüzden yardım istemiştir sonuçta tek kişinin servis etmesi ile 2 kişinin servis etmesi bir değil daha çabuk iş biter.
Tek kötü yanı aldığın eşyalara karışması onuda uygun bir dille söyleyebilirsin.

sen de biraz kıpırda bişeylerin ucundan tut demiş:))

Sanki laf çarpmış gibi size. Ben de çok bişey yapmam görümcem var evde. Ama işte göstermelik bikaç tabak kaldırırım sofradan, bulaşık makinesine 2-3 bişey koyarım tamam. Şimdi hamileyim hiçbişey yapmıyorum, yaptırmıyorlarda zaten. Yani ufak tefek yapın bişeyler en azından laf söylemez bir daha.

Sohbet etmek için demiş olabilir kötü bir niyet görmedim öylesine denmiş bir laf.Laf sokmak için söylememişMisafir varken sizi çağırması da normal sonuçta kalabalık siz de ordasınız ve servise yetimemiş olabilir o yüzden yardım istemiştir sonuçta tek kişinin servis etmesi ile 2 kişinin servis etmesi bir değil daha çabuk iş biter.
Tek kötü yanı aldığın eşyalara karışması onuda uygun bir dille söyleyebilirsin.

O fikir belirtmezse ölür huyu uyuz ediyor zaten beni. Uyarsam kırılacak ortada kaldım gercekten.

Abartiyorsunuz. Gelin oldugunuz icin degilde hem evine gitmis misafir olarak hem de baskalarida oldugu icin kv yardim etmenizden dogal birsey yok. Ayrica yasca da buyuk.

Saniyorumki hizmeti cok seven biri degilsiniz ama yasina hurmeten yapilir.

Bana oyle geliyor ki bu hizmet olayi cogumuza hafif sebep gelecegi icin son cumlelere de hali perde meselesini sıkıştirmissnz. :D :D

Abartiyorsunuz. Gelin oldugunuz icin degilde hem evine gitmis misafir olarak hem de baskalarida oldugu icin kv yardim etmenizden dogal birsey yok. Ayrica yasca da buyuk.

Saniyorumki hizmeti cok seven biri degilsiniz ama yasina hurmeten yapilir.

Bana oyle geliyor ki bu hizmet olayi cogumuza hafif sebep gelecegi icin son cumlelere de hali perde meselesini sıkıştirmissnz. :KK70: :KK70:

Hayır öyle bi konum da var aslındaHoppa
Ona kirmayayim falan derken cozum bulamadım hic oteledigim bi meseledir yani

Back
X